Şimdi Ara

Ülkede Kriz Var (!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Magnetic Power kullanıcısına yanıt
    Dediğini pekiştirdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes instagrama resim atma derdinde tabi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    248. Geleneksel "AVM'lerin doluluğundan yola çıkarak ekonomik durum analizi ve ekonomik kriz olmadığının kanıtlanması" konusuna hoşgeldiniz.

    İnsanların çoğu orada gezince avm 'ler dolu olmuş oluyor buraya gidip 10 dakika inceleme yapan biri de ülkenin ne halde olduğunu açık açık görür at gözlüğü takmıyorsa ha takıyorsa da gelir konu açar ülke de kriz var der ama bu arkadaş gibi ironi yapmadan at gözlüğü takmış haliyle yazar, anlayanlaraaaaaaaaaa..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Hepsinin argümanı hazır ama reklama girmesin diye vermiyoruz yayına, sosyal bilimler kanundur diyen olmadı zaten ama şu kaçırdığımız dönem yüzünden yılları kaybettiğimizin tartışılacak bir kısmı yok.

    Dolara daha doğrusu dünyada ki her ülke para birimine karşı değer kaybediyorsan ve bunu kasıtlı isteyerek yapmıyorsan ( Çin'in Yuanı yıllardır kasıtlı tuttuğu gibi ) , o zaman " iyi oldu ihracatçıya yarar , kralsın reyiz " öbür zamanda " paramızın itibarı arttı, reyiz ya " demek yandaş Polyannacılıktan öte gitmez. Senin paran şov yaparak göçtüyse hem de bu yüzden faizleri ekonominin e sinden anlamayan diplomasız iibf "mezunu" birinin karşı çıkmasına rağmen arttırdıysan bunu " iyi denk geldi ya " diye açıklamanın da anlamı yok.

    Esnafın işleri sorunca zaten hep kesattır ama piyasada para dönmüyorsa, çekin ya vadesi uçmuşsa veya yüzüne bakan yoksa, batak çoksa, piyasa likidite anlamında kilitlendiği için devletin "batsın ben finanse ediyorum" diye KGF kredisi veriyorsa; hiç " çorba kaynıyor " a gerek yok. Daha kura göre fiyat güncellemeleri de olmadı iç piyasada, tüketim mallarında gramaj vs oynayıp idare ediyorlar ama böyle gitmez bu devran.



    Ülken 89 - 01 yılları arasında dolar 1052 kat arttı ne oldu ülken battı mı!! En fazla seçime gidildi ve ülke yeni gelenlerle bir kalkınmaya gitti iyi ya da kötü ve o 2001 'den beri dolar 2 2.5 katını gördü ve ne değişti yine ülke batmadı o yüzden 1052 'de olsa 100 'de 200 'de olsa ülke batmıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Bunu İngilizce'ye çevirip İsveç'e gerekli mercilere gönderirseniz seneye ya Nobel Ekonomi Ödülü ya da Nobel Edebiyat Ödülü ülkemizde, şimdiden candan tebrik ederim.

    Sen benim yerime gönder, sana versinler Nobel Ödülü 'nü.. Çok biliyorsunuz da gerçekleri kabullenemiyorsunuz eee vurun kafanızı duvarlara.. Biz neden kaybettik diye..
  • Aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Acı gerçeği kabullenmiyor kimse...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.