Şimdi Ara

Twitter Yeni Bir Güncelleme Alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, kullanıcılara tweetlerine verilen yanıtların tonu ve kalitesi üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek iki yeni potansiyel özellik hakkında bilgi verdi. Twitter tasarımcısı Paula Barcante tarafından paylaşılan Filtre ve Sınır, saldırgan veya zararlı yanıtları akıllıca gizler veya tekrarlayan suçluların yanıt vermesini engeller.

    Barcante’nin paylaştığı konsept görsellere dayanarak Twitter, zararlı yanıtlar alıp almadığınızı algılar ve ardından Filtre’yi veya Sınırı açmanızı ister. Barcante, “Filtre açıksa, Tweet’inize potansiyel olarak zararlı yanıtlar size veya başka birine gösterilmez” diye yazıyor. Sınır etkinleştirildiğinde, saldırgan veya “tekrarlayan, davetsiz tweetler” geçmişi olan hesapların yanıt vermesi engellenir.


    Twitter daha “serbest” oluyor


    Twitter’ın konsepti, Filtre veya Sınırın etkin olup olmadığı konusunda oldukça açıktır. Filtrelenmiş tweetler söz konusu olduğunda, yanıtlayan kişi için, “Bu yanıtı yalnızca siz görebilirsiniz” yazan bir metin eklenerek görünmeye devam ederler. Sınırın etkin olduğu hesaplar için Twitter, daha fazla bilgi edinmek için bir bağlantıyla birlikte “Yanıt sınırının açık olduğunu” açıklayan bir uyarı gösterecek.

    Bu süreç otomatik olduğundan, her zaman doğru olmayacağı kesin. Barcante, kullanıcının Twitter’ın otomatik kararına katılmaması ve düzeltmek istemesi durumunda, kullanıcıların her iki özelliğin ağına takılan tweet’leri incelemesine izin vermeyi de düşündüğünü belirtiyor.

    Bir diğer yenilik ise video kalitesinde. Twitter’ın düşük video kalitesi, platformdaki kullanıcılar için uzun süredir hayal kırıklığı yarattı, ancak Cuma günü şirket potansiyel olarak umut verici bazı haberler paylaştı: Twitter, hizmete yüklenen videolar artık “daha iyi bir izleme deneyimi için daha az pikselli görünecek” dedi.

    Şirket, sayfaya bir video yüklendiğinde kalitenin artması için bir takım çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu makaleyi yayınladıktan sonra şirket, kaldırılan bu adımın videoları beslemek için daha küçük parçalara böldüğünü ve bunun ek işleme nedeniyle kaliteyi düşürebileceğini açıkladı.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.