Şimdi Ara

Ülkede gelir adaletsizliği çok fazla ve bu gelir hep belli bir zumreye gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi cevremden ornek vereyim bir arkadaşım dis ticaret-lojistik calisani. Bu konu hakkinda bilgisi ve tecrubesi fazla 3-4 yildir bu isi yapiyor. Is başvurularında en az 30bin tl maas istedigini soyluyor bir kac kere basvurdu ve hepsinden 25bin teklif aldığını ve bu yuzden işe girmedigini söyledi. Onceki calistigi işten de maasi dusuk diye çıkmıştı.

Baska bir tanıdığım var dayisinin yaninda ayni isi yapiyor 50-60bin tl maas aliyor ve tecrübesi arkadasimdan az bilgi konusunu bilmiyorum.

Bu tarz akraba, torpil, tanıdık ile yüksek maasli isler giren hak etmedigi paralari alan insanlar var. Bu insanlarin sayisi toplum icinde gercekten cok fazla. Disari çıkıyor mekanlara gidiyor para harciyor sonra mekan sahibi "millet x urune 250 bile veriyor mekan full o halde millette para bol o halde 350 yapayim"

Bu tarz yuksek maasli islere hep tanidiklar, bilindik kisiler alındığı için para belli bir zumre icinde donup duruyor.

Bunun birde soft versiyonlari var akraba,torpil,tanidikla ise girip is yerinde hicbir is yapmayip asgari-25 arasi maas alip ailesiyle yasayanlar var bunlarda disarda deli para harciyor.

Bir arkadasimin dedigine gore babasi o cocukken 3x asgari aliyormus 3-5 yilda 1 araba degistiriyorlarmis her yaz lüks otellerde tatile gidiyorlarmis disarda surekli takilip alisveris yapiyorlarmis yil 2010 civari. Simdi bu arkadasin babasi evi kendi halinde evi gecindiriyormus. Eskisi gibi alim gucu yok yani. Bu bahsettigim olay gelir adaletsizliğine bir örnektir. Cunku bu kişinin eski alim gucu olmamasi gelir adaletsizliğinin en cok orta sinifi vurdugunu gostermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 16 Ağustos 2024; 14:29:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en son ne zaman kunefe yediniz?

boyle seyleri eskiden bende cok takardim sonra kunefe bagimliligina basladim hicbir sorunu dusunmemeye basladim

tavsiye ederim hocam

Mesajlarını dikkate almadığım üyeler: aftermath666, AlfieLowis, alpererez, ankarali0606x, Arkadiusz Milik, Arthur.Morgan, Automatic Gun Fire, b0Ni, BeyazBüyü, Bisikletçi76, denizgoren, derttücarı, EfsaneManx, esdarking, F355 Challenge, FatihTSFC, ferhatakdag4545, fransızee, Guest-1DF3AA226, Guest-225FEBD6D, Guest-7F117DFD2, Gunpower-storm, haydar., Heisenbergin asistanı, Hunyadi Matyas, iaaynaci, iyi birisiydim, Kabus00, KelKodVer, KievKarambolü, kingofbet, Kobe Bean Bryant, KrallŞaplakçı, KYRA C5, Luffy1907, Lynessa, MacGyver., Machoo_, Marangoz Almond, Maraz Alinin Sağ Kolu, MaximillianFoe, meola147of, mkmdesign, mrslimshady, napolyon07, Naughty Dog, Neverwinter81, NurullahHormanci, olishernandez, oMeR24, OnLiNe MaNaGeR, orhanyor, pakaji2, Philipp_Plein, pilotaFerrari, Playstation5, PoisonedPurple, PURECAUCASIANWHITE, QRX, rainy00, RASYONALIST, Reaper87, RichardB, royal_sm, RustinCohleTD, S.T.A.L.K.E.R., SacredDivinity, Scorpioleo, secotti2007, shad0w, Sucuk_Ağacı, Super Meat Boy, TEHET, tekir21, the__executioner__, tonimotto, Toyoda, Traxen, UCL, unraveling, xgrabyourglocks, YigitErkin20, Yılmaz1907, zLucas, Zombie_Benz
  • Zurnalog kullanıcısına yanıt

Künefe çok pahali disarda yiyemiyorum bu parayı buna verecegime ciğer yerim kebapcida diyorum.

• Zaten başımıza ne geldiyse ulkeyi yonetenlerin 0 faiz merakindan dolayi geldi. Enflasyon 0 ise faizde 0 olur. Enflasyon 20 ise faizde 20 olur ancak o oyle kalır. Enflasyonu düşürmek icin 20 enflasyona 30 faiz verirsin para faize akar tuketim harcama azalir birikim artar enflasyon azalir. Herseyin en basinda 20 enflasyon 19 faiz varken herhangi bir sorun yokken faizi 9 a dusurdukleri icin bu hale geldik. Alim gucu sifirlandi, maaslar çöp oldu, mallar ulasilamaz oldu. Avrupada pandemi oncesi faiz 0 di neden? Cunku enflasyon yoktu. Zaten faizden para kazanilmaz 20 enflasyona 20 faiz alirsan parani korursun sadece. Faizden para kazanilan sadece bir donem var o da enflasyon düşsün diye 38 enflasyon hedefliyorum diyip 50 faiz vermek yani günümüz. Bu olay belli bir donem sürüyor enflasyonu kaca dusurmek istedikleri ile alakali. %25 enflasyona dusunce her yil %25 zam yapar geceriz yeter bu kadar yuksek faiz diyip %25 faiz %25 enflasyon politikasina da gecis yapabilirler ilerleyen süreçlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 16 Ağustos 2024; 15:22:56 >

