Şimdi Ara

tytnin yükselmiyor olması + sınav anında büyük oranda şansa bağlı olması bla bla bla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu yüzden tyt çalışmaktan soğudum, ayt kasacağım bu saatten sonra. tytyi boşlamadan ağırlık ayt üzerine olacak. alanım ea.


    siz neler düşünüyorsunuz? özellikle ea alanındakiler?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben bilmiyorum hocam bilen birine sorun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EA   


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam TYT'de nasıl çalışıyorsunuz önemli bu aylar ayt için erken deneme atın eksiklerinizi gözden geçirin ekim ortasına kadar

  • hocam sosyali genel kültür ve hatırladığım bilgilerle +15 yapıyorum

    fen çalışmaya bakıyor, çalışsam oradan da 5-10 net arası gelir

    dil bilgisinde orta düzeyim, biliyorum birçok şeyini

    mat konularına hakimim, eksiğim yok


    ama paragraf ve tyt mat sorularının (denemeden bahsediyorum) çalışmayla halledilecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. 345in tyt mat sb'sinin ÖSYM tarzı sorularına baktım da, bu soruları çözmek tamamen zekaya bakıyor bence. çalışmanın etkisi çok az olur, o da soruda köklü sayı verecek de üslü sayı değeri atayacak da ancak öyle çalışmış olmak bir işe yarayacak.


    ayt mat öyle değil mesela.. ne kadar ekmek o kadar köfte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 26 Eylül 2021; 22:14:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyt için iyi bir temel attıysaniz zaten sonrasını deneme ile götürün. Elinizden geleni yapın siz sadece gerisini cidden düşünmeyin. Sadece sürece odaklanin emin olun bu çok daha faydalı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayt adına doğru düzgün çalışmak gereken bir matematik var. Tyt'yi boşlamak eacılar için saçmalık bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemelerle her türlü ana hazırla kendini. böyle böyle bütün olumsuzlukları deneyimlerimden sonra özgüvenin artar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konuda tytyi boşlamadan dedim zaten  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garavel16 kullanıcısına yanıt

    her soruyu yapmaya çalışmaktan başka bir gelişim yolu bulamıyorum hocam, haklısınız, belki de etkisi uzun vadede ortaya çıkacaktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troll konulardan dolayı okuma yeteneğim gerilemiş pardon


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam deneyin ama sinav anındaki psikolojiniz nasil ? Girdiğiniz denemelerin zorluğu gecen yılki TYTlere göre nasıl? Deneme kalitesi nasıl? Ben de bundan çok çektim daha detaylı yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim. Buradan yazmak istemezseniz özelden de yazabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok çok fazla üstüne gittiyseniz bu meselenin bir süre ayrı kalabilirsiniz. Yapamadığınız sorularin farkli çözüm yollarını hocalardan dinlemeye çalışın imkanlar dahilinde. Süre tutmadan çözmeye çalışın bir gün gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • herkes temel ar denemeye geç demis ama denemelerden hepten soğuyabilirsiniz. 345teki "yeni nesil" sudokuvari soru tiplerine zekayla halledilir calismayla olmaz dediğinize gore iyice umutsuzlasmaya baslamissiniz denemelere pat diye gecmek daha icinden cikilamaz bi hale sokabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YarenFujosh -- 26 Eylül 2021; 23:39:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav anında psikolojimde herhangi bir değişim olmuyor, dershaneye gidiyorum ve her hafta tyt denemesi oluyoruz, stres heyecan gibi şeylerden tık yok. ancak yks'de bu tarz hissiyatlar mutlaka olacaktır.


    tyt genel denemeleri oluyoruz dershanede her hafta, yayın olarak karekök, toprak, sonuç, 3d, kültür, kida falan olduk işte hocam. her hafta farklı bir yayından deneme oluyoruz, serileri var dershanenin elinde bu serilerden arka arkaya aynı yayın gelmeyecek şekilde bizi sınava tabi tutuyorlar. deneme kalitesi olarak gayet iyi olduğunu düşünüyorum, 345 henüz olmadık asıl onu merak ediyorum mesela  


    türkçeden 25-30 net aralığındayım (40 soruya bakıyorum ve 60-65 dakika gidiyor) eğer deneme orta ve üstü gelirse, zor gelirse 20'leri görüyorum. düzenli paragraf çözmüyorum, hatta hiç çözmüyorum diye netler düşük geliyor şeklinde düşünüp ales paragraf (pegem) kitabı sipariş ettim, her gün çözeceğim bakalım nasıl bir değişim olacak birkaç ay içerisinde.


