Şimdi Ara

Uber, ölümlü kazanın ardından 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İnsanların son zamanlarda sürücüsüz araç teknolojisine karşı olan güveninin sarsılmasını söylemek pek de yanlış olmaz. Gerek Uber'in gerekse Tesla'nın yaşadığı kazalar otonom sürüş teknolojisini fazlasıyla tartışmaya açık bir hale getirmişti. Bu şirketlerden Uber, yaşanan ölümcül kazanın ardından çeşitli radikal kararlar alarak uygulamaya koydu.

     


    Uber güvenlik sürücülerini uzmanlardan seçecek


    Uber'in 18 Mart 2018 tarihinde otonom modda ilerleyen bir aracı, yoldan geçmekte olan bir kadını ezmiş ve ölümüne sebep olmuştu. Kaza sonrasında yapılan incelemelerde, olay sırasında güvenlik sürücüsünün bir televizyon programını izlediği ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Uber geçici olarak otonom sürüş çalışmalarını askıya almış ve ölen kadının ailesiyle anlaşarak olayın mahkemeye taşınmasını engellemişti.


    Bu vahim kaza sonrasında Uber'in önlem olarak, şirketin Pittsburgh'da çalışan 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarmaya karar verdiği bildirildi. Şirket bu kararı ile birlikte artık güvenlik sürücüsü olarak işe alınacak kişilerin, uzman şoförlerden seçileceğini ve böylesine üzücü bir kazanın bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağını açıkladı.

      



  • Sevgilisi olmayan, akıllı telefon kullanmayan şoför aranıyor.

  • Türkiye de olsa bu işin fıtratında bu var derlerdi kimse işinden olmazdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.