Şimdi Ara

ÜCRETSİZ EMLAK KOMİSYONCULUĞU KURSU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
37.040
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dürüst mesleğini layıkıyla yerine getiren %1-2 hadi %5 olsun kısmı tenzih ederek söyluyorum arkadaşların dediklerine katılıyorum.
    komisyon olayı pazarlığa tabi olup emlakcıya max %1 den fazla verilmesini yüksek buluyorum.
  • güngören halk eğitim merkezi 2 sokak üstte gidip öğrenelim birşeyler belki lazım olur.
    Siteden kayıt olayını becerebilen varmı?
  • Boş konuşuyorsunuz... Sizin gibi müşterileri ne ofisim de görmek isterim, ne de sohbet etmek isterim.. Ne de servis vermek.

    Sizin pazarlama kabiliyetiniz varsa, siz anlıyorsanız kat irtifakından, tapudan, kat mülkiyetinden, kredi işlemlerinden, buyrun siz de yapın. Öyle bahsettiğiniz gibi ıvır zıvır saçma sapan konuşmalarla olmuyor bu işler. Brandası para, sitelere yıllık ücretler para, 3.000 TL ofis kirası, giderleri, yakıt parası, vergiler, bunların hepsi para...
    Benim müşterilerim sağlamdır.. Komisyon %3'tür fakat bu konuda da yardımcı oluyorum... Size derdimi anlatmaya kalkmicam çünkü sizler koşullu şartlanmışsınız... Yapacak birşey yok sizler için. Buyrun, gidin sahibinden alın. Tapu da ayrı geçirsinler, banka faiz oranlarında ayrı geçirsinler. Ev alacak paranız varda konuşuyorsunuz sanki... Varsa dahi uğramayın benim ofisime. Hoşçakalın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tobin Bell

    hakemlerden sonra en çok küfür yiyen meslek grubu olsa gerek :)



    +1

    +1
  • ben 2010 da ev aldım, 160 bin tl ödedim, %3 emlak komisyonu. muhtemelen satıcı da ödedii. remax emlakçısından aldım. daireye aldıktan 2-3 ay sonra taşındım, ki ne göreyim banyo hatalı, eğim yanlış verilmiş falan, su birikiyor, tam rezillik. neyse 6 ay sonra taşındım. şimdi öğrenci kalıyor ama onlarda zorlanıyor, su birikintisi nedeniyle aşağı daireye su akıyor, muhtemelen komple fayansları sökücem tekrar yaptırıcam, ki bi dünya para gidicek.

    tek tesellim, 160bine adım, 170 bine maliyeti oldu ama şimdi değeri 250-300 bin arası, ki önümüzdeki seneye kadar satmayı düşünüyorum, tabi banyoyu yaptırdıktan sonra.

    kısacası, remax olsun bir başkası olsun, yalan var, dolan var. herşeyi açık söylemiyorlar amma velakin emlakçılık da ihtiyaçtı.

    bu arada not: kiraya verirken emlakçı kullanmadım, henüz dairenin camına "sahibinden kiralık tel:..." yazısını yapıştırırken aynı anda kiraya verdim.

    bence kiralarken ya da satarken emlakçı kullanmamak gerekiyor ama dediğim gibi kimi durumlarda zaruri olabiliyor.
  • O kadar çok insanın duasını aldık ki dairesini sattığımız için, daire aldığımız için... İnsanlar cama yapıştırmakla bitiyor sanıyorlar... Bunun brandası var, reklam çalışması var, dopingli ilanlar, benzini var, kirası var. Kardeşim inan ki mal sahipleriyle önceden pazarlık ediyorum. 260 milyarlık evi 220 bine çekiyorum. Ben bu fiyata düşürmesem gidip 250 bin tl den alacak. Bunu ispatlarım sana. Bu işi dürüst yaptığım için çok para kaybettim ama şimdi topluyorum meyvelerini.
    Çünkü satış yaptığım müşteriler geri dönüyor ve akrabalarına da ev aldırıyor. İnsanlar pazar günü pikniğe denize giderken, ben daire gezdirip pazarlık yapıyorum bu sıcakta... Açık öğretimden emlak ve emlak yönetimi okuyorum tam layığı ile yapmak için... Ben daha ne diyeyim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DreemKeeper_

