Şimdi Ara

Twitch'ten büyük Türkiye hamlesi: Abonelik fiyatları 9,90 TL'ye düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın en popüler canlı yayın platformu olan Twitch'in uzun bir süredir beklenen Türkiye hamlesi nihayet duyuruldu. Yapılan resmi açıklamalara göre Twitch'te bu hafta itibarıyla abonelik ücretlerinde yerel fiyatlandırma dönemi başlıyor. 20 Mayıs'ta start verecek olan yeni uygulamaya göre kanal abonelik ücretleri artık sadece 9,90 TL olacak.



    Twitch yerel fiyatlandırma politikasına ilk olarak geçtiğimiz aylarda Brezilya'da başlamıştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Brezilya'daki ilk testler çok olumlu sonuçlar vermiş. Abone başına kazanılan ücretler azalıyor olsa da toplam abone sayılarının ciddi anlamda artış gösterdiği ve dolayısıyla yayıncının toplam kazancının da arttığı belirtiliyor. Twitch yerel fiyatlandırma uygulamasının bu anlamda hem yayıncı hem de seyirci için çok önemli olacağını düşünüyor.



    Yeni yerel fiyatlandırma politikası 20 Mayıs itibarıyla Türkiye'yle birlikte Meksika'da da başlayacak. Türkiye'de 9,90 TL (1,20 dolar), Meksika'da ise 48 peso (2,41 dolar) olarak uygulanacak. Twitch önümüzdeki süreçte benzer yerel fiyatlandırmaların Asya, Orta Doğu, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa'daki diğer bazı ülkelere de geleceğini duyurdu.



    Amazon Prime'ın gelişi Twitch Türkiye'yi hareketlendirmişti



    Türkiye şu anda Twitch'in en canlı ve en hızlı şekilde büyüdüğü ülkelerden birisi. Türkiye'nin ünlü yayıncıları Twitch'in İngilizce yayın yapan global yayıncılarıyla yarışacak seviyede seyirci çekmeyi başarıyor. Diğer taraftan geçtiğimiz Mart ayında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yayıncı Pqueen'in birlikte gerçekleştirdiği yayın 300 binin üzerinde anlık seyirciye ulaşarak Twitch'in o anda en çok izlenen yayını olmuştu.



    Amazon Prime'ın geçtiğimiz yıl Türkiye'ye giriş yapması da Twitch Türkiye'nin büyümesine önemli katkıda bulundu. 7,90 TL'lik Prime üyeliğiyle istenilen herhangi bir kanalda abonelik alınabiliyor. Bunun ardından Türkiye'deki yayıncıların abonelik sayıları ciddi anlamda artış göstermişti.



    Twitch şimdi yerel fiyatlandırma uygulamasına geçerek Türkiye'deki en önemli hamlesine imza atıyor. Yeni fiyatlandırma politikasının hem yayıncılar hem de seyirciler tarafından çok olumlu karşılanacağını tahmin ediyoruz.




    Kaynak:https://blog.twitch.tv/en/2021/05/17/building-global-communities-with-local-subscription-pricing/



  • pintipanda adında bi ahlaksız vardı. hiç bir firma sana yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değil diye sonye yağ çekmekten kolestrol krizine girecekti. bu ve benzeri uygulamalar ona gi.. kapak olsun.

    bütün firmalar yerel fiyatlandırma yapmak ZORUNDA! bu ülkeden müşteri istiyorsan b u ülkenin şartlarına uygun satış yapacaksın. nokta.
  • Sonunda çoktan yapılması gereken şeyi yapmışlar. Aboneliğin 5 dolar olması aşırı absürttü.

  • Bir şeyin %50'si hiç bir şeyin %100'ünden daha iyidir...-Han

  • Abi Twitch bile yerel fiyatlandırma yapıyor. PS Türkiye hala utanmadan 619 liradan oyun satabiliyor inanamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun bu güzel bir haber. İnşallah bu fiyat hep kalıcı olur. Darısı diğer şirketlerin başına.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    playstation türkiyenin ne suçu var. Sony avrupanın el atması lazım.

