Şimdi Ara

ücretsiz Windows 10 yükseltme rezervesi (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.106
Cevap
96
Favori
92.118
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • naasıl eski yahu yanlış düşünüyorsun istersen sonra temiz kurulum yapılır ilginç insanlarız her şeye bir kulp takmada dünya birincisiyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2015; 0:24:13 >
  • temiz kurulum yapmak için key olması lazım.eski win üzerinden upgrade yapmak gerekiyor benim hatırladığım herhangi bir key verilmiyecek normal windows update gibi win 10 dağıtılacak altında win 7 -8 varsa aktif olacak yoksa lisans keyi girilecek.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    yükseltme yaparken format atabiliyorsunuz diye biliyorum ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bdivrik
    temiz kurulum yapmak için key olması lazım.eski win üzerinden upgrade yapmak gerekiyor benim hatırladığım herhangi bir key verilmiyecek normal windows update gibi win 10 dağıtılacak altında win 7 -8 varsa aktif olacak yoksa lisans keyi girilecek.



    arkadaşım orijinal win 8 varsa pcde 10 da win 8 keyi geçerli olacak bunu nasıl bilmezsin ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2015; 0:37:42 >
  • zamanında denediğimiz ve win 7 keyinin win8 de çalışmadığını gördüğümüz için söyledim zaten.
    sırf emin olmak için elimdeki win7 keyini şu an kullandığım win 10 yazmayı denedim direkt ilk karakteri kabul etmedi.ikinci dörtlüyü yazdı .
    win 7 den 8 geçişi için microsofta sorduğumuzda üstüne upgrade yapabilirsiniz yeni kurulum yapamazsınız demişti.
    microsoft ta zaten bir seneliğine upgrade hakkı veriyor ikinci sene tekrar upgrade yaptırmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bdivrik

    zamanında denediğimiz ve win 7 keyinin win8 de çalışmadığını gördüğümüz için söyledim zaten.
    sırf emin olmak için elimdeki win7 keyini şu an kullandığım win 10 yazmayı denedim direkt ilk karakteri kabul etmedi.ikinci dörtlüyü yazdı .
    win 7 den 8 geçişi için microsofta sorduğumuzda üstüne upgrade yapabilirsiniz yeni kurulum yapamazsınız demişti.
    microsoft ta zaten bir seneliğine upgrade hakkı veriyor ikinci sene tekrar upgrade yaptırmayacak.


    şuanki win 10 tabiki kabul etmez çünkü beta dieride sallıyor microsoftakiler ben tam 3 kez temiz kurulum yaptım win 8 yada 8.1 de olmaz demişlerdi boşverin siz onları artı ben 29 tl ye alınan keyden bahsediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2015; 1:01:03 >




  • yönlendirilen sayfadaki soru cevaplardan biri bu alta linki verdim isteyen linkden bakabilir
    http://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-win_upgrade/windows-10-y%C3%BCkseltmesiyle-ilgili-merak/82f5a151-e12f-417f-93e1-50d64c79f685
    http://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/win_upgrade?tab=Threads
    Tartışma

    Önemli konu
    Bu konu gelecek yanıtlara karşı kilitlendi

    Aytaç Suat Gültekin başlangıç tarihi

    | 2765 görüntüleme
    Microsoft Forum Moderatörü
    Windows 10 yükseltmesiyle ilgili merak edilenler

    Merhaba,

    Windows 10 işletim sistemini yalnızca Windows 7 Service Pack 1 ve Windows 8.1 Update sürümlerini çalıştıran bilgisayarınız üzerine bir yıl süreyle ücretsiz yükseltme yapabilecek ve edindiğiniz Windows 10 işletim sistemini cihazınızın ömrü boyunca kullanabileceksiniz. Lisansınızın süresi bir yıl sonunda dolmayacak ve sizden ayrıca bir ücret talep edilmeyecektir.

    Windows 7 Service Pack 1 veya Windows 8.1 çalıştıran bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltme yaptığınızda dosyalarınız ve programlarınızın çoğu korunacaktır. Ancak her ihtimale karşı özel dosyalarınızın yedeğini almanızı önemle hatırlatmak isteriz.

    Windows 10 yükseltmesi yaptıktan sonra eski işletim sisteminize geri dönmek isterseniz, bilgisayarınızın üretici firmasıyla görüşerek fabrika ayarlarına döndürme konusunda destek alabilirsiniz.

