Şimdi Ara

Ufak bi türev sorusu (şunu halledip yatayım el atın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Ufak bi türev sorusu (şunu halledip yatayım el atın)


    Bu grafikte f(x) in dönüm noktaları -2 , 2 ve 5 değil mi? Şimdi şöyle düşündüm bilmiyorum nerde hata yapıyorum. f(x) in dönüm noktası demek ikinci türevinin sıfır olup işaret değiştirdiği yer değil miydi? Bu fonksiyonda 7'de de 0 oluyor tamam ama işaret değiştirmiyor? Behsat reyis 7 yi de aldı?

    Ulan beynim çorbaya döndü gece gece
    Resmin üstünde çözüm yaparsanız daha iyi anlarım gibi. Şimdiden eyv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 5 Nisan 2016; 2:03:57 >



    _____________________________
  • Pirumar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiği grafik f'(x)'in grafiği. f(x)'in dönüm noktası demek, bu grafiğin (yani f'(x)'in) birinci türevini bulmakla eş değer; dolayısıyla bu grafiğe teğet çizerek f(x)'in dönüm noktaları hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Bu grafikte sadece -2, 2, 5 ve 7 noktalarından çizilen teğetlerin eğimi 0'dır (yani f(x)in dönüm noktaları).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x7c8 -- 5 Nisan 2016; 6:00:32 >
    _____________________________
  • 0x7c8 0 kullanıcısına yanıt
    Kardeş bildiğim şeyi sorgulattın o ne biçim bir anlatım...




    Hocam şimdi bu 1. Turevinin grafiği. 1. Turevin grafiginin ekstremum noktalarinda 2. Turev sifir olur (mesela 100.turevin grafiginin ekstremum noktalarında da 101.turev 0 olur hep boyle gider)

    E dönüm noktası nedir? 2. Türev sıfır olacak. 7de sıfır oluyor yani 7de de vardir donum. Arti eksi muhabbetiyle düşünmek istersen bu grafiği bakıp aşagı yukarı bir 2. Turev geafiği cikarip 2. Turev grafiginin artidan eksiye gectigi yerlere bakman lazim ki donum noktalarini bulasin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • lezzetli çipetpett kullanıcısına yanıt
    "İkinci türevin 0 olup işaret değiştirdiği noktalar" kısmında kafa karışıklığı olduğu belli soruda. Onun için birinci türevin ekstremum noktası demek eksik kalıyor dönüm noktasını tanımlamak için f'(x)'in grafiğinin verildiği bu soruda, işaret değişimini direk göremediğimiz için. "İkinci türevin 0 olup işaret değiştirdiği noktalar" f''(x)'ten bakınca bir anlam ifade ediyor, f'(x)'ten bakınca değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x7c8 -- 5 Nisan 2016; 7:40:02 >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.