Şimdi Ara

UBER'e trafikte über ceza (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Bizim gibi ülkelerde refah ranta kurban ediliyor. Yatırım yaptıysa kaybetti demektir. Borsaya para yatırıp kaybedince borsayı silahla basıp paramı verin ulan diye bağırabiliyor musun? Yemez aslanım. O borsaya milyar dolarını yatırmış adam seni çük eder. Taksi plakası almışsa almış bana ne lan? Ben iyi hizmet istiyorum. Adamlar da taksi plakasını korumak için piyasayı tekelleştirip kendilerine mecbur bırakıyorlar. Polis devlet istediği kadar ceza yazsın. Seve seve değişmezse nasıl değiştiğini sizin gibi hödükler çok daha iyi bilir. Daha şimdiden silahlarla saldırmaya başlamışlar pislikler.

    Sanki biz bilmiyoruz zamanında ortaya çıkan ranttan bu plakalara servet yatırdıklarını. Olanakların ve bilginin sınırlı olduğu zamanlarda insanlar bu işin taksi dışında olabileceğini düşünmüyordu. Şimdi mümkün olduğunu biliyor. İnsan ve talep ne isterse o olmazmı lan bu serbest piyasada. Adam plakasını yedirmek istemiyorsa alsın koynunda yatırsın. İç savaş mı çıkaracaklar? Çıkacaksa da çıkar oğlum. Sanki tarihte ilk mi olur bu.

    Yaptığın yorum hödükçe ve beş para etmez zorbalığı öven bir yorum. İt ürür Kervan yürür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bertini

    Söylediklerinize katılıyorum.Kanun uygulayıcılar ;kanunları uygulamadığı için zaten Über vb türedi.--Şehiriçi tarifeli yolcu taşıma izni-- olmadan taksicilik yapamazsınız.Korsan taksicilik yaparsanız da zaten cezayı yersiniz.İçişleri bakanlığı neden ekstra kanun çıkarma arayışına girdi onuda anlamak güç;zaten kanun var
    Sonuç itibariyle mevcut sarı taksilerde de olumlu yönde bir değişim şart.İçişleri bakanlığının özellikle bu konuda çalışma lazım.

    Yahu arkadaş adamı çıldırtmayın. Beyniniz mi durdu lan yoksa hep mi bu kadar aptaldınız? Serbest piyasa ve özel teşebbüs yasalarını biliyor musunuz? Ticaret ve sanayi yasalarını biliyor musunuz?

    UBER özel bir teşebbüstür. Yaptığı iş yasal olarak eksiklikler içerebilir. Yasal başvuru yaptırmıyorlar ki! Adamlar taksi tekelini korumaya çalışıyorlar. Trafik iç işlerine bağlı. UBER mutlaka bu başvuruyu yapmıştır. Israrla rantı övüp özel teşebbüsü kötülüyorlar. Çıkıp desinler ki burası hukuk devleti değil burası dikatatörlüktür biz de rahatlayalım.

    Özel teşebbüs birilerini rahatsız ediyor diye yasaklanmaz. İnsanlar cep telefonları almaya başladı diye kontörlü telefon işletmeleri isyan etti mi? Böyle aptallık olur mu? Çıldırtıyorsunuz insanı.




  • Taksi mafyası kazandı hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksi plakası sahiplerinin plakası bir taraflarında patlar umarım yakın zamanda. Zaten bu zamana kadar o plakanın kat be kat fazlasını kazandılar. Şimdi de halkın 3-5 kuruşuna göz dikip Uber'i yasaklatmaya çalışıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TormentedSoul


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: TormentedSoul


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: TormentedSoul

    hadii habere bak yalanın atası mübarek...

    sevgili editör

    UBER ülkemizde yasal

    öyle böyle değil kapı gibi yolcu taşıma belgesi var

    hayırdır gun beyin taksi plakası felan mı var?

    yolcu taşıma belgeli bir hizmete polis ne hakla ceza yazdı acaba?

    yoksa bazı siyasi ve zenginlerimizin taksi plakaları mı var acaba?

    ben iyi şoförden iyi araçlarla insan gibi hizmet alamicak mıyım?