• Ben artık saldım vallaha tr de kariyer kasmak bile neredeyse imkansız ancak çok iyi okullardan mezun olacaksın ki öyle
    En iyisi anı yaşamak boşver geçmişi geleceği

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor eger şuanı degerlendirmezsem ilerde çocuklarım daha da kötü durumda olacak dünyada her gün baska bir şey yaşanıyor neyin ne zaman olacağı belli değil 10-15 yıl kredi cek ev al dönemleri bitti artık euro ile maas alanların bile maasları bana tatmin edici gelmiyor

Daha Fazla Göster
  • Bu halk Can atalay selahattin demirtaş gibiler neden içerde die hesap sormadığı sürece, kuru ekmek yicek. Burnu ...ktan çıkmıcak.

Taki "bana ne lan ben mi hapisteyim " demiyeceği vakte kdar.

Şimdilik zırlamaya devam. Ayağından saç teline şark kurnazı toplum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 17 Ağustos 2024; 1:17:50 >

Netspeed isp Referans Kodu : JZKQCJ
    12 boyunca indirim için.
  • jubeii kullanıcısına yanıt

Onları içeriye tıkanlara karşıyım. Fakat o içeridekilerin lanet olası pis amerikancı politikalarına da karşıyım. Bu konu vatan hainlerini aklamayı gerektirmez.

Bu tarz akraba, torpil, tanıdık ile yüksek maasli isler giren hak etmedigi paralari alan insanlar var.

hocam piyasadaki iş değiştirmelerin (transferlerin) %99'u tanıdık ile referans ile oluyo.

referansın yokken de CV'ne bakıp seni işe alırlar ama hakkettiğin maaşın net olarak çok daha azını teklif ederler. hiçbir şirket tanıdığı olmayan adama hakkettiği parayı teklif etmiyor.

Can Değer bile Türkiye'de tanıdık araya sokmadan CV'sini kullanarak birsürü iş başvurusu yapmış hiçbirine kabul edilmemiş. burdan ayrılıp Macaristan'daki şirkete giderken de CV'sini kullanıp iş başvurusu yaparak gitmemiş. bunun tanıdığı birisi Macaristan'daki şirketin ceo'sunu tanıyormuş, direk ceo'ya Can Değer'in ismini vermiş bu adamı işe al diye. onun sayesinde mülakata girmeden direk işe alınıp Macaristan'a taşınmış.

geçenlerde Amazon Hero unvanına sahip Türk bi mühendisin videosu vardı, elemana sordular iş bulmak için tavsiye ver millete diye. eleman dedi ki, tanıdığın yoksa işi unut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Osman Kavala

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yani şunu mu diyorsun. Ne akepe ne cehape ne diğerleri amerikancı değil hepside sosyalist adaletli, halkı sömürmeyen insanlar partiler.

Emin misin?

12 boyunca indirim için.
  • Onu unutur muyum. Gaztecikeri unutur muyum. Uyduruk yargılamayla ceza alan terörist ilan edilenler, askerler.

Bi toplum referansını YASA olmaktan çıkarırsa, yaşadığı zulümlere sadece şaşırırsa olacak olan budur. Cellat herkesi bulur. Kimisi kuru ekmek yer ağlar, diğeri hapse girer ağlar. Öteki evladını kaybeder şehrin ortasında yada dağda ağlar.

Batı medeniyeti dini buraktı oğulları bebkleri sokak ortasında ölmedi artık.

12 boyunca indirim için.

hayır öyle demiyorum. Bu partilerin hepsi de amerikancı (emperyalist) diyorum. Hepsi de birbirinin aynısı. Al birini vur ötekine diyorum.

Partilerin mezhepsiz çıkar odaklı olmaları hapse keyfi girenleri savunmayı engellemz ama. Hapse giren parti değildir, çocuğu eşi bi hayatı olan insan hapse giriyor. Bunu anlamak için illa seninde terörist olup hapse girmen gerekmiyor.

Türklerin kurduğu medeniyetin cılkı çıkmış geleni geçeni biçerdöver gibi kesio ama sokaktaki halk mış gibi yapıp hayatına devam edio. Sıranın ona gelmesini beklio. Celladı görüncede zırlamaya başlıo.

Yani günde 12 saat çalışıp ömrünü kölelikle geçirmiş ruhlarda sorunlu. Hapse giren adamı savunmanın getirisi o adamı dışarı çıkarmam değil sadece ya nedir?

Yasayı tanrı olarak görmeknin medeniyet kurmanın olmazsa olmazı olduğunu göstermektir. Ülke o kadar pisliğe gömülmüşki anayasa kararını tanımayan mahkemeyi tartışmaya bile açamıyor meclis.

Bunun sebebi 0 seçilmiş işçi sömürüsü yapan 600 sanayici değil. Halkın bana ne demesi.

12 boyunca indirim için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.