Şimdi Ara

Ukrayna: Ülkemiz ‘Ermeni soykırımını’ devlet seviyesinde tanımalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ukrayna: Ülkemiz ‘Ermeni soykırımını’ devlet seviyesinde tanımalı



    Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 1915 olaylarının devlet seviyesinde ‘soykırım’ olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

    ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “

    Soykırım” olarak tanımasının ardından, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov da 1915 olaylarının devlet seviyesinde ‘soykırım’ olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.



    Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Ermeni soykırımı, tek bir halkın trajedisi değil. Bu, tüm insanlık için korkunç ve maalesef incelenmemiş bir ders, çünkü halâ hiçbir ülke ve hiçbir halk trajedinin tekrarlanmasına karşı güvende değil. Tam da bu yüzden Ermeni soykırımı devlet seviyesinde tanımak bu kadar önemli. Suçu kınamak, ihtilaf ve anlaşmazlık ne olursa olsun bu tür şekilde ‘çözümünün’ kabul edilemez olduğunu ilan etmek, siyasi taahhütler üstlenmek” ifadelerini kullandı.

    ‘Soykırımın’ Batı’da tanındığını ve onlarca ülke tarafından kınandığını belirten Ukraynalı bakan, Ermenilerin Ukrayna’nın modern tarihindeki rolüne de dikkat çekerek, 2014’te darbeyle neticelenen Maydan olaylarında ilk ölenlerden birinin Ermeni Sergey Nigoyan olduğunu ve Ermenilerin Ukrayna ordusu saflarında Donbass’ta savaştığını kaydetti.

    ERDOĞAN: UKRAYNA STRATEJİK ORTAK

    AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Nisan’da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Kiev yönetiminden “stratejik ortak” diye bahsetmiş ve “Stratejik ortaklığımızı daha da tahkim ettik. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi etraflıca ele aldık. Türkiye olarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduk. Kırım’ın ilhakını tanımama karamızı teyit ettik.” demişti.


    Mali askeri yardim ediyordu degilmi erk bu ulkeye,👏👏👏.

    https://tele1.com.tr/ukrayna-ulkemiz-ermeni-soykirimini-devlet-seviyesinde-tanimali-377449//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 25 Nisan 2021; 11:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kandırıldık Ukrayna: Ülkemiz ‘Ermeni soykırımını’ devlet seviyesinde tanımalı 

  • ukraynaya abd mı türkiye mi diye sormuşlar

    türkiye neresi diye cevap vermiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.