  • pintipanda adında bi ahlaksız vardı. hiç bir firma sana yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değil diye sonye yağ çekmekten kolestrol krizine girecekti. bu ve benzeri uygulamalar ona gi.. kapak olsun.

    bütün firmalar yerel fiyatlandırma yapmak ZORUNDA! bu ülkeden müşteri istiyorsan b u ülkenin şartlarına uygun satış yapacaksın. nokta.

  • 10 tl'de olsa hiç bir yayıncıya 10 tl vermem. Sektörü bilmiyo insanlar bu yayıncılar oturdukları yerden sponsorluğu da hesaba katınca aylık minimum 50.000 - 100.000 tl gibi paralar kazanıyorlar. (ort 5-6k izlenen birisi)

  • Bana faydası olmayan insanlara 1Tl de olsa paramı vermem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xit kullanıcısına yanıt
    PlayStation Türkiye, fiyatları düzeltmeye yönelik çalışmadıkları için tepki yemeyi hak ediyor. Konsolda fahiş fiyatlara oyun almak durumunda kalan insanlara yazık. Artık yeni kullanıcı toplayamıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCRTVKCS -- 17 Mayıs 2021; 18:16:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Diyeceksin ki; ya Türkiyede yerel fiyat uygularsın ya da seni bu fiyata ülkeye sokmam. Olay budur. Reste rest!! Bakın Facebook Google gibi firmalar nasıl yola gelip temsilcilikler açtılar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Twitch yerel fiyatlandırma yapsa ne olur yapmasa ne olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Büyük yayıncılar arasından "Yahu 7.90?ye abone oluyorsunuz twitch yarısını alıyor üstüne vergiler." diyenlerin gerçekten artık 9.90? üzerinden alacakları beni güldürdü. Eskiden Twitch standart ise 2.5$ ve sub sayısına göre 3.5-4$ ödüyordu. Tabii Türk yayıncılardan 3.5$ (29.6?) sınırını geçebilen yoktur sanırım.

  • yayıncılar prime ile abone olandan dolar olarak 2.5 dolar alıyodu onu düzeltmişler anlayacağınız artık 9.90tlden alırlar abonelik paralarını çok sever onlar izleyicilerini

  • dediğiniz doğru fakat ülkede ki vatandaşın ürünü alabilmesi firmanın suçu değil hocam sorun ülkenin ekonomisidir. Siz 500 dolarlık ps 5 i burda yerel fiyat isterseniz adam bunu 200 dolara satamaz bu sadece belirli şeylerde yapılabilir zararına göze alabilen yapar herşeyden beklememek gerek, onun yerine ekonominin düzelmesi daha iyi olur yabancı firmalardan birşey beklemektense kendi paramızla alabildiğimizde bu sorunlar biter.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Sony'den mamalandığı için savunması gerek maması kesilir yoksa.

  • poposunun üstüne oturan bin kilo , zerre yararı olmayan adama ne diye alın terimle kazandığım parayı vereyim yahu ? Modern dilencilik işte

    Edit: Dijital dilencilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qoqoCAN -- 17 Mayıs 2021; 21:05:18 >
  • Twitch ülkemiz için anket ve öngörü gibi özelliklerini de kısıtlamasız kullanıma açmalı. Anketlere zaten katılamıyorsun. Öngörüde ise kanal sadakat puanı kazanamıyosun. Böyle kısmadan tüm özellikleri açarlarsa süper olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 17 Mayıs 2021; 21:23:19 >
  • Mansur Yavaş etkisi, cumhurbaşkanı olduğunda Sony bile yerel fiyatlandırma yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 17 Mayıs 2021; 21:24:57 >
  • Kaç liradan düşüyor 9.90'a?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.