    Windows 10 yükseltmesi lisanslı işletim sistemi (bir bilgisayar üzerinde beraber satın alınmış veya sonradan ücretli olarak satın alınmış) sahibi kullanıcılara belirli koşullar kapsamında ücretsiz olarak sunulmaktadır. Windows 10 yükseltmesini yaptıktan sonra önceki işletim sisteminizi özellikle oem bir işletim sistemi ise (bilgisayarınızla beraber yüklü geldi ise) farklı bir bilgisayarda kullanamazsınız. Ancak bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde eski işletim sisteminizi tekrar kullanabilirsiniz. Eski işletim sistemini ve Windows 10'u aynı anda kullanmanın mümkün değildir.

    Eski işletim sisteminize ait ürün anahtarı Windows 10'u etkinleştirmez. Ancak Windows 10'u Windows Update üzerinden kurduğunuzda, otomatik olarak kendiliğinden etkinleşecektir.

    Windows 10 yalnızca Windows Update üzerinden güncellemelerle kurulabilecektir. Yükseltme için bir İso dosyası verilip verilmeyeceği ile ilgili bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ayrıca kullanıcılara yükseltme için bir ürün anahtarı sağlanıp sağlanmayacağı da henüz açıklanmamıştır.

    Windows 10'un yeniden kurulumuyla alakalı Windows ana başlığı altında yeni bir sabitlenmiş konu başlığı açılmıştır. İncelemenizi rica edeceğim.

    Windows 32 bit işletim sistemlerinden Windows'un 64 bit türündeki sistemlerine hiç bir şekilde geçiş ve yükseltme yapılamaz. Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sisteminiz hangi bit türündeyse Windows 10 o bit türünde (32->32, 64->64) yüklenecektir.

    İşletim sisteminizin orijinal dili neyse Windows 10 o dilde yüklenecektir. İşletim sisteminiz Türkçe ise Türkçe, İngilizce ise İngilizce dilinde yükseltme yapılacaktır.

    Windows 7 işletim sisteminiz Ultimate veya Professional sürümdeyse Windows 10 Pro olarak, daha alt bir sürümse Windows 10 Home sürümüne yükseltilecektir. Windows 8.1 işletim sisteminiz Pro ise Windows 10 Pro sürümüne, düz Windows 8.1 veya Single Language sürüm ise Windows 10 Home sürüme yükseltilecektir.

    Programlarınızın ve donanım sürücülerinin bazıları Windows 10 uyumlu olmayabilir. Windows 10’u Alın (görev çubuğunda beliren Windows simgesi) uygulamasını çalıştırdığınızda uyumsuz program ve donanımlarla alakalı uyarı verecektir. Uyarı veren program ve sürücülerin üretici firmalarıyla görüşerek Windows 10 uyumlu sürümlerinin yayınlanıp yayınlanmayacağı ile alakalı bilgi alabilirsiniz.

    Donanım üreticilerinin Windows 10 uyumlu sürücüler geliştirmesini ve program yazılımcılarının Windows 10 için yeni sürüm veya güncellemeler yayınlamasını beklemeniz gerekebilir. Daha detaylı bilgi için program geliştiricileri ve donanım üreticileriyle görüşebilirsiniz.

    Bilgisayarınızdaki donanımlar Windows 10 uyumlu ise sürücüler otomatik olarak yüklenecektir. Ayrıca Windows Update üzerinden de eksik kalan sürücüler güncellenecektir. Ayrıca donanım üreticilerinin yayınlayacağı sürücüler de yüklenebilir.

    Windows 8.1 üzerinde yüklü olan uygulamalar korunacaktır ancak Windows 10 uyumlu olmayan uygulamalar kaldırılacaktır veya varsa yeni sürümlerine güncellenecektir.

    Windows 10 yükseltmesi için hatalı e-posta adresi girişi yapanlar, Windows 10'u Alın simgesine tıklayarak açılan pencerede sol üst köşedeki menü simgesine tıklamak suretiyle Onayı görüntüleyin sayfasına giderek buradan iptal gerçekleştirebilir ve yeniden rezervasyon yaptırabilirler.

    Rezervasyon cihaza özel yapılmaktadır. Bir e-posta adresi girme zorunluluğu yoktur. E-posta girmeniz ayrıca bir onay e-postası almanızı ve gelecekte diğer Microsoft haberleriyle alakalı e-postalar almanızı sağlar. Onay e-postasının gelmesi biraz zaman alabilir.

    Windows 10 için bildirim almak istemeyenler Denetim Masası> Programlar ve Özellikler> Yüklü Güncelleştirmeleri Görüntüle kısmına giriş yaparak Windows 7 için KB2990214, Windows 8.1 için KB3044374 numaralı güncelleştirmeyi bularak üzerinde sağ tıklayabilir ve kaldırabilir. Güncelleştirme paketini kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp güncelleştirmeleri denetlediklerinde tekrar sunulan bu güncelleştirmelere sağ tıklayarak gizleyebilirler.

