Şimdi Ara

ÜLKEMİZİN AB GİRMESİNİ İSTEYEN KAÇ KİŞİ VAR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

ÜLKEMİZİN AB GİRMESİNİ İSTEYEN KAÇ KİŞİ VAR?

(En Son Oy Tarihi: 22.08.2005)
Giriş

Orijinalinden alıntı: Aguney

Geleceği olamayn bir birliğe girmek istemiyorum
    Yıllarca Pkk'ya destek vermiş, onu terör örgütleri listesine almamış bir birliğe girmek istemiyorum
    Gerçek amaçları bizi sömürmek olan bir birliğe girmek istemiyorum
    Bizleri "barbarlar" olarak gören bir birliğe girmek istemiyorum
    Onurumuzu ayaklar altına alarak, akıl almaz tavizler vererek, bu hristiyan kulübüne girmek istemiyorum
    Bir grup yerli rant çevresinin çıkarı için birliğe girmek istemiyorum
    Oyalandığımzı bile bile bu Avrupa Birliği Oyununa devam eden ve bundan çıkar sağalayn çevreler var...Uyanık olun!

• quote:

Orijinalinden alıntı: Aguney

Yıllarca Pkk'ya destek vermiş, onu terör örgütleri listesine almamış bir birliğe girmek istemiyorum
    Onurumuzu ayaklar altına alarak, akıl almaz tavizler vererek, bu hristiyan kulübüne girmek istemiyorum
    Oyalandığımzı bile bile bu Avrupa Birliği Oyununa devam eden ve bundan çıkar sağalayn çevreler var...Uyanık olun!

budur işte
    "Kafam cam kırıklarıyla dolu doktor. Bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor anlıyor musun? Bütün hayatım boyunca bu cam kırıklarını beyin zarımın üzerinde taşımak ve onları oynatmadan son derece hesaplı düşünmek zorundayım..."
    "Kelimeler, albayım... Bazı anlamlara gelmiyor!" (Tehlikeli Oyunlar~Oğuz ATAY)

• quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

quote:

Orijinalinden alıntı: felsongy

quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

ya şimdi avrupaya karşı çıkanlar neden karşı çıkıyorlar sorabilir miyim?

siz olsanız avrupa yerinde bir 10 yıl önceki türkiyeyi birliğe alır mıydınız?

sağlam bir ekonomisi olmayan,sürekli yolsuzlukların,usülsüzlüklerin yaşandığı,insanlarının büyük bir bölümünün eğitimsiz olduğu ve en önemlisi doğru düzgün bilmediğiniz bir kültürden olan bir devleti siz olsanız kendi birliğinize alır mısınız?

alıp ta ne yapacaksınız sorabilir miyim?

şimdiye kadar avrupa bizi neden almıyr diye yırtınnıp durduk ta ne yaptık?neyi düzelttik ülkemizde?

sizce Türkiyedeki standartlarla bir almanyadaki ve fransadaki standartlar aynı mı?

en önemlisi avrupalı insanların kafa yapısı ile türk insanının kafa yapısı aynı mı?

sen git avrupaya sokaklarda yere tüküren ya da çöp atan insan yoktur varsa avrupalı değildir bilesin..

Türkiye ne zaman umumi tuvaletleri bok içinde bırakmadan çıkmayı öğrenecek belki o zaman avrupaya girer..

saygılar

o zaman biz AB'ye niçin gireceğiz (eskiden durumumuz düzelsin diye istiyoduk) eğer bizim standartlarımız avrupanınkiyle aynı olacaksa AB'ye girmeye ne gerek var. Ben kesinlikle AB'ye girilmemesi taraftarıyım haa siyaset için gireriz demeyin Türkiye şu anda istese AB'yi kendine çok kolay muhtaç edebilir (Gümrük Birliğini askıya alaraktan)

arkadaş ab nin amacı sadece durumu düzeltmek değil ki.avrupada yaşayan insanların serbestçe kültürlerini paylaşması serbestçe başka ülkelere gitmesi hak ve özgürlüklerinin genişlemesi kısacası halkların bütünleşmesidir olay..

sen bir halkla bütünleştiğin zaman doğal olarak onun ekonomik olarak zor günlerinde de ona destek oluyorsun..

