Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dakika , Ukrayna da 1 kişi covid-19 virüsünden dolayı hayatını kaybetti.
  • Ukrayna Sağlık Bakanlığı, koronavirüse bağlı ilk ölümünün gerçekleştiğini açıkladı.


    Ukrayna'nın ölen ilk hastası 71 yaşında bir kadın ve Jitomir kentinden. Tıbbi yardım almak yerine dua etmek için kiliseye gitti.
  • UKRAYNA’DA FUTBOL MAÇLARI KORONAVİRÜS NEDENİYLE SEYİRCİSİZ OYNANACAK
    Ukrayna Futbol Federasyonu (UAF), dünya ve Avrupa’da hızla yayılan koronavirüs salgını sebebiyle lig maçlarının 3 Nisan’a kadar seyircisiz oynanacağını açıkladı.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-futbol-maclari-koronavirus-nedeniyle-seyircisiz-oynanacak/
  • AVAKOV: “AYRILIKÇILARIN KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE 12 KORONAVİRÜS VAKASI VAR”
    Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ülkenin doğusunda Rusya yanlılarının kontrolündeki bölgede 12 kişinin koronavirüse yakalandığı yönünde bilgi edindiklerini açıkladı.


    http://ukraynahayat.com/avakov-ayrilikcilarin-kontrolundeki-bolgede-12-koronavirus-vakasi-var/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜS VAKASINDAN İLK ÖLÜM
    Ukrayna’da, 71 yaşındaki bir kadın hasta koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.


    Ukrayna’da koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Sağlık Bakanlığı Basın Servisi, Jitomir iline bağlı Radomiş kasabasında tedavi görev 71 yaşındaki kadın hastanın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

    Hayatını kaybeden kişinin, 1 Mart tarihinde Polonya’dan Ukrayna’nın Lviv, ardından Jitomir kentine geldiği ve 12 Mart tarihinde kornavirüs teşhisiyle tedavi altına alındığı belirtildi.

    Hastalığının ilk belirlileri 3 Mart’ta ortaya çıkan yaşlı kadının, erken evrede sağlık kuruluşuna başvurmamasının durumunun ağırlaşmasında etkisi olduğu kaydedildi.


    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirus-vakasindan-ilk-olum/




  • UKRAYNA, YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARINA SINIRLARINI GEÇİCİ OLARAK KAPATIYOR
    Ukrayna, koronavirüs önlemleri kapsamında yabancı ülke vatandaşları için sınırlarını geçici süreliğine kapatma kararı aldı.


    Ukrinform ajansının bildirdiğine göre, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna’nın yabancı ülke vatandaşları için iki hafta süreliğine sınırlarını kapatma kararı aldığını duyurdu.

    Uygulamanın 15-29 Mart tarihleri arasında geçerli olacağı açıklandı.

    Hava yoluyla ülkeye gelen ve Ukrayna’da oturum izni bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da iki hafta boyunca ülkeye girişlerine izin verilmeyeceği öğrenildi.


    http://ukraynahayat.com/2ukrayna-yabanci-ulke-vatandaslarina-sinirlarini-kapatiyor/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agire-sores

    Ukrayna'nın farklı şehirlerine defalarca gitmiş biri olarak belki bilmediğim birşeyler öğrenirim diye 22 sayfalık konunun tamamını okudum. O kadar çok gereksiz post var ki! Yazan adamın emeğine saygı duyarım da yani ukrayna'da madencilerin grevini buraya yazmanın ne anlamı olabilir? Bir turist olarak ya da öğrenci olarak gidecek adamı ne açıdan alakadar edebilir madencilerin grevi? Ya da ukrayna nüfusunun bilmem kaç bin düşmesi ya da konut satışlarının artması? Dediğim gibi emeğe saygı duyarım sonuçta kişisel bir çıkar olmadan post atılıyor foruma ama post atmadan evvel acaba bu bilgi burayı okuyan adamın işine yarar mı diye düşünülse, en azından benim gibi tüm konuyu okumak isteyenler 22 sayfa yerine 4-5 sayfa okurdu...

