Şimdi Ara

Twitch, Youtube yayıncılarının kazandığı paralar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
13.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yayıncıların bu kadar para kazanması ülke şartlarında normal ve adil mi? Askeri ücretin 1.400 tl olduğu bir ülkede bilgisayar başında sadece oyun oynayarak bu paraları kazanmak normal mi geliyor sizlere?

Benim en garipsediğim nokta bu kişiler (kız,erkek) hiçbir içerik üretmeden sadece oyun oynayarak nasıl bu paraları cukkalıyor? Devlet vergi kesiyor mu bu kişilerden?
    Hem de bazı yayıncılar dalga geçerek bu paraları kazanıyor. Canlı yayında dalga geçmek için ilahi açanlar, ana avrat küfür edenler. Dikkatimi çeken diğer bir noktada bu kişilerin aşırı egoist oluşu.

Örneğin twitch yayınlarında sub olmak için 5 dolar ödüyorsunuz. Twitch bunun çok az bir kısmını sizden kesiyor.
    Örneğin bir Türk yayıncının 3000 subu var. Kişi başı 15 liradan aylık 45 bin tl kazanıyor bu arkadaş. Bağışları, reklamları ve sponsorları saymıyorum dahi.

Bu işin sonu nereye varacak?

• Gözümüz hep milletin kazandığı paralarda. Ne güzel işte vergi yok şirket yok birey olarak para kazanıyorsun. Sende yap? Sen yapmıyorsun kazanmiyorsun diye millet vergilendirilsin az kazansın bla bla.

Ayriyeten bu işler göründüğü kadar basit değil. Basit olduğunu düşünen hemen bugün başlasın ne tutuyor sizi anlamıyorum.
  • futbolcunun, sarkıcının milyon liralar kazanaması ne kadar normal geliyorsa, o kadar normal geliyor.
    günaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

futbolcunun, sarkıcının milyon liralar kazanaması ne kadar normal geliyorsa, o kadar normal geliyor.
    günaydın

Bu bahsettiğin kısım olması gerektiğinden fazla para kazanmasına rağmen futbolcu yeteneğine göre para kazanıyor. Ayrıca her futbolcu antrenmanını yapıyor kendini geliştirmek isterse yemesine-içmesine dikkat ediyor taktik ve zihinsel olarak gelişmeye bakıyor vesaire.

Şarkıcı dediğin kısımın ise bunlarla uzaktan yakından alakası yok. Çok leş olanlara zaten şarkıcı demiyorum ama yine de ortada ürettikleri bir içerik var. O şarkılar havadan gelmiyor

Günaydın bu arada
  • twitchde yutubcu da bi içerik üretiyor ( yine yeteneğine göre para kazanıyor, futbolcunun kazandığı milyon dolarları hak görmek LOL). entertainment işte. showman dan aktörden farkı yok. welcome to capitalism

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 23 Mayıs 2017; 5:52:28 >
  • insanların para kazanması seni rahatsız mı ediyor? gayet normal.
  • Arkadaş haklı hem rağbet görüyorsa bu tür işler önünü kesemezsin umalım ki işin cıvığı çıkmasın lakin çıkacak gibi kaldı ki bunların öncesinden cam showlar vardı halen var onlarda senin tabirinle futbolcu kadar mücadele etmiyor vücudunu sergiliyor niye şimdiye kadar ses çıkmadı olay kolay parada kimse kimseyi kandırmasın herneyse beyler ben yatacağım birazdan dağınık cümlelerim yüzünden affola istediklerimi umarım anlatabilmişimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

twitchde yutubcu da bi içerik üretiyor ( yine yeteneğine göre para kazanıyor, futbolcunun kazandığı milyon dolarları hak görmek LOL). entertainment işte. showman dan aktörden farkı yok. welcome to capitalism

Youtubeda bazı kanalların içerik ürettiğine katılıyorum. Benim anlamadığım noktada bu zaten gerçekten içerik üretenler değilde başkalarının kazanması. Çoğu youtube kanalı içerik üretmiyor içerik kopyalıyor sadece.

Twitch yayınlarına gelince içerik üretimi 0. Ben topcunun kazandığı parayı hak görmedim bu yüzden "gerektiğinden fazla kazanmasına rağmen" diye belirttim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Secnom

insanların para kazanması seni rahatsız mı ediyor? gayet normal.