Türkiye tek başına kalırsa uluslararası platformda asla kendi kendine bir arpa yol gidemeyecek.çünkü ülkemzi karıştıran çok fazla unsur var.

ab ye girersek bununla birlikte bir koruma şemsiyesine de gireceğiz.

quote:

arkadaş sen ilköce kendi ülkendeki şerefsizlere bak. sadece 1 tane kepaze herif çıkıp devletinin milletinin kasasında milyarlarca dolar hortumluyor..senin insanların kendilerine avrupalılardan daha beter zarar veriyor merak etme!

benim akıllı halkım 1 tane dürüm parasına kalkıp hortumcu insanların partisine oy veriyor..

avrupadan önce kendi kendine ettiğine bir bak..sen kendini düşünmüyorsan sana elin yabancısı mı acıyacak yazık diyecek?

saygılar

bence çok yanlış düşünüyorsun bu nasıl bir koruma şemsiyesi anlayamadım yıllardır bizi sömürdüler şimdi girince mi koruyacaklar sence Birliğe girmeden önce kaç ülke ile Gümrük Birliği anlaşması yapılmış

• PEKİ BURADA AB YE KARŞI OLAN KAÇ KİŞİ DİYEBİLİR Kİ BANA TÜRKİYE HİÇBİR BİRLİĞE GİRMEDEN KENDİ KENDİNEAYAKTA DURUP BİR GELİŞMİŞ ÜLKE OLACAK..KAÇ KİŞİ SÖYLEYEBİLİR BUNU?

quote:

bence çok yanlış düşünüyorsun bu nasıl bir koruma şemsiyesi anlayamadım yıllardır bizi sömürdüler şimdi girince mi koruyacaklar sence Birliğe girmeden önce kaç ülke ile Gümrük Birliği anlaşması yapılmış

ARKADAŞ BAK BU SÖYLEDİĞİN BİLE BİZİM TEK BAŞIMIZA BİR B.K OLAMAYACAĞIMIZIN KANITI.O KADAR PASPAL BİR SİYSET ANLAYIŞIMIZ VAR Kİ..

AVRUPA BİZİ SÖMÜRÜYOR DERKEN HER DEVLET KENDİ ÇIKARLARI İÇİN DİĞER DEVLETLERE HAKİM OLMAK İSTER..EĞER BİZ KENDİMİZİ GELİŞTİRİR DE ONLAR KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU İSPAT EDERSEK ONLARIN BİR SÖMÜRGESİ OLMAKTAN ÇIKIP ONLARIN BİR ÜYESİ VE PARÇASI OLACAĞIZ..

ANLATAMIYOR MUYUM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almancı -- 19 Ağustos 2005, 14:22:18 >

• Ben çok büyük rahatlıkla söylerim bunu ama mert adam gibi bi adam lazım bunu yapabilmek için (Atatürk'ün onda biri kadar adam olsun yeter)
    hep onun bunun demesiyle bir yere geleceğimizi zannediyoruz.Ne islami bir yapılanma nede batı ya körü körüne yaklaşım bizi bir yere götürmeyecek o yüzden kendi sentezimizi yaratıp kendimize en uygun modelde ilerlemeliyiz.Bu da 1920 lerde yapılmış ama zaman içerisinde din bezirganları,asalak politikacılar,yüzsüz sermaye yüzünden ekonomik ve kültürel dar boğaza girmişiz ve şu an tek düşünebildiğimiz ki basın yayın organlarında her gün empoze edilen bir fikirlerle gündem durmadan meşgul edilir halde.Bizlerinse tek yaptığı bilgi sahibi olmadan.... devamını bilen bir arkadaş getirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeSoL -- 19 Ağustos 2005, 15:17:08 >

