Şimdi Ara

Ücretsiz Kredi Danışmanı Her şeyi sorabilirsiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
570
Cevap
17
Favori
46.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buyrun sorun arkadaşlar elimden geldiğince yardımcı olacağım.

    EDİT: SIKÇA SORULAN SORULAR/SSS

    1 - Hesaba arada bir giren paralar gelirden sayılıyor mu?
    Cevap: Kesinlikle HAYIR! trilyonlarda gir-çık yapsa gelir olarak kabul etmez bankalar. Özellikle bu soru çok soruluyor, tekrar ediyorum kesinlikle gelir olarak ele alınmaz.(ÖNCEDEN BÖYLE DEĞİLDİ, ARTIK BÖYLE)

    2 - Konut kredisini erken kapattığımda maliyeti nedir?
    Cevap: Toplam kredi tutarı+Kaç gün önce çekmiş iseniz krediyi o gün kadar işlenen faiz+Toplam kredi tutarı üzerinden %2 erken kapama cezası.

    3 - Taşıt Kredisinde erken kapama cezası var mı?
    Cevap: Hayır.

    4 - Aktif ssk kaydım yok Kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Şimdi bu soru direk EVET/HAYIR Şeklinde cevaplanamaz.
    Eğer daha öncesinde kredi/kredi kartı kullandıysanız, düzenli ödediyseniz notunuz çok düşük değilse, gecikme yoksa, avukatlık(takip,icra vs...) yoksa neden olmasın? "İnternetten anında kredi" var bir araştırın yada direk başvurun onaylanırsa direk hesabınıza aktarılır onun dışında şubeden başvuru yapacaksanız, aktif bir ssk kaydı ve güncel maaş bordrosu gerekiyor o yüzden ssk şart gecikme, takip, icra vs... olmamalı ÇOK FAZLA BAŞVURU SAYISI olmamalı.

    5 - Öğrenciyim kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Öğrenciye bir çok banka kredi vermez. Ama kredi kartı verir o da çok düşük limitli.

    6 - Evin tamamına kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Normal(yasal, bilinen) yollarla HAYIR. Peşinatınız hazır olmalı.

    7 - Maaşımın yüzde kaçına veya maaşımın kaç katı kadar kredi çekebilirim?
    Cevap: Bu tamamen, banka ile sizin aranızdaki müşteri ilişkilerine bağlı olmakla beraber genel anlamda, özel sektör çalışanlarına maaşının en fazla 10, memur ve emeklilere ise 20 hatta bu 30 katına kadar da çıkabilmektedir çünkü, Emekli ve memur gibi kamu çalışanlarının maaşları "DEVLET TARAFINDAN GARANTİLENMİŞ" olduğundan kredi çekmekte pek zorlanmazlar. Yüzde olarak soracak olursanız,
    Maaşın genelde en fazla %50'si kredi taksitlerini karşılayabilecek kadar ayrılır bankalarda genelde bu kabul görür ama bazen %70 hatta %90'a kadar çıkabilmektedir bu oran sebebi, kredi notudur kredi sicilinin geçmişten bu yana düzenli ödemeler ile kirlenmemiş olmasıdır o yüzden çok dikkat edin tekrar hatırlatayım.

    8 - Serbest çalışıyorum(İsteğe bağlı sigortalı), E-Ticaret sitem var, İnternet üzeri evden çalışıyorum kredi çekebilir miyim?
    Cevap: Banka şubesinden başvuru yapın, oradaki yetkililere yada bankaya kalmış bir durum! genelde ret gelir. Özellikle, YapıKredi bankası bu tarz çalışanlar için biraz daha esnek davranıyor ha bir de Garanti ve Finansbankda da şansınızı deneyin.
    Yanınızda ödediğiniz faturaları götürün ki ödeme düzeninizin iyi olduğunu görsünler.

