Şimdi Ara

Ülkeden hiç umudum yok...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar 30 tl olursa olsun banane diyenlerin. Kızılay çadırının içinde kızılay çadırı göremedim diyenlerin hiçbir farkı yok ne yapacagimi şaşırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ülkeden aşırı umutluyum. Almanya'yı hatta komple Avrupa'yı rakip alıp geçebilecek potansiyele sahibiz.


    Ama gel gelelim ki inovasyon'a-özgünlüğe-özgürlüğe ve girişimciliğe zerre destek yok. Zaten az bir paramız var, onuda anlamsız işlere ve seçim için şov olacak işlere yatırıyorlar.


    Bu ülke çok yüksek bir potansiyel barındırıyor. Çok az parayla mobil oyun sektöründe dünya çapında işler başarabiliyoruz. Ama bu girişimcileri organize edip üst segment bir oyun çıkartamıyoruz çünkü para saçma sapan yerlere gidiyor. 20 yıldır inşaata akıttılar parayı şimdide güya akılları sıra "gafam" projesiyle "facebook-amazon-google" ın çakmasını yapacaklar.


    Bırakın bu çakma mantığını, girişimciye güvenin. Tepeden bakma mantıkla değil, konunun uzmanlarını toplayın ve inceleyin. Bu Almanya ne ihraç ediyor ve biz nasıl onlardan daha fp üretebiliriz?

    Bazı sektörlerde fp önemsizdir bazılarında önemlidir. Misal söz konusu google-facebook-amazon ise fp önemsizdir çünkü bunlar: 1. inovasyon 2.bedava 3. küresel.

    Bu yüzden çakma google "geliyoo" için 10.000.000 harcayacağına ya git olmayan yeni bir şey bul yada fp'nin önemli olduğu bir sektöre yatır parayı. Aynı şekilde "exxen" kurup netfilx ile rekabet etme. Ya daha iyisini yap ya hiç yapma yada fp'nin önemli olduğu sektörlere yönel.


    Misal güneş enerjisi paneli üretiyoruz, iha üretiyoruz ve bu alanlarda fp dengesini uluslararası sağlıyoruz.





  • Benim en umutsuz olduğum konu mülteci meselesi. İnanılmaz ciddi bir mevzu. Yeni gelecek hükümetlerin niyetleri olsa dahi bizi bu durumdan kurtarabileceklerini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de yok artık

    Mutsuzum *ARTIK * ülkemde ..keşke tüm sevdiklerimi ve arkadşlarımı bu ülkeden alıp başka bi ülkeye götürebilcek gücüm maddi varlığım olsaydı .. Heralde *hile karışmamış* bir piyango olsaydı ve kazansaydım yapcağımm şey bu olurdu ..

  • benim kendimden var buralardan gidebilecek potansiyele sahibim bunu değerlendirip arkama bakmadan uzaklaşmayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.