Şimdi Ara

Ukrayna savaşındaki ihalarimiz noldu hiç haber yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yav onu bunu geçte Ukrayna'ya verdiğimiz İHA sihalar noldu ses yok. Yenisini de verdik mi sattikmi, aldılar mi? Haberlerde artık sadece başka ülke yapımı kamikaze droneleri gösteriyor savaşta hiç bayraktar vs adı bile geçmiyor artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

꧁•⊹٭V.İ.P*⊹•꧂
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

link?

Roketsan
    Tusaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • radar izlerini ruslar çözdü. bu yüzden patır kütür indiriyorlar. radar izleri ayrıca NATO'ya verilmiş. bildiğin stinger ile de düşürülebiliniyor. Bknz: ay başında Kiev'de ukraynanın kendi vurduğu tb2... vuran sistem NASSAM. süper amerikan sistemi kazara tb2 yi düşman algılayıp vuruyor.

Tubitak Sage, Baykar, Asfat daha uzar gider eğer 4ten fazla saymak gerekirse.

Radar izlerini ruslar çözdü demişsin peki bu radar izleri çözülene kadar 5 milyon dolarlık tb2ler Rusyaya kaç milyon dolar zarar verdiler?

Burada gemi vuran helikopter vuran bir ihadan bahsediyoruz.

Tb2 Rus-Ukrayna savaşını bitirecek bir iha değildi böyle bir iddia da yoktu bu iha ona verilen paranın hakkını 10 kere çıkardı.

İşin diğer ilginç durumu da maden radar izini Nato ve Rusya biliyor ve ''patır kütür'' düşürüyorlar neden geçen ay Romanya

300 milyonluk sipariş verdi? https://www.savunmasanayist.com/romanyadan-milyonlarca-dolarlik-bayraktar-tb2-siparisi/

Ayrıca savaşın başlangıcından beri Rusya pek çok kez kendi sistemlerini vurdu. Bir tane tb2'nin vurulması devede kulak.

Ha unutmadan Ukrayna tb2'yi kasıtlı olarak vurmuş tb2de ki bir arızadan dolayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

birincisi: o videolarda pantisrlerin ve s200 bataryalarının hepsi rusların düşük kalibrede sattığı ürünlerdi. Ukrayna'da ise dikkat eden olursa, hep kuzey bölgelerinde sistemler vuruldu. o vurulan araçların radar kayıtları teker teker incelendi.

ikincisi : suriye'de görünen videolarda vuruların %80'ni israil yapımı Haroplar ile vuruldu. Sana "tb2" vs dediler. Hepsi tb2 değil, harpon idi. 2011 de 80 adet harpon alındı, en son 2019 da kullanıldığında 39 a kadar sayıları düşmüştü.

üçüncüsü : helikopter, tank zaten başla dronelar ile de vuruldu. mesela iranlı şahed ile saldırı ileri tip karakol botunu da vurdular. şahed klonu geranyum ile de mig 29 düşürüldü. bu öyle ahım şahım olay değil.

Romanya, estonya, polonya bunları kendisi için almıyor. hepsi ukrayna'ya hibe edilmek için alınıyor. imaj zedelenmesin sonuçta o kadar nato mühimmatı taşıyan iha'dır bayraktar. romanya'nın bölgede düşmanı yok. askeri harcamaları 2008 yılında kestiler. bu sayede zaten biraz ekonomileri düzelme eylemine girdi. topraklarını tabi amerika'ya bıraktılar. yani bu satın alım işi biraz kata kulli den kaynaklı.

Rus sistemleri kendi sistemkerini vurabilir. az yiyip daha iyisini yapsınlar o vakit. bu benim problemim değil.