    Windows Industry Pro (Embedded) işletim sistemleri normal bir işletim sistemi gibi değil, endüstriyel cihazlar üreten firmaların cihazlarına yükleyerek özelleştirdikleri ve bu cihazlarla beraber belirli bir amaca göre kullanılan işletim sistemleridir. Bu nedenle bu sistemler Windows 10'a ücretsiz geçiş yapamazlar.

    İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) ücretlendirmesi ile alakalı uyarı, Windows 10 yükleme dosyalarının bilgisayarınız indirilmesinden doğabilecek ücretlendirmeleri belirtmektedir. Örneğin kotalı internet paketi kullanan bir abone için yaklaşım 3gb boyutunda olacak Windows 10 yükleme dosyaları kota aşımına ve ek ücretlendirmeye neden olabilir. Bu konuyla alakalı olarak İnternet Servis Sağlayıcınızla görüşerek bilgi alabilirsiniz.

    Windows Insider Programı katılımcısı olan ve Windows Insider Önizleme kullanan kullanıcılar, Windows 10 çıkışından sonra da Insider programı devam edeceğinden son kararlı sürüme yükseltme yapabilecek ve bunu kullanmaya devam edebileceklerdir. Ancak bunun da bir son kullanma tarihi olacaktır. Bu son kullanma tarihi henüz belirlenmemiştir. Bu doğrultuda Insider Önizleme sürümü kullanıclarının ücretsiz olarak sürekli bir Windows 10 lisansına sahip olmayacağını söyleyebiliriz.

    Bu sorular dışında Windows 10 Sık Sorulan Sorular sayfasını inceleyebilirsiniz.

    Ayrıca bilgisayarınızın uyumluluk raporuyla alakalı olarak Windows 10 için uyumluluk raporu: SSS sayfasını inceleyebilirsiniz.

    Eğer yukarıda özetlenenlerin

    Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 28 Haziran 2015; 2:09:03 >




  • mühendislik ogrencileri icin dreamspark tan indirilen win8.1 pro ıcın rezerve sınırsızmı yada 1 yıllıkmı?
  • bu yeni bilgiyse ozaman orijinal win 8.1 olan kimse 10 a geçmez ne demek key belli değil hani 8.1 keyi geçerliydi artı ne demek iso olacak mı belli değil millet pc ye format gereği duyunca ne yapacakmış? iyice saçmalamış yazıyı yazan

    EDİT: neyse ki alttaki bilgiyide vermiş temiz kurulumla ilgili rahatladım gerçi key olayı tam net değil çevrim içi otomatik etkinleştirilir diyorda neden 8.1 keyiniz geçerlidir demiyor onu çözemedim neyse ilerde beli olur olay
    http://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-win_upgrade/y%c3%bckseltmeden-sonra-windows-10u-yeniden/ac5282f9-cec4-46e6-8377-27691f3df3a6

    Aytaç Suat Gültekin başlangıç tarihi Haziran 19, 2015Posta geçmişini görün Kapat
    | 238 görüntüleme
    Microsoft Forum Moderatörü

    Yükseltmeden sonra Windows 10’u yeniden yükleme

    Ücretsiz yükseltme avantajından yararlandıktan sonra Windows 10’u yeniden yüklemeniz gerekirse ne yapmanız gerektiğine dair sorularınız olduğunu görüyoruz. Burada ücretsiz yükseltme teklifiyle alakalı bir kaç basit soru ve cevapları yer almaktadır.

    Soru: Windows 10’aü Ücretsiz yükseltme yaptığımda, sonradan Windows 10’u nasıl temiz kurulum yapabilirim?

    Cevap: Bilgisayarınızı bir kez yükseltme teklifinden yararlanarak Windows 10’a yükseltir ve çevrimiçi olarak etkinleştirirseniz, ücretsiz yükseltme yaptığınız cihaz üzerinde ve yükseltme yaptığınız aynı Windows 10 sürümüyle tekrar temiz kurulum (kurulum medyasından önyükleme yaparak) yapabileceksiniz. Yeni bir satın alım yapmaya veya önceki Windows sürümüne geri dönmenize gerek yoktur.

    Windows Sık Sorulan Sorular sayfasında Windows 7 ve Windows 8.1 sürümleri için hangi sürümlere geçiş yapılacağı açıklanmıştır. (Yükseltme yaptığımda hangi Windows 10 sürümüne sahip olacağım? sorusunu inceleyin). Daha fazla bilgi için geçen ay yayınlanan Windows 10 sürümleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

    Yükseltme yapılmış ve çevrimiçi etkinleştirilmiş cihazlar için Windows 10 temiz kurulumunu yapabilmek için.

