Şimdi Ara

Ücretsiz Olan ve Fiyatı Düşen Udemy Kursları [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.172
Cevap
721
Favori
283.654
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • An itibariyle dil kursuna başladım.Teşekkürler
  • wburak kullanıcısına yanıt
    Hangisi hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adobe Premiere Pro ya denk gelsek ne güzel olurdu şu karantina dönemi
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Ben hiç beğenmedim hocam. Bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deep Learning A-Z Python ile Derin Öğrenme | Ücretsiz:
    https://www.udemy.com/course/derin-ogrenmeye-giris/?couponCode=COVID_19




  • neverktulu kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler after effect ve premiere pro yu aldım bakalım ingilizce düzeyi çok ileri değildir umarım Tekrar teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cxomu

    Sıfırdan İleri Seviyeye Komple PHP ile Web Geliştirme 2019
    Efsane bir yorum okudum, kayıtlara geçsin diye buraya da koyuyorum. Herkese nasip olmaz böyle öğrenci.

    quote:

    Kursu alacak kişilerin dikkatine, önce okumanızı tavsiye ederim. Ben bu kursu 26 Ekim 2017 tarihinde satın aldım fakat izleyip şimdi bitirebilme imkanım oldu, ücret iadesi istedim fakat uzun süre olduğu için yapılmadı ve neden memnun olmadığını paylaşmak istiyorum.

    1. Neden: O tarihte kurs içeriklerini not almıştım, mesele güvenlik konusu vardı ama ben izleyene kadar güvenlik kısmı kaldırılmış. Ayrıca OOP konusunda videolar vardı, class tanımlamalar ve işlemleri, o da kaldırılmış ve onunla ilgili başka kursuma kayıt olun diyor. Ama ben bu kursu satın aldığımda olan konular benim için önemliydi fakat geçen zaman süresince eğitmenin bazı bölümleri başka kurs açıp oraya ücretli yönlendirmesini doğru bulmuyorum. Yine ücretli kursu açarsın ama önceki paylaştıklarını kaldırıp da zorla ona yönlendirmek hiç doğru değil. Eğitmen, kursun sürekli olarak ücretsiz güncellendiğini ve yeni şeyler eklendiğini söylüyor tabiki onun için teşekkür ederiz ama kaldırılan kısımlar ve ücretliye çekilen bölümler belki benim gibi o kısımlara önem verenler için kötü oldu. Ücret istediği o bölüm yani OOP daha detaylı açıklamış olabilir, zaten çoğu eğitmenin de ayrıca OOP seti var ama çoğu eğitmen aynı zamanda temel kursunda OOP ile ilgili genel işlemleri veriyor. Burada da vardı fakat kaldırıldığı için beni özellikle almaya zorlamış hissi verdiği için memnun olmadım.

    2. Neden: Kurs başlarında veya yeri geldiğinde diğer eğitmenlerin de yaptığı gibi kendisine ait diğer kursların reklamını verebilir, bunu art niyetli görmüyorum. Çünkü öğrenci gerçekten de eğitmeni sevmiştir ve diğer kursları da aynı eğitmenden dinlemek isteyebilir. Ama bu kursta eğitmen çok aşırı şık bir şekilde kendi diğer kurslarının reklamını yapıyor ve bu bir süre sonra bende olumsuz etki bıraktı. Yani zaten kursun başında ya da yeri gelince söylenmiştir ama her defasında ortamını bulmuşken bunu dile getirmek hiç hoş değil, reklam dinlemek için para vermiyoruz bu durumda dinlediğimiz reklamlar için ücret talep hakkımız vardır ya da kurs ücretsiz değil ki sürekli reklam dinleyelim.

