Şimdi Ara

Ülkemizde internet olması gerektiği gibi değil... (İspatı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
41.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
399 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ülkemizde internetin aslında olması gerektiği gibi olmadığını, TürkNet YAPA hariç diğer tüm size interneti sağlayan firmaların yaptığı kurnazlıkları ve haksızlıkları, size yapılan hız kısıtlamalarından bahsedeceğim.

    1. Hepimizin bildiği gibi AKK/AKN yani Adil Kullanım Kotası uygulanıyor. Kotayı aştığınız takdirde, ekstra fiyat uygulanıyor veya Download hızınız yavaşlatılıyor.

    2. Size verilen Upload hızı 5 Mbps'e limitlidir. Siz altyapınızın en fazla 5 Mbps Upload desteklediğinimi sanıyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Farkettiyseniz her VDSL kullanıcısı 3-5 Mbps Upload alıyor çünkü size interneti veren firma, Upload hızınızı sabitliyor yani limitliyor. Eğer Upload limiti olmasaydı, ortalama olarak en düşük 10 Mbps, en yüksek 50 Mbps ve arası hız alabilirdiniz. Ayrıca ülkemizdeki yaygın VDSL2 sürümü 17a'dır.

    3. Müşteri hizmetleri "Hızınızı arttıramayız, altyapı yetmiyor." diyerek size yalan söylerler. Ülkemizde elbette altyapısı kötü olan yerler var ancak bu yalanı herkese dayatıyorlar maleesef. Örneğin siz santrale çok yakınsanız, modeminizdeki SNR ve Ulaşılabilir hız değerlerinde Download ve Upload yüksekse, altyapınız sağlam demektir. Ancak buna rağmen maleesef size "Altyapınız yetmediği için Download/Upload hızınızı daha fazla arttıramıyoruz." diyerek size yalan söylerler.

    4. Sizi kazıklıyorlar. Evet, yanlış duymadınız, kazıklanıyorsunuz. İnternetin hızlısını ve kotasızını yani kısaca TürkNet'in 65 TL'ye kotasız sunduğu internet paketlerini size ayda 200-300 TL arası bir fiyatla satıyorlar.

    5. Milyonlarca vatandaş Adil Kullanım Kotasının tamamen kaldırılması için Bilişim Teknolojileri Kurumu'na yani kısaca BTK'ya şikayette bulundu, BTK ise bizlerin talebi üzerine 31 Aralık 2018 tarihinde Adil Kullanım Kotasını tamamen kaldırma kararı verdi fakat Türk Telekom, 31 Aralık 2018 tarihinde Kotalı sisteme devam edeceğini, kota aşımı sonrası ekstra ücret uygulanacağını ve kota aşım sonrası Download hızlarının yavaşlatılacağını dile getirdi.

    6. Ülkemizde ADSL kullananlar için 797-800 Kbps, VDSL kullananlar için ise 3072-4096 Kbps Upload limiti yapılıyor. 797-800 Kbps = 0.8 Mbps Upload hızı demektir. Hız testinde ortalama 0.66-0.69 Mbps olarak gösterilir. 3072 Kbps = 3 Mbps, 4096 Kbps = 4 Mbps'e eşittir. Biz 5 Mbps Upload limiti yaptıklarını biliyoruz fakat genellikle 4 Mbps'e limitlide veriliyor.

    7. VDSL Altyapı döşemek için yeterince paraları varken, gerekli yatırım yapılmıyor.

    Yeterince açıklayıcı olabildik mi?

    Sende bu konuya oy ver, herkes doğruları bilsin ki bilinçlensinler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 15 Kasım 2018; 10:28:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • 10 Seneden fazla bir süredir TTNET kullanıyor idim. 4 Gün önce sözleşmem bitti. 16mbit 75gb kota 24 ay taahhütlü internete 65 lira ödüyor idim.3 gün önce netspeede başvurdum 16mbit internet sınırsız taahhütsüz 52 tl. Dün TTNET ekipleri gelip kendileri bağladılar, şuanda aynı altyapıdaki interneti daha ucuza taahhütsüz kullanıyorum. İnterneti kapattığımda TTNET beni aradı "Size süper bir sözleşme teklif ediyoruz 16mbit 75gb kota 24 ay taahhüt 54,90. Daha iyisini kimse veremez dedi. Ama netspeed internetim çoktan bağlanmıştı. 2 günde hemde.

