Şimdi Ara

Twitter tüm çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Twitter tarafından bugün yapılan açıklamayla duyurulduğu üzere pandemik ilan edilen COVID-19 salgını sebebiyle tüm çalışanların evden çalışması zorunlu hâle getirildi. Şimdiye kadar bu durumu opsiyonel olarak aktaran ve çalışanlarını evden çalışmaya teşvik eden firma, artık ofislerine çalışanları almayacak.



    Twitter’ın açıklamasına göre saatlik çalışanlar ve kontraktörler, işlerini evden yapmaları mümkün değilse aynı şekilde ödeme almaya devam edecekler. Firma evden çalışacaklar için gereken altyapı ve masrafları da tamamen karşılayacak. Çocuklu çalışanların bakım masrafları da yapılacak ödemelere dâhil edilecek.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs salgını pandemi kategorisine alındı



    Şimdiye kadar Apple, Amazon, Microsoft ve Google, benzer şekilde hamleler yaparak farklı bölgelerdeki çalışanlarını ofisten uzak tutuyor. Twitter’ın hamlesi ise diğer firmaların kısmi evden çalışma emirlerinin yanında biraz daha sert. Toplam 4900 kişiyi çalıştıran firma, bu çalışanların tamamını evden çalıştıracak.








  • Çok doğru bir hareket kutlarım Twitter. Bizde de bu gün okulların tatil edilip evden eğitime geçileceği konuşuluyor, ki bu da doğru bir karar. Maçlar da seyircisiz oynanıyor organizasyonlar da iptal edildi, toplantılar, bir aradaki olan tüm etkinliklere sınırlama getirildi, harika. Ama benim anlamadığım hala neden namazların camiler yerine evde kılınması gerektiğine dair bir fetva veya bir uyarı çıkmadı? Yarın cuma ve cuma namazı bütün yurtta bir arada kılınır. Camide namaz kılan cemaatin yaş ortalaması 45 ile 80 arası yaşlılar ve neredeyse büyük bölümünün kronik hastalığı var. Üstelik namaz yanyana saf tutularak kılınır bu da 1 metreden yakın durmak demek. Cuma namazlarının süresinin de uzun olduğu göz önüne alındığında ve cemaatin birbirini gördüğünde selam verdiği konuştuğu ve el sıkıştığı da düşünüldüğünde, ki olmasın inşallah, koskoca bir salgın riski söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 12 Mart 2020; 18:55:7 >




  • Doğru bir hareket. Bazı çalışanlar şanslı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wordpress yıllardır aynı mantık ile çalışıyor
  • bir biz mi sabahın erken saatinde kalkıp ofise gelmek zorunda kalıyoruz yaa
  • Keşke herkesin böyle bir şansı olsa.
  • bizim patronlarda bunu görseydi artık belki bizde evden çalışırdık
  • İyi de arkadaş denetim yok galiba 1 ayda maile olumlu/olumsuz geri dönüş yapılmadı ve hesabım silindi, harika!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djox133 -- 23 Nisan 2020; 14:59:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.