Şimdi Ara

Üç kez art arda yıldırım çarpan elektrikli otomobil sapasağlam kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç kez art arda yıldırım çarpan elektrikli otomobil sapasağlam kaldı
    Çin'in kuzeydoğusundaki Huangshi bölgesinde ilgi çekici bir olay meydana geldi. BYD Song Plus marka bir elektrikli otomobile peş peşe üç kez yıldırım düştü. İşin ilginç tarafı ise aracın bu güçlü doğa olayından ciddi bir hasar görmeden kurtulmuş olması.

Ayrıca Bkz.Bir yıldır bulunamayan cesedi yapay zeka iki günde buldu

Yakındaki araçların kameralarına yansıyan görüntülerde, düşük hızda ilerleyen elektrikli SUV modeline birbiri ardına üç kez yıldırım isabet ettiği net bir şekilde görülüyor. Şans eseri sürücü bu olaydan yara almadan kurtuldu ve aracı durdurup hızla terk etmeyi başardı.

"Faraday kafesi" etkisi kurtardı

Aracı güvenli bir şekilde durdurup aşağı inen sürücü bir süre sonra geri döndüğünde şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştı. Tüm elektrikli sistemler sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Serviste yapılan detaylı kontollerde aracın elektrik motorunda, bataryasında ve diğer elektrik aksamında herhangi bir kısa devre veya hasar izine rastlanmadı.

Uzmanlar, aracın gövdesinin "Faraday kafesi" görevi görerek yıldırım akımını doğrudan toprağa ilettiğini belirtiyor. Böylece içindeki yolcular ve elektrikli ekipmanlar zarar görmedi. Düşen yıldırımların tek somut izi, aracın tavanında kalan yanık izleri oldu. 

Kaynak:https://carnewschina.com/2025/08/08/a-byd-song-plus-ev-survives-triple-lightning-strikes-unscathed-owner-and-core-systems-intact/

• Bu yaşımda hiç içten yanmalı motorlu bir araca yıldırım düştüğünü duymadım. bu elektrikli olduğu için mi çekti üzerine acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dropzone -- 10 Ağustos 2025; 15:10:30 >
  • Dropzone kullanıcısına yanıt
    Demirören Haber Ajansıyoutube
    Seyir halindeki otomobile yıldırım düştü! Olay anı cep telefonu kamerasına anbean yansıdı
    https://www.youtube.com/watch?v=uM7lF5blYOM

Youtube yazarsanız Türkiye'de dahi benzer olaylar olmuş. Elektrikli olanlar daha mı çok çekiyor bilemem tabi. Ben de sizin gibi merak ettim ve araştırdım, öncesinde bilgim yoktu.

• Sınırsız şarj olmuştur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• kraldostuz kullanıcısına yanıt
    Dış kaportanın metalinden daha uygun yol bulursa ordan gider, yani insan yolunun üstüne çıkmazsa birşey olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Batarya artık hiç boşalmıyordur belki:)

• CoreXXX kullanıcısına yanıt
    🤣

Zaten herhangi bir elektrikli aksama yıldırım ulaşsa,muhtemelen kömür eder.

• Tfn-90 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya %5 ken anında %100 olmuştur 😄😄

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çok şakası yapılmış ama zaten bataryanın yanmama sebebi yıldırımla temasa gelmemesi. Faraday kafesinin anlamı bu. Faraday kafesiyle çok güçlü bir elektrik alanının içerisinde bile çarpılmadan ve haliyle ölmeden durabilirsin. Eğer Flash karakteri gerçek olabilseydi Faraday kafesi etkisini kaldırmadan birisini - elektrik akımına temas edemeyeceği için - Flash yapamazdık.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.