Şimdi Ara

Ubisoft'un oyunlarında neden FPS problemi var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar sizce neden dikkat edilmiyor senelerdir optimizasyonu bozuk oyun çıkartıyorlar.



  • FPS'den ziyade online olan her oyunun da sunucu problemi var bknz:rainbow
  • Oyunlar pc de az satildigi icin sallamiyorlar pek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sistem için iyi optimize edilmiyordur belki, ben eylülde topladığım kendi sistemimle böyle bir sorun yaşamıyorum, tüm oyunları gayet akıyor.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Ben de dikkat ettim sadece bana has bir özellik mi diye ancak bir sürü kişi bu sorunu yaşıyor
  • Demek ki sistemlerinizi bir seviye yukarı çekmelisiniz, adamlar biz uğraşamayız siz daha iyi sistemle oynayın diyorlar ya da sistem yeterliyse biosu yeniden gözden geçirmelisiniz, güç tüketimleri dengeli ayarlanmamış olabilir, sistem ihtiyaç duyduğu enerjiyi çekemiyor dar boğaza giriyordur. zira mafia 3 gibi oyunda birçok oyuncu iyi bir performans alırken ben aynı bileşenlerle kasılmalar çakılmalar yaşıyordum, ufak bir voltaj dokunuşuyla oyun akmaya başladı.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam da u play dediğimiz firma senelerdir aynı şeyi yapıyor.Hadi anladık watchdogs 2 yeni çıktı falan AC Unity de bile kasma yaşıyorum fakat Battlefield 1 Ultra'da Sniper Elite 4 Dishonored 2 gibi oyunları ultrada oynayabiliyorum bence firmanın kendini sorgulaması lazım.İyi sistemle alakası yok olayın.
  • İyi sistemle alakası yok diyorsun ama ben kasma yaşamıyorum işte nasıl yok sabit 60 fps AC Unity-Syndicate oynuyorum, gördüğüm en düşük değer nadiren 49-51. kasma yaşayan bir kitle var doğru, ama internette tonla video var performans istatistiklerini ve ayarlarını yayınlamışlar sorun yaşamayan büyük bir kitle de var. Özetle onlar size ayak uydurmuyorsa siz ayak uyduracaksınız ya da oynamayacaksınız diyorum. yoksa hepimiz isteriz ortalama sistemlerle piyasadaki hemen hemen tüm oyunları kaliteli oynamayı. birde şu oyunları kıyas etmeyi doğru bulmuyorum, teknik olarak belki birbirinin muadili değillerdir ve mümkün değildir o performansı yakalamak. neden diyeceksin Unity'deki popülasyonu ben hiçbir oyunda görmedim her yerde bir kabalalık var bir olay var, ayrıca neredeyse bütün evlerin içine girebiliyorsun. bf daha çok açık alanda geçiyor, sistemi tek yoracak unsur fizik motorunun çevreyle etkileşimi, yıkılabilir öğelerin olması. yani aynı hacim içinde renderledikleri içerik sayısında fark var, haliyle bu fps'ye yansır.

    Tabii bu iş adamların hangi kitleyi hedef aldıklarına ve donanım üreticileriyle nasıl anlaşmalar yaptıklarına bağlı, isteseler bir şeylerden fedakarlık ederek istediklerini yapabilirler, olmaz diye bir şey yok, ama mutlaka bir yerden bir şeyden vazgeçmeleri gerekir.




  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Kendileri zaten kabul ediyor optimizasyon sorunlarının olduğunu üretici firmaların yaptıkları açıklamaya bakarsanız anlarsınız.Optimizasyon ayrı bir olay sistem yetersizliği ayrı bir olay.Benim sistemim yetmiyordur oynayamam bazı oyunları ama burdaki olay çok farklı gerçekten.Çoğu kişi zaten kullanıcı yorumlarında sistemini belirtiyor yorum yaparken.Örnek vereyim Dishonored 2 ilk çıktığında çoğu kişide kasma problemi vs çıktı adamlar dedi mi siz bize ayak uydurun biz çok güzel oyun yaptık.Hata sizde sisteminiz kötü demediler.Ne yaptılar mesela çıkardıkları patchlerle bu problemi hallettiler.Bu bir oyun problemidir sistemle alakası olmayan bir konudur.Ortalama sistem dediğiniz GTX 1080 ekran kartı 16 gb ram i7 4790 k işlemcim var.Oyunların yüzde 95 inde fps sorunu olmayacak ama yüzde 5 lik problemli oyunlar için sistemim kötü olacak böyle bir şey saçma bence.Düzeltilmesi gereken bizzat bu firmalardır.Steamdeki kullanıcı yorumları da zaten açıkça söylüyor.




