Şimdi Ara

Ubuntu 14.04 HDMI ses çıkış sorunu ve DNS ayar sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • W7 ile gelen Dell studio 1557 notebookum var.i7 720QM işelmci, 4 CG DDR3 1333 Mhz RAM ve 512 MB ATI Radeon 4570 ekran kartı mevcut.
    W7 nin yanında Ubuntu kurdum (14.10 dan önceki sürümdü sanırım) . Ekran kartını, etherneti falan görmedi. Driverlarını indirdim ve kurdum. BU sefer kullanabildim.
    Sonra Ubuntuyu silip bir kez daha Ubuntu kurdum. BU durumda yeni sürümde ekran kartını otomatik gördü.
    Ancak W7 ile kullandığımda DVD izlerken HDMI çıkışından tv ye görüntü ve ses gidiyor. Ancak ubuntu ile sadece görüntü gidiyor. Ses gitmiyor. Ben de DVD izleyeceğim zaman W7 ile açıyordum. DNS ayarları ile ilgili W7de ya da ubuntuda sorun yoktu.

Hafta sonu bilgisayara format attım. W7yi tamamen kaldırıp Ubuntu 14.04 kurdum (ingilizce).
    1) Daha önce olan ubuntuda HDMI ile ses çıkışı olmaması aynen devam ediyor. Ekran kartından desek W7 ile ses çıkıyordu. Demek ki ubuntuya özel bir durum Önerebileceğin bir program vs var mı? DVDde HDMI ile ses çıkışı da alabileceğim.

2) Daha önceden de ayarlardan yaptığım DNS ayarı kalıyordu. Şİmdiki sürümde ise her girişte yeniden DNS ayarı yapmam gerekiyor. DNS ayarının kalıcı olması için ne yapmalıyım.

EDİT: BAŞLIĞI DEĞİŞTİRDİM .14.10 YAZMIŞIM OYSA BU 14.04

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 13 Kasım 2014; 15:14:47 >

• http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1051

grub boot manager'in kernel komut satırına "radeon.audio=1" ekleyince hdmi'dan ses gönderilir diyor. Bi dene bakalım çalışacak mı?

Ekran kartı için radeon catalyst sürücülerini mi, kernelle beraber gelen radeon sürücüsünü mü kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1051

grub boot manager'in kernel komut satırına "radeon.audio=1" ekleyince hdmi'dan ses gönderilir diyor. Bi dene bakalım çalışacak mı?

Ekran kartı için radeon catalyst sürücülerini mi, kernelle beraber gelen radeon sürücüsünü mü kullanıyorsun?

kernell ile geleni kullanıyorum..

dediğini yapmaya çalışacağım..

Bu arada DNS işi 3. gün kendiliğinden düzeldi.

EDİT: orada yazan etc/default/grub kısmına terminal açıp mı ulaşacağım. Başka bir şekilde mi.
    Pek anlamadığımı söylemeliyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 11 Kasım 2014; 14:10:11 >

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Radeon'lu laptoplar aşırı ısınma yapabiliyor. Bendeki toshiba laptop baya problem çıkarmıştı. Eğer fazla ısınma problemin varsa şu mesajıma da gözat:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99364924
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    /etc/default/grub dosyasını root yetkileriyle herhangi bir text editorüyle açıp,

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

satırını bulup,

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"

yap diyor.

Ben Syslinux boot manager kullanıyorum, grub kullanmadığım için kesin konuşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 11 Kasım 2014; 14:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

/etc/default/grub dosyasını root yetkileriyle herhangi bir text editorüyle açıp,

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

satırını bulup,

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=1"

yap diyor.

Ben Syslinux boot manager kullanıyorum, grub kullanmadığım için kesin konuşamıyorum.

biraz uğraştım ama olmadı.

önce text editörler falan aradım açtım bulamadım.
    derken terminal açıp
    gedit /etc/default/grub ile text editörde grub a girdim ama bunda save aktif değildi. değişikliği yaptım. asla save edemedim.
    derken aklıma root lu olmak için başa sudo yazmak geldi.

sudo gedit /etc/default/grub komutuyla girdim, editörde save aktif oldu. değişikliği yaptım save ettim.

bilgisayarı kapadım açtım , gedit ile kontrol ettim değişiklik geçeli idi.

Fakat dvd yi açıp HDMIden tv ye bağlayınca acı gerçekle karşılaştım kapkara bir ekran vardı. ubuntuda hdmi den ses gönderilmemesinin temel sebebi buymuş bazı ATI ekran kartlarında bu durumda siyah ekran çıkıyormuş. maalesef benimki de onlardanmış

commandline ı eski haline getirip kapadım. artık dvd izlemek istersek evdeki diğer windowslu notebooku kullanacağız artık..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı 5+1 ve EQ ses sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.