Şimdi Ara

Uber'de yeni özellik: Daha fazla bekleyen daha az ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Yolculuk paylaşım uygulamaları, trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanıcıların daha yüksek ücretler ödemesini isteyebiliyor. Bu durumda kullanıcılar, bekleyecek fazladan zamanları yoksa veya acilen bir yere gitme ihtiyacı duyuyorlarsa normalin üstündeki bu ücreti ödemek durumunda kalıyor. Uber'in test ettiği yeni özellik ise bu durumlarda kullanıcılara ikinci ve daha ucuz bir seçenek sunacak. Aracı bir süre daha beklemeyi kabul eden kullanıcılar daha az ücret ödeyerek Uber'i kullanabilecek.


     

    Yolculuk ücretinde tasarruf 

    ABD'nin San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde şu an için sadece Uber çalışanları tarafından test edilebilen yeni özelliğe dair ilk görüntü bir Uber çalışanın attığı tweet ile ortaya çıktı. Çalışan kısa bir süre sonra tweet'i silse de konuyla ilgili haberlerin teknoloji basınında yer bulmasının ardından bir Uber sözcüsü konuya açıklık getirdi. Deneysel olarak bu özelliğin üzerinde çalıştıklarını doğrulayan sözcü henüz hazır olmadığını ancak özellik kullanıma sunulduktan sonra kullanıcıların yolculuk ücretinde tasarruf yapabileceğini açıkladı.


     

    Uber çalışanının paylaştığı ekran görüntüsünde saat 16.56'da bir Uber aracı çağrıldığı takdirde yolculuk için 10.18 dolarlık ücret ödeneceği görülüyor. Bunun yerine kullanıcıya daha ucuz seçeneği öneren Uber, aracın 17.00'da çağrılması halinde ödenecek ücretin 8.15 dolar olacağını belirtiyor. Yani kullanıcı sadece 4 dakika fazladan bekleyerek yolculuk ücretinde yüzde 20 civarında indirim elde edebiliyor. Tabi aracı geç çağırma aracın ulaşacağı sürenin de birkaç dakika gecikmesi anlamına geliyor ancak bu süre bekleme lüksüne sahip olan yolcular için kabul edilebilir seviyede. Özelliğin test sürecinden çıkıp ne zaman uygulanır hale geleceği ise henüz belli değil. 




  • bizde son durum ne? yasaklandı mı?

  • ben geçen pazar ubere bındım. Uber surucusu arabada sılah tasıyordu, dedı taksıcıler yuzunden arabada tutuyorum. Secımden sonra lısans verıcekler dedı, secım oncesı taksıcılere yağ cekıyorlar dedı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: itachi237

    bizde son durum ne? yasaklandı mı?
    Yasak gibi durmuyor hiç, İstanbul Uber dolu. Birkaç kez takside muhabbeti geçti, taksiciler de aslında işin temelinde uberden ziyade plaka sahiplerine ödedikleri sabit ücrete karşı.
    Adam diyor "ben plaka sahibine günlük 200 lira vermek zorundayım, bir de belediye itaksi zorunluluğu getirdi oradan bizden haraç kesiyor" diyor.
    Uberin yasaklanacağına inanmıyorlar, geçici bir seçim vaadi olarak görüyorlar.

    Bence de bu plaka muhabbeti kalksın, taksiciliğe uygun araçlara lisans verilsin herkes aracını uygun hale getirip tabi ki gerekli standartları karşılamak koşuluyla
    taksicilik yapabilsin. Kazandığından yine vergisini versin. Orta yol bu. Belediye madem itaksi diye bir sistem açtı, bu sistem altında uber gibi isteyen aracıyla taksici olabilsin.
    Tabi ki uber gibi hizmet ve müşteri memnuniyeti odaklı olan sürücüler puanlansın, yüksek puanlı sürücüler daha çok kazanmayı haketsin.
    Şu anki sistemde asıl parayı çalışan taksiciler değil, yattığı yerden para alan plaka sahipleri kazanıyor.
  • Kirli ellerini Uber'in yakasından çekecekler!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 20 Haziran 2018; 2:12:3 >
  • Bugün Careem çağırmayı çalıştım bir süreliğine VİP araçlarını uygulamadan kaldırmışlar müşteri hizmetlerini aradım bir süreliğine VİP hizmetlerimiz askıda dediler. (Sadece sarı taksi çağırılabiliyor)
    Ancak Uber hızır gibi yetişti, gerçekten çok büyük nimet koca aile yoksa taksiye mümkün değil sığmazdık. Uberde yayıla yayıla rahat rahat gidiyorsun.

  • Uber iyi ki yasaklandı.



    Uberde amaç Mercedes Vito alıp vip taşımak değil.



    Uber deki amaç Taksinin 50 liraya gittiği yere seni biraz dolaşarak 15 liraya götürmesidir.



    Herkes Mercedes Vito, Caravelle almaya başladı. Buna bir dur denilmesi gerekiyordu. Başta ben de çok eleştirdim bu yasagi ama yapılmasi gerekiyordu.



    Artık ne yaparlar bilmiyorum ama uber xl ile bu is yürümez. Havuz sisteminin Uberpool, uber express pool yada dolmusculuk yapan Uber Hop dediğimiz sistemlerin aktif olması lazım.



    Eger taksi plakası sistemini servis plakası gibi sınırıni kaldırırlarsa bu is çözülür. 10 yıllığına ver 50 bin TL ruhsat parası. Al taksi plakani. Kimse emek hırsızı falan da diyemez. Herkes T plakası ile yapar bu işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber'de yeni özellik: Daha fazla bekleyen daha fazla Dayak yiyecek olacaktı

  • bu devlet vergisini ödeyeni bitirir mi hiç? tabikide seçimden sonra basacaklar lisansları alacaklar vergileri.kim takar basit vergiden yararlanıp vergi ödemeyen taksileri? salaklar basacaklar oyları ve seçimden sonra görecekler neler olacağını! DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM UBERİN YAYGINLAŞIP TAKSİLERİN BİTMESİNİ!!!!!

  • Uber şuan ucuz olabilir ama gelecekte oda pahalı olacak. Önce taksicilerin belini büküp piyasaya hakim olmaya çalışacak.
    Önüne gelen her mesleği yapmamalı ama bazı kişilerin de tekelinde olmamalı.
  • Taksiciler gidince uberin neler yapacağını anlamak için Crysis 3'te CELL ne yapmış onu öğrenmeniz yeterli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de Uber çıktı başımıza

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.