Şimdi Ara

Ülkede can güvenliği yok, başıma gelenler ve polisin müdahale etmemesi... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
27.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir sene önce gece (01.00 civarları) uyumaya çalışırken dışarıda içki içen herifler bağıra bağıra şarkı söylüyorlardı rahatsız oldum polisi aradım, polis geldi adamlarla konuştu ve gitti adamlarda 15-20 dakika daha ses çıkartmaya devam ettiler ve dağıldılar ama polis onları dağıtmadan ikaz edip gittiği için ertesi gün egm.gov.tr den girip olayı ve polislerin tutumunu belirtip şikayet oluşturdum, 2 veya 3 gün sonra telefon ile arandım ve gayet kibar bir şekilde karakola davet edildim hatta karakol metrobüse yakın olmadığı için meslektaşlarından şikayetçi olmama rağmen metrobüs durağından arabayla gelip aldılar çok iyi davrandılar ve gerçekten ekiplerin suçlu olduklarını düşünüyorsam kesinlikle vazgeçmememi şikayetimin arkasında durmamı söylediler ancak ben mahkeme ile vs. uğraşmamak için şikayetimi geri çektim doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilmiyorum çünkü gerçekten büyük bir şey değildi.

    Madem polislerin görevlerini yerine getirmediklerini düşünüyorsunuz o zaman işin peşini bırakmayın ve hemen görevini yerine getirmeyen ekiplerihttps://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx sayfasına girip şikayet edin ve işin peşini bırakmayın. Her meslekte sorunlu tipler, işini sevmeden yapanlar mevcuttur ve onlarında üstleri olduğu için onlar hakkında şikayetçi olun o adamlar sonuç itibariyle bu devletten maaşlarını vatandaşın canını ve malını korumak içn alıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr34 -- 22 Eylül 2018; 23:3:0 >




  • Polis aslında müdahele ediyor ama tanıdık ise.

    Biz normalde karakola gitsek kimse sallamıyor ama baş komiseri ve amirleri tanıdığımız için hemen işler hallediliyor.
  • Öncelikle cok gecmis olsun.

    Anlamadıgım bir nokta var. Acaba diyorum, buralarda yorum yapanlar genelde 20 yaş altı insanlar mı. Ben kendmi bildim bileli polisin tavrı böyle zaten. Simdiye özgü bir durum degil.

    Her konuyu ısrarla sığ reel politikaya indirmek nasıl bir zihniyetin ürünü anlamıyorum. Neyi cözdügünüzü düsünüyorsunuz, insanlar arasında kavga, nefret yaymaktan başka. Mesele sosyoloji ile alakalı, bizimle yani tüm halkla alakalı. Problemin aslen tüm toplumda oldugunu anlamayıp insanın kendisini ve dolayısıyla toplumu degistirmeden birseylerin degisecegini düsünenler rejimleri neden elestirir onu da anlamıyorum. Tam zıt siyasi görüs iktidar olur, hicbirsey degismez, 50 yıl sonra düsünür bizim insanlar, ya hicbirsey degismedi, hayret...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 22 Eylül 2018; 23:22:33 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    İyi aksamlar arkadasim ögretmenlik mezunuyum. Alanimda yuksek lisans yaptim. Dunyada egitimde 1 numara olan Finlandiya'da da egitim aldim ve bu ulkede bir yil staj yaptim. Fakat suanda polis memuru olarak gorev yapiyorum. Meslek mensuplari hakkinda genelleme yaparken biraz daha dikkatli olmani temenni ederim. Umarim futursuzca kucumsedigin teskilatin bir mensubu olan sahsimdan daha iyi bir egitim almissindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekuru7 E kullanıcısına yanıt
    Yaw he he.
    İstisnalar kaideyi bozmaz.
  • Gündüz polis karakolunun tam karşısında bulunan ofisimi soydular, Polisin bana söylediği "Keşke sigorta yaptırsaydınız"



    Üzerine söylenecek çok söz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giyim, saç, sakal ya da dövme, aksesuar kullanımı gibi, görünümünde fazla marjinal duran bir şeyler mi var?