    TTNET ten uzak durun, aynı altyapı ttnet'ten ne aldıysam netspeed'ten aynısını alıyorum. Aynısını derken yani netspeedte kopma, ping artışı falan olmuyor. İnsanları böyle korkutuyorlar.
    Hocam internetin masrafı yok sadece kablo masrafı var. İnternet,yurt dışında insanın temel ihtiyaçlarından biri olmuştur.Ve ücretsiz sağlanmaktadır. Maalesef bizim devlet veya internet sağlayıcılarımız herşeye ücret veya fiyat talep ettiği için durum bu haldedir. Devletin de işine geldiği için hiç birşey yapmamaktadır.
    Al birini vur ötekine. İlla yabancılara satılacaksa bari Japonlara verilseydi diyorum, en azından adamların dünyaca bilinen bir iş ahlakı var ve internet teknolojisinde liderler.
    Telekom yıllardır elde ettiği muazzam karı reklamda oynattığı saçma sapan futbolculara vs. dağıtıyor gerisini de yiyor. Onlara para harcayacaklarına yurtdışı çıkışlarını ve ülkenin
    genel dağıtım altyapısını geliştirselerdi şimdi reklama gerek kalmazdı bile. Bence gerek de yok, neyin reklamını yapıyorsa zaten ülkenin varsayılan ISS'i.
    Neyin reklamı olup olmamasının ne önemi var? Adamın yazdıklarından eksik var fazla yok.hangi yazdığı yalan söylesene.



    Sanırım sen de başka operatörün çalışanısın,Türknet'i kötülüyorsun ona gitmesi muhtemel müşterileri engelliyorsun.



    15 aydır Türknet'i sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.sen istediğin iss'de özgürce kazıklanabilirsin buna engel bir şey yok ama az paraya hızlı ve kotasız hizmet almak isteyenlerin de önünü kesme.millet kazıklanmaktan bıktı.
  • Daha fazla oy gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu da iyi yere değinmişsiniz bulunduğum mahallede neredeyse cadde üzerinde her sokak başında ve sokak aralarında eski tip t7 kabin olmasına rağmen evime 20m mesafeye yeni kabin konuldu fakat oda eski tip t7 kabin zaten bir süre bunlar komple kalkacak yerine genişbant erişim kabinleri gelecek ama nedense yine eski tip saaha kabinleri yerleştiriliyor bu arada adresimin 500m civarında 6 7 adet genişbant erişim kabini var ama ben hala adsl kullanıyorum bana 300 metre mesafe de ki farklı bir adrese sorgulama yaptığımda ise orada 80mbit hız alabiliyoruz oraya abonelik alıp eve kablo çeksem şuan ki hızdan fazla hız alabileceğime eminim 😣😣

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agnostique A kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden sende, tanıdıklarında bu konuya oy versin, Upload limitleri ve kota kalksın!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devlet ne zaman halkın yararına iş yaptı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 Seneden fazla bir süredir TTNET kullanıyor idim. 4 Gün önce sözleşmem bitti. 16mbit 75gb kota 24 ay taahhütlü internete 65 lira ödüyor idim.3 gün önce netspeede başvurdum 16mbit internet sınırsız taahhütsüz 52 tl. Dün TTNET ekipleri gelip kendileri bağladılar, şuanda aynı altyapıdaki interneti daha ucuza taahhütsüz kullanıyorum. İnterneti kapattığımda TTNET beni aradı "Size süper bir sözleşme teklif ediyoruz 16mbit 75gb kota 24 ay taahhüt 54,90. Daha iyisini kimse veremez dedi. Ama netspeed internetim çoktan bağlanmıştı. 2 günde hemde.

