Şimdi Ara

Ülkemizde gittikçe büyüyen kültür: LİNÇ ETME KÜLTÜRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "YOZGAT Cumhuriyet Meydanı’nda, psikolojik sorunları olduğu belirtilen İran uyruklu M.T. (22), üzerindeki giysileri çıkararak çırılçıplak kaldı. Çevredekiler tarafından tekme tokat dövülen M.T.’yi linçten polis kurtardı. Olay anı, kameraya yansıdı.

    Cumhuriyet Meydanı’nda bugün öğleden sonra meydana gelen olayda, bir genç yürürken üzerindeki giysileri çıkarıp atmaya başladı. Çırılçıplak kalan genci gören çevredekiler müdahale etmeye çalıştı. Genç ile çevredekiler arasında tartışma çıktı. Yaklaşık 40 kişiyi bulan gruptakilerden bazılar genci tekme tokat dövüp yere yatırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, öfkeli kalabalığı dağıtıp, genci linçten kurtardı.

    Psikolojik sorunları bulunan, İran uyruklu M.T. olduğu belirlenen genç, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. M.T.’nin hastanede gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Polis, M.T.’nin daha önce de benzer davranışlarda bulunduğunu bildirdi."

    Aynı durum Amerika'da veya Avrupa'da olsa insanların çoğu görmezden gelir, ses çıkarmaz veya polisi ararlardı. Görmek isteyenlerde sessizce uzaktan izlerlerdi...

    Bizde ise bir linç etme kültürü var... Bizde kendi adaletimizi kendimiz verme hırsı mevcut.. Bu da ülkeyi anarşiye götürür..
    Bu durumu sessizce polisi arayıp çözme yolu varken, hasta adamı linç etmişler...

    Herşeyden önce müslüman adam linç yapmaz, bu ne dinde ne de insanlıkta olmayan bir davranıştır.. Büyük kul hakkı olup, vebali de çok ağırdır.. Müslüman olmayan diğer millet bunu yapmıyor ama asıl hiç yapmaması gereken müslüman olan bizler yapıyoruz bu linç olayını...

    Linç olayı sürü piskolojisi gibidir; birinin atraksiyon yapıp ilk yumruğu sallaması yeterlidir; sanki arkadakiler de bunu bekliyormuş gibi hemen bu olaya katılıverirler ve zincirleme reaksiyon bu şekilde devam eder...







  • bi karikatür vardı bulursam eklerim.
  • Daha bugün konusu geçti aramızda. Ülkedeki insanların tamamına yakını mutsuz, huzursuz, kendini güvende hissetmiyor. Ülke olarak psikoloji bozuk. Depresyon içerisinde. Bunalmış ve her şeyi içerisine atıyor. İçinde biriktiriyor. Bu biriken mutsuzluk, bıkmışlık yakınında bir arbede yaşandığında toplumsal linç olarak dışarı vuruluyor. Düşene tekmeler savuruyor ve bir nevi deşarj oluyor. Bu sağlıksız davranışın temelinde kişilerin mental sağlığının bozukluğu yatıyor.
  • İranlının ne işi var bu ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyokültürel ve ekonomik sebeplerden ötürü var bu linç etme kültürü. Bir kere dayakla büyüyen bir toplumuz biz. Küçükken ailede dayak, okul çağında okulda dayak, askerlik çağında askerde dayak falan derken hepimizin içinde bir nefret ve linç etme duygusu oluşuyor.
  • Gecen biri Türk bayragi indirmeye calismisti linc edilmesin mi yani ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öldürülmesi lazımdı bence. eğer bunu kast ediyorsan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir akıllı insan linç edileceğini bildiği halde, sonunun ne olacağını bildiği halde bilerek lades oynamaz, bayrak indirmez, provokatif eyleme girşmez... Ulu orta yerde cıbıldak gezen de ve alenen bayrak indiren de hasta kişiliklerdir, bu açık ve net ortada... Bu tür hareketleri hasta beyinler yapar ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.