Şimdi Ara

UBER'e trafikte über ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    İstanbul’da taksiciler ile UBER sürücüleri arasındaki gerilim gitgide tırmanıyor. Son birkaç gün içerisinde UBER araçlarına yapılan saldırılar her defasında şiddetini arttırarak devam ediyor. Bu olaylar yaşanırken, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2018 yılı içerisinde UBER ve benzeri uygulamalarla hizmet veren 2 binden fazla sürücü ve bu hizmetleri kullanan yolcuya ceza kesildi.
     

    2018 yılı içerisinde UBER ve benzeri uygulamalarla korsan yolcu taşımacılığı yapan 2,214 sürücüye Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3,006’şar lira para cezası kesildi. Bu sürücülerin büyük çoğunluğunun UBER uygulamasına kayıtlı şoförler olduğu belirtildi.

     

    Yolcular da cezadan kurtulamadı 

    Ekipler, korsan olarak taşımacılık yapan sürücülerin yanında bu hizmetleri kullanan yolcuları da affetmedi. Yapılan denetlemelerde toplam 2,321 yolcuya 344’er lira para cezası kesildi. 2017 yılının tamamında 4,747 UBER sürücüsü ve bu hizmeti kullanan 5,003 yolcuya para cezası uygulanırken, 2018 yılında kesilen cezalar şimdiden bu rakamların yarısına ulaştı.

     
     

    Karayolları Trafik Kanunu’na göre ilgili belediyeden izin veya ruhsat olmaksızın belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşımak maddesine istinaden sürücülere ilk seferde 3,006, ikinci seferde ise 5,010 lira para cezası kesiliyor. Ancak dün çıkan haberlere göre para cezasının yanı sıra araçların 30 gün trafikten men edilmesi de söz konusu olabilir.

     







  • Blablacar gibi yolculuk sırasında dilerseniz benzin masrafını paylaştığınız uygulamalar da söz konusu cezaya tabi öyleyse. Arkadaşınıza "araba senden, benzin benden" diyerek beraber bir tatile veya yolculuğa çıktığınızda da sizden para kazanacak olan otobüsçü ve taksicileri saf dışı ettiğiniz için aynı kanun geçerli olsa gerek. Otostop çeken hiç tanımadığı birini arabasına alan kişi de otobüsçülerin veya taksicilerin kazancını düşürdüğü için her araç sahibi de suçlu öyleyse. Araç kiralayanlardan satanlara ve alanlara kadar herkes otobüs ve taksicilerin kazancından yediği için onlar da suçlu öyleyse. Bunların ayrımını yapacak bir sistem yok ve olamaz. Yasa baştan kokuşmuş, çöp.

    Burada suç unsuru yaratan ilk etmen açıktır ki ticari plaka adı altındaki zurnaya ev-apartman parası ödettiren yasa kurumlarıdır. "Çalışan kazanır, çalışmayan kazanmaz" kadar basit bir yaşamsal denklemi, "apartman parasına çalıştırma izni alan kazanır" haline dönüştürmekte, hizmeti ucuzlatacak ve kalitesini arttıracak rekabetin önünü keserek kendi kendine suç unsuru yaratmaktadır.

    Teoride "düzen" olması gereken kanun, pratikte "kaos"u yaratan temel neden olmuştur.

    Sistem, elindeki avucundakiyle çalışmak isteyene, sırf yeterince zengin olmadığı için çalışma hakkı tanımayan, insanların çalışma hakkını elinden alan, çalışmayı suç sayan, bozuk, çürük bir sistemdir.

    Sistem, parası olanı patronluğa teşvik eden, parası olmayanı başkalarının kazancı adına üç kuruşluk köleliğe mahkûm eden, ahlaksız, kirli bir sistemdir.

    Arzumuz dışında doğduğumuz bu sistemde hayattan göçeceğimiz güne dek, hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.
    Ülkenin suyu çıktı diye isyan mı edecek bu devlet? Arabaya silahlı saldırı yapanların yayında yer alıp farklı ve haklı kazanç sağlayan insanlara ceza kesen bir devletin başı terörden, şiddetten ve kaostan başını alamaz. Türkiye’nin mevcut yönetminin yaptıkları ne yazık ki kaosu körüklüyor hep. Yaşanan kaosların hepsini dikkat ederseniz hep devlet yönetimi tarafından geçmişte desteklenen olaylardır. Bir çok örnek vardır;

    -H. Esat (Suriye)

    -Barzani (Irak)

