Şimdi Ara

ÜLKEMİN DUYARLI İNSANLARI! WiMax TEKNOLOJİSİNİ BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR,GELECEĞİMİZLE OYNUYORLAR..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli donanımhaber üyeleri ve takipçileri,

    belki birçoğunuzun haberdar olmadığı fakat bana göre bütün vatandaşlarımızın haberdar olması gereken bir teknoloji bu WiMax.kısaca yüksek hızda kablosuz olarak veri (ses,görüntü) aktarımı demek WiMax.şu bildiğiniz cep telefonu vericileri gibi fakat onlar kadar büyük olmayan vericilerlerle her yerden evden işten arabadan cep telefonunla,lebtobunla internete bağlanmak.ama müthiş hızlarda bağlanmak.dahada ilerisi artık bütün sesli ve görüntülü aktarımların bu teknoloji üzerinden yapılması.düşünsenize evde veya arabada giderken High definATIon yayın yapan bir kanalı seyrediyorsunuz.hemde KABLOSUZ...veya internete bağlanıyorsunuz yüksek hızlarda.veya cep telefonunuzla görüntülü konuşma yapıyorsunuz.Bu saydıklarım bu teknolojinin nimetlerinin bazıları sadece.ve benim daha bilemediğim birçok yanıda vardır mutlaka.

    bu teknolojinin en avantajlı yanı öncelikle binlerce kilometre kablo döşemek,direkler dikmek yok.mesela anadolunun ufak şirin bir ilçesini düşünün.bu ilçeye sadece cep teleofonu vericisine benzer bir verici koyuyorsunuz(varsa ve müsade ederlerse bu vericinin üzerinede olur) bütün halk kablosuz bu teknolojiden faydalanıyor.birsürü kablo döşeme derdi yok yani.özelliklede kırsal kesime teknolojinin(internetin) götürülmesi bu teknoloji ile çok kolay.hele köylere...benim gibi bir köylü çocuğu teknolojisizlik ne demek çok iyi bilir.

    Gelelim işin en acı ve kahredici tarafına.bu yazıyı okuyan bir çok arkadaşım böyle bir teknoloji bu ülkeye gelmez gelse bile kaç lira olur kim bilir diye düşündü mutlaka.Bizim başımızda böyle basiretsiz dünyadan habersiz,teknolojiden uzak,küçük beyinli yöneticiler olursa vede Türktelekom diye bir tekel patronu olursa bırakın bu teknolojileri diğer teknollojilerde gelmez.İnanın bu yazıyı yazarken dahi kahroluyorum.Çünki gelişmemiş ve bizim gibi gelişmekte olan ülkerin gelişmiş ülkeleri yakalamalarının en önemli yolu bana göre ise tek yolu bu teknoloji.

    ve bizim başımızdakiler halâ bu teknolojiyi alıp ülkemize yaymayı,tekeli kırmayı isteyen kuruluşlara gerekli lisansları vermiyor.belkide veremiyor?Ne acı...niçin vermiyor yada veremiyor veya niye hala geciktiriyor bunun yorumunuda siz yurdum insanına bırakıyorum.Lütfen bu teknoloji ile ilgili ülkemizdeki gelişmeleri yakında takip edin.ve ülkesinin insanlarını düşünmeyenleri daha yakından görün.

    verebiliyorsanız vede etkili olacağına inanıyorsanızda lütfe tepkinizi gösteriniz.kendine gel artık EY MİLLETİM!bu ülkenin tek kurtuluşu teknolojik atılımlardır.hiç olmazsa bu sefer bu konuda YAYA kalmayalım.

    SEVGİLER,SAYGILAR....







  • Yıllardır 3g'ye lisans vermediler...Wimax çok uzakta benim gözümde.

    Bunun bilerek yapıldığı net olarak ortada ve elimizden hiçbirşey gelmediği ve gelmeyeceğide....Büyük paralar döndüğü belli.
  • BU SİSTEME İZİN VERECEK ELEMANLAR WIMAX NEDIR BILIYOR MU ? ACABA ? İLK ÖNCE ONU SORMAK LAZIM..
    SONRA NEDENİNİ SORARIZ..ZİRA BİZDE BU TIP KURUMLARIN BAŞINA KERESTE ELEMAN BULUP GETİRMEKTE ÜSTÜMÜZE YOKTA BAK BIZIM PAULY (DONNY) BİZE GELDIGINDE TOMRUKTU ŞİMDİ İNŞAATLIK KERESTE OLARAK KULLANABILIRIZ..
  • 2010 dan once ucuz ve hizli internet hayal.2010 da vdsl anca gelecek tt o zaman anca gerekli lisanaslari verir cunku sunda lisans veririse cok caresiz kalacagini tt de biliyor 2010 da en erken butun gelismis teknolonileri gorebilecez.
  • sonuçta devlet türk telekomun hala % 45 ine sahip kendi eliyle wimax a lisans verip gelirini azaltmak istemiyodur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 29 Temmuz 2007; 19:55:48 >
  • Şu anda en baba downloadcı bile 20 mbit bağlantı ile sürekli indirecek birşeyler bulamaz...

    Ver 20 mbit bağlantıyı 49 ytl'ye hem sen rahat et bizim çenemizden kurtul hem de 3-4 mbit gibi bağlantıları daha ucuza getirip daha fazla kullanıcı çek...Kim ne derse desin herkes eninde sonunda downloadcı olup çıkıyor ortaya...Yani uzun vadede hem kendileri mutlu olacak hemde biz.

    Ama bu şekilde giderlerlerse wimax vb lisanslar verildiği zaman rakip bir firma 10 ytl daha pahallıya verse bile onlara geçeceğim.Çünkü bu kurumun bir an önce en az etkili seviyeye gelmesini istiyorum.Benim gibi düşünen onlarca insan vardır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.