Şimdi Ara

ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu nedir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
4.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğitim çok önemli herşeyden önemlidir ama bizim ülkemizde şöyle bir düşünce var 3-4 sene lisede öğrenim görüyorsun ama dershaneye gitmeden üniversite sınavını kazanamıyorsun o zaman liseyi hiç okumayalım gidelim dershaneye kazanalım öss yi bu mantıgı bi turlu anlamış değilim dershane sahipleri için bu sorun değil tabi
  • ülkemizin çözmesi gereken en önemli çözüm ülke yönetiminden dış güçleri arındırmaktır. sonra kendi halkının kültürüne kişiligine degerlerine göre ülkeyi yönetmektir hiç bir başbakan yada devletin kurumları dikkat ettiyseniz 75 milyon insanın istediklerini yapmıyor iş yok egitim zaten tuhaf ne bilim herkez herşeyi biliyor çözümünüde biliyor ama uygulama yok neden yok çünkü yönetim başkalarının elinde acilen yönetimden dış güçlerin elini çekmeli ondan sonra bu ülkenin önü öyle bir açılırki dünyanın en refah mutlu ülkesi oluruz.
  • sanal alem çok güzel insan özgürce tartışıyor.fikrini söylüyor.
    bana görede eğitim.
    sonra sağlık adalet kültür ve sosyal sorunlar. işsizlik. üniversite kapılarında ömür.anasının karnından borçlu doğanlar, parasız bu sorunları nasıl çözecek. bence burda yoğunlaşmamız lazım.var olan kaynaklarla nasıl olacak bu iş.yine çalışanlara yük bindirerek mi.
    bir sorun varsa zaten hemen nedeni belli.!! prof.olmaya gerek yok.cahil olanda biliyor.cahillik. eğitim.vs.
    neden bellide çözümü nasıl olacak.kaynak bulunmadan bir şey gökten zembille inmeyecek.yani bunu bizi yönetenler bilmiyor mu?
  • İşsizliktir bence...
  • dedikleriniz elbetteki çok önemliler ama
    bence önce insanlar evlerindeki dev aynalarını kaldırmalılar
    saklamamalılar savunduklarını
    ve büyümeyi öğrenmeliler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    quote:

    Orjinalden alıntı: driver


    yada nefes alma nasıl senin elinde değil,iradende de değil,öyle ise nefesini tut..1 dakika bekle,sonra al ve rahatla, seviyorum de...hemde herşeyi...

    yüksek ufuk, torpil yada tahammul,tolerans değil, harbiden hoşgörü sahibi bir ufuk...

    en küçük iki kişi arasındaki etkileşimden dev şirketlerde 10000 kişilik istihdamda oligarjik düzende bile bu ufuk...
    hayal kuran proje koordinatörleri,manegerleri,onların sorunlarını gideren ,seven otorite,nefes alan kapıcıdan,
    personel müdürüne kinaye....









    mümkün değil. insan tabiatına ters.


    mümkün abi ,neden olmasın...
    küçük istisnaları olsada mümkün...




  • 100 yıldır düzelemedi bundan sonrada düzelmez gibime geliyor. anca petrol fln bulursak belki (ekonomiden bahsediyorum)
  • düşündüm de her şeye sebep sanırım eğitimsizlik.aslında ben öğretim sürecindeki eğitimsizlikten bahsetmiyorum.direk anne babadan gelen eğitimsizlik.koşullar ne olursa olsun bi anne baba çocuuna eğitimi iyi verebilmeli.ve bu çocuklar hayata atıldıklarında seçkin bireyler olabilmeli.anne babaların eğitilmesi lazım.okul,meslek..onlar hep aileden sonra gelir.
  • Bence eğitimden başlanmalı.
    Eğitim düzelirse eğitimi alan öğrenciler yani gelecek de düzelir.
    Osmanlı'daki çöküş eğitim sistemiyle başladı.Beşik Ulemalığı eğitim sistemine getirilir getirilmez eğitim sistemindeki çöküş başladı.
    Bu sistemi padişahlar kaldırmayı çok istedi ama yapamadılar.Çünkü padişahlar böyle bir şeye kalkıştığı an, bu sistemden faydalanan kan emiciler hemen Yeniçerileri ayaklandırıyordu.
    Kaldırılamadığı için de çöküşü hızlandırmış oldu.
  • ülkemizdeki problem BİRBİRİMİZİ SEVEMEMEMİZ VE PAYLAŞMAYI BİLMEMEMİZ VE KISKANÇLIK!!!!
  • Ülkemizin en önemli problemi PKK sorunudur.
    Bu sorun öyle ya da böyle aşılmadıkça,
    Ne ekonomi rayına oturur,
    Ne AB işleri,
    Ne ırak...
  • eğitim sisteminin çarpıklığından kaynaklanan işsizlik sorunu bence ülkemizdeki en ciddi sorundur.
    bu ülkede hemen hemen her branşta ihtiyaç duyulandan çok daha fazla mezun var
    kontejanlar ihtiyaç oranına göre düşürülmeli ve bazı başka seçeneklerle de bu işsizlik sorununun bi an önce önüne geçilmeli
  • ekonomik bağımsızlığını eline alsın bu ülke kimse karşında duramaz gerisi gelir zaten(eğitim vs.).bağımsızlık önemli çünkü Atatürk boşuna savaşmamış bağımsızlık için
  • arkadaşlar,plan ve program ile sonuca gidilecek birbirini tetikleyecek bir sorun çözümünden bahsedersek...