    1.Uygun Windows 10 sürümünün yükleme dosyalarını indirebilecek ve bir usb veya dvd oluşturabileceksiniz.

    2.Windows 10 kurulumu sırasında ürün anahtarı girme adımını geçerek kuruluma devam edebileceksiniz. Windows 10 bu cihazlarda otomatik olarak çevrimiçi etkinleşecektir. Bu adımı geçmeniz ancak kurulum medyası üzerinden önyükleme (boot) yaparak kurulumu başlattığınızda mümkün olacaktır.

    Daha önce Windows 10’a yükseltme yapılmış ve etkinleştirilmiş olan cihazlarda yeniden temiz kurulum yapıldığında sorunsuz olarak otomatik çevrimiçi etkinleştirme gerçekleşecektir.

    Soru: Windows 10 cihazımda bir donanım değişikliği yaparsam ne olacak?

    Cevap: Windows 10 cihazınızda bir donanım değişikliği yapılırsa (anakart gibi) Windows’un yeniden etkinleştirilmesi gerekecektir. Bu daha önceki Windows sürümlerinde (Windows 7 e Windows 8.1) olduğu gibidir. Bu gibi durumlarda ücretsiz yükseltme teklifi geçerli olmayacak ve Windows 10 etkinleştirmesi yapılmayacaktır.

    Aytaç Suat Gültekin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2015; 4:52:00 >




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Çıkan sonuç:

    1- İlk olarak yükseltme yapılarak cihazın microsoft'a bir şekilde (anakart seri numarası v.s) kayıt yapılması sağlanacak.

    2- Temiz kurulum yapılırken, windows key sormayacak. Ancak kurulum bittikten sonra windowsu etkinleştir dediğinde, cihaz 1. madde de ki gibi yükseltme yapılarak microsoft serverlarına kayıt olan bir cihaz ise etkinleştirme otomatik sağlanacak.

    3- Bilgisayar bozuldu veya tamire gitti, ve anakart değişti, windows 10 için etkinleştirme alamayacaksınız yani bu hakkınız yanacak.

    Şimdi ilk iki madde de sorun yok, ancak 3. seçenekte diyelim biz windows 10 a geçtik. 6 ay sonra garantiden cihazın anakartı değişti. Bu maddeye göre windows 10 alamayacağız, peki daha önce yükseltmeden yararlandığımız için, elimizde bulunan windows 7 ya da 8 lisansları yanacak mı ? Madem 10'u ücretsiz vermeyecekler, o zaman bu keylerin iptali mümkün değil.


    Microsoft resmen karman çorman etti bu yükseltme işini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 28 Haziran 2015; 4:52:12 >




  • qx5 kullanıcısına yanıt
    evet key olayına bende takıldım win 8 keylerimiz yanacak mı yoksa istersek win 10 u kaldırıp 8.1 kurabilecekmiyiiz keyimizle? burası karışık
  • Ya bu ne saçma iş oldu böyle? Orjinal win7 kullanıcısıydım. Benim anakartım bozuldu rezerve yaptıktan sonra, servise verdim. Kim bilir, belki 2 ay sonra alacağım. Yaptığım rezerve yanacak o zaman. Peki ben orjinal win10 sahibi olamayacak mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur

    Ya bu ne saçma iş oldu böyle? Orjinal win7 kullanıcısıydım. Benim anakartım bozuldu rezerve yaptıktan sonra, servise verdim. Kim bilir, belki 2 ay sonra alacağım. Yaptığım rezerve yanacak o zaman. Peki ben orjinal win10 sahibi olamayacak mıyım?

    kardeş 1 yıl süre var kartın gelince tekrar bakarsın 29 temmuz çıkış tarihi yanlış anlamadıysam rezerve 2016 ya kadar şuda var kartın değişmezse sorun olmaz bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2015; 18:11:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur

    Ya bu ne saçma iş oldu böyle? Orjinal win7 kullanıcısıydım. Benim anakartım bozuldu rezerve yaptıktan sonra, servise verdim. Kim bilir, belki 2 ay sonra alacağım. Yaptığım rezerve yanacak o zaman. Peki ben orjinal win10 sahibi olamayacak mıyım?

    kardeş 1 yıl süre var kartın gelince tekrar bakarsın 29 temmuz çıkış tarihi yanlış anlamadıysam rezerve 2016 ya kadar şuda var kartın değişmezse sorun olmaz bence

    Kart değişecek hocam, o kesin gibi. 1 sene süre var ise iyi. Bu durumda hiç rezerve yapmayanlar da yararlanacak bu tekliften. Umarım bir sorun olmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qx5

    Çıkan sonuç:

    1- İlk olarak yükseltme yapılarak cihazın microsoft'a bir şekilde (anakart seri numarası v.s) kayıt yapılması sağlanacak.

