Şimdi Ara

Ülkede can güvenliği yok, başıma gelenler ve polisin müdahale etmemesi... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
27.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • imkanım yoktu okuyamadım
  • Bu ülkede Polisler genelde birşey yapamaz.Daha doğrusu yaptırmazlar.Görevini yapan mutlaka ya sürülür ya da açığa alınır.Yanılmıyorsam bu senenin başlarında bir trafik polisi İstanbul Milli Eğitim Müdürü haksız yere yolu işgal ettiği gerekçesi ile ceza yazmak istemiş müdür ise bunu kendisine ödeteceği yönünde tehditler savurmuştu.Buna rağmen trafik polisi ceza yazmış karşılığında da açığa alınmıştı.Polis daha sonra müdür hakkında suç duyurusunda bulundu fakat son durum nedir bilmiyorum.Malum çok özgür bir medyaya sahibiz...

    Kısacası Polislerinde eli kolu bağlı.Herkes kendi derdine düşmüş vaziyette.Polis olanların çoğu maalesef Polislik mesleğini en son çare olarak gördüğü için Polis oluyor.Üniversiteden mezun oluyor mezun olduğu alanda iş bulamıyor sonuç olarak Polis olmak zorunda kalıyor.Bu insandan ne yapmasını bekleyebilirsiniz ki?

    Ha bu demek değil ki Polislerin bu vurdum duymaz tavırlarını doğal olarak görüyorum.Demek istediğim sadece Polisler değil sistem başlı başına yanlışlıklarla dolu olduğu.Siz ve biz bu sistemin çarpıklığını Polislerle somut olarak görmüş oluyoruz fakat ana problem sıradan bir polis memurunda değil onun bulunduğu sistemden kaynaklanıyor.Görevini yapan Polis memuru cezalandırılırsa diğer Polis memurları görevlerini yapmak konusunda korkuya kapılacaktır.En nihayetinde herkesin bir ailesi var..

    Bunun düzelmesinin tek yolu da millet olarak uyanık olup bu sistemin bozukluğunu dile getirip mücadele etmek.Kendinizde şahit olmuşsunuz büfeden ayrıldıktan sonra ilerde ki taksi durağında ki taksiciler görmezden gelmiş.Kimse yardım edelim dememiş,polisi bile aramamış.Polislerde bu milletin içinden çıkıyor.Üniforma giydiği için zihniyetinin de değişmesini beklememek lazım.En başta bu bozuk zihniyeti düzeltmek gerek...

    Fakat şu son yıllarda ülkemizde kimlerin geldiği belli değil.Avrupa tek bir mülteciyi bile ülkesine alırken eğitim durumuna,sabıkasına,ailesine bakarken bizler önümüze geleni sınırdan içeriye aldık.Suriyede cezaevleri boşaldı.Herhalde bu cezaevlerinde kalanların tamamı düşünce suçlusu değildi ya!Ne kadar katil,tecavüzcü,hırsız varsa akın akın ülkeye giriş yaptı.Devlet bu kişileri yani mültecileri kamplarda tutmak yerine Türkiye'nin dört bir yanına dağıttı.Başta İstanbul,Ankara ve İzmir olmak üzere ülke yabancı mülteciler ile doldu.Bu da güvenliği ciddi anlamda zayıflattı...

    Ama olsun adamlar yol yaptı değil mi?




  • Öncelikle birkaç şeye açıklık getirelim, yorumlarınızı okuyorum ve gözüme batan noktalardan bahsedeyim.

    Piercing, dövme, ilginç saç tarzı gibi birşeye sahip değilim/ değiliz.Yani sokaktaki normal bir insan gibi görünüyorum.Sırf bu yüzden kimse saldırmış veya salça olmuş olamaz.

    Parkta içme mevzusuna gelince, bahsettiğim parkı bilmediğinizden dolayı rahat yorum yapıyorsunuz diye tahmin ediyorum.