    O kadar çok insanın duasını aldık ki dairesini sattığımız için, daire aldığımız için... İnsanlar cama yapıştırmakla bitiyor sanıyorlar... Bunun brandası var, reklam çalışması var, dopingli ilanlar, benzini var, kirası var. Kardeşim inan ki mal sahipleriyle önceden pazarlık ediyorum. 260 milyarlık evi 220 bine çekiyorum. Ben bu fiyata düşürmesem gidip 250 bin tl den alacak. Bunu ispatlarım sana. Bu işi dürüst yaptığım için çok para kaybettim ama şimdi topluyorum meyvelerini.
    Çünkü satış yaptığım müşteriler geri dönüyor ve akrabalarına da ev aldırıyor. İnsanlar pazar günü pikniğe denize giderken, ben daire gezdirip pazarlık yapıyorum bu sıcakta... Açık öğretimden emlak ve emlak yönetimi okuyorum tam layığı ile yapmak için... Ben daha ne diyeyim..

    arkadaşım siz işinizi düzgün yapıyor olabilirsiniz ama bu kaideyi bozmaz ki,ülkede emlakçıların bir odası var,başkanı var güya..ne yapar ne eder makam aracıyla gezmekten başka merak ederim..

    emlakçılar bir, rent a carlar iki ellerine düşmeye görün...bide şu o kadar akıllıysanız emlakçıya gitmeyin sözü hoş değil zira artık sahibinden ev satışı bitmiş durumda kimse uğraşmıyor veriyor emlakçıya herkes...sektörde ev satışlarının çok büyük bir kısmı emlakçı eli ile yapılırken bu sektörün bu kadar başıboş olması bizim şikayetimiz..yahu bir düzen yok,herkes tuttuğuna nasıl geçiririm peşinde...siz birde eğitimini alıyormuşsunuz ne güzel keşke herkes sizin gibi olsa ama sizde iyi biliyorsunuz ki bu sektörde sizin gibi eğitimli insan sayısı konuşulmayacak kadar azdır..

    bugün masa sandalyeden ibaret tonla emlakçı vardır ve bunlar çokta iyi komisyonlarla iş yaparken devlete tabirii caizse zırnık ödemekte yada ödememektedirler..
  • Eyvallah Yarbay
  • Genelleme yapmayı hiç sevmem ama kendi yaşadığım olayı anlatıyım: ankaranin bir semtinden babamlara bir ev alcaktik ve beğendikleri bir ev için yakındaki emlakçıya gittik. Fiyat alındı emlakçı son x tl olur dedi. Bizim imkanımız el vermedi ve alamadık. Kısa bir süre sonra tesadüfen başka bir emlakçıdan evi 5.000 tl daha düşük fiyata aldık. Diğer emlakçıda fiyat hala aynıydı. Bu ise aklım ermedi vesselam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboofe

    Arkadaşlar çoğunluk emlakcıların ne kadar üçkağıtcı dolandırıcı olduğundan bahsetmiş ben kısaca özetliyorum.Siz evinizi satıcaksınız yada kiralayacaksınız ama çalışıyorsunuz evde yalnızca eşiniz var çocuklarınız var cama kiralık yada satılık diye yazdığınızda eve siz yokken gelip gideceklerin ne biçim insanlar olduğunu nerden bileceksiniz?Ama benim vaktim yok evimin ordan bir emlakcıya verdiğim zaman adam benim istediğim rakama kiraya veriyor bütün evrakları imzalatıyor yani sağlam yapıyor.O bahsettiğim emlakcıya girerken nerdeyse önümü ilikliyorum adam herşeyi yasal yapıyor pırıl pırıl dükkanı ve çalışanları var.Saygım sonsuz.Şunu anlatayım birde bizim evi babam kiraya verecekdi,evin oraya gittik babamla , orda duran bir esnaf bakkal sizin eve kiracı buldum abi diyerek bir hemşerisini getirdi babamda evi adama kiraya verdi yalnızca 1 kontratla , inanmayacaksınız 1 sene düzenli oturdukdan sonra 7 ay lık kirayı vermedi biz git gel uğraş uğraş 7. ayın sonunda birikmiş elektrik borçlarınada razı olarak evi boşaltırdık.Birde kayınpederim evini kiraya verecekdik kiracı bulduk gene ama bu sefer bizim ordaki emlakcıya yaptırdık işlemleri.Adam birsürü senet sözleşme tahliye taahütnamesi falan imazlattı.sonrasın onun kiracısıda 4-5 aylık kirayı vermedi hemen kayınpeder avukata verdi evraklar sayesinde kirayıda kurtardı masraflarıda.