    (Eğer öyleyse hak ediyorsun anlamında söylemiyorum tabii ki dış güçlerin ülkesindensin ya da tarafındansın algısı oluşturuyor diye olayı bu yönüyle anlamak istedim.)
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bu uslupla bir hayat surduruyorsan kimseyi yargilama hakkina sahip degilsin umarim birgun zor durumda kalip o dil uzattigin kisilerin yardimina muhtac kalmazsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır haftada 3 gün karakola gidiyorum, öğretmenlikten sonraki en kral iş polislik, en azından karakol polis için geçerli bu bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac tane kavgaya sahit oldum, her defasinda polisi aradim. Ancak bugune kadar polisin kavga olurken geldigini gormedim.
    Tam kavga bitiyor ondan sonra geliyorlar, hayir kameralardan izleyip bitmesini mi bekliyorlar nedir cozemedim.
  • Kendi kendimizi koruyacağız daha doğrusu caydırıcı duracağız yapacak bir şey yok. Düşünün evinize hırsız giriyor adamı dovuyorsunuz sizi mahkemeye veriyor neymiş yatak odasına girmesi lazımmış. Gırtlağını kesicek yatak odanda öyle suçlu olacak. Yok kardeşim Amerika'daki gibi bir sistem lazım bize polisin vurma yetkisi olacak. Senin mulkune gireni vurma hakkın olacak.Yoksa değişen bir şey olmaz. Caydırıcı bir şeyler lazım. Bir tane arkadaş vardı arabası kursunlanan evinin yanında inşaat vardı ne oldu onun durumu bilen var mı haberi olan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç yıl önce Kocaeli den İstanbul istikametine gece saat 9 sıralarında eşimle akraba ziyareti dönüşünde gidiyorduk.



    Dilovası yokuşunu diğer iki şeritte yavaş ilerleyen kamyonlar olduğu için sol şeritten ortalama bir hızla çıkıyordum. Birden bire plakası "mutluyuz" yazısı ile kapalı Osmanlı tuğralı siyah bir Volkswagen transporter orta şeritten makas atarak önümüze geçti. Baya ciddi bir şekilde soldaki bariyerlere çarpıp ölüp gitme tehlikesi atlattık, olay olur olmaz iki saniye içerisinde kornaya bastım ve iki kez selektör yaptım.

    Bu araç tekrar orta şeride geçti. Yol verdi sandım meğer arkamıza geçmeye çalışıyormuş.



    Arkamıza geçip 90-100 km süratle giderken bir metre mesafeden takip etmeye başlayıp uzunlarını yaktı. Peşimi bıraksın diye orta seride geçtim. Yine peşimden orta şeride geçip tampona yapıştı. Bu sefer aramızı açabilmek için hızlanmaya başladım. 110, 120, 130, 140.. o da hızlandı. Bu hizda zaten normalde gitmek tehlikeliyken bir metre arkamda bir arabayla gitmek intihar olacağı için yavaş yavas yavaşlayarak en sağ şeride geçtim. Eşim korkudan ölüyordu artık. Bu sekildet Şekerpınar a kadar geldik. Polisi aradık. Durumu anlattım. TEMdeyim, plakası kapalı bir transporter peşimde eşim de var kurtulamiyoruz. Hizlaniyorum hizlaniyor, yavaşlıyorum yavaşlıyor, yardım edin dedik. Tamam bakalım dediler. Tam bu sırada önümüze başka bir sedan araç geçti ve yavaşlamaya başladı. Bir an polis geldi herhalde dedim ama baktık ki onun plakasında da "mutluyuz" yazısı var. Önüme geçip bizi TEM'de 50km/saat hıza kadar yavaşlattı. Arka tamponumda da transporter. Orta şeride geçip kaçmaya çalıştım yine önlü arkalı kapattılar. Yalnız olsam eşim yanımda olmasa bu "osmanlı torunları"na ne oluyor demek için duracağım ama eşim artık ağlamaya başladı korkudan. Polisi tekrar tekrar arıyoruz. Iki araç.oldular diyoruz. En ufak bir.yardim ve ilgi yok. Bu şekilde Sultanbeyli ye kadar geldik. Zaman zaman 180km/saatin üzerine çıktığım oldu. Sedan araba yetişemedi ama transporter bir an olsun dibimizden ayrılmadı. Sultanbeyli'den itibaren tüm köprülerin üzerinde polis aracı görmeye başladık. Kodamanlar geçeceği zaman tüm köprülere bir ekip koyarlar bilenler bilir. Tamam bunların önünü bir yerde keserler, savcılığa da şikayetmizi yaparız dedik. Polisi tekrar arayıp böyle böyle dilovasindan beri yarım saattir ölüm tehlikesi içindeyiz, şerefsiz eşkıyalar magandalar peşimizde, arabada ailem var on dakikayi bulmaz Çamlıca gişeler'e varıyoruz dedim. Bildiriyoruz dediler yine.

    Çamlıca gişeler'e varmaya 500 metre kala bunlar bizi sollayıp geçip gittiler. Gişelerde ne bir polis ne bir kontrol vardı.sonrasinda Küçükbakkalköy sapağında sağda yine koruma amaçlı ekip arabası vardı. Bizim ihbardan haberleri bile yok. Şansımız varmış ölmedik o gece ama bu ulkede artık polisin halk için çalışmadığını çooook güzel anlamış oldum.



