Şimdi Ara

Ülke Genelinde Gençlerin Ağlaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Man Of Earth

    Ağlamak değil bilgiye ulaşımın küreselleştiği günümüz de genç insanların farkındalığının artması ile ortaya çıkan tepkiler. Tabi bu tepkileri gösterip elini hiç bir şeye vurmayanlar da var mı ? Var. Bunların var olması eleştirilerin, tepkilerin(isyanların) haklılığını engellemiyor.

    Evet yollarda Bmw, Mercedes bir çok araç görüyoruz lakin onlara kim biniyor sorusuna nasıl doğrudan zeki ve çalışkan insanlar demek yine bu ülkenin farkındalığı artmış gençleri ile dalga geçmekten öteye gitmeyen bir söylemdir.

    Alt katımızı ev sahibinin haberi olmadan 7 suriyeliye 2 kat fazla kiraya veren aylarca bize sıkıntı çektiren emlakçı bozuntusu Son model Mercedes'e biniyor. Sanayi de vergi kaçıran, sigortasız işçi çalıştıran, müşteriyi kazıklayan onlarca patron bozuntusu Bmw, Mercedes'e biniyor. (Açık adres veriyorum Ankara/Ostim Sanayi her konuda da söylemeye devam edeceğim az çok çalışan herkes bilir Patron bozuntuları altlarında son model araçlar vergi kaçırma var, sigortasız işçi var, KALİTE YOK. Denetleme YOK. ŞİKAYET ETTİK SONUÇ YOK.)

    İnternetten zayıflama çayı ayda 5 kg garanti zayıflarsınız diyerek 20 poşet çayı 100 TL'ye satanların altında Mercedes,Bmw var. Aynı şekilde ayda 5 cm boy uzama garantili diyerek binlerce ürün satan ve yıllardır faaliyette olan bir çok dolandırıcının da altında elbet Mercedes-Bmw görürüz. DENETİM YOK KAZANÇ VAR. Allah Allah diyen televizyonlarda isyan etmeyin az ile yetinin ŞÜKÜR EDİN diyerek inançlı insanlarımızın havasını alanların altında Jeepler var mı? Lüx daireleri var mı? Var.

    Rüşvet var Yolsuzluk var mı? Var. Bunları yapanların altında son model araçlar yok mu? Çifter çifter var.

    Yahu iki cümle kuracak zekaya sahip olmayan kendini kabadayı ilan eden adamların altında son model araçlar var bunu nasıl Zeki ve Çalışkan olmaya bağlayabiliriz? Ortada ciddi bir sorun var HAKETMEYEN insanlar, dolandırıcılar bu ülkede çok yüksek ekonomik imkanlara ulaşıyorlar. Elbet bir uzmanlığı olan veya akılcı bir girişim yapıp da ekonomik imkanlara sahip olan insanlara hiç bir lafım yok bu kişiler zekası ve çalışkanlığı ile kazanıyor. lakin siz genelleme yapıp bunlara sahip olanlar böyle derseniz ben de bizzat Türkiye gerçeklerini yüzünüze vururum at gözlüklerini çıkartırım.


    Devlette doğrudan bu insanların kazanmasında SUÇLUDUR. Diyorum efendim açık açık diyorum açık adres veriyorum şikayet ediyorum DENETİM YOK DENETİM YOK DENETİM YOK.

    Daha yeni KANUNLAR İLE YASAKLANMIŞ ''Ponzi'' sistemi dediğimiz Çiftlik Bank onbinlerce kişiyi dolandırmadı mı? Devlet bunu 2 YIL SONRA farketmedi mi? Hatta bir kaç hafta önceye kadar ulusal kanallarda reklam yapmadı mı bu dolandırıcılar? Devletin denetim eksiği dolandırıcıların şerefsizlerin o son model araçlara binmesine katkı da bulunuyor bunların farkında olan gençlerin de isyan etmesi en doğal davranışdır.

    Lakin devletin en önemli tabakalarında başında olduğu kurumun ne iş yaptığını bile bilmeyen kişiler varken bu durumlar çok da beklenmedik olmuyor evet bu kişiler yüksek imkanlara sahip bir çok dünya ülkesinde de örnekleri vardır benzer örnekleri gelişmemiş ülkelerde böyle şeyler sıkça görülür gelişmiş ülkelerde oranı azdır sen bugün Almanya'da İsa'nın terliği diye 500 Euro'dan terlik satabilir misin? Satamazsın niye halk o kadar geri zekalı değil gerçekten zeki olanların yükseldiği devletler dünya da öncü devletler haline geliyor bizim öncü olanlarımız ise maddi zenginlikleri ile milleti kandıranlar oluyor genel olarak halk değil lakin halkın kraldan çok kralcı olması da gelişmemiş toplum özelliği olsa gerek.


