Şimdi Ara

UÇAK BİLETİNDE 2. İSİM YANLIŞLIĞI - GÜVENLİKSİZ SAÇMA UÇUŞ PROSEDÜRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anadolujetten yurt içi uçuş aldım internet üzerinden. 2 ismimi yazmamışım. ismim ali veli demir olsun ali demir yazıyor sadece. Bunu böyle yazdığımı hatırlamıyorum ama yaptık bir hata.

    Benim anlamadığım kısım burda başlıyor. Ben oraya yanlış isim yazsam ana adım baba adım tc kimlik numaram her şeyim doğru. Benim ismime sahip onlarca belki yüzlerce kişi türkiyede yaşıyorken benim tc kimlik numarama sahip sadece 1 kişi var.

    Anadolujeti aradığımda biliyoruz ama önemli olan isim dediler. ÖNEMLİ OLAN İSİM?? Yani ben ismi başka ali demir olan birine bileti satabileceğim öyle mi :D

    Hatayı kabul ediyorum ama uçuş prosedüründeki bu saçmalık nerden geliyor? İnternette aynı isme sahip kişiler birbiri arasında bilet satarken denk gelmiştim nasıl yapıyorlar ki tc kimlik numaraları farklı değil mi diyordum içimden. Demek isim aynı olduğu sürece hiçbir önemi yok :D

    Sizce risk alıp uçuşa gidiyim mi? Sabah çok erken uyanacağım ve kabul edilsem bile dönüş biletimde de aynı yanlış isim yazıyor, yani dönüşte sıkıntı çıkarsa benim için daha büyük problem bu sefer yüksek ücretli bilet almak zorunda kalacağım. Yapacağım uçuş çok önemli değil sadece gezmek için almıştım.







  • Hic bisey olmaz. Ucabilirsin.





    Benim de bu tarz olay basima geldi. Farkli sirketlerden aldim anadolu degil ama. Hic bir sorun cikmadi.

    İlk isim soy isim yeterli.



    Sen musteri hizmetlerine bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi denemek istiyorum ama aynı gün akşamında geri dönüyorum ve gidişte değil de dönüşte sorun yaşarsam o zaman curcuna başlar aşırı yüksek fiyattan bilet almak zorunda kalırım.
  • Gidecen ama donemicen. Onceki binis kartini gosterirsin. Lan geldim gidemiyom mu falan diye.



    Ya bu kadar takma.

    Ucaga binerken o 2 gorevli 100 150 kisinin ucus kartlarini kimliklerini hizlica kontrol ediyor. İnaniyor musun tek tek herseyi kontrol ediyor. Bakip geciyor...



    Risk senin tabi. Ama sahsen ben olsam giderdim. Bence sorun olmaz. Ama tabi tercih senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kurallara nereden geliyor diye sormuşsun. Uluslararası uçuş kuralları bunlar, bizim belirlediğimiz bir şey değil. IATA gibi kuruluşlar tarafından belirlendiğini tahmin ediyorum. Soruna gelecek olursak ben emin değilim, dene derim. Belli olmaz girebilirsin belki uçağa.
  • 2 sene geçmiş ama merak ettim.Binebildin mi uçağa?
  • Denemedim hocam iptal ettim bileti vergiyi falan geri ödediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende parise 5 kişi bilet aldım tüm iletlerde isim yerine soyisim soyisim yerine de isim girmişim. ( yurt dışı arjantin acentadan thy bileti aldım yarı fiyatına) müşteri hizmetleri sorun olabilir dedi. gözümüzü karartıp gittik. hiçbir sıkıntı olmadı. hatta uçağa biniş kartlarını bile online işlemlerden yaptık biletlemeye uğrayıp diyolog bile kurmadık sorun çıkar diye. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkent

    bende parise 5 kişi bilet aldım tüm iletlerde isim yerine soyisim soyisim yerine de isim girmişim. ( yurt dışı arjantin acentadan thy bileti aldım yarı fiyatına) müşteri hizmetleri sorun olabilir dedi. gözümüzü karartıp gittik. hiçbir sıkıntı olmadı. hatta uçağa biniş kartlarını bile online işlemlerden yaptık biletlemeye uğrayıp diyolog bile kurmadık sorun çıkar diye. :)
    acentanın adını pm den atarmısınız
  • Miroslav Klose M kullanıcısına yanıt
    jetcost sitesinden. zaman zaman arjantin, bolivya, güney afria mesela. indirimler genelde tek yön tek kişi oluyor. master kart visa kard gibi kartlara oluyor. tek tek birden fazla kredi kartı ile bilet alıyorsun.
  • Bben Bulgaristan vatandaşıyım. Bizim kimlikte ad baba adı soyad yazar. yani 3 ismimiz vardır hertürlü. yani atıyorum ali ben. veli babam. demir soy isim. kimlik kartında ali veli demir yazar. ama al nin altında isim. velinin altında baba adı, demirin altn da soy isim diye belirtir.
    ama sorun pasaportta isim kısmında ali veli. soy ismi kısmında demir yazar. yani veli nin baba olduğu yazmaz. böyle saçma bi sistem var.

    o yüzden ben annem babam bazen 3 isimle. bazen 2 isimle bilet aldık. yurt içi. yurtdışı efalarca bu şekilde uçtuk. ve hiç birinde bir defa bile sıkıntı olmadı. keşke sende binseydin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 7 Mayıs 2019; 13:59:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.