  • Her meslekte olduğu gibi derlerya, daha fazlasıyla kalitesiz emlakçılıkta var. Ama dürüstleride var şansına rastlarsan yada tepip gitmesen. Ben Antalyada ev arıyordum bir dairenin üzerindeki sahibinden satılık telefonu aradım. Ev sahibi 60 dan aşağı inmedi bayağı görüştük kızı oradaydı oda aradı, adam Nuh diyor peygamber demiyor. Oradan uzaklaşırken diğer duvarda asılı afişde emlakçı telefonunu fark ettim. İş olsun diye aradım ve en az 62 bekliyordum emlakçı da 60 dedi, ufak konuşma sonucu 58 e bağlarım dedi, şimdi ben düşünüyorum benin cebimde 58 + komisyon ,yada sadece 60 çıkacak. Ev sahibi 58 alacak belkide komisyonda verecek. Bu ev sahimini ne yapmak lazım. Kazık yontulmuşmu yada az yontulmuş olsun hiç yontulmamış demedim insaflıymışım ama mutlaka birisi olmalı
  • kardeşim de emlakçı. 2 yıllık emlak ve emlak yönetimi mezunu.. 4 yıllı işletme mezunu .. maaş yok, şu an ssk da yok, şirkete bağlı, komisyon usulü ile çalışır.
    işini güzel yapmaya çalışır, düzgün çalışıp çevresine memnuniyet verdikçe memnun kalanlar iş yapmaya devam eder..

    komisyonları da katı ve net değildir.. anlaşmaya bağlı olur.. 200 getir üstü senin olsun tazrında çalışmayı kabul etmez. mülk sahibinin ne isteğini müşteri gayet şeffafça bilir. iki taraf arasında gizleme örtme yapmaz..
    semtin rayicini bildiği için ev sahibine evin satılabilecek ya da kiralanabilecek gerçek değerini çıkarır, ev sahibi ve eve talip olan kişi için bu güzel bir fırsattır.. çıkarttığı rayiç fiyatı dikkate almayanlar 2 - 3 ay bekledikten sonra kardeşimin haklılığını anlayıp evlerinin rayicini doğru belirleyerek alışverişlerini tamamlarlar.
    tapu işlemlerinde ve kiralama sözleşmelerinde, anlaşmalarda müşterilere ve ev sahiplerine yardımcı olur.. zaten aldığı ücretin içinde bu hizmette vardır. ama çoğu emlakçı bunu yapmaz, yapsa da ek ücret istemeye çalışır..

    akşam mesai bitiminden sonra çalışanlar ev görmeye gelebildiklerinden akşam ve geceleri müşteri bekler..
    gece bir buçukta telefonlara cevap verir..
    pazar günleri tek bir müşteri için ev göstermeye gider

    hergün 20 tl taksi parası verir, müşterilerine ev göstermek için.. 400 tl yi bulur aylık
    aylık 150 tl cep telf masraf
    aylık akbil ayda 2 defa doldurur 280 tl
    branda afiş reklam masrafı .. net bilemiyorum.. ne kadar olur ayda 100 tl diyelim
    yemek cepten .. aylık 200 tl olsun
    kendi ssk primlerini de ödemeye başlarsa 300 tl de oraya..
    belli süre iş yapamadığı zaman şirkete masa kirası da öder..
    aylık toplam masrafı 1400 tl olabiliyor...

    emlakçı ne iş yapıyor; bi masa, bi sandalye, bi telefon! diyenlere


    avrupa birliği uyum sürecinde bir çok yenilikler geldi.. yakında emlak işlerimizde emlak ve gayrimenkul uzmanlarının elinden geçerek daha düzgün hale gelecek sanırım.. o yönde çalışmalar var... ev kiralamak satmak kiraya vermek isteyenler emlak uzmanlarına başvuracak ve herşey düzgün yapılacak, karşılıklı haklarımız korunacak, kaçan vergiler gelirler de kayıt altına girmiş olacak
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Belirtmek isterim ki, meslekler değil, insanlar kötü olur. Bir insan kötü karaktere sahipse, yaptığı iş ne olursa olsun, orada namussuzluk vardır. İşçisinden patronuna, çiftçisinden dişçisine ne olursa olsun fark etmez.