    DÜZENLEME:
    Bir çok kredi kartı kullanıcılarının bilmediği önemli bir bilgi paylaşalım.
    Diyelim ki, ilk defa kredi kartı sahibi olacaksınız, banka size kredi kartını verirken şubedeki çalışan banka personeli veyahutta internetten başvuru yapmışsanız bankanın genel müdürlüğünde çalışan ve bu başvurunuzu onaylayan personel GELİRİNİZ bölümüne ne yazdıysa LKS "Limit kontrol sistemi" dedikleri sistemde ve diğer tüm bankalarda geliriniz o şekilde bilinmektedir. Örneğin ilk defa kredi kartı sahibi olacaksınız GELİRİNİZİ BELGELEMİŞ olsanız dahi banka personeli gelir kısmına ne yazıyorsa(bazı personeller güvenemeyip BELGELESENİZ dahi gelirinizi daha düşük yazmaktadır. Gayet Ciddiyim.) örneğin geliriniz bölümüne 2000 TL yazıldı (sizin bundan haberiniz dahi olmuyor) bütün bankalarca bilinen geliriniz 2000 TL dir ve ilk sene 4000 TL den daha fazla bir limite sahip olamazsınız(TÜM BANKALARDAKİ TOPLAM KREDİ KARTI LİMİTİ)

    Şöyle bir yöntem vardır bazı arkadaşlar bilir,
    İlk defa kredi kartı sahibi oldunuz diyelim ki, geliriniz 2000 limitiniz 4000 ilk sene bu limitin üstüne çıkamazsınız.
    Kartı hiç kullanmayın direk iptal edin, bir kaç gün sonra tekrar başvuru yapın bu sefer ilk değil 2. defa kredi kartı sahibi olduğunuzdan müşteri limitiniz artık 8000 TL'e kadar "LKS" (Limit kontrol sistemi)'ne takılmadan çıkması mümkündür. Ha banka, 8000 yapmaz isterse o ayrı o artık bankaya kalmış bir şeydir(özel bankalar rahatlıkla yapar, kamu bankaları biraz daha tutumlu bu konuda)

    Mesela Akbank'ın şöyle güzel bir hizmeti var, eğer AXESS sahibi iseniz,
    (Bknz:http://www.akbank.com/tr-tr/urunler/Sayfalar/Axess.aspx)
    Gelir belgelerinizi, (Kira kontratı, Tapu, Kira gelirlerinin dekontları, Bordro veya vergi levhası, SGK hizmet dökümü(özel sektör çalışanları için)) (0262) 686 96 46 bu numaraya fakslayın "LİMİT ARTTIRIM TALEBİ DİLEKÇENİZ İLE BERABER" rahatlıkla Limitinizi arttırabilirsiniz.
    "KREDİ KARTI LİMİTİM NEDEN ARTMIYOR" "Limit arttırım talebim, olumsuz sonuçlanıyor" tarzı sorular özelden ve bloglarımdan çok sık geldiği için paylaşmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 5 Temmuz 2017; 22:50:40 >







  • Kredi faizleri ne zaman, kaç orana düşer kank
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ePeP

