Şimdi Ara

Ücretsiz CDN Hizmeti veriyorum - CDN Kardeşliği :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    bunny.net dan cdn hizmeti aldım ama 5 site barındırmama rağmen kotayı dolduramadım. Şu an hesapta 20 dolar var ve harcadığım her 1gb için $0.0114 almakta. 1 yıl geçti ve alt limit olarak yüklediğim 10 dolardan sadece 0.3 dolar harcamışım. Siz bu 10 doları yatırmayın diye beni zorlmayacak şekilde sitelerinizin cdn altyapısını benim hesap üzerinden yapabilirim isterseniz.

    CDN nedir onu açıklayayım. Açılımı Content Delivery Network diye geçiyor. Türkçesi İçerik Dağıtım Ağı yani sitenizin statik dosyalarını js, css, tüm resimlerin kopyasını şirketin sahip olduğu 24 pop noktasında saklayarak pop noktasının olduğu ülkeden giriş sağlandığında o ülkedeki sunucudan ziyaretçiye gösterilmesi. Yani Amerikadan sitenize giren birisi taa gelip de Türkiye'den statik dosyaları istemek yerine Amerika'da kopyası bulunan statik dosyaları indiriyor veya görüyor. CDN google'ın bayağı sevdiği birşeydir. Bu pop noktaları da en hızlı sunuculardan oluşmakta. Sitedeki Network kısmına girerseniz görebilirsiniz.

    CDN olayının bir dezavantajı var. Statik dosyalarınız değiştiğinde ya da yenisi eklendiğinde her seferinde hostingteki statik klasörünün içine o dosyaları koyup cdn sunucusuna bunu güncelle komutu vermeniz. O kısmı ben size sağlarım ama uğraşmak istemem derseniz standart, çok güncelleme olmayan şirket sitelerinizi barındırabilirim seçim size kalmış.

    Sitenizde özellikle wordpress ise kuruluma yardımcı olabilirim.

    Güvenilirlik konusuna gelince 2005 ten beri bu forumdayım birçok konuda yüksek gösterim almış konularım var. Yani sadece kullanılmayan ve boşu boşuna duran bir kaynağı sizinle paylaşmak istedim.

    İlgilenen arkadaşlar bana özel mesajdan ulaşabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 15 Temmuz 2022; 1:9:10 >







  • UP !
    Bilgi almak için : t.me/tiklakonus herkesi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 13 Temmuz 2022; 4:39:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.