Şimdi Ara

Ukrayna'da Oku / Herşey Dahil 2100$ Hazırlık -Ana Konu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
15
Favori
19.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ukrayna'da Oku / Herşey Dahil 2100$ Hazırlık -Ana Konu



    Evet arkadaşlar bende ilk zamanlarda bu konuda hiçbir yardım bulamadım çok zorlandım.TurkStudent.Net'te yine aynı nick ile yöneticilik işlemini yürütüyorum.Tamamen TurkStudent.Net güvencesi ile sizlere Ukrayna konusunda detaylı şekilde yardımcı olabilirim.Etrafda çok dolandırıcı acente var,bu topic altında Ukraynadaki üniversiteler,eğitim kalitesi vb her türlü konudaki sorularınızı kısa sürede cevaplayabilirim..Burada okuyan her öğrenciye güvenmeyiniz.Çünkü her öğrenci acentadır.Saçma sapan insanlarla muhattap olmanıza gerek yok.Benim amacım,size doğru bir şekilde Ukrayna'yı tanıtıp gelmenizde yardımcı olmak.Çünkü bu bahsettiğim öğrenci arkadaşlar Ukrayna'yı Avrupa Birliği'nde bir ülke gibi tanıtıyorlar.O yüzden kesinlikle herkese güvenmeyin.Biriyle anlaşmadan önce mutlaka benden fiyat alın.Aksi takdirde fahiş fiyatlara Ukrayna'da eğitim alırsınız.

    Ben Kimim ? - Neden Beni Tercih Etmelisiniz ?
    Ben sadece Ukrayna konusunda yeni gelecek arkadaşları bilgilendirmek ve işlerini halletmek için kendilerine yardımcı oluyorum.Verdiğim fiyat sadece DH'e özel bir fiyattır.

    Türkiye'de belli bir kapora ücreti alıp geri kalan ücreti Ukrayna'ya geldiğinizde ödüyorsunuz.Aldığım kapora işlemi tercüme-davetiye ve vize işlemleri için kullanılmaktadır..Kapora ücreti ödenmeden herhangi bir işlem başlatmıyorum ya da ''sadece davetiye ücretini ödeyeyim'' tarzındaki mesajlara cevap vermiyorum arkadaşlar.Yıllardır bu forumda ve başka forumlar üzerinden kayıt yapmaktayım.Gerçekten yeri geliyor günlerde aylarca bana soru soran kişiler bir anda gidip çevresindeki danışmanlar ile iş yapıyor ve hala soru sormaya devam ediyor.Bu yüzden konuya gerekli herşeyi elimden geldiğince yazıyorum.Bunun dışındaki şahsi sorularınızı sadece forum üzerinden sorabilirsiniz.Whatsapp'dan konuya yazdığım dışındaki hiçbir şahsi sorunuza cevap vermiyorum.Sadece kayıt işlemi kesinleşen artık kayıt olmak isteyen arkadaşlar bana yazarlarsa daha memmun olurum.Anlayışınız için teşekkür ederim.



    2100$'a Neler Dahildir?

    -1 yıllık hazırlık ücreti
    -Yurt Ücreti
    -Evraklarınızın Tercümesi
    -Sigorta
    -Vize
    -Öğrenci Karşılama - Yerleştirme
    -Ukrayna Oturumu
    -Hazırlıktan sonra 1.sınıf kaydı