    Mart ayında Allah kaza bela vermezse doğu yakasında Zapo ve Xarkov şehirlerine 1 haftalık seyahat düşünüyorum. Konaklama ücretleri artan grivna kuruyla inanılmaz artmış, en kıytırık evlerin günlüğü 400 uah'tan başlıyor. Basit hesapla böl 4'e 100 lira. Fiyatlar bu kadar artmışken belki ekonomi anlamında birkaç ipucu yakalarım diye 22 sayfa okudum ama aradığımı bulamadım. Kendim yazayım dedim belki birilerinin işine yarar.

    * Öncelikle şunu bilin dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin kadın-erkek nüfusu +-%1 eşittir. %80 kadın masallarına inanmayın. İkinci bilmeniz gereken şey, alalade bir fizik ve yakışıklılığınız ya da çok paranız yoksa Ukrayna'da göreceğiniz muamele Türkiye'de Suriyeliler'in gördüğü muameleden çok farklı olmayacaktır. Kimse bacaklarını açıp Ortadoğulular gelse de beni bi rahatlatsa diye beklemiyor!

    * Uçak biletini yalnızca kampanya döneminde alın, pegasus nerdeyse her ayın ilk haftası kampanya yapıyor.

    * Tek başınıza değil 1-2 arkadaşınızla gidin. Konaklama, taksi gibi giderleri bölüşmüş olursunuz. Hem de daha güvenli. Kazık yeme, dolandırılma, gasp gibi istenmeyen olayların başınıza gelme ihtimali azalır.

    * Mümkünse kimlikle değil pasaportla gidin. Kimlikle gidenler bazen 4-5 saat sorguda kalıyor. Tatilde boşa geçen kıymetli saatler can yakar, bir de bir ton stres.

    * Otel değil ev tutun, hem daha ucuz hem daha rahat. Anahtarın cebinde istediğin saatte gir-çık karışan eden olmaz. Misafir çağırırsanız otelde sıkıntı çıkabilir.

    * Ekonomi yapmak isterseniz yemeğinizi restorantta yemek yerine evde pişirin. Markette et ucuz, al yarım kilo bi kilo et evde pişir ye. Restoranta vereceğin paranın 4te 1ine karnın doyar.

    * Taksi için uklon, yandex taxi ya da über gibi programları kullanın. Yoldan çevireceğin taksi 2-3 misli fiyat çeker.

    * Adımbaşı dövizci var, hepsinde kur farklı. İyice incele ona göre döviz boz. Aralarında 20 metre mesafe olan iki dövizcide 100 dolarda 100 grivna fark olabiliyor, 25 tl az para değil! Havaalanında sadece cüzi bir miktar bozun, en kazık kur orda. Örneğin en son gittiğimde havalimanında kur 2650, şehir içinde 2700-2800...

    * 1 liranın 10 grivna ettiği günler geride kaldı. Güncel kur 1 lira 4 grivna. Hesabınızı kitabınızı iyi yapın. Youtuberların yalanlarına inanmayın. Daha bugün gördüm adam villa gibi ev tutmuş günlüğü 40 lira diyor, çok ucuz diye de başlık atıyor, üşendim bookingden adamın tuttuğu evi arayıp bulmaya en az 50 dolardır günlüğü yalancıyı da düdüklemiyorlar malesef. Bunu görüp inanan masum köylü cebine 100 dolar koyup gidiyor, pasaport sorgusunda bu paraya şey bile çekilmez (niyet) denilip geri postalanıyor ya da şansı varsa (!) parası sorulmadan içeri alınıyor. Bu masum köylümüz krallar gibi bir tatil beklerken mülteci gibi yaşıyor birkaç gün, sonra türkiyedeki eşini dostunu arayıp westernden bi 100$ gönder diye yalvarıyor. Onu da yapamayıp diğer türkiyeli turistlerden dileneni de gördüm!