    Yolcu taşıma belgesi neyi kapsıyor hocam? Taksi gibiyse plakası T ile mi başlıyor? Minibüs ise M ile mi başlıyor?

    hocam ikisi de değil

    mesela donanımbirlik diye otobüs firması açtın

    turistik yolcu taşımacılığı diye alırsın belgeni taşırsın

    olay bu

    İşte o Zaman turistik yerleri gezersin sadece. Seni Bağcılar'da polis çevirse polise eskiden buralarda bağ vardı onlarin yeni hâlini mi gösteriyorum turiste diyeceksin

    ülkenin heryeri turistik

    birde

    en çok Turist İstanbula gelir unutma

    turistik almasanda olur

    anan zaa seyahat kur

    okul servisi yap

    okul servisi ne minibüs ne taksi

    sence nasıl taşıyor?



    Tamam d sınıfı belgeyle havalanından alır oteline veya gezeceği yerine bırakırsın. Bağcılardan yolcu alıp fatihe eminönüne turist götüremezsin o belgeyle. Bu iş böyle çözülmez ya uberde plaka alsın yada komple plaka sistemi kalksın. Belli şartları sağlayan herkese özel yolcu taşıma belgesi verilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • her biri iki milyonu bulabilen taksi plakalarını Akparti icat etmediki, daha önceden vardı, dolayısı ile taksi plaka sahipleri bizde para verdik hakkımızı yedirmeyiz filan diyolar, bu sorunu getiren Akparti değil, çözen olabilir belki, Uber de Amerika şirketi gelirin yüzde 20 sini kazanıyor, buda çok masum değil, yerli uber kurulsa Amerika kazanmasa iyi olmazmı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkeden ne bekliyorsunuz ki ? Haklı olan değil güçlü olan hep kazanacak. Milletin hayrına bir iş yapsalar şaşıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber bu işi yapmak istiyorsa her aracına bir taksi plakası satın alıp,işini yasallaştırarak yapsın.Vatandaş milyon tl verip taksicilik yapacak, diğeri bedavadan işi kapacak, olmaz arkadaşlar.O zaman yarın başka firmada "xcell" çıkarıp mobil hat satsın, diğeri tv kursun vs vs..bir okul kantininde simit satmak için bile bir bedel ödeyip işi alıyorsunuz,yan odada başkalarının simit satmasına ses çıkarmaz mısınız? işin bir lisans bedeli var yapmayın!... (taksici değilim)

  • Uber'de plaka alsın gibi kanser kanser yorumlar yapılmış. Zaten tüm sorun Türkiye'ye hususi yaratılmış bu uyduruk plaka sisteminde. İlk dağıtıldığı zaman alanların sanki bir ayrıcalığı, burjuvalığı varmış gibi onların taksi plakası parası düşünülüyor. Kimene bundan?! Akıl alınacak gibi değil.

    Bir de İngiltere taksiciliğiyle eş tutup "Amma orada yassah" diyenler var bir de
  • Saçmalık!!!!

    Ceza'ları nerden görüyoruz ben çok uzun zamandır uber kullanıyorum.

  • "taksiye 1.8m para verdim tabii yolcunun anasını belleyeceğim , kısa mesafe isterse sövüp sayacağım , uzun mesafede dolaştıracağım.

    sigaramı da içerim , müziğide son ses açarım , 1.8m para verdim ben !"

    anlayış budur.

  • adam plakaya 1,8 milyon para vermiş kime vermiş kardeşim devlete mi vermiş, devlet zamanında üçbeş paraya vermiş sayılı izin, adet kısıtlı olunca borsa oluşmuş milyonlara çıkmış , hava parasından başka birşey değil . Bugün dükkanının kiracısını değiştirmek istiyorsun, kiracılar kendi aralarında hava parası uydurmuşlar hava parasını almadan çıkmam diyor banane kardeşim senin yediğin kazıktan. Uber taksiciden taşımacılık için daha fazla ve daha şeffaf vergi veriyordur zira sistemde tüm hareketler kayıtlı vergi kaçıramaz kafasına göre fiyat artıramaz, yol beğenmez yolcu ayırmaz yağmurda fırsatçılık yapmaz otogarlarda mafyalık yapmaz ,kapalı çarşıdan esenler otogara gitmek isteyin bakalım 30 liralık mesafeye 60 liradan aşağı gidemezsiniz deneyin görün kimse kusura bakmasın artık mafya vari oluşumlardan kazıklardan bıktık usandık

  • ImRoyal I kullanıcısına yanıt
    Çıldıracak bişey yok bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.Yazımı tam okuduysanız aynı düşüncede olduğumu görürdünüz.Yasal olmayan birşeyi savunuyorsunuz.
    Çıldıracak tek şey yobaz taksi şöförleridir.Beyni duran, akıl tutulması yaşayan biri varsa oda sizsiniz.