    Ukrayna'da eğitim nasıl başlar?
    Öncelikle Ukrayna'da okumak için ihtiyacınız olan tek şey lise diplomasıdır.Lise diplomanız ile tüm bölümlere kayıt yapabilirsiniz.Örnek vermek gerekirse Türkiye'de lisede sözel biri Ukrayna'da rahatlıkla Tıp okuyabilir veya İmam Hatip Lisesi çıkışlı biri yine aynı şekilde Tıp okuyabilir.Herhangi bir YGS-LYS puan şartı aranmıyor isterseniz YGS-LYS hiç girmedende gelebilirsiniz.İlk etapda Lise diplomanız ve pasaport fotokopiniz ile davetiye alınıp size yollanır.Diğer evrakları tamamladıktan sonra hazırlık sınıfına kaydınız yapılır.Yaklaşık 10 aylık bir Rusça veya İngilizce kursundan sonra artık lisans eğitimine hazır hale gelirsiniz.Dil eğitimini nasıl zorlanır mıyım gibisinden sorularla çok karşılaşıyorum.Kesinlikle zorluk yaşamıyorsunuz.İlgili hocalar alfabeden başlayarak size öğretmek için her türlü şaklabanlığı yapıyor.

    Hazırlık eğitimi ( dil ) şarttır arkadaşlar.Hazırlık ücreti ve sizin ilk seneki evrak işlerinizin fiyatı ayrıdır.Lisans ücreti ile karıştırmayınız. İngilizce bölümler sadece Tıp,Diş hekimliği,İngiliz dili edebiyatı ve Tercümanlık'ta vardır.Diğer aşağıda geçen tüm bölümler Rusçadır.





    Okullar 1 eylül'de açılıyor işlemlerinizi ne kadar çabuk hallersek o kadar iyi.Çünkü 1 Eylül'e yetişmeniz gerekiyor..

    Ukrayna’da eğitim almak için 10 süper neden!
    -Ukrayna'da okuyan her öğrenci askerliğini çok rahat bir şekilde erteleyebilir.(YGS-LYS vs gerekmiyor hiç girmesenizde olur)
    -KYK Ukrayna Üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veya kredi vermektedir.
    -Ukrayna Doğru Avrupa’nın en önemli ve dünyaca ünlü üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Kiev tam bir üniversiteler şehridir.
    -Ukrayna üniversiteleri çok güçlü akademik kadrolara sahiptir. Öğrenci başına düşen profesör sayısı özellikle ülkemizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir.
    -Ukrayna üniversiteleri Avrupa Birliği ve YÖK tarafından tanınır. Diplomanıza denklik alabilirsiniz.
    -Ukrayna üniversitelerinde eğitim devlet tarafından desteklenir. Bu nedenle öğrencilerin eğitim maliyetleri çok düşüktür. Üniversite haçları yıllık 1700 – 4500 USD kadardır.
    -Ukrayna üniversiteleri öğrencilere çok ucuz konaklama olanakları verir. Ukrayna’da birçok üniversitede yıllık yurt ücretiniz 600 USD’yi geçmez.
    -Ukrayna’da öğrencilere beslenme, ulaşım, sosyal harcamalar, cep harçlığı gibi giderler için aylık yaklaşım 350 USD yeterli olmaktadır.
    -Lise diplomanıza ve aldığınız derslere uygun olarak dilediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz
    -Ukrayna’da Kiev, Odessa, Harkov gibi üniversite şehirleri aynı zamanda zengin bir kültür ve sanat şehridir. Ukrayna’da eğitim öğrencilere vizyon ve kişisel gelişim kazandırır.
    -Ekonomik ve kaliteli eğitim dünyanın birçok ülkesinden öğrencileri Ukrayna’ya çekiyor. Bu da zengin bir uluslararası öğrenci yaşamı sağlıyor.
    -Ukrayna üniversitelerin kayıt, kabul ve vize işlemleri birçok Avrupa ülkesine göre kolaydır ve kısa sürer.
    -Rusça dili diğer dillere nazaran artık dünya çapında çok önemli bir dildir.Ukrayna'da okuyan öğrenciler rusça ve ingilizce biliyor olarak mezun olabilirler.

    Gelmek isteyen arkadaşlar için 2018 Davetiye Sezonu açılmıştır..

    İletişim : sadece DM..

    2014 Yılında Alınan Denklik Belgeleri

    Eczacılık-2014
    Psikloloji-2014
    Gemi Kaptanlığı-2014
    Diş Hekimliği - 2014
    Tıp Doktorluğu-2014


    En çok merak edilen soru Ukraynada denklik var mıdır ?