    Aklıma gelenler şimdilik bunlar sorusu olana yardımcı olurum...
    Ukrayna gittiniz mi?

    Ukrayna devleti aldığı kararla 2 hafta sınırları kapatıyor, yabancı ülke vatandaşlarını ukraynaya almayacağını açıkladı,bilginiz olsun. haberini paylaştım.




  • Sağlık Bakanı Koca: "Vatandaşlarımızın kesinlikle yurt dışına çıkmamasını istiyoruz."
  • UKRAYNA KORONAVİRÜS NEDENİYLE YOLCU HAVA YOLU ULAŞIMINI DURDURUYOR
    Ukrayna, dünya genelindeki koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası yolcu hava yolu ulaşımını durdurmaya hazırlanıyor.

    RBK’nın haberine göre Ukrayna Parlamentosu Başkanı Dmitro Razumkov, 17 Mart gece yarısından itibaren yolcu hava trafiğinin tamamen durdurulacağını açıkladı.

    Razumkov, Ukrayna vatandaşlarının kara ve deniz yoluyla ülkelerine geri dönebileceklerini belirtti.

    Ukrayna’nın 15 Mart tarihinden itibaren yabancı ülke vatandaşları için sınırlarını iki hafta süreliğine tamamen kapatacağı açıklandı.

    http://ukraynahayat.com/2ukrayna-yolcu-hava-yolu-ulasimini-tamamen-durduruyor/




  • UKRAYNA’DA KARANTİNA: YABANCILARA GİRİŞ 2 HAFTA YASAK, TÜM UÇAK SEFERLERİ İPTAL…
    Ukrayna, koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engelleme önlemleri kapsamında, oturum izni olmayan yabancı ülke vatandaşlarına sınırlarını geçici olarak kapatıyor. Virüs tespit edilen 3 kişiden 1’inin hayatını kaybettiği ülkede uluslararası yolcu hava ulaşımı da tamamen durduruluyor.


    Ukrayna’da koronavirüs önlemlerinin masaya yatırıldığı Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısı sonrası halka seslenen Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, geçici veya sürekli oturum izni bulunanlar hariç, yabancı ülke vatandaşlarına ülke sınırlarının 16 Mart günü Kiev saati ile 00.01’den itibaren 2 hafta süreliğine tamamen kapatılacağını duyurdu. Zelenski, resmi uluslararası kuruluşlarda ve diplomatik misyonlarda çalışan yabancıların ülkeye girişlerine sınırlama getirilmeyeceğini açıkladı.

    Ülkede uluslararası yolcu hava yolu ulaşımının 17 Mart gece yarısından itibaren geçici olarak durdurulacağını, bu tarihten itibaren Ukrayna vatandaşlarının kara ve deniz yoluyla ülkeye gelebileceklerini belirten Zelenski, yurt dışında bulunan Ukraynalılara derhal ülkelerine dönme çağrısı yaptı.

    “PANİK VİRÜSÜ, KORONAVİRÜSTEN DAHA KÖTÜ”

    Halka mümkün olduğu müddetçe evden dışarı çıkmamaları, hijyen kurallarına uymaları, işverenlerin personellerine evden çalışma izni vermeleri çağrısı yapan Zelenski, “Kararlı davranıyoruz. Yüzlerce ya da binlerce kişinin hastalığa yakalanmasını beklemeyeceğiz. Ukraynalıların hayatı ve sağlığı söz konusuysa erken diye bir şey olamaz, geç kalınabilir” dedi.

    Diğer yandan halkı sükunete davet eden Ukraynalı lider, “Panik virüsü, koronavirüsten daha kötü. Biz geçmişte beraber çok şey atlattık. Kuş gribi, domuz gribi, İspanyol gribi bizi alt edemedi. Biz güçlüyüz, her şey güzel olacak” ifadelerinde bulundu.

