Şimdi Ara

Ülke batıyor diyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
7.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

    Sözlerinize o kadar katılıyorum ki... Bunları söyleyince de vatan haini ilan ediliyoruz maalesef. Bu topraklarda tamamen şansa doğduk. Tamamen şans eseri türküz. Aşırı milliyetçiliği ve gururu bırakıp, ülke için değilde Dünya için uğraşsak daha güzel günler bizi bekliyor aslında. Ayrıca hiç kimse bu ülkede şansa doğdu diye ömrünü kötü şartlarda çürütmek zorunda değil. Sen çürütürsün , çabalarsın ülken için bişey diyemem ama gitmek isteyene de kızamazsın.

    Alıntıları Göster
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 21:24:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • derdesr333 D kullanıcısına yanıt
    Hukuk ve tıp meslekleri profesyonel mesleklerdir.Diğer her meslek gibi para kazanmak için icra edilir. Hayır için yapılmaz. İşini severek yapan insnalar bile para için yapar. Doktor dövmek toplumun hakkını aramayı bilmediği için yaptığı cahilce ve aptalca bir eylemdir. İşini yapmayan doktoru gerekli mercilere şikayet etmek normal bireylerin vasfıdır. İşini yapmayan doktoru dövmek, hakaret etmek aptallık ve cahilliktir. Hatta Bü söylediğim tüm meslek grupları için geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şekilde Eleştiriye açık olmayan zihniyet karşı taraftan destek mi bekliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amaç evreni tanımak anlama çabasına girmek olursa her insan bilime merak sarar.Bilim,felsefe ile ilgilenen insanların çoğu kendine yeter ve çevresindekilere genel olarak faydalı olur.
    Bir ülkeyi kalkındırma amacı 2.kez gelemiyeceğim hayatta mantıksız geliyor.Böyle bir amaç ülkeyi kalkındırmayı bırak ancak zarar verir.
    Bireyselleşme,israf ve inanılmaz giderleri olan kamu kuruluşlarını özelleştirmeyi destekliyorum.

    Dünyada bir çok ülke var.Türkiye bir çok ülkeden daha yaşanılabilir bir ülke olduğunu düşünüyorum.Ancak Bir çok Avrupa ülkesi,Kanada,Amerika,Japonya vb. sınıfında elbette değildir.Bir alt sınıfında diyebiliriz.O alt sınıfta yer alan belki en bilinen ülkelerden biri diyebiliriz.
    Türkiye'nin en bilinen özelliği şehirler arası seviye farkı.G.Doğu'daki bir çok şehir için terör etkisi diye mazeret uyduralım.Peki Bayburt vb. için ne diyeceğiz?


    Türkiye'de değişimi sağlayabilecek en büyük alan siyasettir.Siyasetimiz maalesef sıkıntılı.Akp,Chp,Mhp vb. çok farklı partiler değildir.Siyasetimiz halkımızı yansıtıyor.Halkımız iyidir hoştur ama genel olarak çok geleneksel yaşantısı vardır.Ülkenin genç nüfusunu saymazsak neredeyse herkes muhafakazardır.Bir şeyler korunur ama korunan şeyi nasıl elde ettiğini ya da nasıl içinde olunduğu bilinmez.Farklı Fikirlere farklılık olarak değil düşmanlık ya da yakın bir şekilde bakılır.Fikrinizden dolayı evlatlıktan bile reddedilme durumu yaşayabilirsiniz.
    Ülkemizde siyasetin 20 yıl sonra düzeleceğini düşünüyorum.


    İslamcılık yerini sorgulama sonucu İslam'a ya da sorgulama sonucu olan başka bir seçenek alırsa

    Atatürkçülük yerini Akılcılık alırsa bir şeyler değişir

    Atatürk bize aklın neler yapabileceğini göstermiştir. Bunun mümkün olduğunu göstermiş; ama "Ben böyle diyorum, böyle yapın" dememiştir. Bilakis, "Ben hiçbir şey söylemiyorum, sadece aklınızı rehber edinin" demiştir. Yaptığı bütün inkılapların gayesi de aklın rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağa uygun, bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline dönüştürmektir. Celal Şengör




