Şimdi Ara

Ubuntu 17.10 numpad bazen çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Windows'un mecburi ubdatelerinden ve bir hapishanede hissetmekten sıkılarak ubuntu 17.10 yüklemiş bulunmaktayım. Daha önceden de deneyimlerim olmuştu ancak bu sefer külliyen linuxla devam edeceğim. Bir çok konuda araştırmayı ve terminal kullanmayı seviyorum ancak bazı durumlar oluyor ki işin içinden çıkamıyorum/çok zorlanıyorum/bu işin kesin başka bir yolu vardır diyorum. Şimdi burada benzer şeyleri sormak da uygun olmayacağını düşündüm. Bu konuda linuxsun ilk aylarında yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır? whatsapp yada diğer hızlı mesajlarma programları yardımıyla arada rahatsız edebileceğim birileri varsa çok güzel olur.
    Soracağım sorulara örnek olması açısından bir soru buradan sorayım. Soru: Klavyemdeki numpad rakamları hesap makinası terminal ya da txt formatlı dosyaları editlerken çalışıyor ancak chrome yada mozilla gibi tarayıcılarda çalışmıyor. Drivera ilişkin bir problem olduğunu düşünmüyorum öyle olsaydı hiç bir şekilde kullanamazdım. Şimdilik böyle basit sorular gelecektir. İyi akşamlar...







  • Ubuntu 17.10 wayland kullanıyor ve bunun sorun oluşturduğunu düşünüyorum.

    16.04 kullanın yada 18.04 çıkana kadar idare edin. 18.04 de tekrar xorg dönüldü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam açılışta ubuntu with xorg olarak başlattım ama bu sefer hesap makinasi ve txt formatlı dosyalarda da numpad çalışmamaya başladı. waylandda en azından hesap makinası ve şifre giriş gibi kısımlarda numpad çalışıyor.
  • mfbmfb kullanıcısına yanıt
    numlock tuşuna basarak aktif etmeyi denediniz mi ? ışığa bakmayın bazen hatalı olabiliyor.
  • Tabiki denedim hem de her seferinde 2 kere test ettim. Sorun hala çözülemedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.