    Ukrayna’da şu ana kadar 2’si yurt dışından ülkeye gelen 3 kişide koronavirüs vakası tespit edilirken, 71 yaşındaki bir kadın hasta dün hayatını kaybetti.

    Tüm eğitim kurumlarının 3 Nisan tarihine kadar tatil edildiği ülkede, toplu etkinliklerin yasaklanması, eğlence merkezlerinin faaliyetlerinin durdurulması ve futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanması kararlaştırıldı.

    http://ukraynahayat.com/7zelenskiy-acikladi-oturum-izni-olanlar-haric-yabancilar-2-hafta-ukaynaya-giremeyecek/




  • “UKRAYNA’DA HASTALIK BULAŞTIRANLARA HAPİS CEZASI YOLDA” İDDİASI
    Koronavirüs önlemlerinin sıkılaştırıldığı Ukrayna’da İçişleri Bakanlığı’nın, bilinçli olarak başkalarına hastalık bulaştıran ve tedavi olmayı reddeden kişilere hapis cezası verilmesini teklif ettiği iddia edildi.


    Ukrainskaya Pravda’nın haberine göre Yolsuzlukla Mücadele Merkezi adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Vitaliy Şabunin, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın, başkalarına bilinçli olarak hastalık bulaştıran kişilerin hapis cezasına çarptırılmasını teklif ettiğini öne sürdü.

    İddiaya göre bakanlığın hazırladığı tasarıda, “başka bir kişiyi bilinçli olarak tehlikeli bir bulaşıcı hastalığa yakalanma riskine sokan” kişilerin üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilmesi ya da üç ay süreliğine tutuklanabilmesi teklif ediliyor.

    Tehlikeli bir bulaşı hastalığa yakalanmalarına rağmen tedavi olmayı reddeden kişiler için de iki ila beş yıl arasında hapis cezası istendiği iddia ediliyor.

    Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

    İçişleri Bakanı Arsen Avakov, koronavirüsün yayılmasını engellemeye yönelik tedbirlerin sertleştirilebileceğini açıklamıştı.

    http://ukraynahayat.com/2ukraynada-bilincli-hastalik-bulastiranlara-hapis-cezasi-yolda-iddiasi/




  • KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN DUYURU: UKRAYNA’YA SEYAHAT KISITLAMALARI 16 MARTTA BAŞLIYOR
    Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna’da koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen seyahat kısıtlamalarına ilişkin bir duyuru paylaştı.


    Büyükelçilikten yapılan duruyu şöyle:

    “Ukrayna makamları koronavirüsle mücadele amacıyla alınan ilave tedbirleri açıklamıştır. Bu çerçevede,

    1. Tüm sınır kapıları 16 Mart 2020 günü Kiev saati ile 00.01 itibarıyla iki hafta süresince yabancı uyruklulara kapatılacak, yabancıların havayolu, karayolu, demiryolu veya başka bir yöntemle transit geçiş amacıyla da olsa Ukrayna’ya giriş yapması mümkün olmayacaktır.

    Geçici veya sürekli ikamet izni olan yabancılar ile resmi uluslararası kuruluşlar ve diplomatik misyonlarda çalışanlar bu uygulamadan muaf tutulacaktır.

    2. Yük-kargo geçiş noktaları (havayolu, demiryolu, denizyolu ve karayolu) faaliyete devam edecektir. Gemi, uçak ve karayolu nakil araçlarının mürettebatı Ukrayna’ya giriş yapabilecek olmakla birlikte, bu kişilere hızlı tıbbi testler uygulanacaktır.