    3. Neden: Eğitimi çok sınırlıyor biraz da reklam konusuna bağlı olarak. Ben başka eğitmenleri de dinledim orada aynen şöyle oluyor, eğitmen hangi seti aldıysanız onu anlatır ama yapmanız gereken ve başka eğitime gerek durumlar da olabilir. Orada diğer eğitmenler yine de çok basit olarak gösterir, eğer bunu merak ediyorsanız ve bu konuda da bilgi sahibi olmak istiyorsanız diğer eğitimleri de alabilirsiniz der ve geçer, bir daha da diğer eğitim setlerinin reklamını yapmaz. Ama burada javascript, css, bootstrap ile ilgili işlemler yapma durumları oluyor fakat göstermiyor bile. İllaki eğitmenin konuyla ilgili eğitim setini alacaksın. Bu konuda iki yol var eğitmen için. Ya o konuyu hiç bahsetmeyecek ya da çok basit de olsa göstersin ki aklımızda eğitimdeki yol eksik kalmasın. Ama o konulara kendi eğitimlerinin olduğunu söylemek için gelip de herhangi bir işlem yapmadan sadece benim eğitim setim var demek yanlış. Konu bütünlüğünü sağlamak adına gösterilmesi gerekir.

    4. Neden: Eğitmeni çok hazırlıksız buldum. Kodlama yaparken çekilen videolar resmen insanın başını döndürecek nitelikte. Sürekli bir aşağı bir yukarı o neredeydi bu burada mıydı gibi şeyler biz öğrenciler olarak çok itici ve konsantrasyon kaybı olarak buluyoruz. Biz zaten bilmediğimizden dolayı izliyoruz, biz nereden bilelim ne nerede. Zaten bu eğitmenin düzeni olması gerekiyor fakat eğitmende herhangi bir çalışma düzeni göremedim. Belki eğitmen önceden hazırlanmıştır, zaten eğitimin bazı yerlerinde hazır kodu kopyalayıp getiriyordu. Ama hazırlanmış olsa dahi bu hazırlık hiç yeterli değil ve hala hazırlıksız olarak kabul görmektedir.

    5. Neden: Eğitmenin aceleci tavrı ve bundan dolayı oluşan yazım hataları. Burada eğitmen kursu oldu bittiye getiriyor demek istemiyorum, çok acele ediyor yani klavyeden bir dokunuşta olduğu gibi kodları çıkartmak istiyor ama bu sürekli sürekli yazım hatalarına yol açıyor. Bir süre sonra gerçekten çok bunaltıcı oluyor ve artık eğitmenin sürekli yaz sil yapmasını izliyorsunuz.

    6. Neden: Eğitimin büyük oranında boş olması. Bu boşluk eğitmenin çok yavaş savsaklayıcı tavrından dolayı şişirilmiş bir kurstan bahsetmiyorum. Örneğin yazım hatalarına bağlı olarak çalışmayan kodlar olunca aşırı derecede hatayı bulmaya çalışmada kaybedilen süre var. Aynı şekilde eğitmenin hazırlıksız olması ile de ilişkilendiriyorum. Yani kesinlikle hata yapılmaz demiyorum, tüm eğitmenler yazım yanlışı ve bir an neyin nerede olduğunu unutabilir sonuçta insanız. Ama bu süreleri toplayınca kursun büyük bölümünü oluşturup artık eğitmenin kod arama ya da yazım yanlışlarını ve yazım yanlışına bağlı alınan hataların nedenini dakikalarca düşünmesi olmamalıdır.

    7. Neden: Eğitimin başlığa uygun olmaması yani kesinlikle ileri seviyeye kadar ulaştırmayacak bir eğitimdir. Bu yüzden konu ile ilgili daha önceden bilgisi ve eğitim almış olan arkadaşların bu eğitimi almasını önermem çünkü üzerine katabileceğiniz hiçbir şey olmayacaktır. PHP eğitim seti olarak aldım ama daha çok site oluşturmada PHP nasıl kullanılır gibi bişey olmuş. Yani PHP'nin o kadar fonksiyonları özellikleri olmasına rağmen çok çok azına ve kullandığı kadarına değinilmiştir. Belki eğitmenin kullanmadığı ama bizim kullanmamız gereken özellikleri olacaktı, bu durumda eksik kalacaksınız. Bu eğitim neden alınır derseniz pratik yapmak istiyorsanız özellikle yeni yeni örnekler yapan kişiler için uygun. Ama kesinlikle ileri seviye ile ilgili hiçbir şekilde ilgili yoktur.