"Ha unutmadan Ukrayna tb2'yi kasıtlı olarak vurmuş tb2de ki bir arızadan dolayı." Evet kesin arızadan dolayı vurmuştur. NASSAM'ın hatası değil, sonuçta TB2'nin uçuş videosu orada. isteyen istedğine inanır. ama gözün gördüğüne de yalan demek, inkara girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 21 Mayıs 2023; 19:39:30 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Birincisi: Benim yazdıklarımla alakası yok.

İkincisi: O videoların konuyla alakası yok.

Üçüncüsü: İleri tip karakol botu terimini ilk kez duyuyorum. Helikopter, tank, bot vuran savaşta kendini bu kadar ispatlamış bir diğer iha varsa söyle bilelim.

Romanya konusundaki cevabına çok güldüm. Hibe ediyo falan yazmışsın ya.  

Ha unutmadan ben gözün gördüğüne yalan demiyorum yetkililerin açıklamasına göre tb2 kontrol edilemez olduğu için vurmak zorunda kalmışlar

ama sen kendi inancını gerçekmiş gibi

Alıntı

metni:
    ''süper amerikan sistemi kazara tb2 yi düşman algılayıp vuruyor. ''

diye yorum yapıyorsun.

Araştırmanı öneririm.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

ileri tip yerine gelişmiş yazayım, anlayacan mı? dünya'dan haberin yok. sana zaman harcıyorum.

İran şahid ile rus lancet 3 tipinin yaptıklarını ben ukrayna rusya konusunda bol bol paylaştım. dediğim gibi zamanımı harcıyorsun...

bir ve ikinin çok alakası var. harop sistemlerini nerede kullandın o vakit? atmaca mı avladın? harbi ağır saçmalıyorsun.

ukrayna'nın her açıklamasına inanmaya devam et. onlara göre de amerikanın "vuruldu" dediği patriot sistemlerine ukrayna halen "hevada yedı ağudet kınzjal vurmuşah" demesine de inanabilirsin. yalancının şahidi çıracı misali sen saçmalamaya devam et.

günün sonunda:

Amerikan sistemleri ile donatılma, alman yazılım mühendisliği destekli damat'a hiğbe edilen sistemler günün sonunda ruslar tarafından artık keklik gibi avlanıyor.

Bu konuda eleştirecek varsa gitsin de bu sistemleri nato'ya test ettirenlere eleştirsin diycem de ... zaten muhtemen bayraktar tb sistemlerinin mock up larını da muhtemelen almanya vermiştir. ben hiç bayraktarın rüzgar türbünüğnde ısı aerodinamik testlere tutulduğu videoyu da görmedim ki 2008 yılında böyle bir tesis Türkiye'de de yoktu.

daha detaylı bilgi için MIT de Doktora (!) yapmış damadın b1 seviye ingilizcesine başvurabilirsiniz  

• Harop dediğin şey kamikaze, 

Tb2 dediğin bambaşka bir sistem ama tartışmaya gerek duymuyorum.

Araştırmanı öneririm 

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 24 Mayıs 2023; 22:21:53 >

bu farklı ulke yapımı dronelardan ahsedılıyor artıks adece tr yapımı droneler hıc yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 24 Mayıs 2023; 22:30:16 >
  • tb2 ninde devri bence bitti. ruslar cözdü. artık devir kamıkaze drone ları. ukrayna cephesinde her 2 taraf da da gelişmiş hss ler ve radarlar kuruldu artık.savaşın başın daki gibi degil artık. tb 2 ile anca terorist avlarsın.

• Tb 2 iyi bir siha boyuna göre çok güzel iş yaptı savaşta fakat süperman değil tabiki. Ruslar çözdü muhtemelen sistemini patır kütür vuruyorlardır. Ukraynanın şimdiki gündemi amerikadan gelecek f16lar birde f16 dururken kimse pırpır ihanın lakırtısını yapmaz. Ukraynanın çok miktarda savaş jetine ihtiyacı var son taarruzdan önce siperlere bomba yağdırması ve düşman avcılarını temizlemesi lazım. İhayla sihayla anca savunmasız gariban tankları patlatırsın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.