Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ukrayna’da Yaşam Ucuz Mu?


    Zaman zaman Türkiye’deki geliri ile Ukrayna’da daha ucuz ve yüksek alımgücü ile yaşayabileceğini düşünenler çıkmaktadır. Belki köy ve kasaba gibi yerlerde bu kısmen mümkün olabilir ama orada kaç ay dayanabilirler bilmiyorum. Bir şehirde yabancı olarak bulunmak ile şehrin yerel insanı olmak farklılıklar barındırmaktadır, her durumda yabancı için daha masraflıdır. Bunun üstüne kişilerin arada bir Türkiye’ye yapmak isteyecekleri ziyaret masrafları ile Ukrayna’da vize ile kalmak için yapılması gereken masrafları da ekleyiniz.

    Özellikle Sovyetler’in dağılma süreci öncesi ve hemen sonrasında Türkiye ile karşılaştırıldığında Ukrayna’nın (Hakeza diğer ayrılan ülkelerde) çok çok ucuz olduğuna dair anlatımları herkes dinlemiştir. Uzun yıllardır bu ülkede yaşayanlar o günlerden bugünlere kadar geçen süredeki değişime de şahit oldular. Görünen birşey var ki Ukrayna’da fiyatlar durmaksızın artmaktadır. Aralarda yaşanan kriz dönemlerinde dolar kurundaki sıçramalar fiyatları TL karşısında düşürmesine rağmen, bu farklar kısa sürede kapanmakta ve pahalanma devam etmektedir.

    Ucuzluk, pahalılık konusu kişiye, harcama kültürüne göre değişmektedir. Ukrayna da aynen Türkiye gibi pek çok farklı bölgeden oluştuğu için fiyat seviyeleri farklılık göstermektedir. Ancak bazı konularda genellemeler yaparak bir sonuca gidebiliriz.

    Ayrıca baz aldığınız, yani parayı kazandığınız para birimi ile Ukrayna’nın para birimi oranı da bunu etkilemektedir. 2018 sonu itibariyle 1 dolar 5.30 TL ve 28 UAH civarındadır. Yani kabaca 1 TL 5.2 UAH’ya tekabül etmektedir. Bu oran ne kadar düşerse Ukrayna Türkler için daha pahalı olacaktır. Tabi burada ülkede yaşayan ve ülkeye turist olarak gelene göre de bir karşılaştırma farklılığı olacaktır. Çünkü harcama giderleri farklıdır. Ek olarak 1 TL’nin 8 UAH civarında olduğu birkaç ay öncesinde genel fiyatlar Ukrayna’da daha ucuzken durum tersine dönmüştür.

    Mesela çok kaba olarak şehiriçi ulaşım, içki, sigara daha ucuzdur. Her ne kadar Ukrayna’da da son dönemde sigara fiyatları sürekli artış gösterse de henüz Türkiye’den daha ucuz. Daha önce daha ucuz olan ancak artışlarla birlikte 2018 sonu itibariyle benzin fiyatları Türkiye ile aynı seviyelerde seyrediyor. Canınız incir mi çekti, 1 dolara 1 tane incir alabilirsiniz. Halbuki Türkiye’de mevsiminde 1 dolara 1 kg alabiliyorsunuz. Evet incir yetişmiyor, lojistiğinin zorluğundan ötürü çok pahalı. Asya meyvelerini düşünün, Asya’nın pazarlarında sudan ucuz olan meyveler Türkiye veya Ukrayna’ya gelince altın değerine satılmaktadır. Benzer mantığı tüm ürünler için kullanabilirsiniz. Mesela şehirlerarası ulaşımda Türkiye’de konforsuz yolculuk neredeyse kalmadı. Ama Ukrayna’da konforlu bir trenin, otobüsün bedeli çok daha yüksektir. Fakat her zaman daha ucuz olan alternatifi de vardır. Yani aynı yere 1000 küsür grivnaya da gidebilirsiniz, 150 grivnaya da.

    Eğer İstanbul’da yaptığınız benzer market alışverişini Kiev’de yapacaksanız size daha pahalıya patlayacaktır. Kıyafet kesinlikle daha pahalı, ithal olan her türlü yiyecek, Türkiye dışından ithal bile olsa yine Türkiye’den daha pahalı. Peki daha ucuz olanlar yok mu? Elbette var, mesela bal daha ucuzdur.Özetle harcama kültürünü Ukraynalı gibi yapmayacak ve pek değiştirmeyecekseniz toplamda Türkiye’den daha fazla ödeyeceksiniz demektir. Mesela Türkiye’de 15 liraya aldığınız siyah zeytine 30 lira ve üzerinde ödeme yapmak zorundasınız. Nihayetinde ithal üründür. Ancak şu bir gerçektir ki iklim koşulları etkisinden ötürü pek çok gıda ithal edilmektedir.