    Ülkemizde emlakçılığın temeli mal sahiplerine ve sonrasında alaylılara dayanır ki, alaylılar da işin inceliklerini mal sahiplerinden öğrenmiştir. Şikayet ettiklerinizin çoğunu bu iki grup içerisine alabilirsiniz.

    Gelişmiş ülkelerde insanların doktorları, avukatları olduğu gibi, gayrimenkul danışmanları da vardır. Gayrimenkul sektöründe, kurumsal hizmet güvencesiyle ve şahsi itibarına önem vererek faaliyette bulunan emlakçılarla insanımız yeni yeni tanışıyor ve alışıyor.

    Bu süreçte emlakçı ile sorun yaşamak istemiyorsanız, tanımadığınız emlakçılara mesafeli yaklaşın ve en kısa zamanda güvendiğiniz bir emlakçınız olsun mutlaka.

    Emlakçınıza yetki verin, sizin adınıza malınızı pazarlasın, sizi sadece ciddi müşterilerle muhatap etsin ve aldığı teklifleri size ulaştırsın.
    Emlakçınıza gidin, size ve bütçenize uygun nereden ne istiyorsanız araştırsın, sizi yönlendirsin.

    Bunları yapmadığınız sürece önünüze gelen emlakçının insafına güvenmek durumunda kalır ve aklınızda sürekli soru işaretleri taşırsınız.

    Unutmayın ki, genel itibariyle mal sahibi malını övme (fiyatı yüksek tutma), alıcı kötüleme (fiyatı düşürme) eğilimindedir. Dengeyi, Gayrimenkul Danışmanı sağlar.

    Bir yer göstermenin karşılığı bu kadar olmamalı tarzında yapılan yorumları okuduğumda aklıma, doktordan çıktığında "bi sırtımı dinledi, şu kadar para aldı" diyen insanlar geldi. Hoş karşılıyorum.

    Selamlar..
  • Fatih bölgesinde eğitim veren Özel Sur Emlak Kursu'nda İŞKUR destekli olarak bakanlık onaylı emlakçılık kursanları veriliyor. Detaylı bilgiyi Sur Emlak Kursu adresinden alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabiaga

    avrupa birliği uyum sürecinde bir çok yenilikler geldi.. yakında emlak işlerimizde emlak ve gayrimenkul uzmanlarının elinden geçerek daha düzgün hale gelecek sanırım.. o yönde çalışmalar var... ev kiralamak satmak kiraya vermek isteyenler emlak uzmanlarına başvuracak ve herşey düzgün yapılacak, karşılıklı haklarımız korunacak, kaçan vergiler gelirler de kayıt altına girmiş olacak


    o standartlara göre çalışan çok uluslu firmaların TR temsilcilikleri var

    ve örneğin siz satıcı iseniz bu firmaya başvurduğunuzda bir sözleşme imzalamak zorundasınız
    bu sözleşme bu bahsettiğin konularda atladığın bir madde içermekte !

    sözleşme metni kabaca şu şekilde

    gayrimenkulünü satmak amaçıyla gelen kişi
    belirlenen x süre ( genelde 6 ay ) zarfı içinde satıştan vazgeçtiğini ifade eder ise
    gayrimenkulünü satışı için yapılan çalışmanın bedelini öder hükümleri yer almaktadır.
    dahası gayrimenkulünü satış işlemi için seçilen emlakçı (komisyoncu) sadece 1 muhataptır.

    yani öyle anahtarcıya git 10 kopyasını çıkar
    10 emlakçıya dağıt kim önce işi bağlarsa işimi hallederse
    ona komisyon vereceğim konusu yok !

    yeni sistem gelirse sen önce sözleşmeye imza atacaksın (imza yoksa experde yok !)
    sonra exper gelecek ölçecek biçecek !
    burasının gerçek değeri 200 değil 100 lira satış fiyatı var
    bu şekilde işlemi başlatıyoruz dediği zaman

    haliyle eski sistem emlakçıya başvuran çok oluyor.
    çünkü herkez şu 4 duvara yıllarca emek veriyor !

    kısacası keşke Avrupa emlak standartları kanunları TR tam gelse ama burası TR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huray

    Merhaba Arkadaşlar,

    Belirtmek isterim ki, meslekler değil, insanlar kötü olur. Bir insan kötü karaktere sahipse, yaptığı iş ne olursa olsun, orada namussuzluk vardır. İşçisinden patronuna, çiftçisinden dişçisine ne olursa olsun fark etmez.