    Evet vardır (Buradan)

    Mezun olduktan sonra nasıl denklik alabilirim?

    Cevap = 2013 Öncesi YÖK Yönetmeliği

    2015 Yeni YÖNETMELİK

    Lisans bölüm fiyatları :
    1.Bilgisayar Mühendisliği:1700 $
    2.Elektrik-Elektronik Mühendisliği:1700 $
    3.Makina Mühendisliği:1700 $
    4.İnşaat Mühendisliği:1700 $
    5.Mimarlık:1750 $
    6.Kaptanlık:2650 $
    7.Gemi Mühendisliği.2650 $
    8.İngilizce-Almanca Ögretmenligi:2200 $
    9.Ekonomi:1700 $
    10.Müzik:1200 $
    11.Tıp(rusça):3400 $
    12.Tıp(ingilizce):4400 $
    13.Diş Hekimliği (rusca):3600 $
    14.Diş Hekimliği (ingilizce):4600 $
    15.Eczacıllık:3000 $
    16.Gıda Mühendiliği.:1700 $
    17.Ziraat Mühendisliği:1700 $
    18.Orman Mühendisliği:1700 $
    19.Gazetecilik ve Habercilik: 1850$
    20.İktisat: 1900$
    21.Uluslararası Ekonomi: 1900 $
    22.İnsan Kaynakları Yönetimi: 1900$
    23.Bankacılık: 1900$
    24.Muhasebe ve Denetim: 1700$
    25.Veterinerlik:1950$
    26.Telekomünikasyon: 1900$
    27.Radyo ve Televizyon: 1900$
    28.Uluslararası İlişkiler: 1900$
    29.Bilgisayar Teknolojileri: 1700$
    30. Yazılım Mühendisliği: 1700$
    31.Bilgisayar Programcılığı(Dizayn): 2100$
    32.isletme:2000 $
    33.turizim:1800 $
    34.habercilik ve gazete: 1850 $
    35.Hukuk: 2100$
    36.Psikoloji ( PDR değil Klinik Psikoloji): 2000$


    Ukrayna üniversite eğitimi almak için en ekonomik seçeneklerden biridir.

    Yüksek kaliteli akademik potansiyel, çok ekonomik eğitim ve yaşam maliyetleriyle dünyaya açan Ukraynada eğitim almak gerçekten de çok cazip. Ukraynada hem eğitim, hem konaklama, hem de sosyal gider maliyetleri, ülkemizdeki ailelerin rahatlıkla karşılayabileceklerdeki seviyede olup, hatta birçok bölgemize kıyasla, Türkiye’den bile ekonomiktir.

    Ukraynada eğitim giderleri.

    Ukrayna’da üniversite ücretleri özellikle hazırlık sınıflarında oldukça ekonomik seviyelerde olup, yıllık ortalama 1500 – 2500 USD arasındadır. Bölümlerde ücretler biraz artar ama yine de çok ekonomiktir. Bölüm ücretleri üniversitelere göre değişmekle birlikte yıllık 1500 – 4500 USD civarında olmaktadır.

    Ukrayna üniversiteleri öğrencilere çok ekonomik yurt konaklama olanakları sağlıyor.

    Ukraynada eğitim almayı bu kadar ekonomik ve cazip hale getiren unsur tabii ki yurtlarıdır. Komünist dönemden kalma büyük yurt binaları günümüzde öğrencilere çok ucuz konaklama olanağı sağlıyor. Ukrayna üniversitelerinde yurtlar, bakım, kalite, kişi sayısı gibi değişkenlere bağlı olarak genellikle aylık 25 – 50 USD arasında değişmektedir. Bazı üniversiteler daha bakımlı ve lüks yurt olanağı sağlamakta bu tip yurtlarda ise aylık ücretler 60-250 USD civarında olabilmektedir. Ukrayna’da yurtlarda kalan öğrencilerimizin geneli yıllık ortalama 500 USD civarında yurt ödemesi yapmaktadır.