    Özellikle restoranlar İstanbul ile kıyaslandığında daha pahalı gelecektir. Hizmet sektörü özellikle Kiev’de İstanbul’un üstünde fiyatlara sahiptir. Mesela et ülkede Türkiye ile kıyaslandığında daha ucuzdur ama restoranda yiyeceğiniz bir et yemeği daha pahalı olursa şaşırmayın. Türk restoranları genelde İstanbul’da bulunan benzerlerinden daha pahalıdır. Et ucuzken bu nasıl oluyor? Açıkcası et tüm maliyetler içinde pek önemli bile değil. Kiralar genelde daha yüksek, çalışan usta maliyetleri yüksek ve özellikle günlük müşteri sayısı daha düşük. İstanbul’da sıradan bir büfenin günlük kestiği döneri burada döner restoranı kesemiyor bile. Bugün özellikle Kiev’de herhangi bir restoranda standart bir öğle yemeği size 200 UAH altına patlamayacaktır. Yani kabaca 40 TL ödeyeceksiniz.

    Alkol Türkiye’ye göre çok daha ucuz olduğu için alkol içeren bir yemek veya eğlence ise daha ucuza patlayacaktır. Kulüp ve barların turistlerce ilgi görmesinin bir sebebi de budur aslında. Kimi birkaç günlük gezi ile çok ucuz diyenler genelde toplam harcamasının çoğunluğunu alkol ve sigara oluşturduğu için öyle düşünmektedirler.

    Türkiye’ye arada ziyaret yapıyorsanız burada bulmakta zorlandığınız yahut pahalı olan ürünleri getirerek kısmi bir tasarruf yapabilirsiniz.

    Birkaç sene öncesinde bir evin ısıtma, elektrik, su gibi giderleri Türkiye ile kıyaslandığında çok daha ucuzken, bugün aşağıda verilen linkten ulaşacağınız indekste de görebileceğiniz gibi Türkiye’den daha pahalı hale gelmiştir. Özellikle Kiev’de. Kiralar ise özellikle Kiev’de her durumda Türkiye’den yüksek seyretmektedir. Orta kalitede ufak bir daireyi orta karar bir semtte Kiev’de 400 dolar altında bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Unutmayalım ki kurun 8 grivna olduğu dönemde aynı daireler 800-900 dolar seviyesinde idi.


    Yerel satınalma gücü Türkiye’de Ukrayna’ya göre % 40 daha yüksek olmasına rağmen daha pahalı olduğu durumlar % 40’ın altında kalarak daha yüksekken, kira ücretleri gibi durumlarda Ukrayna daha pahalıdır. Yani Ukraynalıların satınalma gücünün genel olarak daha zayıf olduğu sonucuna gidebiliriz.

    Tüm bunların sonucunda elbette ve asla bu şartlar Ukrayna’yı yaşanmaz kılmaktadır diyemeyiz. Sadece ülkenin gerçeklerini bilerek hareket etmek zorundayız.


    http://www.ukrhaber.com/blog/ukraynada-yasam-ucuz-mu/?fbclid=IwAR0jVqMpENRyabWY-kOLRKv9ugl65j8GlXQ2To5wq8shmei0JvXrt-Mtc0M




  • SEÇİM ANKETİ: POROŞENKO İLE TİMOŞENKO İKİNCİ TURA KALIRSA KİM KAZANIR?
    Ukrayna’da devlet başkanlığı seçim sürecinin başamasına sayılı günler kaldı. Anketler, eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun halk desteğinin arttığına işaret ediyor.


    Ukrayna’da 31 Aralık tarihinden itibaren devlet başkanlığı seçim sürecine start verilecek. Bu tarihten itibaren Merkez Seçim Kuruluna adaylık başvuruları başlayacak. Başvurular 8 Şubatta sona erecek.

    Raiting adlı kamuoyu araştırma şirketinin son anketinde, seçimlerin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50 oy oranına ulaşamaması halinde ikinci turda seçmenlerin tercihinin ne yönde olacağı araştırıldı.

    Ankete katılanların yüde 34’ü seçimler ikinci tura kalırsa Timoşenko’yu destekleyeceğini söyledi. “İkinci turda oyum Poroşenko’ya” diyenlerin oranı yüzde 18.

    Ankete göre, Ukrayna vatandaşlarının yalnıca yüzde 12’si bugünkü Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun önümüzdeki seçimlerde yeniden seçileceğini düşünüyor.



    http://ukraynahayat.com/2secim-anketi-porosenko-ile-timsenko-ikinci-tura-kalirsa-kim-kazanir/




  • KİEV’DE İŞÇİ MAAŞLARINDA SON DURUM: HANGİ SEKTÖRDE NE KADAR KAZANILIYOR?
    Ukrayna’da hayat pahalılığıyla birlikte maaşlardaki artış da sürüyor.