    8. Neden: Eğitmenin sürekli sürekli mikrofona öksürmesi ve bir süre sonra sizi aşırı derecede sinir eden ve konsantrasyon bırakmayan durumdur. Eğitim seti dinlerken biz öğrenciler konsantrasyon oluyoruz ve her bir kelime önemli olabilir dikkatiyle dinlerken birden öksürüp tüm herşeyin kaybolmasına neden oluyor. Bazen o kadar yüksek öksürüyor ki kulak ağrıtıcı şekilde de oluyor, para vermiş olmasam çoğu zaman bu eğitimi sırf bu yüzden silmek istedim. Eğer benim gibi konsantrasyonunuz çabuk bozlan biriyseniz kimin eğitim seti olursa olsun uzak durun. Bunun çözümü var, mute özellikli bir kulaklıklı mikrofon kullanabilirsiniz. Ya da video düzenlerken öksürük yerlerinin seslerini silebilirsiniz. Ama bu şekilde olduğu gibi koymak çok yanlış.

    9. Neden: Bu tamamen benim görüşümdür, belki diğer arkadaşları etkilemeyen bir durum olabilir. Eğitmenin sürekli dikkat dağıtan hareketleri ve tam anlamıyla ciddi kalamadığını görüyorum. Yani eğer bir sis tonu ile başladıysanız o ses tonunu çok fark olmayacak şekilde arttırıp azaltabilirsiniz ama eğitmen resmen bir patlama yaparcasına ses tonlarında aşırıya kaçıyor ve dikkat dağıtıyor. Örneğin göstermek istediği şeyde hata çıkarsa sessizleşip ama hatayı bulup düzelttiği için mutluluk patlaması yaşıyor ve bu aynı zamanda sizin kulaklarınızı patlatan durum olabiliyor. Tabi daha çok sevindiği zaman masayı kullanarakdarbuka çalarak ekstra performans gösteriyor ki bunu hiç hoş bir durum olarak görmüyorum.

    10. Neden: Eğitmenin bazı konularında bilgi eksikliklerini ve yanlış yönlendirmelerini görebiliyorum. Belki o an video çekerkenheyecandan yanlış söylemiş de olabilir ama her ne olursa olsun eğitimin sonunda baştan sona ben neler dedim diye izlemeliydi ve hatalarını düzeltmeliydi. En çok memnun etmeyen durum benim için şudur, örneğin bir komut yazarken açıklamadan geçiyor. Bunu hepsinde yapmıyor. Bazı komutları açıklarken zor gibi olanları yazıp geçiyor. Asıl bizim için o zor gibi olan komutlar, o komutun varsa varyasyonları her aşamada incelenip açıklanmalıydı. Genel olarak komutları açıklıyor o konu için bişey demiyorum, ama araya bir komut girerse daha önce görmediğimiz bişey ise bu sefer onu merak ediyoruz. O aklımıza takıldığı için eğitim kopmuş oluyor.

    11. Neden: Benim en çok şikayetçi olduğum ve asıl onun için alıp da aldandığım birşey, güvenlik diye resmen bişey yok. PHP'de güvenlik çok önemlidir ve eğitim seti alacak arkadaşların özellikle dikkatine, PHP açık kaynaklı ve en çok tercih edilen web back end kodu olduğu için haliyle en çok hedef alınan yapmaktadır. Siz istediğiniz kadar iyi uygulama yapın ama güvenlik açığı varsa elinizde patlar ve patlatırlar da. Güvenlik diye sadece inputtan gelen post değerlerini scriptlere karşı korumayı göstermiş. Peki tüm herşey bu kadar mı.. Hani ileri seviye.. Yoksa PHP güvenlik diye bir kurs çıkacak da onu mu satın alalım.. Yani benim en hassas olduğum durum burasıdır.