    matematikte 6 neti gördüğüm de oldu 20 neti gördüğüm de.. genel olarak 10-15 net civarındayım. artık aptal olduğumu düşünmeye başladım  bir soruyu ancak 3- 5 dakikada yapabiliyorum (orta seviye gelirse). sanırım muhakeme gücüm düşük, anlamadım.. bilgi sarmal problemler ve endemik problemler çözüyorum, endemik beni biraz zorluyor, geliştirdiğini hissediyorum. 345 ve çap tyt mat soru bankası var elimde, 345'ten gidiyorum şimdilik, ÖSYM tarzı ve orijinal (made by 345) sorularında kendime dair tüm ümidim kırılıyor   o soruların genelde yarısını 3-4/5 dk arasında çözüyorum, kalanını ya çözemiyorum ya da 6-8 dk harcamam gerekiyor çözmek için. galiba yavaş düşünüyorum.. ama öyle olsa hayatın her noktasında bunun etkisini görürüm. mesela söz konusu ilgi alanlarım olunca zihnimi çok aktif hissediyorum, akıl yürütmelerim ve argüman oluşturma çabalarım oldukça seri ve doğru ilerliyor ancak kimi konularda da böyle aptal oluyorum işte  


    süre tutmadan bu tarz soruları çözmek bana ne kazandırır, bilmiyorum. mesela ortada somut bir şey olsa, örneğin belli bir konu olsa (fonksiyonlar diyelim), bu zor sorular üzerinde süre tutmadan çözmeye çalışmak bana bir bakış açısı kazandırır çünkü konuyla birebir ilgili soruyla uğraşmak beni geliştirir. ancak tyt mat için öyle olmadığını düşünüyorum, yanılıyor olabilirim ancak doğrusu nedir, göremiyorum.  


    sosyalde genel kültürle ve eski bilgilerimle 15+ yapıyorum.


    fen henüz çalışmadım. denemeye göre 2-3 net yapabiliyorum o da sık rastlanır bir durum değil.


    @YarenFujosh


    bu hafta deneme olacağız. o denemenin mat sorularına tüm günümü harcayacak, hepsini çözmeye çalışacağım. eğer deneme zor gelmezse önceden olduğumuz en zor mat sorularına sahip denemeyi çözeceğim. bakalım ne olacak, günün sonunda editlerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 27 Eylül 2021; 9:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çalışınca artar tyt deki her derse her konuya çalışmak lazım ben 80k dan 8k ya çektim tyt yi doğru çalışılınca tyt de yapılıyor

  • Sınav anı limit tg denemesine (mat zor) benzer geçmişti bende (yani farklı senaryo denemeler çözmek ve gerçek sınavda aynısı gelebilir psikolojisinde olmak iyi)


    Yeteri kadar tyt denemesi çözüp çözme sırasını turlamayı vb akılda netleştirdikten sonra sınav anında farklı bir şey olma ihtimali düşüyor

    Fazla kafada büyütmeden sınava gir çık zaten sınav 2 gün sürüyor çat bitiyor saatler içinde


    Hedefine göre aytde x net artırman tyt kurtarıyorsa ona göre hareket edebilirsin (bu tyt düşükte kalsın ayt kurtarır demek değil ama sınavda da ayt netlerini koruyacağını düşünüyorsan sonuçta ayt netleri tytden daha değerli)

    Puan hesaplamadan netleri girer kafanda bir net hedefi oluşturursun ona çalışırsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha yolun basindasiniz matematikte yaptığınız şeyleri takdir ediyorum aynen böyle devam edin bol bol uzun aralar vermeden çözmeye devam edin. Yani konuya karşı soğuma olmasın yoksa toparlaması zor olabiliyor. Türkçeye kesinlikle çalışın sakin es geçmeyin. Hergun düzenli olarak bilimsel paragraflar ve ağır betimlemeler içeren paragraflar çözün, anlama odaklı çalışın.

    Benim onu deme nedenim yapıp yapamayacaginizi görmek. Belki yapabileceğinizi görürseniz kendinize karşı olan inancınız artar. Bir de deneme seviyeleri 2021 TYT gibiyse zorluğu bundan kaynaklanıyor olabilir. Eksiklerinizi iyi analiz edin ve sadece devam edin, sürece odaklanin. Gerisini bosverin. Yapamadığınız sorularla uğraşın yapana kadar ve yeni bakış açıları öğrenmeye çalışın. Çıkmış soruları çözün bol bol örnek görün. Pes etmeden devam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük hatayı yapıyorsun soyliim sana da sonr çalıştım yapamadım diye kendini dövme.6 ay ikisini de inatlaşa inatlaşa götürdüm tyt de 100leri gördüm saldım.mat de ağır sıçtım tyt sıralamam 18k.mat 20 net.İnatlaşacaksin 100 neti almadan şuradan şuraya gitmem diyeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.