    Klavyene ve ellerine sağlık memleketin en güzel özetini yazmışsın .Sağol Varol . Böyle yorumlar görmek ve okumak çok hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canermm C kullanıcısına yanıt
    Vallahi ibretlik ya gelen cevaplar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandaş yalaka zengin çocuğu tembel akpli şimdilik yediğim hakaretler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Hoşunuza gider ama işinize yaramaz. Herkes biliyor bu yazılanları ama kimse kendine bakmıyor. Hep başkası suçlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ister inanın ister inanmayın birçok insandan daha fazla öz eleştiri yaparım . Hatta kendimi gereğinden fazla elestirdigimi söyler eşim . Hem şahsi hemde ülke konularinda bu durumdayım .Bu arada seni yazdığın yazılardan dolayı en ufak bir tenkid yada yaftalamiyorum . Senin görüşündur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 21 Mart 2018; 10:52:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Eğer gerçekten yandaş değilsen zaten ikiniz de benzer şeyleri söylüyorsunuz ama siz eleştirilmesine karşınız, peki neden? Kötü yönetimi eleştirenlere neden karşı çıkıyorsunuz? Bende yan gelip yatıp her şeyi eleştirenlere kızıyorum, yok işte mesela helikopter yapılıp şusu yerli değil deyip karalayanlara falan.
    Mesela adamın projesi varmış ekonomik şartlar ile yapamamış, acaba Amerika'da olsa başarılı olabilir miydi?
    Mesela Eren Bali'yi araştırabilirsiniz bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    Böyle işte bunlar anlamadan etmeden asıp keserler

    Bunların aklını tokatlarım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın ağlayan adamdan kastı, hiçbir vasfı olmadan "yas böyle, ya şöyle" diyen gençler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para kazanmak istiyorsanız tosuncuk gibi olun
    ferrari + yat + villa almış uruguayda :D
  • Aquess kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken dikkatiniz dağınıktı sanırım. Eleştirmeyin diye bir şey yazmadım çünkü. Eleştirin ama dozunda eleştirin , uzmanı olmadığınız konularsa hemen asıp kesmeyin önce işin aslını öğrenin dedim. Ayrıca ana fikir şu



    Çalışıp çabalayıp hakkı yenen adama saygım sonsuz. Ama vasıfsız bir adamın çıkıp ekonomik dinamikleri eleştirmesi , hukuki konularda atıp tutması , tıbbi konulara atıp tutması mühendislik konularında atıp tutması çok komik. Yahu egzantrik mili ne dediğinde apışıp kalacak adam biz motor üretemiyoruz ya diye sosyal medyada yardıyor. Bunu diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam eyvallah. Her şeyin dozunu ayarlayıp dengeye koymamız lazım dünya denge üstüne kurulu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede kimse alın teriyle zengin olmuyor bırakın bu pembe masalları.
    Ya yandaş,yalaka olacaksın yada babadan,dededen kalma paran olacak kimse hikaye anlatmasın.
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    mühendis tanıdığım özelde 2.500 lira alıyor, kriz yüzünden her an işten çıkartılma korkusu var,
    yandaş tanıdığım 4.000 lira alıyor, mezun olur olmaz kamuda iş buldu, işten atılma korkusu yok.

    sen de kalkmışsın halen bik bik ötüyorsun.

    kör değiliz, hepimiz piyasayı görüyoruz. karşında salak yok senin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim milyonlar bırak fakirlik sınırını açlık sınırının altında yaşıyor sen hangi zenginlikten bahsediyorsun.Şu gelir adaletsizliğinin olduğu ortamda adam zaten hayata 20-0 geriden başlıyor nasıl sınıf atlasın ya da kaç sınıf atlasın ?