    örneğin pkk sorunun çözümü,diyelimki çözüldü...herşey gülistan.+ bir değer olarak ekonomik kazanım,bölgenin sosyo kültürel değişimi,ulus bütünlüğü sağlandı...

    bu;
    diplomalı cehaleti,helal olsun iyi çarpmışsını,devletin malı deniz...vs. atasözlerini,haberciliği sansasyon sanan medyamızı,parlementerliği iş kapısı,yalaka olunması gerekli yer zannedenleri,parlementerlerini şahsi arzu ve isteğine uygunundan seçen oyverenleri,miting meydanında söylenen sözlere göre siyasi kişiliği şekillenen değerlendirme fakiri slogan milliyetçileri,askerliği hükümetlerin gardiyanı zanneden generalleri,fenerbahçe galatasaray yüzünden birbirine giren komşuları,annesini evden kovan vefasızları,çocuklara tecavüz eden sapıkları,dini futbol takımı gibi tutan,kendine bakmayıp hep başkaları ile uğraşan din taraftarlarını,vs.vs.vs... uzarda uzar düzeltirmi?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: driver

    arkadaşlar,plan ve program ile sonuca gidilecek birbirini tetikleyecek bir sorun çözümünden bahsedersek...

    örneğin pkk sorunun çözümü,diyelimki çözüldü...herşey gülistan.+ bir değer olarak ekonomik kazanım,bölgenin sosyo kültürel değişimi,ulus bütünlüğü sağlandı...

    bu;
    diplomalı cehaleti,helal olsun iyi çarpmışsını,devletin malı deniz...vs. atasözlerini,haberciliği sansasyon sanan medyamızı,parlementerliği iş kapısı,yalaka olunması gerekli yer zannedenleri,parlementerlerini şahsi arzu ve isteğine uygunundan seçen oyverenleri,miting meydanında söylenen sözlere göre siyasi kişiliği şekillenen değerlendirme fakiri slogan milliyetçileri,askerliği hükümetlerin gardiyanı zanneden generalleri,fenerbahçe galatasaray yüzünden birbirine giren komşuları,annesini evden kovan vefasızları,çocuklara tecavüz eden sapıkları,dini futbol takımı gibi tutan,kendine bakmayıp hep başkaları ile uğraşan din taraftarlarını,vs.vs.vs... uzarda uzar düzeltirmi?


    Bunun sonuçları,sadece bir pkk olgusunun veya azınlıkda kalan diğer etnik sorunların halledilmesiyle sonuçlanacağını düşünmüyorum,

    Ki pkk sorunu başlı başlına bir güvenlik ve terör sorunu değil,bu sorunun altında ekonomik,politik ,hukiki ve kültürel gibi bir çok olgunun olduğu sorunlu bir küme,
    bu sorunları ortadan kaldırmadan,bunların değerlendirmesini iyi yapmadan sadece askeri güç kullanarak ortadan kaldırmanın imkanı yok,dünyanın bir çok ülkesinde aynı sorunlar yaşanıyor ve devam ediyor.

    Bakın Türkler ve kürtler tarih boyunca ülkeleri için birlikte savaşmış ve mücadele vermiştir,osmanlı imparatorluğunun son dönemlerin de uluslar,etnik topluluklar teker teker ayaklanıp bağımsızlıklarını ilan ederken bile kürtler bu tahriklerin arkasına sığınmamış ve yanaşmamışlardır.

    Sorunun nüksettiği nokta,bu şeye benziyor aslında,siz hiç vücudunuzun bir uzvunu,bölgesini korumadan,ona yeterli ehemmiyeti vermeden,iyi bakmadan,
    tüm bedenen rahatsız kalmanız gibi bir durum,her tarafını giydirir,örtününersen,ayaklarını korumaz ve sokağa yalın ayak çıkarsan,ayakların rahatsızlanmasıyla kalmaz tüm bedenini de saran bir rahatsızlağa sebebiyet verirsin.

    Yani pkk sorunu nu ortadan kaldırır,uluslaşma sorununda bir adım ilerlersin,bölgenin etnik ve kültürel değerlerini bütünleştirirsin,bölgeye iş istihdamını götürür gelişmeşini sağlarsın,ama bu kafaların değiştiği veya değişeceği anlamına gelmez,

    Mesele kafaları değiştirmekde,sorunlara ve rahatsızlığa neden olan kafaların düşünme mantığı.