    Kredi faizleri ne zaman, kaç orana düşer kank
    https://mtt-bank.com/2017/02/19/2017-konut-kredi-oranlari-duser-mi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 25 Şubat 2017; 0:38:29 >
  • Hocam ben bir soru sormak istiyorum. Ben üniversite zamanlarında kredi kartı kullandım ve harcadığım kadarını full ödüyordum. Üniversite sene arasında kredi kartımı arkadaşıma eve bıraktım ve faturalar vesaire onla ödüyor düzenli ödeme devam ediyordu kontrol ediyordum. Sonraları istanbul a döndüğüm zaman kart tamamen aklımdan gitti zaten 750 tl limitli öğrenci kartı olduğu için limit arttırmadim gerek duymadığım hiç o zamanlar. Sonra aradan 1 sene geçti ve avukatlık olduğum söylendi 750 tl limitli kart yüzünden ve ben daha üniversite zamanlarımda para biriktirip aileden gelen para + çalışıyordum burs almadım hiçbir türlüsünü ve o yıllarda arsa aldım mezun olduğum sene kendime ilerisi için. Neyse avukat beni aradı avukatlık ücreti dahil 2000 tl gibi bir borcum olduğunu ve üzerimde olan arsayı icra getirip uygun bedele satılıp borcumu alacaklarını söylediler. Ben de korktum tabi gidip komple borcu kapadım çünkü kartı unutmuştum ve haberim yoktu. Şimdi aradan 3 seneden biraz fazla zaman geçti ama hala beni kara liste maduru ediyor 750 tl limiti olan kart. 2017 de kara liste sicil affı resmi gazetede yayınlandı diyorlar fakat bankaya gittiğimde hala kara listede olduğumu görüyorum ki kredi çekemeyip 3 sene kaybım var ticaret yapamadığım için sermaye azlığından. Şimdi bu sicil affı çıktığı zaman ben 2 sene daha bekler miyim yoksa hemen kredi cekebilir miyim resmi gazetede yayınlandı diyorlar bankalar hala kredi vermiyor bu arada 1 senedir sigortam düzenli ödeniyor herşeyim tam 30000 tl en az kredi almak istiyorum ne zaman doğru dürüst alabilirim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    Hocam ben bir soru sormak istiyorum. Ben üniversite zamanlarında kredi kartı kullandım ve harcadığım kadarını full ödüyordum. Üniversite sene arasında kredi kartımı arkadaşıma eve bıraktım ve faturalar vesaire onla ödüyor düzenli ödeme devam ediyordu kontrol ediyordum. Sonraları istanbul a döndüğüm zaman kart tamamen aklımdan gitti zaten 750 tl limitli öğrenci kartı olduğu için limit arttırmadim gerek duymadığım hiç o zamanlar. Sonra aradan 1 sene geçti ve avukatlık olduğum söylendi 750 tl limitli kart yüzünden ve ben daha üniversite zamanlarımda para biriktirip aileden gelen para + çalışıyordum burs almadım hiçbir türlüsünü ve o yıllarda arsa aldım mezun olduğum sene kendime ilerisi için. Neyse avukat beni aradı avukatlık ücreti dahil 2000 tl gibi bir borcum olduğunu ve üzerimde olan arsayı icra getirip uygun bedele satılıp borcumu alacaklarını söylediler. Ben de korktum tabi gidip komple borcu kapadım çünkü kartı unutmuştum ve haberim yoktu. Şimdi aradan 3 seneden biraz fazla zaman geçti ama hala beni kara liste maduru ediyor 750 tl limiti olan kart. 2017 de kara liste sicil affı resmi gazetede yayınlandı diyorlar fakat bankaya gittiğimde hala kara listede olduğumu görüyorum ki kredi çekemeyip 3 sene kaybım var ticaret yapamadığım için sermaye azlığından. Şimdi bu sicil affı çıktığı zaman ben 2 sene daha bekler miyim yoksa hemen kredi cekebilir miyim resmi gazetede yayınlandı diyorlar bankalar hala kredi vermiyor bu arada 1 senedir sigortam düzenli ödeniyor herşeyim tam 30000 tl en az kredi almak istiyorum ne zaman doğru dürüst alabilirim?

    Güzel bi konu olmuş. Aynı sorun benim başımda'da mevcut. Kara liste miste cart curt dedikleri dönemde borcum olan 970tl yi komple yatırdım, avukat ile görüştüğümde banka durumuna bağlı silerde silmezde dedi. Bu tam olarak neyi kapsar neyi kapsamaz. Kredi veya kredi kartı alabilmek için neler yapmak gereklidir




  • @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.