    Ubr.ua, Kiev’de farklı sektörlerde çalışan işçilerin maaşlarını inceledi.

    Popüler ilan sitesi OLX’e dayanan habere göre, Kiev’de bugün ortalama işçi maaşının en yüksek olduğu sektör inşaat (15 bin grivna / 2 bin 900 TL).

    Temizlik işçileri ortalama 14 bin grivna (2 bin 700 TL), ulaşım ve lojistik alanında çalışan işçiler 11 bin grivna (2 bin 128 TL) kazanıyor.

    Ukrayna’da üretim, enerji ve tarım sektörerinde ortalama işçi maaşı bugün 10 bin grivna (bin 930 TL) seviyesinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    hayır ben değilim, alıntı yazdım,linki paylaştım.

    beni kimse dolandıramaz 11 yıldır bu coğrafya okul,iş,gezi. rusça çok ileri seviye, ama yinede hepimiz dikkat etmeliyiz.

    Alıntıları Göster
    Yalnız buradaki eylem dolandırıcılığı aşmış. Bildiğin gasp, alıkoymak suçları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Yalnız buradaki eylem dolandırıcılığı aşmış. Bildiğin gasp, alıkoymak suçları var.

    Alıntıları Göster
    o yüzden açıyoruz bu konuları insanlar bilinçli olsun diye.

    yoksa bana + veya - durum yok.

    Bu tür olaylar şaşırmamak lazım, avrupanın en fakir ülkelerinden biri, kırımı kaybetmiş, doğusunda iç savaş devam ediyor , paraları değer kaybetmiş, çok insan var umudunu kaybetmiş. en korkulan insan tipi kaybetcek birşeyi olmayan insan, tek turiste karşı değil kendi vatandaşları kendi vatandaşlarına tehlike yaratıyor,çok arkadaşım var ,11 yıllık tecrübe,dikkat etmeli oraya gidenler.




  • KIRIMOĞLU: “UKRAYNA İLE RUSYA ARASINDA SAVAŞ İHTİMALİ YÜZDE 90’DAN FAZLA”
    “Ukrayna-Rusya arasında bir savaş başlama ihtimali yüzde 90’dan fazla.” Bu ifade, Kırım Tatarlarının onursal lideri Mustafa Kırımoğlu’na ait.


    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Rusya’nın Kırım’daki insan hakları ihlalleri ve Kırım’daki silahlanmaya ilişkin iki karar tasarısı kabul etti. Türkiye’nin desteği ile kabul edilen tasarılardan sonra Kırım Tatarlarının onursal lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Kırımoğlu Ankara’ya gitti. CNN TÜRK’e konuşan Kırımoğlu, “Ukrayna-Rusya arasında bir savaş başlama ihtimali yüzde 90’dan fazla” ifadelerini kullandı.

    Kırımoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin 1994 tarihinde imzalanan Budapeşte anlaşmasına atfen Rusya’ya “Kırım’dan askerini çek” dediğini söyledi.

    Kerç Boğazı gerginliği ile Rusya’nın Kırım’a S-400 konuşlandırma kararına da değinen Kırımoğlu, “Biliyorsunuz S-400’ün mesafesi çok uzun, yalnız Ukrayna’nın değil diğer ülkelere de ulaşabilir, Türkiye’ye de kolaylıkla ulaşabilir. Onun için biz dünya kamuoyunun dikkatini oraya çekmek istiyoruz” dedi.


    http://ukraynahayat.com/kirimoglu-ukrayna-ile-rusya-arasinda-savas-ihimali-yuzde-90dan-fazla/




  • Lviv handmade chocolate - Львівська Майстерня Шоколаду


    El yapımı çikolatacı, lviv de rynok meydanında ,çok ünlü.

    Giriş katı ve teras kafesi,envayi çeşit çikolata tatlı var.

    Orta kat hediyelik kendi yapımları çikolatalar, çok alıp getirdim aile akrabalara verdim.

    Bugün kafe bölümünü tanıtacağım.

    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    Eritme sütlü çikolata tavsiyem , fiyatı 50 uah , fındık,badem extra ben eklettim 10 uah toplam 60 uah bir fincan eritme çikolata.

    Yanında su ikram.

    Tatlılarda yine dondurma,çikolata kombin yapıyorlar fiyatı 85 uah. Bunları yeyince düz duvara tırmanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 29 Aralık 2018; 17:27:28 >




  • tesadüf ki lvivde gidemediğim cafeye Odessada gittim:))

    gerçekten güzeldi hem cafesi hemde çikolataları...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    tesadüf ki lvivde gidemediğim cafeye Odessada gittim:))

    gerçekten güzeldi hem cafesi hemde çikolataları...
    hocam,kiev,lutsk,rovno da şubeleri var gittim.

    ama en güzeli lvivdeki ana binası.
  • Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    yine lviv çikolatacısı, sütlü çikolata ve puding tarzı tatlı denedim, pek beğenmedim.

    ama ilk attığım resimlerde tatlıları şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    hocam,kiev,lutsk,rovno da şubeleri var gittim.

    ama en güzeli lvivdeki ana binası.