    Bu olaydan birkaç ay sonra tam Çamlıca gişeler'e (henüz kaldırılmamıştı)!girecekken önüme beyaz bir Megane kırdı. Bariyerlere vuruyordum az kalsın. Mahmutbey gişelerde birkaç yıl önce tamamen hatasız bir.adam ölmüştü böyle hatırlarsınız.ölumune sebep olan nüfuzlu adam ceza filan da almadı. Ben önüme geçen adama refleks olarak korna çaldım. Adam kırmızı mavi çakarlarını açtı. "A iyi polismiş, yaptığın iş mi beni öldurecektin" derim diye sağa yanaştım. Arkama geçip beni sıkıştırmaya başladı. Baktım çarpacak hızlanmaya başladım.hizlandikca o da hızlandı. 155 i aradım. Boğaziçi Köprüsü'ne dogru gidiyorum, polis çakarlı sivil plakali bir araç beni sıkıştırıyor, girişte kontrol noktasına gireceğim dedim. Tamam filan dediler. Bu şekilde Ataşehir i geçtik, beni hızlanmaya zorluyordu. ne olacaksa olsun artık dedim, iyice yavaşlayıp emniyet şeridinde dörtlüleri yakıp durdum. Arabanın içindeki adam bana camdan silah gösterdi. Biraz durup küfür edip gitti. Ben de arada 200-300 metre.mesafe bırakıp peşinden gittim. 155 e de böyle böyle oldu köprü yolundayız çıkış da yok şikayetçiyim dedim. Tabi ki hiç bir şey olmadı.



    Evimin önünde park yasağı olmayan yerden aracımı çektiler.ama evin yakınlarında UKOME kararı ile afet vb durumlarda kullanılacağı için duraklama ve park yasağı olan caddeye yaz.kış gece gündüz en az sürekli 7-8 tane ağır tonajlı vinç park eden, yetmeyip kaldırıma bu araçların aksesuarlarını babasının malı gibi yığan, bunun da üstüne 5 tane kamyon kasası (araç yok bildiğin 2.5 metreye 8 metre metal kiasalar) park eden, zaman zaman iett otobüslerinin bile geçemeyeceği kadar yolu daraltan "partili" vinç firmasını Bimer, Cimer, beyaz masa, istanbul EGM, valilik, ne varsa şikayet ettim. Cimerden üç ay sonra bir yazı geldi. Polis ekiplerimiz ihbar yapılan adrese gitti olumsuz bir durum tespit edilemedi, kamyon vinç filan görülmedi denetlemelerimiz sürecek" bunun üstünden bir yılı uzun zaman geçti. Her gun geçiyorum o caddeden. Orada beşten daha az vincin, "ukome kararı ile park yapılması yasaktır" tabelasının önünde kamyon parkı gibi park edildiğine bir gün bile şahit olmadım. 6-8 arası vinç tekerleri havada, destekler açık halde müstakil park halinde. Bazısı bir ay kipirdamiyor. Ama polisler nasıl oluyorsa.goremiyor.

    Bu vinçleri ihbar için ne zaman 155 i arasam 7-8 dakika müzik dinliyorum sıra bekliyorum. Biri beni gasp ediyor öldürmeye çalışıyor olsa kimsenin haberi bile olmayacak.



    O yüzden özellikle aileniz varsa, "önemli"birilerinin yeğeni kardeşi filan değilseniz kendi canınız ailenizin canı namusu için ne önlem almanız lazım bir düşünün. Gerekiyorsa belli saatlerde dışarı çıkmayın, belli muhitlere gitmeyin, trafikte milyonlarca haydut ve zombi olduğunu unutmayın, yol verin geçip gitsinler. Sizin kaybedeceğiniz çok şey olabilir; güzel bir gelecek, iyi bir eğitim, kariyer, huzurlu bir aile.

    Karşınızdaki adamlar beyinlerini kurt kemirmiş dünya umrunda olmayan insan suretinde yaratıklar olabilir. Bulaşmayın hiç.

    En kötü durumda da kendinizin ve ailenizin canı için spor yapın, kondisyonunuz iyi olsun. Muhitiniz çok iyi değilse, yasal yollardan silah bulundurun. Amerika'da senelerce bireysel silahsızlanma diyen benim gibi biri silah ruhsatı bakıyor. Artık büyük oranda kendi başımızayız, benim bu anlattığım deneyimlerin bana öğrettiği bu oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 23 Eylül 2018; 1:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne canımız ne de malımız emniyette. Geçmiş olsun kardeş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrekuru7

    Bu uslupla bir hayat surduruyorsan kimseyi yargilama hakkina sahip degilsin umarim birgun zor durumda kalip o dil uzattigin kisilerin yardimina muhtac kalmazsin
    Amma boş yaptın he. Zaten polise işimiz düştüğü ıcın gercek yuzlerını gorup boyle yazıyorum, bunu anlamıyor musun ? Sana dıyorum 10 metre ılerıde 7/24 fuhuş yapıyorlar, yolun ortasında kendını pazarlıyorlar ama polis onlara bır şey yapmıyor. Metroya gırenlerden kımlık soruyor sadece.

