Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Bir suçu çok fazla kişinin, uzun zamandır emek vererek işlemesi onu legal yapmaz. Böyle bir savunma da olmaz. Hakim karşısında böyle bir savunma yaparsan, alacağın ceza daha fazla olur, bundan emin olabilirsin.

    Senin mantığınla uyuşturucu madde yetiştirenleri de şikayet etmemek lazım. O işte de yüzlerce insan çalışıyor, o otların toprakta yetişmesi aylar sürüyor. Ne yani şimdi o adamların da mı emeklerine saygı duyacaksın?

    Ya da çok eşyalı lüks bir evin var diyelim. 100 kişilik bir hırsız grubu bir gece evine girse, sabaha kadar evinde bir çöp bile bırakmasa ve gitse, "ya adamlar 100 kişi gelmişler, sabaha kadar bütün eşyaları sırtlayıp götürmüşler, emek var emek!" deyip polise gitmemen lazım o zaman.

    Suçun, kanunsuzluğun emeği olmaz. Şu emek edebiyatı yüzünden ülkede gerçek emeğin bir değeri kalmadı. Emek deyince insanların aklına ilk olarak internet meme'i olan "emeğe saygı +rep" geliyor. Sıçtığın bokta da emek var, ona da saygı duy o zaman.

    Kimse bu gruba çıkın RDR 2 çevirin demedi, kendileri böyle bir işe girişti, önünü arkasını düşünmeden. Şikayet edilmeleri de yine kendi suçları, rüzgar ektiler fırtına biçtiler. Kendi düşen ağlamaz.

    Alıntıları Göster
    Çeviren insanlar tam olarak illegal iş yapmıyor ki. Gta v de bile yüzlerce mod yapıldı, hatta bazıları paralı. Yani bu nokta rockstar tam olarak net değil çünkü modlar oyun satışını artırıyor. Büyük bir şikayet gelmediği sürece rockstar ses çıkarmıyor. Artık nasıl bir şikayet yapıldıysa adamların avukatları direk ulaşmış çeviren ekibe. Peki rockstar haksız mı dersen, hayır değil adamların kendi ürünü isterse yaptırmaz engel olur.




  • Biz konsolda da böyle bir sistem olsa keşke de her oyunu Türkçe oynasak diyoruz, sizler ise beğenmiyorsunuz. 30-50 lira hiç önemli değil yeterki her oyunu Türkçe oynayabilsek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkimjj -- 23 Temmuz 2020; 12:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet edenler haksız.Oyuncular şirketlerden önce gelir

    İçte olan içte kalmalı
  • bedavaya verip donation isteseler bu sorun çözülür

    Ben gönüllü çevirmen olurum donation'lardan %15 pay alırım.
    Profesyonel çevirmen değilim deneyimsizim ama deneyimli olsam zaten nakit para isterim cümle başına.

    P.S: Rockstar'ın tüm oyunlarını oynadım genel olarak kullandıkları dile hakimim.
    Normaldede oynadığım oyunların %80ni story odaklıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Temmuz 2020; 13:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Pes 6 yamaları için para isteyen ekip hangi ekipti merak ettim. Özellikle ilgili mi çekti çünkü ben Pes serisi için yamalar yapan bir sitede admin olarak çalıştım 4-5 sene o yıllarda ve Pes 6 serisi için para isteyen siteler veya ekip nedense hatırlamıyorum o sebeple bunu okuyunca şaşırdım ve merak ettim o ekibi.
  • bydeprem kullanıcısına yanıt
    Lolde ve csgoda da birsürü paralı script ve yama var onu napçaz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Faturasi fisi varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    Faturasi fisi varmi ?
    Var. Ödeme sonrası İyzico aracı şirket üzerinden alabiliyorsunuz. Elektronik posta ve ya İyzico'dan temin edebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    iyzico ödeme sistemi fatura sistemi değil diye biliyorum. coinpayments'tan farkı yok.