  • Karaliste affı resmi gazetede yayınlandı fakat devlet bankalara bunu görmezden gelmelerini baskı yapamaz, kısacası hikaye o iş.
  • @Bazzzingaaa yasayı onaylayan cumhurbaşkanı ve yasaya uymayan özel bankaları anlayabilirim çünkü işlerine gelmiyodur, istemezler vesaire. Ama çıkan yasayı kamu bankaları uygulaması gerekiyor devlete ait bankalar bile bunu takmıyor ise gerçekten bu ülke vatandaşına yazık günah.. hadi kendimi geçtim, o kadar borcu harcı olan insanlar ne yapacak her geçen gün borçları faizler ile birlikte çığ gibi büyüyor yapılandırma imkanı vermiyorlar bir kerede istiyorlar borçları. En azından belli prosedüre göre belli şartlara göre gelmeli yasa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    Hocam ben bir soru sormak istiyorum. Ben üniversite zamanlarında kredi kartı kullandım ve harcadığım kadarını full ödüyordum. Üniversite sene arasında kredi kartımı arkadaşıma eve bıraktım ve faturalar vesaire onla ödüyor düzenli ödeme devam ediyordu kontrol ediyordum. Sonraları istanbul a döndüğüm zaman kart tamamen aklımdan gitti zaten 750 tl limitli öğrenci kartı olduğu için limit arttırmadim gerek duymadığım hiç o zamanlar. Sonra aradan 1 sene geçti ve avukatlık olduğum söylendi 750 tl limitli kart yüzünden ve ben daha üniversite zamanlarımda para biriktirip aileden gelen para + çalışıyordum burs almadım hiçbir türlüsünü ve o yıllarda arsa aldım mezun olduğum sene kendime ilerisi için. Neyse avukat beni aradı avukatlık ücreti dahil 2000 tl gibi bir borcum olduğunu ve üzerimde olan arsayı icra getirip uygun bedele satılıp borcumu alacaklarını söylediler. Ben de korktum tabi gidip komple borcu kapadım çünkü kartı unutmuştum ve haberim yoktu. Şimdi aradan 3 seneden biraz fazla zaman geçti ama hala beni kara liste maduru ediyor 750 tl limiti olan kart. 2017 de kara liste sicil affı resmi gazetede yayınlandı diyorlar fakat bankaya gittiğimde hala kara listede olduğumu görüyorum ki kredi çekemeyip 3 sene kaybım var ticaret yapamadığım için sermaye azlığından. Şimdi bu sicil affı çıktığı zaman ben 2 sene daha bekler miyim yoksa hemen kredi cekebilir miyim resmi gazetede yayınlandı diyorlar bankalar hala kredi vermiyor bu arada 1 senedir sigortam düzenli ödeniyor herşeyim tam 30000 tl en az kredi almak istiyorum ne zaman doğru dürüst alabilirim?

    Dostum sicil affı yürülüğe girdi girmesine de bankalar göz ardı ediyor.
    Tam olarak yürülüğe girse yine göz ardı edilecek!! maalesef bu tarz hikayeler çok duydum!! bütün evrakları hazırla güzel güzel git şubeye derdini anlat özellikle vakıfbank tarzı devlet bankalarında şube isterse trink istediğin kadar kredi çıkartır alırsın diye umuyorum ama bu aralar ekonomi olarak türkiye kötü bir gidişat sergiliyor bu aralar kimseye kredi yok!! düzelince başvur. olmadı bi pm at komisyon karşılığı çıkartalım sana ama istanbul tuzla ya gelmen lazım(ben çıkarmıyorum bir başkası)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 23 Şubat 2017; 6:6:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) yine de yok vermiyorlar. sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa mümkün değil.
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 29 Kasım 2018; 17:20:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) umurlarında mı? sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa gg..
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?