    Bir ipe sap olmamış unıversıte okumamış kısıler polıs olmaya calısıyor. Benım okuldan tanıdıgım 2 kısı unuversıteye gıremedı, lısede serserılık yapıyorlardı. Bunlar sımdı polıs olmaya calısıyorlar, belkı de oldular bılmıyorum. En son gecen yıl gormustum.

    Yanı anlayacagın polıslerın cogunlugu boyle. Ha aralarında duzgunu yok mu ? Vardır ama cogunlugu boyle aksını ben kabul etmıyorum. Kolay gelsın.

    Edit: Ekleme yapayım. Istanbul aksaray ve lalelı çevresıne gel gozunle gor. Otellerde ve sokağın ortasında fuhus pazarlıgı yapılıyor. Polıs rüşvet alıp gıdıyor otellerden. 23 senedır bu mahalledeyım o yuzden her şeyı bılıyorum gozumle goruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 23 Eylül 2018; 1:25:2 >




  • İnsanların motoru çalınıyor umurlarında olmuyor.İşini yapan polis çok az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekuru7 E kullanıcısına yanıt
    İnsanların yaşadıklarına inanmıyorsun ya da umrunda değil sanırsam.Kimse durduk yere dil uzatmıyor işinizi yaptınız anlar nadir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takma bosver izmirde 1000 tane olay cikiyo gunde ayni anlattigin sekil :) hapcisi alkoligi tinercisi bilmem ne bok yiyeni hepsi gece sokakda millete sarcak yer ariyorlar size denk gelmiş gecen kordona gittik muharebe yeri gibiydi herseyin bi tadi tuzu var bokunu cikarmadan yapamaz bizimkiler ben takmiyom geciyom gidiyom pisikopat gorunuslu bi tipim var millet sayko saniyo :) boyle durumlarda faydasini goruyoz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O 4 kişi gezen bekçilerin görevi ezan saatinde müzik dinleyenlerin teyp sesini kısmaları. Bu anlattığım olmuş olay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende anlatayım. Bu ülkede adaleti neden kendimiz sağlamalıyız görün. Çünkü ne adalet ne hukuk var.

    Trafikte motorumla ilerlerken ışıklarda durdum. Arkamda bir araç var şirket aracı belli. Yeşil yandı ve ışıklarda arkamdan lap diye motora geçirdi. Öyle böyle vurma değil hızlı kalkıyor birde. Buraya kadar herşey normal kazadır olabilir dikkatinden kaçmıştır yine olabilir.

    Ben yerdeyim motor yerde trafiğin en işlek olduğu yer etiler, akatlar bağlantı noktası ve yol ayrımı, orada sağ şeritten gelen bi araç kafamıda ezebilirdi sağa doğru savruldum.

    Ayağa kalktım motorumu kaldırdım, herif araçtan inip geçmiş olsun bile demeden, ne işin var orda yeşil yandı ilerlemiyosun vs demeye başladı (2 kişiler). Ben yine ağzımı açmadım, motorumun sağ ön 2 grenajı hasar aldı çizildi. Değiştirmeye kalksan 500 600 lira.

    Şansa bak ki olay yerinde bulunan bir trafik polisi (genç) hemen geldi. Ne zabıt tutuyor ne birşey diyor. 2 kişi çıkıp polise bağırıyolar polis beyefendi susarmısınız diyor. Aynı zamanda 2 kişi banada bağırıyor bide senlemi uğraşıcaz, işimiz gücümüz var diye. Adamlardan biri biraz yaşlı ben emekli polisim bişey olmaz falan dedi polise. Polis arkasını dönüp gitti gözden kayboldu. Adamlara sert yapmadım çünkü belli pislik insanlar pisliğe elini sürersen eline bulaşır. Şu 30 senelik hayatımda o gün katil olmadıysam artık hiç olmam heralde.

    2 grenaj çizilmesi + dizliğin kırılması . Hepsi bana GİRDİ. Bana bu ülkede kimse haktan hukuktan adaletten bahsetmesin. Çünkü artık kendi vatandaşımdan tiksinir oldum. Polis arkasını dönüp giderse bu ülkede çocuğada tecavüz ederler, kadınada. Hırslıkta olur arsızlıkta.

    not:(Mahkemeye verseydin diyenler olacaktır. Motorun arkasında kamera yok. Canlı devletin polisi varken ve kaçıyorken kamera ne yapsın?)




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.