    Çapsız çapsız oturduğunuz mahalleden yorum yapana kadar bir anadoluyu gezin bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı adamı ortada göremezsin onlar okuyup yandaşın şirketinde sabah akşam çalışıyor...
  • Konu sahibi haklı.Çalışmayan adam para kazanamaz.Bu Çalışmak eylemini sadece birinin hesabına değil kendi hesabınıza da olabileceğini unutmayın.
    Emekli şehrinde Ülke içine ve dışına en çok göç veren Şehirde yaşıyorum ( Zonguldak ). İş imkanı gerçekten çok ama çok sınırlı.. Komşumun oğlu aynı zamanda dayı oğlu 32 yaşında .Liseyi zar zor bitirdi.Ders zamanı sigara içki peşine gitti.Derslerle alakası sıfır.Babası okul müdürüne yalvara yalvara liseyi bitittirdi.Liseden hemen sonra askere gitti.Geldi yine ayyaşlığına serseriliğine devam etti.Babası çok iş buldu yakın çevresinden hepsinden atıldı.En son mahalledeki ŞOK MARKET erkek eleman arıyor ilanına bu dayı oğlunu tavsiye ettim.Tanıdıktı bölge müdürü.Gelsin çalışsın dedi.2 gün gitti 3.gün gönderemediler işe.Ülkeye gram faydası yok.Dün yoldan karşılaşıp eve kadar beraber yürüdük.Yoldan geçen PASSATın sahibine sövdü ne zenginler var be ahh benim de olsa dedi.Bir şey demedim.Gerek yok.
    Bu lafı edip baba parası yiyenler GRAM yol alamaz.
    Çalışmadan PARA kazanılmaz.
    İş olmayabilir.Ama iş tasarlanabilir.o da olmazsa ARTIK İSYAN EDİN.




  • Peki abicim. Aynen dediklerinizi tatbik ettim, bence de haklısınız, dediğiniz gibi oluyor. Sizden ricam:

    1. Şu güzel ev hangi yeşil semtimizin güzide komşularının yanında, hangi mimarımızın eseriyse lütfen gösterin. Hemen talip oluyorum.
    2. BMW kolay ama lütfen makul bir trafik stresiyle ve utanmadan kullanabileceğim bir güzergah gösterin. İş saatlerini ayarlarım, işi, evi taşırım, sorun değil.

    * * *

    Ferdi kalkınma bir yere kadar. Hava zehirliyse, su içilmiyorsa, şişe suyu bile kontamine olmuşsa, gıdalar kanserojen katkı doluysa, imar-iskan yapılamadıysa, ortaçağdaki gibi şehirler sitelerden oluşuyorsa... Alın o BMW'nin içine çiçek ekin... Gençler işte, bunu görüyorlar.

    Arada sırada stajerler geliyor.. benim şikayetim yok. Şimdiki gençler bence çalışkan, hepsi de canavar gibiler. Ben bu senelerde onlar gibi genç olsam böyle çalışmazdım. Bence sorun orta yaşlılarda. Jabba the Hutt gibi arterlere oturmuşlar memleketin yolunu, gençlerin önlerini tıkıyorlar. Bu gençler aynı zamanda zekiler, durumun farkında oldukları için ona göre davranıyorlar. Nezaketen geri dönüş için aramayan genç iş ararken karşılaştığı davranışı taklit ediyor. Hocası da arabasını kaldırıma park ediyordu zaten. Müdürü ağaç gölgesinin altına, yardımcısı okul bahçesindeki başka güzel yere, hocaları da geri kalan yerlere. Bu okuldaki derslerde "toplum" olmaktan hiç bahsedilmemişse, iyi yapılmış, boşa zahmet etmemişler.

    Gençlerin hatası tamamen safsatadır. Gençlik hataları olur ama "gençler" hatalı olmazlar. TÜİK yaş gruplarına göre alım gücünü yayınlasa ya... Gençler açlık sınırının altındalar. Okudukça daha da işsiz oluyorlar. Foruma rekabet yazılmaz, ortaya rekabet edin demek bir paradoks. Biribirlerini kırarak %5'i kazanacak, yazsanız da yazmasanız da. Daha kolej sınavında, 11 -yani soyutlama yaşına- gelmeden bunu görüyorlar zaten. Bizim eğitim sisteminin belgeselini çeksek Fransa'da 12+ diye yayınlanır.

    neyse... sustum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 21 Mart 2018; 14:30:6 >




  • Evet budur. Şunu anlayamadı millet akpli yalaka zengin çocuğu diye hakaret ettiler bana



    Hayret ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede ki 100 liranın 71 lirası rant,esnaf ve müteahhit kesminde.Emekci doktor mühendis memura düşen para 29 lira ve her sene bu para karşı tarafa doğru akıyor.Kimse bana yok okuyan zeki olan kazanır edebiyatı yapmasın maaşla çalışan insan bu ülkede en fazla avrupa da ortalama bir insanın refahına ulaşabilir daha fazlası olmaz bakın en fazla diyorum.Bu ülkede kim rant yaptıysa kim vergi kaçırdıysa kim kaçak işçi çalıştırdıysa zengin oldu senin doktor mühendis maaşını 1 gecede yiyebilecek kadar zengin oldu.
  • Boş laf yapmadan Gençler'e iş göster onlarda çalışsın memlekette iş varda bizim genclerimiz mi çalışmadı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.