    Hocam kamu çalışanı değilim kendime ait lokantam var babam emekli olduğu için onun üstüne yaptım bağ kur işlerine girmek istemediğim için. Dükkana sabah gelip yemekleri yapıyorum öğlen servislerini yapıyorum sonra araba galerimiz var orada vakit geçiriyorum ayrıca döviz işiyle uğraşıyorum. Üzerime arsa var vesaire onu geçtim lokantada aşçı olarak görünüyorum maaş 2.000 tl görünüyor ve sigorta düzenli ödeniyor. Bankaya gittiğim zaman kredi alamadığım için sinirim bozuluyor çünkü telefonlar, faturalar hepsi otomatik ödeme talimatli. Hesabımda en az 4-5 bin euro bulunuyor, her ay 7-8 bin girip çıkıyor alım satım ödemeler vesaire ama sicil bir türlü düzelmiyor ve beni negatif etkiliyor. Maaş bordrosu alıp (2.000) tl vakifbank veya herhangi bir bankaya gitsem kredi çıkma imkanı var mıdır acaba gene sicil bozuk diyip yollarlar mi benim istediğim kefilsiz, bankaya teminat bırakmadan para çekebilmek. İsterse 1 ay vadeli 40 bin TL versin isterse 36 ay vadeli 40 bin TL farketmez zaten onları düzenli ödediğim zaman ben hertürlü notumu yükseltir yürürüm bir kereligine mahsus çekmem gerekiyor bu arada ihtiyacım olduğu için değil ilerisi için lazım bana çünkü kafamda ileriye dönük farklı projeler var arsami vesaire de satılığa çıkardım yatırım yönünü değiştiriyorum.




  • kamu çalışanı olupta notumuz düşük olsa da(yapılandırmadan ve birkaç borcu 29-30 gün aralığında geç ödemekten dolayı ) maaş aldığımız şube insiyatifle başka banka kredi borçlarını transfer olarak yapabilir mi?
    mevcut borclarımızın aylık odemesi maaşın %50 sine geliyor.
    Birde tüketici kredisinde balon ödeme yani son taksiti yüksek miktar ödeme seçeneği varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djangobjk

    kamu çalışanı olupta notumuz düşük olsa da(yapılandırmadan ve birkaç borcu 29-30 gün aralığında geç ödemekten dolayı ) maaş aldığımız şube insiyatifle başka banka kredi borçlarını transfer olarak yapabilir mi?
    mevcut borclarımızın aylık odemesi maaşın %50 sine geliyor.
    Birde tüketici kredisinde balon ödeme yani son taksiti yüksek miktar ödeme seçeneği varmı?

    Tüketici kredisinde "Balon ödeme" dediğiniz şey "Ara ödeme/Kısmi ödeme" olarak geçer önce onu belirtelim.
    Mevcut borçlarının %60 en fazla %70'ine denk gelecek şekilde kredi alabilirsin oda %70 biraz zor ha gerçi %90'ına kadar alan var ama onlar daha önce kredi çekip düzenli ödeyen kişilerde mümkün. büyük olasılıkla borç transferi krediniz onaylanır hocam şube insifiyatında olmasa bile




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) umurlarında mı? sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa gg..
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?

    Hocam kamu çalışanı değilim kendime ait lokantam var babam emekli olduğu için onun üstüne yaptım bağ kur işlerine girmek istemediğim için. Dükkana sabah gelip yemekleri yapıyorum öğlen servislerini yapıyorum sonra araba galerimiz var orada vakit geçiriyorum ayrıca döviz işiyle uğraşıyorum. Üzerime arsa var vesaire onu geçtim lokantada aşçı olarak görünüyorum maaş 2.000 tl görünüyor ve sigorta düzenli ödeniyor. Bankaya gittiğim zaman kredi alamadığım için sinirim bozuluyor çünkü telefonlar, faturalar hepsi otomatik ödeme talimatli. Hesabımda en az 4-5 bin euro bulunuyor, her ay 7-8 bin girip çıkıyor alım satım ödemeler vesaire ama sicil bir türlü düzelmiyor ve beni negatif etkiliyor. Maaş bordrosu alıp (2.000) tl vakifbank veya herhangi bir bankaya gitsem kredi çıkma imkanı var mıdır acaba gene sicil bozuk diyip yollarlar mi benim istediğim kefilsiz, bankaya teminat bırakmadan para çekebilmek. İsterse 1 ay vadeli 40 bin TL versin isterse 36 ay vadeli 40 bin TL farketmez zaten onları düzenli ödediğim zaman ben hertürlü notumu yükseltir yürürüm bir kereligine mahsus çekmem gerekiyor bu arada ihtiyacım olduğu için değil ilerisi için lazım bana çünkü kafamda ileriye dönük farklı projeler var arsami vesaire de satılığa çıkardım yatırım yönünü değiştiriyorum.