  • Kardeşim dediklerine katılıyorum. Ama toplum da yapısal olarak çökmüş aynı zamanda. Bu devirde insanların hepsi nereden kolay parayı kırarım, nasıl zengin olurum derdine düşüp çareyi bir siyasi partide alıyor. Ben buna menfaatçilik diyorum kısaca. Herkes dinden imandan bahsediyor, sorsan ondan dindarı yoktur ama hak yemek konusunda hiçbir dini kaygısı da yoktur. Toplum yapısı böyle çökmüş ve etrafındaki insanlara bakınca herkesin kendi menfattine göre iş yaptığını görüyorum. Böyle bir toplumun düzeltmek yeniden inşa etmek sadece azınlık olan bir grubun istemesi ile olacak bir olay değil. Şu dediğine katılmıyorum. Ülke batıyorsa batıranlar düşünsün. Ben bu ülkede bulunduğum müddetçe alınan direkt vergiler hariç dolaylı vergilerimi vermişim. Bizi yönetenler (!) bu vergi gelirlerini nerelere harcadılar? 2013'ten beri yapılan yatırımların en büyük kısmı inşaat sektörü oldu. Ama bak sadece inşaatı gözetip diğer alanlara da yeterli yatırımı yapmayınca inşaat sektörü de patladı, ekonomi de. Diyeceğim insanlar vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kıymet bilmeyen devletse vatandaşın da geleceği yurtdışındadır.




  • Adamlar yüz sene önce seni mahkum almış herşeyinle, ama kurtuluş naraları galip geldik naraları attırmış ve kendi istediği şekilde kitapları bastırıp bizim kazandığımızı zannettirmişler bize. Şimdi bi ters düşüyorsun adamın birinin bir lafınla ekonomin çokuyor. Özgür bir ülke değiliz olamıyacağızda bu ayrımcılık kafaları ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berceste- kullanıcısına yanıt
    Birde bu ülkeden kaçıp gitmek isteyen insanların %99'u Atatürkçüyüm diye geçinirler bu ne tezatlık anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehdrive kullanıcısına yanıt
    çünkü Atatürkçüler zeki insanlar bu ülkeden bi yol olmıcanı adeletin kalmadığını biliyolar hakkıyla zekasıyla bilgisiyle artık kimse bişey olamıyorda o yüzden torpil adam kayırma almış başını gitmiş.
  • Bugün akpli yıllardır ona oy veren ve üye tüm faliyetlerine katılan arkadaşım kendisi itiraf etti . Birikimim hep dolar ve bozdurmam 8/9 tl olcak dedi. Gerisini siz düşünün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat kurtaracak ya rahat olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstemeyeni zorla tutamazsın tutsanda faydası olmaz. Ülkeyi iyi hale getirecek olan kişi bunu aşkla yapması lazım. Cebim dolacak mı kaygısı olan da fayda sağlayamaz.



    İstemeyenleri zorla tutmak saçma olur. Ben olsam kimliği bırak git derim gitmesi için maddi destekte verirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acı ülke gerçeklerinden uzak boş laflar bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başımızda ki Allah var dedi daha büyük kalkınma imkanı mı olur en büyük çözüm verildi işte topluca dua ediyoruz bitiyor...





























  • umrumda değil bu durum hoşuma gidiyor.

    zenginler çökecek
    fakirler aç kalacak

    ben orta direğim bende fakirleşirim ama koymaz.
  • gülüyom lan artık şu halimize, size ekonomik krizin boyutunu açıklayım... tüm yatırımcı şirketleri hızlı bir şekilde çekiliyor, dolarla maaş alanların para birimi değişiyior, şirketler iflas ilanını vermeye başladı. eğer postu verdiysek abd ye, ve arkasından bir heyet gönderdiysek, bu demektir ki durum vahim. bilin ki devlette para biterse, ne memur maaşları, ne emekli maaşları ödenir. hadi hayırlı olsun vatana millete haçım, artık hırsıza çakala zulmedene oy veren düşünsün banane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 12 Ağustos 2018; 12:4:16 >
  • Pajalusta kullanıcısına yanıt
    Peki Atatürk hayatta olsa böyle düşünüp gider miydi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

    denedik

    oyumuzu da verdik

    olmadı

    Liyakat kalmayan bir ülkede o kadar kolay değil hadi kalkınalım demek...
    Oyunu deneme amaçlı verdiğini mi iddia ediyorsun?m Ya harbi sazansın ya da burda milletle dalga geçiyorsun.
  • ülkeyi bu bataktan kurtarmayı denedim

    Bunu başarmanın tek yolu da siyasal çözümdü

    Ülkenin hiçbir yere varmayan iktisat politikası bile denilemeyecek acizlikte finans programları değişmeden ülkeyi nasıl kalkındıralım

    İktisat politikası olan bir adaya verdim
    OLMADI

    Birinin başa geçmesine ister ve o yönde çaba harcarsan sonuç gerçeklemediği zaman denemiş olursun

    Nerenizle anlıyorsunuz bu mesajları anlamıyorum
  • ulan daha önce nasıl aklımıza gelmedi ya.. helal olsun. hemen kapanan genel evleri geri açıp gerekirse vatandaşı daha fazla çalıştırıp ülkeyi kalkındırmalıyız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.