    -IŞİD

    -FETÖ

    -Din tüccarları

    -PYD,YPG



    Şimdi haberde izliyordum. Polis Milli Eğitim Müdürünün arabasını sağa çektirtdi diye sürgün edilmiş. İmam osurusa cemaat s*çar işte.
  • Uber in çektiğini neron çekmedi be... Özel Shuttle lar fink atıyor, söförlü araç kiralayan turizm şirketleri de... Ama ceza uber e kesiliyor. Emniyettekiler bir ankara-öveçlerdeki turizm şirketlerine baksa ya..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ulkede yasamak icin peygamber sabri gerekiyor, peygamber de olmadigimiza gore, milletini s....mek icin elinden geleni yapan devletin oldugu bir ulkede yqsanmaz, sabir sabir nereye kadar, akli ve imkani olan varsa terkeder bu ulkeyi...

  • Kesilen cezalar bile taksicilerin ödediği gelir vergisinden fazla olabilir.

  • Bu işin sonu
    "uber olarak herşeyimiz tam kaçak bişeyimiz yok" diyecek ve avrupa mahkemesine gidilecek sonra uber'a ceza kesemezsiniz diye karar çıkacak sonra herşey halledilecek.
    *****************
    ÖYLE BİR ÜLKEYİZ Kİ GAVUR DEDİKLERİ ADAMLARDAN ADALET BEKLİYORUZ
    B Ö Y L E ... M Ü S L Ü M A N
    *****************
    ülkeyiz işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    Bu işin sonu
    "uber olarak herşeyimiz tam kaçak bişeyimiz yok" diyecek ve avrupa mahkemesine gidilecek sonra uber'a ceza kesemezsiniz diye karar çıkacak sonra herşey halledilecek.
    *****************
    ÖYLE BİR ÜLKEYİZ Kİ GAVUR DEDİKLERİ ADAMLARDAN ADALET BEKLİYORUZ
    B Ö Y L E ... M Ü S L Ü M A N
    *****************
    ülkeyiz işte.


    Belki Laik Bir Ülkeyiz .

    o degilde UBER'e karsi bir Tutum oldugu asikar. Bunu bir tarafa baglamanin bir anlami yok.
  • "Düşene de bir tekme bizden" mantığıyla işleyen tek ülke biziz galiba.

  • Varya.. yazdım yazdım sildim.. Bağıracaz çağıracaz, gene birilerinin dediği olacak sonuçta.

  • Kaçak taksiler bir uygulamada birleşti UBER oldu da adam mı oldular... Tonla para kazanıyorlar, adam olup kayıt altına alınsınlar, vergilerini vs verdikten sonra çalışmaya devam etsinler...


    Taksiciler de adam gibi vergilerini (çoğu doğru dürüst ödemiyor) ödesin ve müşterilere insan gibi davransın ve müşterilerini kaptırmasınlar...

  • Biri bana plaka sahiplerinin ne kadar vergisi, stopajı vs olduğunu yazabilir mi?

  • Özgürlük ve demokrasi ülkesi TÜRKİYE!

  • ulan boyle bır sacmalık olabılır mı ya... bınmıyorum kardesım taksıye. YUZDE DOKSANI psıkopat...

  • taksiciler vergi vermiyor arkadaş, taksimetreyi aç kapat oh at cebe cukkayı, uber vergi veriyor, online olarak randevu yapılıyor, gideceği yeri belli ücreti belli fiş fatura kesiliyor kim nereye gitmiş kaç liraya gitmiş takibi yapılabiliyor,

    ayrıca taksi plakası sahiplerinin vergisiz sıfır araç alabildiklerini de unutmayalım, mahallemde bmw taksi var, plaka sahibi canı isteyince atlıyor bmw sine gece gündüz duruma göre şöför koyuyor parasına para demiyor,

    yazık günah, bu halk herşeyin farkında.

  • Polis Uber kullanıldığını nasıl anlıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akp halk dostu.

    tabi yerseniz...
  • UBER için ya plaka çıksın yada uber plakalı araçlarla anlaşıp çalışmaya başlasın.



    Biri plakayla hizmet veriken diğeri plakasız olunca böyle olur.

  • Halk taksi istemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksici lobisi iş başında.

  • Taksilere düzenleme getirilsin denetlemeler sıkılaştırılsın gerekirse taksi şoförlerine eğitim verilsin ama UBER de defolsun gitsin bu ülkeden zaten yeteri kadar kanımızı emiyorlar bi UBER eksikti

  • Vergiyle halkına zulüm yapan, halkın zulüm yapana aşık olan, açlıktan nefesi kokan, açlığa mahkum edene aşık olan halk siz var ya siz beter olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.