avrupa birliğine biz istesek de giremeyeceğimizi biliyorum. yıllar süren müzakereler, bazı kabul edilmesi zor isteklerden sonra avrupa ülkeleri referanduma gidecek. ve içlerinden herhangi birinin hayır demesiyle üyelik isteğimiz yerini imtiyazlı ortaklığa, özel statülere bırakacak. bu nedenle ab üyeliği hayali kurmayın. ülkeler arasında dostluk değil çıkar vardır. avrupanın çıkarı bizi kullanmasıdır. 40 yıldır müzakereye başlamaması, üyelikten önce gümrük birliğine girilmesi ve son olarak ucu açık belirsiz bir müzakere sürecine başlanması. avrupa zaten alma niyetinde olsa çoktan alırdı. bulgaristanın, romanyanın bizden daha gelişmiş olduklarını düşünmüyorum. ama üye olmak için çok büyüğüz, sınırlarımız ortadoğuya dayanıyor, nüfusumuz çok genç ve müslüman, askeri gücümüz oldukça etkili. bunlar bizim hem çekici hem itici nedenlerimiz.
    çekici çünkü avrupaya bir askeri güç, rahatça faydalanacağı genç işgücü imkanı sağlayabilir, ayrıca medeniyetler çatışmasına doğru hızla ilerleyen dinlere bir uzlaşı getirmiş olabilir. iticiyiz çünkü nüfus oranında etkili bir üyelik sahibi olmamız, büyük göçler yapmamızdan korkmaları, bir hristiyan klübü olan avrupaya müslümanların girmesi, düzeltilmesi için ciddi parasal yardımlar gereken birçok soruna sahip olmamız. sonuç olarak avrupa çıkarını savunacak biz de çıkarımızı. avrupa bir medeniyet projesi ve sayesinde yıllardır yapılması gereken birçok reformu yaptık. demokrasi, insan hakları konusunda oldukça aşama kaydettik. avrupa birliği ile müzakerelerin katkısı budur. eğer veremeyeceğimiz bir ödün istenirse bırakabiliriz. çünkü zaten bütün avrupa halklarını ikna etme şansımız olduğunu hiç sanmıyorum.

• Avrupa birliği sürecinde iş eninde sonunda referandumlara kalıcak şimdiki müttefik gördüğümüz gizli düşmanlar bile o zaman desteklerini çekecekler çünkü bunlar her dönem ortaklaşa biri türkiyeye karşı çıkıyor hepsi neden karşı çıksınki türkiye ile ekonomik ilişkileri var (airbus anlaşması vs.. ) o yüzden her dönem biri kendini feda ediyor...
    Sonunda referandumdan hayır sonuçları çıkıcak sonrada bize gelip diyeceklerki aaa ne yapalım bak biz elimizden geleni yaptık ama halkımız henüz bunu kabul etmiyor diyecekler ..
    Zaten şu anki haliyle bile avrupayla ilişkilerimiz var ucu gözükmeyen bir olay için bu kadar taviz ve uğraşmak neden sırf avrupa için başka fırsatları kaçırıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mika_hakinen -- 19 Ağustos 2005, 16:19:20 >
  • Ya girsek bile şu ankinden fazla bir şey değişmeyecek.
    Öyle bir anlatıyorlarki sanki avrupa birliğine girer girmez ertesi gün herkes refah halinde yaşayacak bütün problemlerimiz bitecek gibi görülüyor yok öyle bir şey...
    Bizi alırlarsa bile ki zannetmiyorum : Serbest dolaşım hakkını oldukça kısıtlarlar yoksa ülkede adam kalmaz valla
    Onu bilmem dedim fakat üstünde pek çoktur
  • Yakında bunlar türkiye'yi alalım almıyalım kavgası yüzünden birliği dağıtacaklar ondan sonra bizde girecek bir birlik bulamıyacaz.

Orijinalinden alıntı: mika_hakinen

Ya girsek bile şu ankinden fazla bir şey değişmeyecek.
    Öyle bir anlatıyorlarki sanki avrupa birliğine girer girmez ertesi gün herkes refah halinde yaşayacak bütün problemlerimiz bitecek gibi görülüyor yok öyle bir şey...
    Bizi alırlarsa bile ki zannetmiyorum : Serbest dolaşım hakkını oldukça kısıtlarlar yoksa ülkede adam kalmaz valla

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.