    Saygıyla duyurulur”

    http://ukraynahayat.com/kiev-buyukelciliginden-duyuru-ukraynaya-seyahat-kisitlamalari-16-martta-basliyor/




  • UKRAYNA’DA SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TEKLİFİ: “KAFE VE RESTORANLAR KAPATILSIN”
    Ukrayna koronavirüsün yayılmasını önlemek için kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı, kafe ve restoran gibi işletmelerin geçici olarak kapatılmasını teklif etti.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-saglik-bakanliginin-teklifi-kafe-ve-restoranlar-kapatilsin/
  • LVİV VE ODESA’DA KORONAVİRÜS YASAKLARI: MARKET VE ECZANE DIŞINDA TÜM İŞLETMELER KAPATILIYOR
    Ukrayna’da koronavirüsün yayılmasını önlemek için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Lviv ve Odesa kentlerinde geniş kapsamlı kısıtlamalara gidiliyor.

    http://ukraynahayat.com/1lviv-ve-odesada-koronavius-yasaklari-market-ve-eczane-disinda-tum-isletmeler-kapatiliyor/
  • UKRAYNA’DA İKİ YENİ KORONAVİRÜS VAKASI
    Ukrayna’da iki kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği bildirildi.

    RBK’nın bildirdiğine göre, Çernovtsi ilinde iki yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

    Böylece Ukrayna’da vaka sayısı beşe yükseldi. Çernovtsi’de 71 yaşındaki bir kadın hasta hayatını kaybetmişti.

    Ukrayna’da koronavirüs vakalarının dördü Çernovtsi’de, biri Jitomir’de kaydedildi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-iki-yeni-koronavirus-vakasi/
  • OLİGARKLAR GÖREVE: ZELENSKİY, KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN 490 MİLYON DOLAR İSTEDİ
    Zelenskiy’den oligarklara: “Bu ülkeden ekmek yediniz, destek olma zamanı.” Koronavirüsle mücadele için adeta seferberlik ilan edilen Ukrayna’da, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy oligarkları da “elllerini taşın atına koymaya” davet etti.

    http://ukraynahayat.com/oligarklar-goreve-zelenski-koronavirusle-mucadele-icin-490-milyon-dolar-istedi/
  • ZELENSKİY DUYURDU: ŞEHİRLERARASI ULAŞIM YASAKLANIYOR, METROLAR KAPATILIYOR…
    Ukrayna’da devlet koronavirüsün yayılmasını önlemek için yeni yasakları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Devlet Başkanı Zelenskiy, şehirlerarası ulaşımın tamamen yasaklanmas ve metroların kapatılması talimatı verdi.

    http://ukraynahayat.com/zelenskiy-duyurdu-sehirlerarasi-ulasim-yasaklaniyor-metrolar-kapatiliyor/
  • KİEV’DE 2 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ, ÜLKEDE VAKA SAYISI 7’YE ÇIKTI
    Kiev’de iki kişide koronavirüs tespit edildiği bildirildi. Böylece Ukrayna genelinde vaka sayısı yediye yükseldi.

    http://ukraynahayat.com/kievde-2-kiside-koronavirus-tespit-edildi-ulkede-vaka-sayisi-7ye-cikti/
  • TİMOŞENKO’NUN İDDİASI: “KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI ASLINDA ÇOK DAHA FAZLA”
    Ukrayna’da eski başbakan, muhalefetteki Vatan Partisi (Batkivşina) lideri Yuliya Timoşenko, ülkede koronavirüse yakalanan ve virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının “açıklanandan çok daha fazla olduğunu” iddia etti.

    http://ukraynahayat.com/timosenkonun-iddiasi-koronavirusten-olenlerin-sayisi-aslinda-cok-daha-fazla/
  • UKRAYNA’DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 2’YE, VAKA SAYISI 14’E YÜKSELDİ
    Ukrayna’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 33 yaşındaki bir kadın hastanın hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece ülkede virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişilerin sayısı ikiye yükseldi. Üç çocukta da virüs tespit edildi
    http://ukraynahayat.com/ukraynada-koronavirusten-olenlerin-sayisi-2ye-vaka-sayisi-14e-yukseldi/
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.