    Sosyal yaşam ve cep harçlığı ihtiyacı.

    Ukraynada eğitim alan öğrenciler beslenme, ulaşım, temel ihtiyaç ve sosyal giderleri için aylık ortalama 350 USD civarında harcamaktadır. Tabii ki sosyal harcamaların limiti kişiye göre değişir, ancak bu rakam Ukrayna’da okuyan bir öğrencinin sıkıntı çekmeden bir ayını geçirmesi için yeterli bir miktardır.

    Ukrayna'daki olaylar ne durumda?
    Ukrayna'daki olan olayları Türkiye'deki gezi olaylarına benzetebiliriz.Olaylar biteli çok oldu.Olaylardan etkilenen yabancı öğrenci olmadı.Şuan tamamen duruldu.

    Ukrayna'da ev kiraları nasıl?
    Odessa şehri için konuşmak gerekirse tek oda evler 180-300$ aralığındadır.2 oda evler 270-500$ arasında seyreder.Tabii ki bu durum evin bulunduğu semte görede değişir.

    Ukrayna üniversitelerinde eğitim dili Rusça ve Ukraynacadır.Özellikle tıpla ilgili bazı bölümlerde İngilizce eğitim de alabilmek mümkündür. Ukraynaca yabancı öğrenciler tarafından tercih edilen bir dil değildir. Bunun en önemli sebebi her ne kadar Ukrayna Halkının ana dili Ukraynaca olsa bile büyük şehirlerde geçerli olan dil Rusça’dır. Ukrayna’nın %98,9 ‘ u Rusça konuşabilmektedir.
    Normal şartlar altında Ukrayna üniversitelerinde lisans eğitimi almak için lise diploması yeterlidir. Hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler istedikleri bölüme kayıt yaptırabilirler. Ancak ve ancak Türkiye eğitim sistemi ve Ukrayna eğitim sistemi yabancı öğrenci kabulunde biribirinden çok farklılık gösterir. Hazırlık sınıfında birinici dönem bittikten sonra lisans eğitiminizi alacağınız bölüme göre Rusçanın yanında ek hazırlık dersleri başlar. Bu sebepten dolayı sosyal bilimler mezunu bir öğrenci mühendislik bölümü bile okuyabilir.
    Ukrayna’da yaşam konusunda belli bir fiyat vermek kesinlikle doğru olmaz her öğrencinin harcaması kendisine göre değişir fakat bir öğrenci harcamasından hazırladığı rapora göre fiyat verecek olursak 400$ gibi bir paranın bir aylık yaşam giderlerine çok rahat yettiğini belirtmek isteriz. Tabiki bunun içinde sosyal yaşantısı haftada 2-3 defa dışarıda yemek yemeyi günde bir paket sigarayı ayda iki defa diskoya gitmeyi göz önünde bulundurursak bu rakama tekabül ediyor. Normal şartlarda sistemini oturtmuş sigara bağımlılığı olmayan öğrencilere 300$ yetiyor. Bunun yanında bazı ürünlerin fiyatlarını verecek olursak;
    Ekmek (500 gr) 75 kuruş, en pahalı sigara 4 tl, beyaz peynir (500gr) 7.5 tl, kaşar peynir (500 gr) 10 tl, süt (1lt) 2.25 tl, lüks bir gece kulubüne giriş ücreti 10$…
    TurkStudent izlenimlerine dayanarak hazırlık sınıfında harcamaların üst sınıflara nazaran daha yüksek olduğunu gözlemlemekteyiz. Bunun başlıca sebepleri arasında henüz Ukrayna sistemine ve yaşamına adapte olamamak ve aile ortamından belki de ilk defa uzak kalmak olduğunu düşünüyoruz.
    Ukrayna’da hemen hemen tüm üniversitelerin kendine ait yurtları mevcuttur. Yabancı öğrenciler çok makul fiyatlara bu yurtlarda kalabilmektedir. Yurtlar çok ucuz olmasına rağmen fiziki şartları yeterli değildir. Ancak bazı üniversitelerin yurtları avrupa standartlarını aratmamaktadır.Yurtlar 2-3 kişiliktir. Yurt odalarında yatak, elbise dolabı, masa, sandalye ve kayıt yaptıran öğrenciye geri iade şartı ile çarşaf, yastık, battaniye ve perde verilmektedir. Odalar tamamen öğrenciden sorumludur. Öğrenci istediği takdirde odasında düzenleme yapabilir. Koridor ve mutfak temizliği görevliler tarafından yapılmaktadır. Öğrencilere yurt kartı ilk gün verilmektedir.