    Dostum diyorum ya bende senin gibiydim.
    Sen ayda 7-8 bin diyorsun ben 300-500 bin diyorum.
    En son ceza yedim vergi mükellefi olmadığım için devlet baba acımadı Sonra, vergi mükellefi oldum.
    Vergi mükellefi ol o 7-8 binleri matrahta belirt yada belgele!! şirket senin üzerine olsun. Trilyonluk arazilerde payım vardı vermezler abi vermezler!! önemli olan daha önce çektiğin kredileri düzgün ödemek notun iyi olsa ssk olmasa da çıkarırsın p.m atıyorum sana özel olarak bi ilgileneyim senle diğer arkadaşlara bir sorayım bakalım senin için bir şeyler yapabilirler mi diye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) umurlarında mı? sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa gg..
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?

    Hocam kamu çalışanı değilim kendime ait lokantam var babam emekli olduğu için onun üstüne yaptım bağ kur işlerine girmek istemediğim için. Dükkana sabah gelip yemekleri yapıyorum öğlen servislerini yapıyorum sonra araba galerimiz var orada vakit geçiriyorum ayrıca döviz işiyle uğraşıyorum. Üzerime arsa var vesaire onu geçtim lokantada aşçı olarak görünüyorum maaş 2.000 tl görünüyor ve sigorta düzenli ödeniyor. Bankaya gittiğim zaman kredi alamadığım için sinirim bozuluyor çünkü telefonlar, faturalar hepsi otomatik ödeme talimatli. Hesabımda en az 4-5 bin euro bulunuyor, her ay 7-8 bin girip çıkıyor alım satım ödemeler vesaire ama sicil bir türlü düzelmiyor ve beni negatif etkiliyor. Maaş bordrosu alıp (2.000) tl vakifbank veya herhangi bir bankaya gitsem kredi çıkma imkanı var mıdır acaba gene sicil bozuk diyip yollarlar mi benim istediğim kefilsiz, bankaya teminat bırakmadan para çekebilmek. İsterse 1 ay vadeli 40 bin TL versin isterse 36 ay vadeli 40 bin TL farketmez zaten onları düzenli ödediğim zaman ben hertürlü notumu yükseltir yürürüm bir kereligine mahsus çekmem gerekiyor bu arada ihtiyacım olduğu için değil ilerisi için lazım bana çünkü kafamda ileriye dönük farklı projeler var arsami vesaire de satılığa çıkardım yatırım yönünü değiştiriyorum.

    Haaaa!! bu arada sende benim gibi, ilk defa vergi mükellefi olacaksan "Genç girişimci" google'da arat, yıllık 75 bin Lirayı aşmıyorsa kazancın vergi ödemezsin




  • tüketici kararları ile örnek kararlara bakabilirsiniz.www.tuketicikararlari.net
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) umurlarında mı? sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa gg..
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?

    Hocam kamu çalışanı değilim kendime ait lokantam var babam emekli olduğu için onun üstüne yaptım bağ kur işlerine girmek istemediğim için. Dükkana sabah gelip yemekleri yapıyorum öğlen servislerini yapıyorum sonra araba galerimiz var orada vakit geçiriyorum ayrıca döviz işiyle uğraşıyorum. Üzerime arsa var vesaire onu geçtim lokantada aşçı olarak görünüyorum maaş 2.000 tl görünüyor ve sigorta düzenli ödeniyor. Bankaya gittiğim zaman kredi alamadığım için sinirim bozuluyor çünkü telefonlar, faturalar hepsi otomatik ödeme talimatli. Hesabımda en az 4-5 bin euro bulunuyor, her ay 7-8 bin girip çıkıyor alım satım ödemeler vesaire ama sicil bir türlü düzelmiyor ve beni negatif etkiliyor. Maaş bordrosu alıp (2.000) tl vakifbank veya herhangi bir bankaya gitsem kredi çıkma imkanı var mıdır acaba gene sicil bozuk diyip yollarlar mi benim istediğim kefilsiz, bankaya teminat bırakmadan para çekebilmek. İsterse 1 ay vadeli 40 bin TL versin isterse 36 ay vadeli 40 bin TL farketmez zaten onları düzenli ödediğim zaman ben hertürlü notumu yükseltir yürürüm bir kereligine mahsus çekmem gerekiyor bu arada ihtiyacım olduğu için değil ilerisi için lazım bana çünkü kafamda ileriye dönük farklı projeler var arsami vesaire de satılığa çıkardım yatırım yönünü değiştiriyorum.