    Çıldırmak yerine imza kampanyası başlatıp şehiriçi tarifeli yolcu taşımacılığı kanunu değiştirmek için çaba gösterin.
  • bertini B kullanıcısına yanıt
    Bu kanun saçmalığına gerçekten inanıyorsun sanırım. Türkiye kanun ülkesi değil. Şehir içinde ya da şehirler arasında verilen bir hizmetin özel teşebbüse aykırı biçimde böyle bir tekelleşme yarattığı hangi kanun ülkesinde görülmüştür? Sorun Türkiye'nin hep bir rant fırsatçılığını cilalaması. Şimdiye kadar rekabet kurumu neredeydi? Ticari plakalar piyasa yaptığında neredeydiler? Türkiye'de aklın ve barışın hakim olması için halkın ayaklanması lazım. Ortada resmen bir tekel var. Kanun falan boş işler. Hiç bir kanun serbest piyasanın özel girişim ruhunu baltalamaz. Plakası olan dışında hiç kimsenin bu özel girişimde bulunamaması sence mantıklı mı? Türkiye'nin rant ve çeteler ülkesi olduğunu anlamak gerekiyor artık. Ceza sa yediniz bunu yapacaksınız? Artık bir şeyler iyiye gitsin istiyorum şu sikindirik ülkede. 32 yıldır yaşıyorum hep bir eziklik ve umutsuzluk hakim. Bana kanun falan boş yapma. Bu ülkede anayasa mahkemesinin aldığı kararı sikindirik bir yerel mahkeme tanımadı.

    Kanun halktır. 1 milyon kişinin ceza alma pahasına sergilediği bir davranış kanun haline gelmiyorsa o ülkede seçkinler ve rantçı domuzlar dışında kimsenin sözü geçmiyor demektir.




  • Sorun zamanında ticari plaka uygulamasını çıkardıklarında başladı. Türkiye hiç bir zaman emek ve girişimi ödüllendirmedi. Türkiye kölelik ülkesidir. Rantçılar keyif sürecek diye direksiyon sallayan vida sıkan adamların emekleri ve girişimleri sömürüldü hep. Ve şu anda dünyadaki düzenle çelişiyor. Sosyal medya ve internetten önce kimsenin haberi yokken tezgahlarını çok güzel kuruyorlardı. İnternet geldi düzenleri bozuldu kuduruyorlar. Zamanında iyi yediler artık yeter biraz da hak edenler yesin.
  • java kullanıcısına yanıt
    ya uber'e kredi kartiyla odeme yapiliyor nasil vergi vermiyor. nakit alsalar neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksicileri koruma niyetim yok fakat taksi plakasına dünya para verip alıyor insanlar masraf yapıyorlar, uberde bir plaka olayı olsa masrafını yapsa tamam da öyle ortadan ben yolcu taşımacılığı yapıyorum diyerek olur mu bu iş? Haksız bir rekabet durumu var. O zaman bende alayım bir araç taşımacılık yapayım plakasız falan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanCe

    Taksicileri koruma niyetim yok fakat taksi plakasına dünya para verip alıyor insanlar masraf yapıyorlar, uberde bir plaka olayı olsa masrafını yapsa tamam da öyle ortadan ben yolcu taşımacılığı yapıyorum diyerek olur mu bu iş? Haksız bir rekabet durumu var. O zaman bende alayım bir araç taşımacılık yapayım plakasız falan.

    yahu arkadaş hani plaka nerde UBER alsın? Bu işin plakası mı olur? Trafik plakaları ne zamandan beri rantın ve kazancın anahtarı oldu? Artık plaka yok ki alsınlar! İstanbul'da en son 1996'da plaka verilmiş. Olayın zırt dediği yer burası zaten. Bu bir iş girişimi. Eğer devlet diyorsa ki başvurunu yap hemen plaka çıksın ama öyle değil. Vermiyorlar. bu da bir tuhaf. Daha iyi bilen birisi çıkıp bilgi verse çok iyi olur. UBER ticari plaka başvurusu yapsa ne olur İstanbul'da?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaptanCe

    Taksicileri koruma niyetim yok fakat taksi plakasına dünya para verip alıyor insanlar masraf yapıyorlar, uberde bir plaka olayı olsa masrafını yapsa tamam da öyle ortadan ben yolcu taşımacılığı yapıyorum diyerek olur mu bu iş? Haksız bir rekabet durumu var. O zaman bende alayım bir araç taşımacılık yapayım plakasız falan.

    Biraz araştırdım ama bana göre trafikte ticari plaka taşıma zorunluluğu bugünlere getirmiş sorunu. Bu bir iş girişimi mi? Bu halka verilen bir hizmet mi? Serbest piyasa koşulları hakim mi? Özel teşebbüs hak mı? Bu soruların cevapları evetse ticari plaka denen saçmalıkta sorunun kaynağı. Bir şekilde plakasını tescil ettirmiş kişi yan gelip yatıyor. Taksiyi birine veriyor. O çalıştırıp yüzde 40'ını alıyor. Yüzde 60 plaka sahibinin. ticari plaka kavramı devam etse de plakayı çalıştıracak kişi plaka sahibi olmalı zorunluluğu getirilse hizmetin kalitesi artabilir. Sürekli bir ısmarlama ile iş görülüyor. bu serbest piyasa ile ilgili her türlü kurala ve kanuna aykırı. İyi hizmet vermiyorsan rağbet düşer ve piyasadan silinirsin. Ama öyle değil. bir taksiden memnun kalmadıysan plaka sahibi bir şey kaybetmiyor. Şoför değişiyor. Ama şoför de eşek gibi çalışsa da alacağı paranın fazlasını plaka sahibine vermek zorunda. O yüzden mızmızlanmalar başlıyor. Adam içinden geldiği gibi yapmıyor. Kısa mesafe götürmem diyor. Gelirken yaptığı masrafı da müşteriden almaya çalışıyor. Çünkü bunları yaparsa kazancının artabileceğini düşünüyor. Müşteri memnuniyeti hiç planda yok. Tam anlamıyla ucubelik. O yüzden bu ülkenin beli doğrulmuyor. Hem özel teşebbüsle katma değer baltalanıyor hem de mevcut taksicilik hizmeti de kaliteli hale gelmiyor. Bu insani davranışlarımızı da kötü etkiliyor. Herkes taksici milletinin kabalığından şikayet ediyor ama o adamlar durduk yere bu hale gelmiyorlar. Geçim derdi adamları hayvanlaştırıyor. Duygularını ve düşüncelerini törpüleyip olabildiğince katılaşıp kabalaşıyorlar.




  • über=korsan taksinin organize olmuş hali.korsan taksiyi zaten kullanıyorduk.mahallemizin ahmet abisi mehmet abisi vardı sohbet edip daha az ücrete gidiyorduk al sana güleryüz ortamı işte.bitti dağılın şimdi.
    bu arada amerikadaki veya diğer avrupa ülkelerindeki taksicilik anlayışı ile bizdeki bir değil.amerikada korsan taksicilik yasak değil bizde yasak.zamanında bu şekilde yapılmış.plakaları kura ile sıra ile dağıtılmış önüne gelen taksicilik yapamıyor.şimdi çıkıp adama ya kardeş senin taksi plakan 1 gün önce 1 milyon lira ediyordu şimdi über çıktı millet de istiyor bak 1 milyonluk plakan 1 lira bile değil teneke parçası o şu an alın şimdi müsait bi şekilde müsait bi yere..inecek var...deyin bakalım nasıl diyeceksiniz.500 bin liraya 1 milyon liraya ev aldınız ama oturmak ama kiraya vermek ama yatırım aracı olarak satmak vs amacı ile.. devlet hükümet polis emniyet belediye her neyse önemli değil o kısmı, çıksa "bu ev artık 10 bin liradan fazla etmeyecek ben öyle karar verdim o kadar" dese tepkiniz ne olurdu düşünün taşının çalışın test yapıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Mart 2018; 21:43:50 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.