    2- Temiz kurulum yapılırken, windows key sormayacak. Ancak kurulum bittikten sonra windowsu etkinleştir dediğinde, cihaz 1. madde de ki gibi yükseltme yapılarak microsoft serverlarına kayıt olan bir cihaz ise etkinleştirme otomatik sağlanacak.

    3- Bilgisayar bozuldu veya tamire gitti, ve anakart değişti, windows 10 için etkinleştirme alamayacaksınız yani bu hakkınız yanacak.

    Şimdi ilk iki madde de sorun yok, ancak 3. seçenekte diyelim biz windows 10 a geçtik. 6 ay sonra garantiden cihazın anakartı değişti. Bu maddeye göre windows 10 alamayacağız, peki daha önce yükseltmeden yararlandığımız için, elimizde bulunan windows 7 ya da 8 lisansları yanacak mı ? Madem 10'u ücretsiz vermeyecekler, o zaman bu keylerin iptali mümkün değil.


    Microsoft resmen karman çorman etti bu yükseltme işini.

    nerede okuduğumu tam hatırlayamıyorum anakart ile sorun olduğu sıra telefon ile etkinleştirme yapılacak deniyordu




  • birde chip dergisinde yazdığına göre ofisinde bedava olabileceği haberi vardı
    http://www.chip.com.tr/haber/windows-10-ucretsiz-officele-gelebilir_56595.html
  • İyi de o üstteki kırmızı yazılı cevaplar oem cihazlar düşünülerek verilmiş, oem cihazlarda zaten uygun Windows dvd si ile direkt w8 yüklemesi yapılıyor, eski w7 ve retail lisans sahipleri için hala bilgi kirliliği çok fazla, bir ay sonra bakalım ak koyun kara koyun belli olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur


    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur

    Ya bu ne saçma iş oldu böyle? Orjinal win7 kullanıcısıydım. Benim anakartım bozuldu rezerve yaptıktan sonra, servise verdim. Kim bilir, belki 2 ay sonra alacağım. Yaptığım rezerve yanacak o zaman. Peki ben orjinal win10 sahibi olamayacak mıyım?

    kardeş 1 yıl süre var kartın gelince tekrar bakarsın 29 temmuz çıkış tarihi yanlış anlamadıysam rezerve 2016 ya kadar şuda var kartın değişmezse sorun olmaz bence

    Kart değişecek hocam, o kesin gibi. 1 sene süre var ise iyi. Bu durumda hiç rezerve yapmayanlar da yararlanacak bu tekliften. Umarım bir sorun olmaz...

    rezerve olayı 1 yıl sürerse tekrar rezerve yapılabilir diye düşünüyorum bakalım ilerde belli olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur


    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktemur

    Ya bu ne saçma iş oldu böyle? Orjinal win7 kullanıcısıydım. Benim anakartım bozuldu rezerve yaptıktan sonra, servise verdim. Kim bilir, belki 2 ay sonra alacağım. Yaptığım rezerve yanacak o zaman. Peki ben orjinal win10 sahibi olamayacak mıyım?

    kardeş 1 yıl süre var kartın gelince tekrar bakarsın 29 temmuz çıkış tarihi yanlış anlamadıysam rezerve 2016 ya kadar şuda var kartın değişmezse sorun olmaz bence

    Kart değişecek hocam, o kesin gibi. 1 sene süre var ise iyi. Bu durumda hiç rezerve yapmayanlar da yararlanacak bu tekliften. Umarım bir sorun olmaz...

    rezerve olayı 1 yıl sürerse tekrar rezerve yapılabilir diye düşünüyorum bakalım ilerde belli olur

    Aynen hocam. Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ben güncelleme yaptım ama rezerve et ikonu çıkmıyor windows7 service pack 1 home basic
    İşlemci çeşidi Intel Core i5
    İşlemci hızı 2.53 GHz
    Hafıza
    Bellek boyutu 6 GB
    Bellek çeşidi DDR3

    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran kartı çeşidi Adanmış paylasımsız 2 GB
    Hard disk çeşidi HDD
    Hard disk boyutu 320 GB
    acaba pcim yetersiz grubunda mı
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.