    Koskoca bir park düşünün, içerisinde güvenlik görevlisi vs bulunan, bu parkın yakınındaki apartmanlara ses gitme ihtimali yok.Kaldı ki 28-32 yaşlarında insanlarız, içtiğimiz bira veya ice tea olabilir, bu bizim kararımız.Etrafımızdaki herhangi bir insana rahatsızlık vermediğimiz, çöpümüzü topladığımız ve birilerinin hakkına tacizde bulunmadığımız sürece rahatlıkla istediğimiz yerde oturma hakkına sahibiz.O parkın güvenlik görevlisi, gelip bir kere birileri bira içiyor diye uyarmamıştır, ancak etrafa rahatsızlık verirseniz gerekli işlem yapılır.

    Bira içmek bazılarınızın gözünde sarhoş olmak olabilir, benim için herhangi bir soğuk içecek içmekten farksız.2 adet bira sadece biraz benim karnımı şişirir o kadar.Türkiye'nin Müslüman ülke olmasından dolayı alkole karşı bakış açınız bu önyargıyı yaratıyor malesef.Yurtdışında insanlar işyerinde öğle yemeğine çıktığında bile şarap, bira içebiliyor.

    Silah taşımak vs diyen arkadaşlar, diğer tarafın da taşıyabileceğini düşünmeli bence.Ben silahı yanımda bulundururum, belki sıkamam ama karşımdaki kişi silahı çıkarıp sıkarsa ve bunun sonucunda Allah korusun bana değil de eşime bir şey olursa hayatım boyunca kendimi affedemem.

    Evet İzmir gün geçtikçe kötüleşiyor, inanılmaz derecede göç var sol 3 yılda.Aracımı kullanırken 30dk lık yolda 2 3 kez kaza riskiyle karşılaşıyorum, insanlar dengesiz ve saygısız.Nerede çokluk orada ... hesabı.

    Konuyu açma amacım sadece polisin işini doğru yapmadığını anlatmak değil, sizlerin de başına gelebileceğini hatırlatmak.Konu içerisinde "iyi olmuş" benzeri birkaç yorum gördüm.Belki de iyi oldu haklısınız, biraz akıllanmış oldum.Ancak bir gün sizin başınıza hiçbir sebep yokken benzer bir şey geldiğinde söyledikleriniz de aklınıza gelsin isterim.Umuyorum gelmez tabi, sonuçta iyi olmuş diyebilen arkadaşlar hayatları boyunca muhtemelen saat akşam 9dan sonra hiçbir şekilde dışarıya adımı atmayan, evinde güvende olduğunu düşünen, çoluğunu çocuğunu robot gibi yetiştiren insanlar.Bir gün haklarına tecavüz edildiğinde, yine sesini çıkarmayacak insanlar.




  • Bu ülkede polis 30 yıldır aynı yolun aynı kilometresinde trafik çevirmesi yapmaktan başka bir şey yapmıyor.
  • İngiltere Somalili/Hindistanlı/Romanyalı suçlu kaynıyor, bizim durumdan daha kötü olduklarına eminim.

  • KONUYU TESADÜFEN GÖRDÜM. LÜTFEN YAZDIKLARIMA ALINTI YAPMAYIN.
    KISA BİR VAKITTE KONUYA CEVAP VERMEYE CALIŞACAGIM.


    1-SUPERMEN DEGİLLER.

    AYNI ANDA ŞEHİRİN ONLARCA YERİNDEN ANONSLAR GELDİGİNİ DÜŞÜNÜN. VE İHBARLARA SIRAYLA GİDİLİYOR. FETULLAHCI TERÖR ÖRGÜTÜ İHRAÇLARI SEBEBİYLE ÇALIŞAN SAYISI AZ VE ÇALIŞMA SAATLERİ AŞIRI UZUN.

    2- DEZENFORMASYON.

    GEREK EKŞİ SÖZLÜKTE GEREK BURADA BÜTÜN POLİSLERİN İKTİDAR PARTİSİNDEN OLDUGUNA DAİR İNANILMAZ BİR DEZANFORMASYON VAR. BAKIN HER TÜRLÜ ETNİK KÖKENDEN HER TÜRLÜ DÜNYA GÖRÜŞÜNDEN İNSANLA BİRLİKTEYİZ.

