Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BÜYÜKELÇİ SİBİGA: “TÜRKİYE’DE 290 UKRAYNALI ÜLKELERİNE DÖNMEK İSTİYOR”
    Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andriy Sibiga, koronavirüs nedeniyle 290 Ukrayna vatandaşının Türkiye’den Ukrayna’ya dönmeyi beklediğini açıkladı.
    http://ukraynahayat.com/1buyukelci-sibiga-turkiyede-290-ukraynali-ulkelerine-donmek-istiyor/
  • UKRAYNA’DA YASAL KALIŞ SÜRESİ GEÇEN YABANCILARA CEZA MUAFİYETİ
    Ukrayna’da devlet, karantina boyunca sınırların kapatılmasından dolayı ülke dışına çıkamayan ve yasal kalış süresini geçiren yabancıları idari cezadan muaf tutma kararı aldı.
    http://ukraynahayat.com/3ukraynada-yasal-kalis-suresi-gecen-yabancilara-ceza-muafiyeti/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS HALKI EVE KAPATTI, ONLINE SATIŞLAR FIRLADI
    Koronavirüs nedeniyle birçok kişinin eve kapandığı Ukrayna’da da online yemek ve ürün siparişlerinde ciddi artış yaşanıyor. Uber Eats, geçici olarak ücretsiz servise başladığnı duyurdu.
    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-halki-eve-kapatti-online-satislar-firladi/
  • KİEV İLİNDE “ACİL DURUM” İLAN EDİLMESİ NE ANLAMA GELİYOR?
    Kiev ilinde (oblast) koronavirüs nedeniyle “acil durum” kararı alındığı açıklandı. Peki günlük hayatta ne değişebilir?
    http://ukraynahayat.com/2kievde-olaganustu-hal-ilan-edildi/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 16’YA YÜKSELDİ
    Ukrayna’da iki kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği açıklandı.
    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-vaka-sayisi-16/
  • KİEV’DE VİRÜS NEDENİYLE METRO KAPANINCA OTOBÜSLER DOLDU TAŞTI, TEPKİ YAĞDI
    Koronavirüse önlem olarak metronun kapatıldığı Kiev’de, otobüs ve tramvaylarda balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar isyan etti. Metronun yeniden açılması talep edildi.
    http://ukraynahayat.com/kievde-koronavirus-onlemleri/
  • DÜNYANIN EN PAHALI ŞEHİRLERİ: KİEV, İSTANBUL’U 10 BASAMAK SOLLADI
    Dünya şehirleri yaşam maliyetleri açısından “pahalılık tartısına” çıktı. İngiltere’de yayımlanan The Economist dergisi her yıl tekrarladığı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.
    http://ukraynahayat.com/kiev-yasam-fiyatlar-ukrayna/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI ÜÇÜNCÜ ÖLÜM: VAKA SAYISI 26’YA YÜKSELDİ
    Ukrayna’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e, vaka sayısı ise 26’ya yükseldi.

    http://ukraynahayat.com/26349-2/
  • SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI: “VİRÜS ARTIK ÜLKE İÇİNDE DE BULAŞIYOR, KARANTİNA UZATILABİLİR”
    Ukrayna Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün artık sadece yurt dışından gelenlerden değil, ülke içinde hastalığa yakalanan bireylerden de bulaştığını açıkladı.


    Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko, katıldığı televizyon programında koronavirüs (Covid-19) konusunda halka uyarılarda bulundu.

    Ülkede vaka ve şüpheli vaka sayısının giderek arttığını belirten yetkili, “Ülke içinde enfekte olan ilk vakalar kaydedildi. Laboratuvarlara daha fazla örnek ulaşıyor” dedi.

    Dünyada ve Ukrayna’da koronavirüsün yayılmaya devam etmesi halinde ülkede karantina önlemlerinin uzatılacağını belirten Lyaşko, “Karantinayı uzatma ihtimalini değerlendiriyoruz Bu bir sır değil. Eğer AB’de ve Ukrayna’da hasta sayısı artarsa, karantina yüzde 100 uzatılacak” diye konuştu.

    Ukrayna genelinde 3 Nisan tarihine kadar karantina ilan edilmişti.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-vakalari-artista/




  • ESKİ EKONOMİ BAKANI: “KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN 500 BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR”
    Ukrayna’nın eski Ekonomik Kalkınma Timofey Milovanov, koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle ülkede 500 bin kişinin işini kaybedebileceğini öngördü.