    Alıntıları Göster
    kievdede görmüştüm tum şehirlerde şubesı var sanırım:))

    Lvivde gitmemiştim cafeye ama freeshoptan almıştım çikolata:)
  • https://www.chocolate.lviv.ua/uk/company/map/

    burda tüm şubeleri var bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    https://www.chocolate.lviv.ua/uk/company/map/

    burda tüm şubeleri var bakabilirsiniz.
    elbette hocam,guzel çikolata, ama yine favorim toblerone sanırm:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    elbette hocam,guzel çikolata, ama yine favorim toblerone sanırm:)

    Alıntıları Göster
    freeshop, ve bulunduğum ülkelerde hep bizde olmayan şeyleri getirdim.

    bende nestle,milka,toblerone çok aldım.

    Ukrayna markalı roshen çikolatalarda güzel,sahibi devlet başkanı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    freeshop, ve bulunduğum ülkelerde hep bizde olmayan şeyleri getirdim.

    bende nestle,milka,toblerone çok aldım.

    Ukrayna markalı roshen çikolatalarda güzel,sahibi devlet başkanı

    Alıntıları Göster
    evet hocam,roshende güzeldi....ama fiyatlar çok arttı:(
  • Lviv Sonbahar - Kış manzaraları, bütün resimler kendi çekimim


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım


    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 29 Aralık 2018; 18:8:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    evet hocam,roshende güzeldi....ama fiyatlar çok arttı:(

    Alıntıları Göster
    ukraynada enflasyok yüksek.

    + olarak 2 yıl önce 1 lira : 8 uah , şuan 1 lira : 5 uah

    2-3 yıl önceye göre ukrayna artık pahalı :(
  • UKRAYNA, RUS ERKEKLERİNE ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞINI KALDIRDI
    Ukrayna, 16-60 yaş arasındaki erkek Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine getirdiği yasağı iptal etti.


    Kiev, Kerç Boğazı’nda yaşanan gerilimin ardından 16-60 yaş arasındaki erkek Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini geçici olarka yasaklamıştı.

    Ülkede ıkıyönetim rejiminin kaldırılmasına bağlı olarak bu yasak da iptal edildi.

    Ukraynalı yetkililer, 30 gün yürürlükte olan yasağın kalkmasına rağmen, ülkeye gelen bütün Rusya vatandaşlarının sınırda sıkı denetimden geçirileceğini ve kuşkulu durumlarda sınırdışı uygulamasına başvurulabileceğini belirttiler.

    Kiev’den yapılan resmi açıklamalarda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimalinin azaldığı saptaması ifade edildi.

    Kerç Krizi sonrasında 26 Kasım tarihli karar ile Ukrayna’nın bir bölümünde sıkıyönetim yürürlüğe sokulmuş ve bu arada 16-60 yaş arasındaki Rus erkeklerinin ülkeye girişi yasaklanmıştı. Ukrayna lideri Poroşenko, bu kararın Rusların gizlice silahlı özel birlikler oluşturmasını engellemek amacıyla alındığını dile getirmişti.


    Misilleme amacıyla benzeri bir uygulamayı Ukrayna erkeklerine getirmesi önerilerine karşın Rusya yönetimi böyle bir adım atmamıştı. (Turkrus.com)


    http://ukraynahayat.com/ukrayna-rus-erkeklerine-ulkeye-giris-yasagini-kaldirdi/




  • Ukrayna üzerinden AB’ye yasa dışı yoldan gitmek isterken yakalanan Türk vatandaşlarına yenileri eklendi.


    Ukrayna Sınır Güvenlik Servisinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’nın Polonya sınırındaki Volin ilinde ormanlık alanda yedi Türk vatandaşı gözaltına alındı.

    Volin iline bağlı Pavloviçi ilçesinde gelen ihbar üzerine harekete geçen Ukrayna güvenlik güçlerinin, ülkeden yasa dışı çıkış yapma hazırlığında oldukları belirlenen beş erkek, iki kadın Türk vatandaşını gözaltına aldıkları bildirildi.

    Gözaltına alınan Türk vatandaşları hakkında yasal işlem yapıdığı açıklandı.

    Ukrayna’da geçen ay ülkeden sahte pasaportla çıkarak Polonya’ya gitmek isteyen üçü çocuk beş Türk vatandaşı yakalanmıştı.


    http://ukraynahayat.com/ukraynadan-abye-kacak-gitmek-isteyen-yedi-turk-vatandasi-yakalandi/




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.