    Haaaa!! bu arada sende benim gibi, ilk defa vergi mükellefi olacaksan "Genç girişimci" google'da arat, yıllık 75 bin Lirayı aşmıyorsa kazancın vergi ödemezsin

    hocam merhaba benim de bir sorum olacaktı ben yap kredi bankasında kredi çektim 15.000 18 ay; bana 80 tl masraf, 65 tl hayat sigortası ve 99 tl kişisel güvence sigortası yaptılar, bu paraları geri almam mümkün müdür? bana hayat sigortası zorunlu dendi ama diğer için bişey dediğini hatırlamıyorum, beni biraz duruma getirip onaylattı. En azından kişisel güvence sigortasını iptal ettirip paramı alabilir miyim? şimdiden teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murattekno


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN


    quote:

    Orijinalden alıntı: pRo.

    @mgmslck

    Üstad zaten sorun şu ki borcu faiziyle, avukat masrafı ile herşey dahil söylendiği anda ödediğimiz halde kara liste vesaire diyorlar bence kara listeye girmenin belli şartları olmali mesela 5.000 TL üstü borcu olup ödemeyen kişiler veya çalışan için maaşınin 2-3 katı gibi rakamlar vesaire. Yani benim 3 senedir alamadığım krediler ile ben en az 200bin tl para kazanırdım ki bu az bir rakam değil az bile söylediğim halde. Para kazanmanın öyle bir formullerini biliyorum ki ( asla yasa dışı değil ) en kral bankacı duysa kredi vermediğine pişman olacak duruma gelir. İstanbul da benim kadar ucuza döviz alış satışından komisyon almadan alışveriş yapacak insan sayısı çok azdır ki babamın 50 senelik ticari geçmişi ve dostları sayesinde girilemeyen en kral yerlere giriyorum komisyon yok telefon ile alım satım gerekiyor ise adrese getiriyorlar ama ben böyle birşey yapamadığım için sinirden ölüyorum. Benim bir hedefim vardı 30 yaşıma gelmeden 1 milyon Türk lirası sahibi olmak gibi ve bunu aileden sıfır yardım alarak yapacağim ki hala uğraşıyorum. Babam hep der paranı silah gibi kullan kimse görmesin bilmesin ama gerektiği yerde vur kafasına göster gücünü biz beyinle iş yapıyoruz der. Bakıldığı zaman kredi alan bir insan ya araba alıyor ya sağa sola harcıyor veya saçma bulduğum gibi ev alıyor. Neyse çok uzattım üstad para kazanmak cok basit elinde az bir para olsun kafan çalışsın gücünü harcamadan rahat çok güzel paralar kazanırsın veya diğerleri gibi kredi batağı içinde sürünürler hayat basit para kazanmak daha basit yeter ki insan aklını kullansın ben de ufacık miktarlar yüzünden ticaretimi yavaşlattim yaptığım en büyük hata budur genç yaşımdaki.

    canım kardeşim mesele o değil.
    benim hesabıma ayda 300-400 bin lira para giriyor umurlarında mı? 20 den fazla tapum var(değerli) umurlarında mı? sonra gittim vergi levhası aldım vergi matrahıma bakıyorlar trink veriyorlar belgeleyecen geliri yoksa gg..
    bu arada sen kamu çalışanı mısın? kadrolu?