    Ukrayna’nın eski Ekonomik Kalkınma, Tarım ve Ticaret Bakanı Timofey Milovanov, Facebook hesebından yaptığı paylaşımda, “Krizin etkisiyle kaç kişi işsiz kalacak? Bence 170 bin ila 500 bin kişi arasında” diye yazdı.

    Bu rakamın daha fazla olabileceğini de ekleyen eski bakan, özellikle ticaret, küçük çaplı tamirat, yiyecek, otelcilik ve ulaşım sektörlerinde kayıt dışı çalışan kişilerin bu süreçte işlerini kaybedebilecekleri tahminini dile getirdi.

    Bu kişilerin toplam çalışanların yüzde 20’sini (3,4 milyon kişi) oluşturduklarına dikkat çeken Milovanov, Çin’de koronavirüs salgınının başlamasının ardından, çalışanların yüzde 25’inin işini kaybettiğine, yüzde 17’sinin maaş alamadığına, yüzde 20’sinin ise maaş ödemelerinde gecikme olduğuna işaret etti.

    http://ukraynahayat.com/1ukraynada-koronavirusun-etkileri/




  • Türkiye koronavirüsünün etkilerinden korunmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika duyuruda, 46 ülkeye daha uçuş yasağı konuldu. Böylece Türkiye’den uçuş gerçekleşmeyen ülke sayısı 68’e çıktı.

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan paylaşımda, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına göre, 21 Mart 2020 saat 17:00 itibariyle ülkemiz tarafından uçuşların durdurulduğu 22 ülkeye ilave olarak 46 ülkeye daha uçuşlar durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

    UÇUŞ YASAĞI AÇIKLANAN YENİ ÜLKELER

    Kuveyt, Bangladeş, Moğolistan, KKTC, Ukrayna, Kosova, Fas, Lübnan, Ürdün, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Slovenya, Moldova, Cibuti, Ekvator Ginesi, Kanada, Hindistan, Macaristan, Guatemala, Polonya, Kenya, Sudan, Çad, Filipinler, Letonya, Tayvan, Peru, Sri Lanka, Ekvator, Nijer, Tunus, Cezayir, Fildişi Sahili, Finlandiya, Angola, Çekya, Dominik, Kamerun, Karadağ, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Moritanya, Nepal, Portekiz ve Panama

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama:

    Değerli vatandaşlarımız,

    Koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde ülkemiz tarafından alınan güncel tedbirler kapsamında;

    *Sri Lanka’da dahil toplam 46 ülke ile (Kuveyt, Bangladeş, Moğolistan, KKTC, Ukrayna, Kosova, Fas, Lübnan, Ürdün, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Slovenya, Moldova, Cibuti, Ekvator Ginesi, Kanada, Hindistan, Macaristan, Guatemala, Polonya, Kenya, Sudan, Çad, Filipinler, Letonya, Tayvan, Peru, Sri Lanka, Ekvator, Nijer, Tunus, Cezayir, Fildişi Sahili, Finlandiya, Angola, Çekya, Dominik, Kamerun, Karadağ, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Moritanya, Nepal, Portekiz ve Panama) uçuşlar bugün (21 Mart) Türkiye saatiyle 17:00 itibariyle durdurulmuştur.
    https://www.kamupersoneli.net/gundem/sivil-havacilik-genel-mudurlugu-duyurdu-68-ulkeye-ucus-yasagi-h88119.html




  • İÇİŞLERİ BAKANI: “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇOK DAHA SERT ÖNLEMLER GELECEK”
    Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ülkede koronavirüslü (Covid-19) vaka sayısının artması üzerine, günlük hayatta daha fazla sınırlama getiren karantina önlemlerine başvurulabileceğini açıkladı.
    http://ukraynahayat.com/icisleri-bakani-onumuzdeki-gunlerde-cok-daha-sert-onlemler-gelecek/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 41’E YÜKSELDİ: EN AZ TEST YAPILAN ÜLKE
    Sonat KEREM / KIEV, (DHA) – Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını Ukrayna’da da yayılmaya devam ediyor. Ülkede 3 hasta hayatını kaybederken, vaka sayısı 41’e yükseldi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-vaka-sayisi-41e-yukseldi/
  • KİEV’DE TOPLU TAŞIMA PAZARTESİDEN İTİBAREN TAMAMEN DURDURULUYOR
    Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, koronavirüsle (Covid-19) mücadele önlemleri kapsamında başkent Kiev’de 23 Mart Pazartesi gününden itibaren toplu taşıma hizmetlerinin tamamen durdurulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.
    http://ukraynahayat.com/1avakov-kievde-toplu-tasima-tamamen-durduruluyor/
  • KİEV’DE ÇOCUK PARKLARINI KULLANMA YASAĞI, MARKETLERE MÜŞTERİ SINIRLAMASI
    Ukrayna’da koronavirüs önlemleri sıkılaştırılıyor. Kiev’de çocuk parklarının kullanımı yasaklanırken, market ve eczanelere girişlere de sınırlama geliyor.