    Ukrayna’da yurtları tercih etmeyen öğrenciler genel olarak ev kiralama yolunu seçmektedir. Ancak Ukrayna’da ev kiraları çok pahalıdır. Fiyatlar ortalama 500 – 600$ arasında değişmektedir. Ev bulmanın’da çok zor olduğu Ukrayna’da bu işler emlakçılar tarafından yürütülmektedir. Ancak evi bulan Emlakçılar ücret olarak ev fiyatının yarısını istemektedir. Şans eseri olarak mezun olan öğrenciler evlerini eve çıkmak isteyen arkadaşlara devrederler bu sayede emlakçı parasından kurtulmuş olursunuz.
    Şayet emlakçı bulursa evi sadece ilk ay evin aylık kirasının yarısını emlakçıya ödeyip diğer aylar normal fiyattan evinizde yaşayabilirsiniz.Ukraynada’ki evlerin tek avantajı tamamen eşyalı olmalardır. Eğer Avrupa standartlarında ev istenilirse bu evlerin fiyatları 400-700$ arasına değişmektedir.
    Ukrayna’da insanlar gelir elde etmek amacıyla öğrencilere evlerinirinin bir odalarını kiralamayı tercih etmektedir. Ekonomik yönden ucuz olmakla beraber öğrenciler tarafından tercih edilen diğer bir konaklama tipidir.Öğrenciye ait bir oda bulunmaktadır. Ancak mutfak, banyo ve tuvalet ortak kullanılmaktadır.Odalar eşyalıdır ve evdeki diğer eşyaları kullanma imkanınız vardır. Oda kiralama fiyatları 100-200$ arasındadır.
    Türkiye’de önlisans okumuş öğrenci arkadaşlar için lisans tamamlama imkanı bulunmaktadır. Hazırlık eğitimini aldıktan sonra bölümünüze göre herhangi bir üniversitenin 3. veya 2. sınıftan başlama imkanınız vardır. Üniversiteleri hazırlık dil eğitiminden sonra kaçıncı sınıftan başlayacağını yapacağı inceleme sonucu belli olur.
    Ukrayna üniversitelerinden mezun olduğunuzda yasal olarak denklik başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra seviye tespit sınavını başarmanız durumunda mesleğinizi icra edebilirsiniz. Ukrayna üniversitelerinde okuduğunuz takdirde sizin fazladan Rusça gibi önemli bir diliniz olmuş olacaktır.
    Ukrayna üniversitelerinde kitap almaya gerek yoktur. Üniversitelerin kütüphanelerinde çok sayıda kaynak bulunmaktadır. Hazırlık sınıfında kütüphaneye üye olarak kitapları ücretsiz temin edebilirsiniz.Üniversite kayıtları için en ideal zaman temmuz-ağustos ayı içerisindedir. Bu süreçte danışmanlarımız davetiyenizi alıp Türkiye’ye göndermesi ve diğer evrakları tamamlamak zaman alacağı için okul başlamadan 1 ay önce kayıt işlemlerine başlamak avantajlıdır.
    Türkiye ile Ukrayna Milli Eğitim Bakanlıkları arasında 1999 yılında işbirliğine başlamış ve eğitimde uyumluluk sağlamayı amaçlamaktadır. Şuan itibarıyla Ukrayna’da 3500′in üzerinde Türk öğrenci okumaktadır.
    Para birimi Grivna’dır. 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500′lük banknotlar tedavüldedir. 1 USD yaklaşık 25 Grıvna’ya eşittir. Ayrıca Türkiye’deki kuruşa karşılık gelen kapik vardır. ( 100 kapik = 1 Grv.)
    Ukrayna’da Türkiye’deki herhangi bir bankaya ait bankamatik kartıyla para istediğiniz ATM makinelerinden çekebilirsiniz.(Tercihen ZİRAAT BANKASI ,GARANTİ BANKASI ve YAPI KREDİ ) az komisyon almaktadır.