  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Mass Efect'in yeni oyunu çıktı piyasaya bir sürü bug kasma problemi var kullanıcıların çoğu da şikayetçi yapımcı twitterdan her şeyi kabul etti ve patch çıkaracağız dedi.Yani şimdi Mass Efect'de problem var diye oyunu oynayanların sistemleri de mi kötü oluyor.Bakın ne diyorum size BattleField 1 Dishonored 2 Sniper Elite 4 gibi oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum bu oyunların WatchDogs 2 den sistem olarak eksiği nedir mesela söyler misiniz ? Benim sistemim önerilen sistemi bile aşıyor ve ben 60 fps alamıyorum bunda benim sistemimin kabahatı ne ?
  • O sistemle sorun yaşıyorsanız bir yapılandırma sıkıntısı vardır demektir, ben belirttiğim gibi daha aşağı bir sistemle sorun yaşamıyorum çünkü. bu ya şanstır öyleyse ya da atladığımız bir nokta var. teknik bir hata olduğunda zaten yamalarla düzenleniyor, bunu X firması da yapıyor Y firması da, ama planladıkları bir şey fazla değişmiyor. hedef kitle ve donanım belli çünkü, sıfırdan yazılım yazmayı gerektirir bazı değişiklikler, yamayla çözülmez.

    Bu arada kasıyorsa sistem kötüdür diye bir şey demedim, hatrı sayılır bir kitle sorunsuz oynuyor ve bunu paylaşımlarıyla tescilliyorsa kusuru biraz kendi bileşenlerinde aramanız gerektiğini söyledim. Dediğim gibi hedeflenen değerlere ulaşılmadığında firma bunu kabullenip yama çıkarıyor zaten, ama iskelet değişmez kolay kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 20 Mart 2017; 9:34:17 >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    10 oyunun 9 unda sorun yaşamıyorum ama 1 oyunda sorun yaşıyorum.Yapılandırma sıkıntısı olsa diğer oyunlarda da sorun çıkmaz mı ?
  • oyundan oyuna değişir. ben mafia 3'te yaşıyorum belanın büyüğünü, o da artık driver sorunu mu oyunun sorunu mu yoksa elektrikteki dengesizlik mi bilmiyorum. msi afterburner ile istatistikleri takip ediyorum, çekirdek bellek sattlerinde dalgalanma oluyor mesela o oyunda. satın aldığım teknik servise danıştım, biosun doğru yapılandırılmamış olabileceğini gpu'nun ihtiyaç duyduğu elektriğin beslenemiyor olabileceğini söyledi. ben de biosla overclockla uğraşmak yerine msi gaming app ile konfigürasyonu gaming moda aldım, oyun içinde kafasına göre 400 mhzlere inen bellek saati 3800-4000mhzde sabitlendi ve şimdi sorun yaşamıyorum, oyun yağ gibi akıyor. özetle sorun donanımsal veya donanımın kendi yazılımdan kaynaklanabiliyor, oyundan oyuna performans değişiklik gösteriyor.
  • Ben olsam ben de optimizasyon moptimizasyon uğraşmam pc için. U play tutulmadı zaten. Adamların korsan oyun kullanımı hat safhada. Ps4 ve xbox one gibi daha kırılmamış ve optimizasyon ayarı daha kolay olan platformlar varken pc'ye bu kadar uğraşmanın karşılığını alamayacaklarını biliyor adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia zimbirtilari yüzünden, hangi oyuna nvidia eli değse oyun sapıtıyor. Mesela witcher 3, amd açıklamasında bundan bahsetmişti, düzgün çalışan oyun nvidia gameworks sonrasında b.k gibi çalışıyor demişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NinthMenderReturns N kullanıcısına yanıt
    PS 4 de aldım hocam olmadı ps 4 e geçeceğim bu gidişle
  • Ciğeri beş para etmez bir firmada ondan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganoguz -- 20 Mart 2017; 16:48:16 >
  • cevapları okudum da baya yetkili bir abiye benzettim sizi bana yardımcı olmak ister misiniz ?
  • FlamerHerif F kullanıcısına yanıt
    forumda konuya göre yetkin bireyler çok. ilgili bölüme açarsın konunu yorumlar gelirse gelir. biz de başkasından aldığımızı satıyoruz, bu işin mutfağından gelmiyoruz. o kadar gözünüzde büyütmeyin.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    O zaman bir konuyu başlığı açayım benimde çok sormak istediğim sorular var çünkü teşekkür ederim tekrardan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.