    http://ukraynahayat.com/yeni-sinirlamalar-cocuk-parklarini-kullanma-yasagi-marketler/
  • ÇARPICI RAPOR: ÖNLEM ALINMAZSA UKRAYNA’DA 22 MİLYON KİŞİYE VİRÜS BULAŞABİLİR
    Ukrayna Bilimler Akademisi’nin, gerekli önlemlerin alınmaması halinde Ukrayna’da 22,2 milyon kişinin koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.


    Ukrainskaya Pravda’nın haberine göre, Ukrayna Bilimler Akademisi’nin tahminine yer verilen Kiev Kent İdaresi raporunda, Ukrayna’da koronavirüsün yayılmasını engellemeye yönelik etkili önlemlerin alınmaması halinde ülkede 22,2 milyon kişinin enfekte olabileceği öngörüsüne yer verildi.

    Ukrayna genelinde koronavirüse yakalanan kişilerin sayısındaki artışa işaret edilen raporda, önleyici tedbirlerin yeterli düzeyde olmaması halinde ülkede 22,2 milyon kişinin enfekte olabileceği yönündeki tahminin yanı sıra, Kiev’in nüfusu ve başkente yaşanan yoğun göç de göz önünde bulundurularak kentte gerekli önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda karara varıldığı belirtildi.

    Ukrayna Bilimler Akademisi bünyesinde, ülkede koronavirüsün yayılmasının etkilerini incelemek amacıyla çalışma grubu oluşturulmuştu.

    1 Aralık 2019 tarihi itibarıyla Ukrayna’nın nüfusu 37 milyon 289 bin kişi. Kırım ve Kiev’in kontrolünde olmayan bölgelerde yaşayan kişiler bu rakama dahil değil.

    TOPLU TAŞIMA TAMAMEN DURDURULDU

    Öte yandan, ‘acil durum’ ilan edilen Kiev’de toplu taşımanın tamamen durdurulması, çocuk oyun alanlarının kullanımının yasaklanması ve gıda marketlerine girişinin sınırlandırılması kararı alındı.

    Ukrayna’da şu ana kadar 47 koronavirüs vakası tespit edilirken, üç hasta hayatını kaybetti. Ülke sınırları yabancılara kapatılmış ve hava yolu ulaşımı tamamen durdurulmuştu.


    http://ukraynahayat.com/carpici-rapor-onlem-alinmazsa-ukraynada-22-milyon-kisiye-virus-bulasabilir/




  • Korona virüsünün öğretemedikleri

    Bir ayda ne çok şey öğrendik. Kaç yıldır ellerimizi yanlış yıkıyormuşuz. Korona virüsü sayesinde ellerimizi nasıl etkili biçimde yıkayabileceğimizi öğrendik. Artık başparmaklarımız da temiz.

    Bunun dışında virüsün metabolizmasını öğrendik. Dünyada daha önce yaşanmış olan salgınları, ne kadar insanın öldüğünü öğrendik. Tarih bilgimiz de gelişti.

    Virüslerin yarı canlı olduklarını yani sadece bir canlı içinde konuk olarak yaşayabileceğini, güneş ışığında 2,5 dakikada öldüğünü, sıcağı sevmediğini ama karton, kumaş gibi yüzeylerde 24 saat yaşayabileceğini öğrendik.

    Öğrenmenin yanında bazı şeylerin bilincine vardık. Temizliğin önemli olduğunu, yerlere tükürmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu artık anladık.

    Bu arada felaket günlerinde her zamanki gibi dayanışmanın artmasına tanıdık olduk. Bazı meslek grupları bu süreçte daha çok çalıştılar, özveri gösterdiler. Hepsine şükranlarımızı sunduk.

    Birçok konuda biz Türklere benzeyen İtalyanlar ve İspanyollar daha fazla mağdur oldular bu felakette. Daha organize olan, disiplinli, kurallara uyan milletlerin salgını daha hafif yaşadığını hatta atlattığını gördük. Birçok topluma göre daha disiplinsiz, adam sendeci, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen bir toplum olduğumuz için süreci bu ülkelerden daha kötü geçireceğimizi de önümüzdeki günlerde göreceğiz. Umarım yanılırım.