    Yatay Geçişler

    Ukrayna'da 1.sınıf hukuk öğrencisi arkadaşımız Türkiye'ye yatay geçiş yapıp kabul almıştır.Buyrun arkadaşlar hala Ukrayna üniversitelerinin gereksiz olduğunu Türkiye'de geçmediğini düşünen insanlara cevap ;

    Ukrayna'da Oku / Herşey Dahil 2100$ Hazırlık -Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 19 Mart 2019; 16:32:49 >



  • Herkese merhaba arkadaşlar. Ben Kiev'de yüksek lisansa başlamadan bütün işlemlerimi aracı kurumsuz okulla mailleşerek kendim hallettim. Sizler de bu şekilde yapınız. Okulun sizden istediği para 1700 dolar hazırlık için. Aracı kurumlar bunun üzerine sizlerden 1500-2700 dolar daha para isteyip. Sanki çok iş yapıyorlarmış gibi, çok para harcıyorlarmış gibi görünüyorlar. Halbuki alakası yok. Kendi işlemlerinizi yaptığınızda toplamda yıllık okul parası dahil cebinizden maksimum 2000-2200 dolar para çıkar. Yani sizler okulun parası hariç işlemlerinizi 300-500 dolara mal etmek yerine aracı kurumlara boşuna binlerce lira para harcıyorsunuz. Bana herkes kendin yapamazsın, kimse böyle yapmıyor çok uğraşırsın demişti ama alakası yok. Aklı ve biraz ingilizcesi olan herkes (hatta translate kullanabilen herkes) bu işlemleri kendi yapabilir. Boşuna aracı kurumlara binlerce dolar para yedirmeyin. Yardıma ihtiyacı olan varsa özelden yazsın. TAMAMEN ÜCRETSİZ bilgi paylaşımında bulunabilirim. Vize sürecinden, ön kayıt, davetiye ve kesin kayıt süreçlerine kadar sizlere TAMAMEN ÜCRETSİZ bilgi veririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aestone

    Tek yapilacak islem universiteden davetiye almak. O yuzden sacma sapan danisman firmalarina havadan para kaptirmayip bu tarz ogrenci arkadaslarla iletisime gecebilirsiniz. Daha az maliyetli olacaktir yine de soran olursa veya ikileme dusenler varsa diye yazmak istiyorum Ukrayna ve Polonya aklinizda varsa Kesinlikle POLONYA tercih edin. Avrupa ulkesiymis efendim ustune daha kaliteli egitim arti olarakta daha kaliteli yasama Ukrayna ile ayni maliyette okumakmis. Polonya seciniz ama olur da Ukrayna hakkinda bilgilenmek isteyen olursa ben de yardimci olabilirim ancak davetiye islemleri gibi evrak isleriyle ugrasamayacagimi belirtmek istiyorum