    Ülkemizde emlakçılığın temeli mal sahiplerine ve sonrasında alaylılara dayanır ki, alaylılar da işin inceliklerini mal sahiplerinden öğrenmiştir. Şikayet ettiklerinizin çoğunu bu iki grup içerisine alabilirsiniz.

    Gelişmiş ülkelerde insanların doktorları, avukatları olduğu gibi, gayrimenkul danışmanları da vardır. Gayrimenkul sektöründe, kurumsal hizmet güvencesiyle ve şahsi itibarına önem vererek faaliyette bulunan emlakçılarla insanımız yeni yeni tanışıyor ve alışıyor.

    Bu süreçte emlakçı ile sorun yaşamak istemiyorsanız, tanımadığınız emlakçılara mesafeli yaklaşın ve en kısa zamanda güvendiğiniz bir emlakçınız olsun mutlaka.

    Emlakçınıza yetki verin, sizin adınıza malınızı pazarlasın, sizi sadece ciddi müşterilerle muhatap etsin ve aldığı teklifleri size ulaştırsın.
    Emlakçınıza gidin, size ve bütçenize uygun nereden ne istiyorsanız araştırsın, sizi yönlendirsin.

    Bunları yapmadığınız sürece önünüze gelen emlakçının insafına güvenmek durumunda kalır ve aklınızda sürekli soru işaretleri taşırsınız.

    Unutmayın ki, genel itibariyle mal sahibi malını övme (fiyatı yüksek tutma), alıcı kötüleme (fiyatı düşürme) eğilimindedir. Dengeyi, Gayrimenkul Danışmanı sağlar.

    Bir yer göstermenin karşılığı bu kadar olmamalı tarzında yapılan yorumları okuduğumda aklıma, doktordan çıktığında "bi sırtımı dinledi, şu kadar para aldı" diyen insanlar geldi. Hoş karşılıyorum.

    Selamlar..

    O bir sırtını dinleyen kişinin aldığı eğitimin içeriği hakkında eminim ki detay bilginiz yok! Emlakçılık her elini kolunu sallayanın açabildiği eğitim almanın yani tahsil yapmanın gerek olmadığı büyük bir çoğunluğunu çarçakalın oluşturduğu bir meslek grubudur hocam ikisini aynı kefeye koymanız hiç mi hiç yerinde olmamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabiaga

    hergün 20 tl taksi parası verir, müşterilerine ev göstermek için.. 400 tl yi bulur aylık
    aylık 150 tl cep telf masraf
    aylık akbil ayda 2 defa doldurur 280 tl
    branda afiş reklam masrafı .. net bilemiyorum.. ne kadar olur ayda 100 tl diyelim
    yemek cepten .. aylık 200 tl olsun
    kendi ssk primlerini de ödemeye başlarsa 300 tl de oraya..
    belli süre iş yapamadığı zaman şirkete masa kirası da öder..
    aylık toplam masrafı 1400 tl olabiliyor...


    ne kadar gittiği değil !

    ne kadar gelir (kâr) bıraktığı önemli !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Ağustos 2012; 21:03:16 >
  • konu baslıgı ucrretsiz emlak komisyonculuğu kursu arkadaslar emlakcılık bir meslek neticede.meslek ki sertifikayla yapılıyor.ama yok sertifikasızlar da yapıyor diyorsanız maliyeye şikayet ediceksiniz.hemde üste para alırsınız.mali işlerde şikayetlerde ödül var ödül:)


    şimdi acaba konu baslıgıyla ilgili kurs var mı etrafınızda soru bu dostlarım
  • Normalde ücretli ama işkur destekli olarak Sur Emlak Kursunda ücretsiz olarak sertifika alınabilecekmiş. arayıp bilgi alınabilir.
  • http://www.emlakcilikkursu.net/ bu firmada kurs veriyormuş, önerirmisiniz bu firmayı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.