Şimdi Ara

Uber ayrımcılık davasının kapanması için 10 milyon dolar tazminat ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Uber son zamanlarda iş yeri kültürü ve düzenleyici kuralların ihlali nedeniyle çok fazla sorun yaşıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında, bundan tam beş yıl öncesine kadar uzanan iddialarla ilgili olarak şirket aleyhine dava açıldı. 285 kadın ve 135 siyahi çalışanın haklarını savunmak için açılan davada, akıllı telefonla taksi çağırma hizmeti veren şirketin erkekleri ve beyaz yada Asyalı çalışanları desteklediği iddia ediliyordu. Uber sonunda davanın kapatılması için 10 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

     

    Ayrıca Bkz.Facebook veri skandalı sonrasında akıllı hoparlör lansmanını erteledi
    Geçtiğimiz yıl Ingrid Avendano, Roxana del Toro Lopez ve Ana Medina isimli üç kadın yazılım mühendisi, 2013'ten bu yana şirkette çalışan 420 kişi adına Uber'e bir ayrımcılık davası açtı. Kadın mühendislerin ve siyahi çalışanların Uber'den daha az ücret aldıkları ve genellikle daha düşük kademeli işlerde çalıştırıldıkları öne sürüldü. Ayrıca bu kadınlara yönelik performans değerlendirmelerinin de önyargılı olduğu ifade edilmişti.

     

    Uber iş yeri politikalarında değişikliğe gitti


    Uber, iddiaların hemen ardından iş yeri politikalarında değişiklikler yapmaya başladığını iddia ediyor. Şirket maaş ve çalışma şartları açısından eşitlik getiren yeni bir yapı geliştirdiğini ve performans değerlendirme sürecini tamamen elden geçirdiğini söyledi. Davanın hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, 1 Mayıs'ta yapılacak duruşmada kararı onaylaması halinde, tazminat miktarı hak sahibi kişilere adil bir şekilde paylaştırılmak üzere tarafsız bir şirkete ödenecek.



  • Diyelim bu parayı alacaklar ve konu kapanacak. Peki ayrımcılık devam ederse?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Diyelim bu parayı alacaklar ve konu kapanacak. Peki ayrımcılık devam ederse?

    Ayrımcılığa uğrayanlar 20 milyonluk dava açar. Zaten bi kere mimlenmiş firma, kazanmaları daha kolay olur.
  • birileri uberin ipini çekiyor ama kim
  • Yav bu adamlar kaç para kazanıyor da bu kadar para saçıyorlar etrafa isimlerini kirletmemek için.Görebildiğim kadarıyla para daçmamak için bir uğraş sarf ettikleri de yok ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.