Şimdi Ara

TwinMOS 5600MHz 32 RAM EXPO sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. TwinMOS 5600MHz 36CL bir RAM aldım 32 GB, fakat bu RAM ile BIOS'tan EXPO açtığımda bilgisayar açılmıyor. Manuel ayar yapma işini araştırdım denedim fakat şaşırtıcı şekilde benim değişikliklerimi BIOS kaydetmedi. Bu sebepten ötürü olduğunu düşündüğüm CS2'de 23 sabit ms problemim de var. Acaba ben bu RAM'leri nasıl düzeltirim, manuel yapacak isem nasıl hangi ayarlar ile 5200-5400 dolaylarında MHz yaparım?

Sistem: 7800x3D - Gigabyte Gaming X AX V2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azgeryar06 -- 8 Nisan 2026; 23:48:31 >

Sizin anakartın küçük kardeşi sayılacak ds3h modeli var. Micron belleklerle expoyu geçtim jedec halinde bile stabil değildi. Manuel olarak da dikiş tutmadı. Windows bellek tanılama ve memtestte sorunsuz çalışıyordu. İntel sistemi olan arkadaşta denedik taş gibi çalışmaya başladı ram. Ben de gidip hynix modullü corsair aldım taktım. İnanılmaz stabil şuan. 8-9 saat oyun kapatmadığım günler oldu bir kez tökezlemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 9 Nisan 2026; 9:27:12 >

Samsung tek kanal 32gb, mclk uclk 2400-2400 olarak 4800de çalışıyor heralde anladığım kadarıyla

Bu arada CS2 deki ms problemim w11den w10a geçiş yapmam ile düzeldi. Ramlerin mhz düzeltmek kaldı en azından bi 5200 olsa iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azgeryar06 -- 9 Nisan 2026; 17:53:11 >

Manuel sağlam oc ayarı 6000mt/s cl34 timing değerleri için aşağıdaki değerleri deneyin. 56ns civarı alıyor.

TwinMOS 5600MHz 32 RAM EXPO sorunu

Eğer boot etmez ise bios resetlemeniz gerektirğini unutmayın. Stabilite testi için memtest5 kullanabilirsiniz.;

Nebi akgün ün excel tablosundaki değerleri de kullanabilirsiniz.

Edt: Paylaştığım ilk tabloda ısılar çok yüksek olacak. Günlük olarak timingleri gevşetir voltajı da 1.35v seviyelerine çekerseniz iyi olur. Cpu soc 1.25v i pek geçmeyin. x3d işlemciler çok hassas bu konuda. Ram oc konusunda daha uzman arkadaşlar da destek olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 10 Nisan 2026; 10:2:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] DDR 3 Ramler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.