    TTNET ten uzak durun, aynı altyapı ttnet'ten ne aldıysam netspeed'ten aynısını alıyorum. Aynısını derken yani netspeedte kopma, ping artışı falan olmuyor. İnsanları böyle korkutuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanguru_kesesi -- 16 Kasım 2018; 11:33:29 >
  • sen technopatta sürekli bomboş konular açan erdem değil misin
  • Hayır değilim. O kişi öldü. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ping 10ms altında hız 70 MB ama 1080p izleyemiyorum.720p bile donuyor.Not:İlk savucularından biri olarak Turknetliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deli_yek

    Ping 10ms altında hız 70 MB ama 1080p izleyemiyorum.720p bile donuyor.Not:İlk savucularından biri olarak Turknetliyim.
    O youtube-instagram-facebook gibi sitelerin filtrelenip bandwith düşürülmesi ile alaklı bir şey.

    Atıyorum siz speedtest'te 100mbps çekseniz bile youtube bandwith kısıtlamasından dolayı 5mbps ya çeker ya çekmez.
  • Hocam internetin masrafı yok sadece kablo masrafı var. İnternet,yurt dışında insanın temel ihtiyaçlarından biri olmuştur.Ve ücretsiz sağlanmaktadır. Maalesef bizim devlet veya internet sağlayıcılarımız herşeye ücret veya fiyat talep ettiği için durum bu haldedir. Devletin de işine geldiği için hiç birşey yapmamaktadır.
  • İSS'lerin Adil Kullanım Kotası adını verdikleri soygunun kibarlaştırılmış,flulaştırılmış hali AKK'nin 2018 sonunda kaldırılmasına BTK karar vermişti. İss'lerin bu şekilde bir hamle yapacaklarını az çok kestiriyorduk zaten, çünkü yıllardır kazandıklarını direk ceplerine indirdikleri gibi milyon dolarlık reklam filmleriyle halkı kandırmaya devam ediyorlardı yaptıkları bu soygundan bu kadar kolay vazgeçeceklerini elbette düşünmüyorduk tıpkı düşündüğümüz gibi oldu ve sektörün lider temsilcisi telekom kotalı paketlere devam edeceğini duyurdu, o paketler kotalı paketler değil soygun paketleridir, internet elektrik gibi su gibi tükenen bir şey değildir hiç bir yatırım yapmadan yıllardır halkı kandırarak zaten milyon dolarları ceplerine indirenler de bu firmalardır, işin ilginci bu firmalara bu hakkı sunan da iktidarda ki mevcut partidir ve AKK'yi uygulamaya koymaları da yine kendileri aracılığıyla olmuştur, şimdi de AKK'yi kaldırdıkları için alkış alan destek alan da yine kendileridir.

    Ne garip bir ülke değil mi...
  • İnternet artık TEMEL İNSAN HAKKI OLMASI GEREKENve her vatandaşa devletin vermesi gereken bir görevdir. Oysa ülkenin % 95 inde cebi saymazsak ne adsl ne fiber altyapı yoktur. Köylere gidin görün interneti artık telekom da köy telefonlarının kablo direklerini bile sökmüş cep dışında nete girme imkanı yok. Bizim köyde ki şehre 30 km cep en ufak rüzgarda çekmiyor . Geçen yıl abkada bir eft yi böyle günde 45 dk da yapabildim.
  • gerekli önem verilmiyor internete alt yapıya ... gerçi ülkede hiç bir şeye önem verilmiyor neyi konusuyoruz ki
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle osuruk iss ler 1 gigabit sınırsız interneti 50 tl den verse nolacak ben almam şahsen.



    25 mbit fiberle youtube da 1080p 60fps, 100mbit te ise 4k 60fps donmadan izleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ülkede düzgün ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    Hocam Türk Telekom 25 Mbps ile 4K donmadan izliyorum. 100 Mbps biraz fazla olmuş sanki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.