Şimdi Ara

Ucuz tripodlar çöp mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde aldım da 102 cm boyunda filan. Aldığım yer içine sinmezse değişiriz demişti. Aslında plastiği dışında iş görür gibi geliyor(Tripodun boyundaki dişli plastik kısım uzun ömürlü durmuyor gibi). Youtube incelemelerinde genelde genç arkadaşlar bir şey hazırladığı için çok fikir sahibi olamamıştım. Slow montion işler için ev ortamında kullanacağım, tecrübe sahibi arkadaşlar var mı? Değiş yada değiştirme diyebilecek( Yedek parçayla halledilir sorun değil gibisinden? )

    Ürün bu temsili.

    Ucuz tripodlar çöp mü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 16 Şubat 2017; 14:23:3 >







  • Üzerine koyup kullanacağın kameranın ağırlığına göre, işe yarayıp yaramayacağı değişir. plastik aksamın titremeden tutabileceği ağırlıkta ekipman kullanırsan bir süre idare eder. slow motion işini sevip sevmediğine karar verirsin bu arada. seversen ve devam etmek istersen, zaten daha iyilerini araştırmaya başlarsın.

    DSLR + kit lens durumlarında, titreyebilir, tam boy açtığında alçak kalabilir gibi olasılıklar geliyor aklıma. plastik aksamın beklenmedik bir zamanda kırılması gibi ihtimalleri de göz ardı etmemek gerek.
  • Aynisi hocamda vardi kullanmistim gayet iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Floda

    Aynisi hocamda vardi kullanmistim gayet iyiydi

    İyidi derken hocam, kullanım ömrünü doldurdu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağdaş


    quote:

    Orijinalden alıntı: Floda

    Aynisi hocamda vardi kullanmistim gayet iyiydi

    İyidi derken hocam, kullanım ömrünü doldurdu mu?

    işlevsellik olarak iyiydi ömrü konusunda pek bir şey söyleyemem .emanet diye zaten korka korka kullandık kullanırken ama sağlamdı bizim kullandığımız .
  • Bimekse bi bakın derim orda indirimde güzel tripodlar vardı. Bu göstediğiniz tripod ise çoğu aksamı kalitesiz plastık ve ne zaman yarı yolda bırakacagı belli olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle almışsınız hayırlı olsun. Hafif, ağırlık bağlanamayan çok tripod kullandım ki, ucuz ürünlerdi ya beklediğim performansı alamadım ya da bir şekilde kırmayı becerdim.

    Ne yazık ki, tripod konusu fotoğrafçılığın en zor noktalarından birisi. Eğer çokça kullanmayacaksanız, heves edip keşke almasaydınız. Çünkü bir şekilde taşın üzerine vs koyup sorun çözülebiliyorsa, tripod a gerek yoktur. Eğer çok fazla kullanılacaksa da 100 - 200 TL lik ürünleri bırakın bir tarafa Manfrotto, Benro gibi mazı iyi markaların ürünlerini kullanmak lazım. Bunlarda biraz pahalı oluyor. Zaten çekim türüne göre eğer özel bir başlık düşünüyorsanız ve ilave olarak alacaksanız sadece başlık 300 - 500 TL olabilir.

    Madem almışsınız, ağırlık bağlanabilen bir ürün almanızı öneririm. Linkteki tripod 420 gram gözüküyor. Hafif ama sarsıntıda, hafif rüzgarda uzun pozlama yaptığınızda muhtemelen sınıfta kalacaktır. Ağırlık bağlamak istediğinizde ise kancası olmadı için bu mümkün olmaz. Zannedersem açıldığında alt tarafta yere yakın bir yerde bacaklara ağırlık dağıtması için destek çubukları var. Bu çubukların üzerine bir şey koysanız nasıl olur, ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

    Yükseklik bana kısa geldi. 102 cm cidden ortalama bir insan için bile yeterli değil. Piyasa da 1,75 - 1,80 boyunda tripodlar var ancak bu kadar yükseklik her zaman gerekli olmayabilir.

    Kısacası ben sizin yerinizde olsam bu modeli seçmezdim. En azından biraz daha araştırma yapıp, bakın ne gibi alternatifler sunuyor aldığınız yer, o na göre en mantıklısı ile değiştirmenizi tavsiye ederim.




  • çöp
  • Ucuz tripodum var. Normal bir kullaniciyim.



    Tripodun lazim oldugu her zaman gayet isimi gordu. Bagladigim max. agirlik 1.8 kg.



    Iyi ki cok pahali bisey almamisim diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu tripodlar aliexpresste çok ucuza var, alacaksan 3 hafta bekle oradan ucuza al
    Tripod full aliminyum-plastik gibi bişey, alt açılan ayaklarında genelde sorun yaşamazsın, üst kolu tutan bacak ilk kullanımda kırıldı, metal bi yüzükle sabitlemesini yaptım, üstte kamerayı tutan baş ise çok güçsüz, bırakın rüzgarı düz bile durmuyor
    Ben sadece evimin çatısından ay fotoğrafı çekmek için aldım ama tatmin etmedi
  • Görseldeki ürünü aldım. net söylüyorum SLR için boşuna almayın. paranıza yazık. cep telefonu veya kopamk makine için belki işe yarar.
  • Markası aynı mı emin değilim ancak bu tripoddan bende de var. 2 senedir kullanıyorum ancak plastiğinde bir çatlak oldu kafa kısmında ve çatlak büyüdü. O yukarı aşağı sağa sola çubuğunu tutan plastik kırılınca haliyle o çubuk da işlevini yitirdi. Çubuğu söküp yerine bir tane vida attım. Şimdi yukarı aşağı işlevi yok başlığın Ayakları açıp kapatarak kadrajı ayarlıyorum. Makinem de Canon 5D şu sıralar sadece 50mm ile kullanıyorum.
    Ucuz tripodlar çöp mü

    Bu fotoğrafı da o tripod ile çektim yakın bir zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thediskavrici -- 16 Mart 2017; 7:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • illa alıcaksanız çinden alın,3 hafta beklersiniz ama ederi fiyatına alırsınız
  • Slik s640'in terazisi iyi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timelapse çekmeye ilk başladığım zamanlar bir tripod edinmek durumunda kaldım. Telefonla çekeceğim için, sadece boyu ve ağırlığını önemsedim ve çok ta bütçe ayırmadım. 65 liraya Sanger SG-3570 modelini aldım. O zaman herkes yeni başlayanlara öneriyordu, hem de profesyonel tripod yazınca gaza gelmiştim. Sağolsun birlikte geçirdiğimiz şu 1.5 yılda bana sıfırdan tripod nasıl tamir edilir, hangi parça nereye aittir, 1 dakika içinde tamamen söküp-takma gibi birçok şey öğretti. İllallah ettim. Ama halen arabamın bagajında duruyor, emektardır vazgeçemiyorum.
  • Ben telefon ve hafif makinalar kullandığımdan, tripod da hafif olsun diye en dandiğinden almıştım. Sonra kırıldı bir iyisini aldım. Sonra dışarda rüzgarda çok sıkıntı yaşattı. Kırıldı daha iyisini almak zorunda kaldım. Sonunda 8kg lik manfrotto filan alıcam heralde :)



    Şaka bir yana şimdiki aklım olsa, kaliteli bir markanın ikinci elini alırdım. Letgo, sahibinden vs. araştır derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fotoğraftaki ürünü yaklaşık bi sene kullandım yakın bi zamanda kafası kırıldı onun haricinde çok memnun kaldım ve randıman verdiğini söyleyebilrim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.