    Haklısınız hocam ancak birkaç arkadaşdan duyduğum kadarı ile Polonya'daki bazı ünivler YÖK tarafından artık tanınmıyormuş özellikle teknik ve ekonomi üniversiteleri.Bu sene mezun olanlar baya sıkıntı yaşamışlar YÖK'de.Nedendir bilmiyorum aslında Polonya'nın durumu çoğu ülkeden çok daha iyi.Ukrayna'nın tek avantajı uygun fiyatla istediğiniz mesleğe kavuşuyor olmanız ve rusça dili.Onun dışında pek öyle aham şaham bir yanı yok.
  • Yine de Polonya'yi turlamis orda okumaktan donmus biri olarak Polonya sececegime Cek Cumhuriyeti Slovakya hatta Bulgaristn dahi secebilirim. Cogu arkadasim geri dondu yine de gerek mimarisi gerek ab uye olusundan cogu kisi Polonya en iyisi kanisinda sadece iyi reklam yapildi su 2 3 yildir. Tabi Lvov nedeniyle de Ukraynalilar arasinda bir Polonya aski almis basini yurumus
  • İngilizce eğitim bir tek tıp ve diş hekimliği için mi mevcut?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pingu -- 13 Temmuz 2014; 19:22:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pingu

    İngilizce eğitim bir tek tıp ve diş hekimliği için mi mevcut?

    Evet.birde eczacilik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 13 Temmuz 2014; 19:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yine bomba bir konu çok teşekkürler fav'a attım inceleyeceğim.
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.

    Ama türkiyede nasıl geçerli oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.

    Ama türkiyede nasıl geçerli oluyor

    hah sen Türkiye mezunu olarak konuşuyorsun sanırım.Abi sınavsız şekilde yapabiliyosun.Dil şartıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.

    Ama türkiyede nasıl geçerli oluyor

    hah sen Türkiye mezunu olarak konuşuyorsun sanırım.Abi sınavsız şekilde yapabiliyosun.Dil şartıyla.

    Hayır öyle demek istemedim. Şimdi Ukrayna da Tıp Fakültesi bitirdikten sonra ukrayna da uzmanlık sınavına girip kazandıktan türkiyede nasıl çalışmaya başlıyorsun? Ayrıca hazırlık dahil orda Tıp kaç yıllık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.

    Ama türkiyede nasıl geçerli oluyor

    hah sen Türkiye mezunu olarak konuşuyorsun sanırım.Abi sınavsız şekilde yapabiliyosun.Dil şartıyla.

    Hayır öyle demek istemedim. Şimdi Ukrayna da Tıp Fakültesi bitirdikten sonra ukrayna da uzmanlık sınavına girip kazandıktan türkiyede nasıl çalışmaya başlıyorsun? Ayrıca hazırlık dahil orda Tıp kaç yıllık?

    Abi bak şimdi Ukrayna'da bitirdin Tıp'ı sonra uzmanlık için sınav yok sınavsız olabilirsin.Türkiyede çalışmak için Ukrayna'da 5 sene uzman olarak çalışman lazım diye hatırlıyorum.Hazırlık dahil 7 yıl tıp.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Tıp fakültesini okuduktan sonra uzmanlık sınavı nasıl ? Türkiyede TUS sınavı var. Türkiyede nasıl doktor sıfatıyla işe Başlıyoruz?

    Denklik sınavına ( TUS )'a giriyorsunuz 50 puan yaparsanız denkliği alıyorsunuz 51+ yaparsanız uzmanlık sizindir.

    Ama türkiyede nasıl geçerli oluyor

    hah sen Türkiye mezunu olarak konuşuyorsun sanırım.Abi sınavsız şekilde yapabiliyosun.Dil şartıyla.

    Hayır öyle demek istemedim. Şimdi Ukrayna da Tıp Fakültesi bitirdikten sonra ukrayna da uzmanlık sınavına girip kazandıktan türkiyede nasıl çalışmaya başlıyorsun? Ayrıca hazırlık dahil orda Tıp kaç yıllık?

    Abi bak şimdi Ukrayna'da bitirdin Tıp'ı sonra uzmanlık için sınav yok sınavsız olabilirsin.Türkiyede çalışmak için Ukrayna'da 5 sene uzman olarak çalışman lazım diye hatırlıyorum.Hazırlık dahil 7 yıl tıp.

    Bilgilendirme için teşekkür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denklik belgesi almak zormuş galiba
  • Çok yardımcı oluyor arkadaş takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • up
  • up
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.