  • ülkemiz tüm ortadoğuyla ve tarihiyle barışmalı ve bölgenin halklarıyla buluşmalıdır. gerisi kolay.
  • Bizler ne kadar değerli olduğumuzun farkında değiliz! Yeteneklerimizin ne ölçüde gelişmiş olduğunu bilmemekle beraber kişisel gelişimimizden habersiziz.İnsanlığın ne kadar değerli olduğunu bilmiyoruz.Tüm güzellikler bizlere bir anda verilince tadını da çıkaramıyoruz değerini de bilmiyoruz.Bir an önce toparlanıp ne kadar Kıymetli olduğumuzu anlamalıyız !
  • Ne yalan söyleyeyim üstteki mesajlardan sadece kısacık bir tanesi hariç okumadan sayfanın bu kısmına geçtim. Okuduğum kısacık mesaj ise bana hiçbir mesaj vermedi. <<==selamlar hocam:) hiç değişmemişsiniz. Yalnız rütbenizde yıldız artışı olmuş, yarbaylık yakışmış.

    Ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu bence EĞİTİM. Öğretim anlamındaki değil ama. Gerçekten sosyal bir varlık olarak yaşamak zorunda olan İNSAN'ın SOSYAL EĞİTİMİ.

    İkincisi BİRBİRİMİZE GÜVEN duyma sorunumuzun çözümü. Bu güvenle birlikte dayanışmanın, birlikte birşeyler üretmenin, birlikte düşünmenin, birlikte çözüm üretmenin, birbirimizin fikirlerini de 'düşünmeye değer, uygulamaya değer' bulabileceğimiz bir ortamın oluşacağına inanıyorum.

    Sosyal eğitimini tamamlamış ve birbirine güven duyan bireyler olduğumuzda birbirimize ve haklarımıza saygı duyacağımıza ve bu saygıyla adaletsizliğin, yolsuzluğun önünü büyük bir ölçüde tıkayacağımıza inanıyorum.

    Bir de yine olmazsa olmaz bir madde: Herkes, vazifesini en iyi şekilde yapmalı ve önce KENDİ VAZİFESİNİ yapmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su*fi -- 14 Kasım 2006; 20:02:36 >




  • bence eğiti çünkü bu ülkeye en fazla zarar veren okumuş insanlar fakat onlara ii bir eğitim verilmiş olsaydı buraya zaten gelmezdik yalnız adaleti elden bırakmamalı ve suçlara daha ağır cezalar verilmeli diye düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    Ne yalan söyleyeyim üstteki mesajlardan sadece kısacık bir tanesi hariç okumadan sayfanın bu kısmına geçtim. Okuduğum kısacık mesaj ise bana hiçbir mesaj vermedi. <<==selamlar hocam:) hiç değişmemişsiniz. Yalnız rütbenizde yıldız artışı olmuş, yarbaylık yakışmış.

    Ülkemizin en birinci çözüm üretmesi gereken sorunu bence EĞİTİM. Öğretim anlamındaki değil ama. Gerçekten sosyal bir varlık olarak yaşamak zorunda olan İNSAN'ın SOSYAL EĞİTİMİ.

    İkincisi BİRBİRİMİZE GÜVEN duyma sorunumuzun çözümü. Bu güvenle birlikte dayanışmanın, birlikte birşeyler üretmenin, birlikte düşünmenin, birlikte çözüm üretmenin, birbirimizin fikirlerini de 'düşünmeye değer, uygulamaya değer' bulabileceğimiz bir ortamın oluşacağına inanıyorum.

    Sosyal eğitimini tamamlamış ve birbirine güven duyan bireyler olduğumuzda birbirimize ve haklarımıza saygı duyacağımıza ve bu saygıyla adaletsizliğin, yolsuzluğun önünü büyük bir ölçüde tıkayacağımıza inanıyorum.

    Bir de yine olmazsa olmaz bir madde: Herkes, vazifesini en iyi şekilde yapmalı ve önce KENDİ VAZİFESİNİ yapmalı.





    Herkes, vazifesini en iyi şekilde yapmalı ve önce KENDİ VAZİFESİNİ yapmalı.
    Ey Türk Gençliği!

    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklal ve Cumhuriyet’i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetyin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyet’ine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler; millet fakrü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

    Ey Türk istikbalinin evladı! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

    Gazi Mustafa Kemal
    --------------------------
    Çok güzel yazmışsın sufi anlatmak istediklerimi yazmışsın. Yukarıda bizi esaretten kurtaran eşsiz insanın yazısını alıntı yaptım şu zamanımızın şartlarında bu vazife ile işimizi doğru dürüst ve çalıp çırpmadan yapmalıyız düşüncesindeyim. Sosyal hayata değin belli bir vazife olmadığını düşünüyorum. Saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.