    örnek elektronik fatura varsa sansürleyip koyabilir misiniz?
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    Faturayı E-posta ile alabiliyorsun..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevirmenlik gönüllü işidir. ücretli yapılmamalı. bir de aylık ücret alınıyormuş ne günlere kaldık
  • Bizim insanların genel derdi bir işi yapanı nasıl aşağı çekerim derdinde.Akadaşlar oyun çeviren arkadaşlara bu kadar yüklenmek hakaret küfür hoş değil insanları bunaltmayın. Eğer bunaltılması gereken birisi varsa şirketlere 7/24 taciz ededin türkçe oyun istiyoruz diye fark yaratın.
  • Senin ''Ben yaptığım yamalardan para almadım kimsenin para almasını da onaylamıyorum'2 düşüncene katılmıyorum.
    Özellikle belli bir sayıdan fazla metin içeren büyük yamaların ücretle satılmasını süreklilik açısından destekliyorum. Bu işin hukuki teknik bir sakıncası riski varsa bırakın o kısım asıl muhatapları olan çeviri grubu ile yapımcı firma arasında kalsın. firmanın avukatıymış neden ''yamalar ücretli olmasın'' dayatması yapıyorsunuz anlamadım. Bu bir risk evet doğru. RDR2 için çeviri grubu bu riski aldı ve yanlış bir ücret planlamasıyla, şikayet eden arkadaşlarında katkılarıyla yama rafa kalktı. evet bu bir risk. ama bu süreçler yaşanacak, yapımı doldurmadığı bu boşluklar resmi yoldan halledilemiyorsa bir şekilde halledilecek. Ve bunu yaparken büyük efor ve zaman gerektiren yamalar yapıldığında o emeklerin karşılığının ücret olarak verilmesi gerekiyor. ben gönül rahatlığıyla verdim vermeye de devam edeceğim. Yamalar harici olarak yapılıyor isteyen para verip o yamayı alır, parasını verip aldığı oyuna ekler kullanır. Bu ücret olayının fazla abartıldığını düşünüyorum. kimsenin babasının uşağı yok burada, gece gündüz uykusundan feregat edip binbir emekle bir yama yapılacak sonra bedavaya dağıtılacak. oldu, ne güzel dünya.




  • Konu zaten amacina ulasti sikayet olayi olmadan tum ucretli ceviri gruplari Dh den cekildi cevrilen tum yamalar askiya alindi Horizon vb
    Arkadaslar el birligiyle Turkce yama isini bitirdi
    Yok ucretsiz cevirmenler var onlar cevirir diyen varsa hic sanmiyorum en son cikan ucretsiz ceviri Star wars jedi zaten oda yarim yamalak kaldi
    Ayrica Dh turkce yamalar bolumude artik kisisel tartismalarin yasandigi bir bolum olmaya basladi herkese hayirli olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baaburcan kullanıcısına yanıt
    evet bir kriz yaşanıyor doğru ama ücretli yama olayının bittiğini düşünmüyorum. Ticari modeli değişir ama bir şekilde olacaktır olmalıdır da.Ben ortaya konulan emek ve harcanan zamanın tabiki de karşılığının olması gerektiğini düşünüyorum. Büyük bir yama yapıldığında direk yama satılmaz da mesela üzerinde çeviri grubunun ambleminin olduğu bir porselen bir kupa satılır mesela. Tabi onu da satmanın teknik olarakyasal bir yolu bulunur. bu örnek gibi ticari bir model olabilir. kimse kimsenin kölesi değil, gece gündüz uğraşarak kimse kimseye bedavaya yama yapmaz. hatta yapmamalı zaten. Bu dönemde geçecek ama ihtiyaç olduğu sürece yama olayı bitmez.
  • ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    Hocam cok onemli beklenen oyunlar haric artik gruplarin bu riski alacaklarini sanmiyorum
    Yarin bu sikayet eden kisilere kaldi artik bu Dh
    Bu adamlar icin emek filan onemli degil 5-10 lira vermemek icin 4-5 sayfa yazi yazan adamlar yazi yazarken tukketigi internet parasi belki daha fazla tutuyordur ama onlarin tek derdi kimse bu isten para kazanmasin hasetlik kiskanclik baska aciklamasi yok Turkce yama gelmesin diye kendi insanini sikayet eden bu kisilerden ne beklenir aynen dediginiz gibi bu yama grupuyla firma arasindaki sorun bu durumu sikayet edip Türk oyuncusunun yaninda duracaklarina Oyun firmalarinin yaninda durmuslardir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke bu başlığın sahibi forumdan def edilse. Emekli amcalar gibi her şeye zıplayan, insanların Türkçe oyun oynama şansına ve hakkına salça olan iğrenç bir tavır gösteriyorsun hocam.

    Evinde ego kasacağım diye yüzlerce insanın nefretini ve bedduasını alıyorsun. Umarım bir şekilde bedelini de ödersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 25 Temmuz 2020; 13:9:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.