    12. Neden: İngilizce kelimelerin türkçe telaffuz edilmesi kabul edilebilir birşey değildir. Eğer türkçe olsaydı türkçe yazılırdı, ingilizce yazılmış ki ingilizce olduğu için, bu kadar basit. İngilizcesi olan kişiler için bir süre sonra o kadar rahatsız edici bir durum oluyor ki artık konunun anlatımından tamamen kopup o telafuzun nasıl yaptığına takılıyorsunuz. Eğitmen burada en azından ingilizce telaffuzlarını öğrenip öyle video çekebilirdi. Zaten o kadar çok kelime de yok, alt tarafı birkaç komut ingilizce ve dersin sonuna kadar kullanacağın komutlardı. O yüzden zahmet edilip ingilizceler telaffuz bile edilmemiş. Sonuçta ingilizce de olsa o da bir eğitim ve bir eğitim setinin içeriğinde böyle bir cehaletin yer alması ironiden öteye geçemez düşüncesi ister istemez bizlerde oluşuyor. Size en iyi tavsiyem, bu yazdıklarımı kötü algılamayın ve gerçeklerin acıttığını da unutmayın. O yüzden baştan sonra tüm setlerinizi yeniden çekip bu yazdığım tüm nedenleri dikkatte almanız durumunda gerçekten de öğrenciler ile sağlıklı iletişim kurulabilen, öğretici bir eğitim seti çıkacaktır.

    Görüşüm bana aittir ve kesinlikle karşı tarafı rencide edecek veya kötüleycek bir durum yoktur. Eğer bu bahsettiklerim olmasaydı ve önemli düzeltmeler olsaydı olumlu diyecektim. Eğitmenin bişeyler için gayretli olduğu belli zaten, hakkını yememek lazım. Bu eğitim için genel olarak çoğu öğrenci de olumlu yorum yapmış ve ben de o olumlu yorumlara kapılıp da bu seti aldım. Ama mamnun olmadım. O yüzden herkes bir değil ve farklıdır, kimisini memnun ederken kimisini memnun etmez. O yüzden alacak olanların da alanların da kendi kararıdır. Alacaklara tek tavsiyem, bu kursu 30 gün olmadan bitirmeye çalışın ve böylece iade süreniz geçmemiş olur. Eğer memnun iseniz iade etmezsiniz fakat benim gibi tatmin edici bulamadıysanız iade fırsatını kaçırmayın.

    Refah Acar




  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Bu normal bir durum aslında. Udemy içinde sadece Türkçe değil, diğer dillerde de benzer sorunlu kurslar var. Anlatımları bozuk ve teknik kelimeleri telafuz etmekte zorlanan çok sayıda öğretmende mevcut. Hatta ana dili İngilizce olup bildiği konuyu tam anlatamayan öğretmenlerde var. İngilizce dersi veren Hintli öğretmenler var. Kendi vatandaşları 5 yıldız verirken ana dili İngilizce olanlar tek yıldızı bile fazla görüyorlar. Dolasıyla, bu kurslarda amaç bir başlangıç sağlamak ve kişiyi bilgi ile tanıştırmak. Elbette çoğu kurs Lynda, Pluralsight, Live Lessons veya PacktPub kursları kadar kaliteli olmayabilir. Zira bu markaların kursları özel olarak studyo ortamında hazırlanıyor ve içlerinde kalitesiz bir kurs bulmak çok zor.

    Fakat hakkını yememek gerek, Udemy kursları içinde inanılmaz derecede faydalı ve iyi kurslarda mevcut.Zaten Udemy'nin bu yüzden ücreti geriye ödeme gibi çok olumlu bir politikası var. Hergün onlarca ücretsiz kurs dağıtılıyor. Her kursun kalitesi hakkında %100 garanti vermiyorlar. Benimde takip ettiğim birkaç kurs var ve şuna kanaat getirdim, eğer öğretmen yeterince tecrübeli ise size çok şeyler verebiliyor. Hangi dilde olursa olsun. Önemli olan dolu bardak boş bardak olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dpcmsx -- 3 Nisan 2020; 12:3:43 >




  • Arkadaşlar şu anda ücretsiz olan bir kursa kaydolduğum zaman ilerde ücretli hale gelse de yararlanmaya devam edebiliyor muyum? Sanki öyle olduğunu hatırlıyorum. Yani ben kursa şimdi kaydolmak istiyorum ama nasip olursa daha sonra müsait bir zamanda almak istiyorum kursu.
  • leblebi82 L kullanıcısına yanıt
    Ful senin hocam kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ücretsiz muhasebe ile ilgili eğitim kurs olursa haber ededebilir misiniz arkadaşlar. Ben de devamlı takip edeceğim artık konuyu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.