Kullanıcı adı: Secnom
    Sub olduğu kanallar: Jahrein, Wtcnn, Unlost, Levo
    Sub olma şekli: Babasından çaldığı kredi kartı

evet şimdi rahatsız oldum.
  • Theokoles diye bir yayıncı var bi yayınında günlük 1000 kazandığını söylemişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izleme sende.
    Nb3 var hem iyi oynuyor,hemde eglenceli birisi. Bunun gibilerle senin yazdigin ama bilmedigim kisilerin bir oldugunu sanmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 değil 7 alacaksın yarısını twitch alıyor 2,5 dolar kalıyor yayıncıya. En azından top peşinde 90dk koşup milyon dolar almıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birincisi çoğunun 300/400 sub var belki yabancılarda 3000 olan vardır ve askeri değil asgari ücret

• Vergi ödemeleri lazım ve RTÜK gibi bunları denetleyecek bir kurum olması lazım çocukların psikolojisini bozuyorlar

• devlet bu gibi şeylerden vergi alsın ama ilk önce adam gibi yayın yaptırsın yayın yapan kişilerin aylık internet ücreti en az 100 tl upload yoksa yayın da yok

• Hiçbir yeteneği olmayıp küfür ederek para alanları bende sevmiyorum.
    Amaa herhangi bir oyunda profesyonel olup insanlarla bunu paylaşan insanlar para kazanmayı hakediyor hem bu adamlar kazanıyor hemde markalar daha ucuza reklam veriyor istediği kitleye daha doğru şekilde hitap ediyor.
    Vatan,teknosa vs vs gibi kan emici şirketlerin almasındansa bu tarz adamlar alsın on kat iyidir.
  • Ben youtube da birçok orjinal içerik denedim ama abone sayım 300'ü geçmedi.Benden 5-8 yaş küçük çocuklar nasıl 200-300 bin abone yapıyor anlamıyorum.İçerik çalmakla oluyorsa bunlar prim veren izleyiciler çocuk demektir.Çocukların da yandaki veya videodaki reklama tıklama olasılığı yetişkinlerden yüksek olduğu için bu kanallar hem aboneyi hem parayı götürüyorlar.Tek çare çocukları youtubedan bir şekilde uzaklaştırılmak. Çünkü izleyen çocukların iq'lerinin düştüğüne eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 23 Mayıs 2017; 9:25:18 >
  • Devletin vergi kesecek neyi var bunda? 5 kuruş katkı mı yapmış da kessin. Daha internet hızını blocklamaya çalışıyor.

• İşte gene saçma sapan bir konu. Güzel kardeşim anlamıyorum ki bu insanların kazandıkları paralar konusunda hak ile ilgili bir kural vs mi? Yani bir yerde mi yazıyor şu işi yapanlar şu paraları kazanmalı vs diye?

Şimdi gelelim youtuberlara twitch yayincilarina. Bunların tepelerinde olan insanların oldukça yüksek paralar kazandığı malum da kardeşim bunlar insan üzerinden para kazanıyor sen ben o kimin izlediği önemli değil birileri izliyor ve bundan para kazanıyorlar. Kimse de zorla izlemiyor. Eğer o adamlar izleniyorsa kazandıkları parayı hak ediyor. Ayrıca youtuber olmak için herhangi bir para vermene gerek yok herkes video çekebilir. Buyur kardeşim sen de cek kolaysa kazan. Milletin kazandığı paradan size ne?

Ayrıca vergi kesiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 23 Mayıs 2017; 9:50:22 >
  • Gözümüz hep milletin kazandığı paralarda. Ne güzel işte vergi yok şirket yok birey olarak para kazanıyorsun. Sende yap? Sen yapmıyorsun kazanmiyorsun diye millet vergilendirilsin az kazansın bla bla.

Ayriyeten bu işler göründüğü kadar basit değil. Basit olduğunu düşünen hemen bugün başlasın ne tutuyor sizi anlamıyorum.

• Öncelikle velet değilim onu diyeyim. Şöyle örnek verebiliriz sen tiyatroya gittiğin zaman eğlenerek iyi vakit geçiriyorsun aynı şeyi bende jahrein izlerken yaşıyorum. Zaten jahrein disindakikerin hepsi yapmacık geliyor bana jahrein severek yapıyor bu işi sevmediği vakit, içinden gelmediği zaman yayın falanda açmıyor. Jahrein in muhabbet olarak, oyunu oynayış şekli olarak zevkli güldürüyor :) sen zorla sub olmak, bağış atmak zorunda değilsin ama olana da karışamazsın. Aylık 2 kere sinemaya gideceğine gidip ona destek olabikiesin böyle düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 23 Mayıs 2017; 12:37:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.