    Hocam kamu çalışanı değilim kendime ait lokantam var babam emekli olduğu için onun üstüne yaptım bağ kur işlerine girmek istemediğim için. Dükkana sabah gelip yemekleri yapıyorum öğlen servislerini yapıyorum sonra araba galerimiz var orada vakit geçiriyorum ayrıca döviz işiyle uğraşıyorum. Üzerime arsa var vesaire onu geçtim lokantada aşçı olarak görünüyorum maaş 2.000 tl görünüyor ve sigorta düzenli ödeniyor. Bankaya gittiğim zaman kredi alamadığım için sinirim bozuluyor çünkü telefonlar, faturalar hepsi otomatik ödeme talimatli. Hesabımda en az 4-5 bin euro bulunuyor, her ay 7-8 bin girip çıkıyor alım satım ödemeler vesaire ama sicil bir türlü düzelmiyor ve beni negatif etkiliyor. Maaş bordrosu alıp (2.000) tl vakifbank veya herhangi bir bankaya gitsem kredi çıkma imkanı var mıdır acaba gene sicil bozuk diyip yollarlar mi benim istediğim kefilsiz, bankaya teminat bırakmadan para çekebilmek. İsterse 1 ay vadeli 40 bin TL versin isterse 36 ay vadeli 40 bin TL farketmez zaten onları düzenli ödediğim zaman ben hertürlü notumu yükseltir yürürüm bir kereligine mahsus çekmem gerekiyor bu arada ihtiyacım olduğu için değil ilerisi için lazım bana çünkü kafamda ileriye dönük farklı projeler var arsami vesaire de satılığa çıkardım yatırım yönünü değiştiriyorum.

    Haaaa!! bu arada sende benim gibi, ilk defa vergi mükellefi olacaksan "Genç girişimci" google'da arat, yıllık 75 bin Lirayı aşmıyorsa kazancın vergi ödemezsin

    hocam merhaba benim de bir sorum olacaktı ben yap kredi bankasında kredi çektim 15.000 18 ay; bana 80 tl masraf, 65 tl hayat sigortası ve 99 tl kişisel güvence sigortası yaptılar, bu paraları geri almam mümkün müdür? bana hayat sigortası zorunlu dendi ama diğer için bişey dediğini hatırlamıyorum, beni biraz duruma getirip onaylattı. En azından kişisel güvence sigortasını iptal ettirip paramı alabilir miyim? şimdiden teşekkür ederim

    Şimdi hocam eğer, kredinizi vadesinden önce kapadığınız taktirde(Erken Kapama) iade almanız mümkündür.
    Fakat, erken kapama yapmadığınız taktirde geri iade almanız mümkün müdür tam hatırlamıyorum.
    Sigorta iadesi için detaylı bilgiyi burada bulabilirsin:https://mtt-bank.com/2017/02/28/kredimi-erken-kapattigimda-hayat-sigortasi-tutarini-iade-alabilir-miyim/

    dosya masrafı ödediniz mi? 80 TL yüksek ihtimalle dosya masrafıdır. dosya masrafı iadesi için iade alabilmen mümkündür tek yapman gereken bir dilekçe yazmak onun içinde seni şuraya alalım;https://mtt-bank.com/2017/02/28/kredi-cekenler-dosya-masrafini-nasil-geri-alir/




  • hocam çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi erken kapama yapmaya çalışıcam ama şu dosya masrafını geri almakla ilgili aklıma bişet takıldı, sizin verdiğiniz sitede dosya masrafı alındığına dair belge sunmanız lazım demiş ama bende beloge yok sadece hesabımdan çekilen 80 tl yazıyor, yani internet banbkacığında görünüyor, onu çıkarsam size kabul ederler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murattekno

    hocam çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi erken kapama yapmaya çalışıcam ama şu dosya masrafını geri almakla ilgili aklıma bişet takıldı, sizin verdiğiniz sitede dosya masrafı alındığına dair belge sunmanız lazım demiş ama bende beloge yok sadece hesabımdan çekilen 80 tl yazıyor, yani internet banbkacığında görünüyor, onu çıkarsam size kabul ederler mi?

    Dekont çıkaramıyor musun?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.