    Hastaların da olduğu bir yolcu gemisini, kimse kabul etmezken, fakir ve ambargolar altında yaşayan sosyalist Küba’nın kabul ettiğini gördük.

    Peki göremediklermiz? Öğrenemediklerimiz?

    Dünya 4,5 milyar (4.500.000.000) yaşında ve 3.7 milyar (3.700.000.000) yıldır bu dünyada yaşam var.

    İnsanoğlu ise – en ilkel halini ele alırsak- yaklaşık 200 bin yıldır bu dünyada. Modern takvim ise 2020 yılını gösteriyor. Dinazorların yaklaşık 150 milyon yıl dünyada hüküm sürdüğünü hatırlayalım. Biz daha bu gezegende dünkü çocuğuz. Belki corona değil başka bir tür hastalık, belki bir başka felaket bizi dünyadan silecek götürecek. Belki bir göktaşı, belki bir yeraltı hareketi ya da başka bir şey. Bunlar olabilecek doğal şeyler. Biz böyle bir sonu kendimize yakıştıramıyoruz heralde. Doğaya rest çekip kendi kurallarımızla yaşamaya karar verdik, medeniyetler kurduk ya, illa sonumuzu da kendimiz getireceğiz.

    Dünya nüfusu 1650 yılında 500 milyon iken şimdi 6 milyar. Nüfusumuz da, nüfusumuzun artış hızı da artıyor. O yüzden de bu salgınlar karşısında bu kadar zayıf kalıyoruz. Korona virüsünden hastalananların çok büyük çoğunluğunun iyileştiğini biliyoruz ancak herkesi tedavi edecek hastane, solunum cihazımız, ilacımız yok. Maskemiz bile yok herkese yetecek. Saçma sapan bir sürü şeyimiz var ama solunum cihazımız yok. Üretebilir miyiz? O da mulak. Solunum cihazının bir parçasını 3D yazıcılarla üreten insanlara dava açmış üretici firma. Böyle de enteresan bir sistem kurmuş insanoğlu.

    Bu felaketi de bir şekilde atlatacak insanoğlu ama asıl öğrenmesi gereken şeyleri yine öğrenememiş olacak. Nüfusumuz arttıkça dünyanın bize sunduğu kaynakların daha hızla tükeneceğini öğrenemeyecek. Gerekli gereksiz, daha çok eşyaya sahip olmak için su kaynaklarını, madenleri, ormanları, denizleri talan etmeye ve çoğalmaya devam edecek. Dünyanın bize sunduğu zenginliği paylaşıp insan gibi yaşamayı öğrenemeyecek. Kendi aşırı tüketimininin bedelini ödeyen insanların olduğunu öğrenemeyecek.

    Öğrendiğimiz ve öğrenmemekte inat ettiğimiz ne kadar çok şey var.

    Devrim Demirpolat

    Nikolaev 21/03/2020

    22.3.2020

    http://ukraynahayat.com/korana-virusunun-ogretemedikleri-ukrayna/




  • PATRİK FİLARET’TEN İLGİNÇ YORUM: “KORONAVİRÜSÜN NEDENİ EŞ CİNSEL EVLİLİKLER”
    Ukrayna Ortodoks Kilisesi (Kiev Patrikhanesi) Patriği Filaret, koronavirüs salgınının nedeninin “eş cinsel evlilikleri” olduğunu ileri sürdü.
    http://ukraynahayat.com/2ukrayna-ortodoks-kilisesi-patriginden-ilginc-yorum-koronavirusun-nedeni-escinsel-evlilikler/
  • UKRAYNA SAĞLIK BAKANI: “OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETMELİYİZ”
    Ukrayna Sağlık Bakanı İlya Yemets, koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

    http://ukraynahayat.com/ukrayna-saglik-bakani-olaganustu-hal-ilan-etmeliyiz/
  • UKRAYNA’DA VAKA SAYISI 73’E YÜKSELDİ: KİEV’DE BİR GÜNDE 20 YENİ HASTA
    Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını Ukrayna’da da yayılmaya devam ediyor. Ülkede 3 hasta hayatını kaybederken, vaka sayısı 73’e yükseldi. Başkent Kiev’de tespit edilen hasta sayısı 29’u buldu.

    http://ukraynahayat.com/1ukraynada-koronavirus-vaka-sayisi-73e-yukseldi/
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.