    5 PARMAGIN 5 İ BİR DEGİLKEN 350 BİN KİŞİLİK BİR TEŞKİLATIN HER BİRİNİN AYNI DÜNYA GÖRÜŞÜNDEN OLMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ.

    3-DİZİ FİLM SEKTÖRÜNÜN ETKİSİ

    İNSANLARIN DİZİLERDE FİLMLERDE GÖRDÜGÜNÜZ TARZDA BİR TEŞKİLAT ŞEMASI VE ÇALIŞMA SİSTEMATİGİ BULUNMUYOR.
    ARABAMIN ANTENI ÇALINDI(KAYBOLDU), GELİN PARMAK İZİ ALIN GİBİ BİR DURUM YOK.

    SON OLARAK YAZDIKLARIM BENİ BAĞLAR. BEN BUNU HERHANGİ BİR KURUM ADINA DEGİL KENDİ FİKİRLERİMDEN YOLA ÇIKARAK YAZIYORUM. KURUM ÇALIŞANI OLUP OLMADIGIMI BELİRTMEK İSTEMİYORUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Eylül 2018; 16:20:1 >




  • Bu ülkede benim gözümde polis özel harekattır. Normal üniformalı polislerin bir işe yaradığını ben görmedim, sadece formalite icabı evrak işleri yapıyorlar polislik yaptıklarını görmedim ben ömrümde.



    Ama amerikaya bakın olay olduğu an olay yerindeler gerekirse saldırgana sıkıyolar herkes ayağını denk alıyor.



    Türkiyede olaydan 20 dk sonra gelip evrak tutup giderler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    çok saçma bir düşünce.kendi canının karının canı için feda edeceksin sonra ne olacak? sen mezara kadın da başkasıyla :)
  • Geçmiş olsun Cezmi ülke manyaktan geçilmiyor, üstüne bir de polisin bu kadar duyarsız olması tuz biber oluyor. Çevik kuvvet ve önemli evrak, masabaşı işleri dışındaki birimler bence bu ülke için külfet. Adam öldükten sonra olay yerine gelip şerit çekiyorlar, ölmediysen de ölmez ya deyip 2 saatte geliyorlar ya da hiç gelmiyorlar.
  • Yazınızdan anladığım kadarıyla eğitimli ve şiddete karşı birisiniz size tavsiyem bu tür canlılar ile (bakın insan demiyorum çünkü değiller) anladıkları dilden konuşacaksınız kendinizi korumak için önlem alın, biri size hayvanca yaklaşıyor ise siz daha güçlü bir hayvan olun ya da öyleymiş gibi davranın çünkü bu tür canlılar kendilerini ormanda sanıyor. Kim daha baskı gelirse savaşı o kazanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silivri soğuk. ben hakkımı helal etmiyorum böyle polislere. tek bunları diyeceğim.
  • Hepsini okumak isterdim ama sinir hastası olmamak için hepsini okuyamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürtlerin göç ettiği yerde ciddi sentetik uyuşturucu problemi var, özellikle çingene gençleriyle iş yapıyorlar. Aileden gelen eğitimin olmaması, bundan dolayı kendilerini kültürel olarak izole etmeleri vs. İran'dan ve Suriye'den temin ediyorlar. Sana saldıran sentetik kannabis etkisindeymiş.
    Çok büyük devletimiz sınır güvenliğini üzerine merdiven atılan ve telleri her yerden kesilmiş 3 metrelik muhteşem duvarlarla ve muhteşem uzun dönem piyadelerle sağlıyor.
    Harcadıkları onca para yine kendi müteahhitlerinden başka bi şeye yaramadı. Ayrıca sınır için özel olarak bir komutanlık ve kurum olmadıkça Türkiye'nin güvenliği sağlanamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 23 Eylül 2018; 17:58:24 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.