Şimdi Ara

TV üzerinden HDMI ARC ile bütün 5.1 sesleri aktarmak mümkün mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
7
Favori
41.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • :) 200TL fark için 8100 alma bence. n11'de 50TL'de extra indirim var. Vade farksız 12 taksit. Ben ordan almıştım.
  • Merhabalar bnde samsung 3d led tw, d smart hd var harman kardn avr 158 almayi dusunuyorum normalde dsmartta 3d yayin yapan kanaldan gruntu aliyorum bu kablonun 1.4 oldugunumu gosterir ve avr 158 i nasil baglamaliyim tv de arc ozelligi mevcut yaziyor hd smarti avr 158e 158tv cikisinida tv arc yazan kismami baglamaliyim tv ye yapilacak butun baglantilar pc fln hepsi hdmi 1.4 mu olmasi lazim tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben digitürkü ps3ü hdmı ile televizyona bağladım. Televizyonuda optik kablo ile amfiye bağladım. Televizyon panasonic gw30. Amfi Pıonerr vsx322. Ancak bi türlü 5+1 ses alamıyorum digitürkten. Nerde bi sıkıntı var sizce?
  • Tv philips 42pfl4208
    Ses sistemi philips hts3538

    Her ikisinde de arc özelliği var. Hdmi kablomda 1.4 versiyon. Tvden usb üzerinden mkv film oynattığımda gerçek 5.1 ses alabiliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReDLeaDt

    Merhabalar bnde samsung 3d led tw, d smart hd var harman kardn avr 158 almayi dusunuyorum normalde dsmartta 3d yayin yapan kanaldan gruntu aliyorum bu kablonun 1.4 oldugunumu gosterir ve avr 158 i nasil baglamaliyim tv de arc ozelligi mevcut yaziyor hd smarti avr 158e 158tv cikisinida tv arc yazan kismami baglamaliyim tv ye yapilacak butun baglantilar pc fln hepsi hdmi 1.4 mu olmasi lazim tesekkurler

    d smarttan 3d görüntü almanız kablonuzun 1.4 olduğunu göstermez. evet hepsini 1.4 kablo ile bağlamanız lazım. tavsiyem inca IHH-04 modelini almanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bourvil1

    Arkadaşlar merhaba. Ben digitürkü ps3ü hdmı ile televizyona bağladım. Televizyonuda optik kablo ile amfiye bağladım. Televizyon panasonic gw30. Amfi Pıonerr vsx322. Ancak bi türlü 5+1 ses alamıyorum digitürkten. Nerde bi sıkıntı var sizce?

    hocam öncelikle digiturk ün o kanalının 5.1 yayın yaptığından emin olun. eminseniz tv nizin optik çıkışı 5.1 ses çıkışını desteklemiyor olabilir.
  • Bir konuda bilgi almak istiyorum. Bende HDD üzerinden tv ye bağlantı yaparak mkv film izlemekteyim. TV 55LA660S sormak istediğim. Dolby trueHD filmleri amfim DTS olarak okuyor. onkyo TXNR 626 kullanmaktayım. TV üzerinden HDMI ile amfiye bağlantım var. Neden Dolby trueHD ışığı yanmıyor bilen arkadaş varsa bilgi verebilir mi
  • Sesi Dolby TrueHD olarak vermiyordur. DolbyDijitale upscale ediyordur.
  • --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar merhaba. Ben digitürkü ps3ü hdmı ile televizyona bağladım. Televizyonuda optik kablo ile amfiye bağladım. Televizyon panasonic gw30. Amfi Pıonerr vsx322. Ancak bi türlü 5+1 ses alamıyorum digitürkten. Nerde bi sıkıntı var sizce?
    ------------------------------

    Cihazın ses ayarlarına bakın. Muhtemelen PCM seçilidir. Ondan vermez Dolby. Sesi Dolby yapın.
  • Beyler, Samsung 55 F 7000 tv yi, Samsung 6750 ses sistemine ARC ile,( digiturk ve ps3 ü, tv ye 1.3 hdmi kablo ile bağladım)
    * 1.3 hdmi ile bağlayınca stereo,
    ** 1.4 hdmi ile bağlayınca 5.1
    *** optik ile bağlayınca mukemmel 5.1 ses aldım.
    Kafası karışanlara kıyağım olsun.
  • Merhaba,
    Tv LG, ses sistemi samsung. Ikisinde de arc var ama hdmi ile baglayip tv den dis sesi secmeme ragmen 5.1 dvd player not supported diye bir hata veriyor.
    Bu hata hdmi kablodan mi (1.3-1.4) yoksa lg samsung cekismesinden mi kaynaklanir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harman Kardon avr 156 ile LG 47LA660S bağlayacağım dts ışığını yakmak için avr nin tv out kısmından tv deki hdmi arc kısmına bağlantı mecburi midir? avr deki TV out Hdmi dan bğlantı yaparsak avr de hangi kanaldan ses almak gerekir acaba? sonuçta tv out kısmı üç tane hdmi girişinden ayrı bir çıkış?
  • Arkadaşlar bendeki problem ise; dts filmlerindeki sesleri çözebilen arc hdmi bağlantılı lcd tv'mden, dts özelliği olmayan optik ile bağlı 5.1 ses sistemimden dts sesleri alamıyorum. tv yi 1.4 hdmi kablosu ile ses sistemine bağlasam, dts sesleri ses sisteminden alabilir miyim ?
  • ibrahimyuksel kullanıcısına yanıt
    TV tam modeli adını eksiksiz yazarsan yardımcı olabilirim. @ibrahimyuksel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sin.cyp

    Arkadaşlar bendeki problem ise; dts filmlerindeki sesleri çözebilen arc hdmi bağlantılı lcd tv'mden, dts özelliği olmayan optik ile bağlı 5.1 ses sistemimden dts sesleri alamıyorum. tv yi 1.4 hdmi kablosu ile ses sistemine bağlasam, dts sesleri ses sisteminden alabilir miyim ?

    yanlış anlamadıysam sorunun cevabını kendin vermişsin. illa ki dts'yi çözen bir reciever'ın(AVR, video amplifikatör vs.) olmak zorunda. TV tek başına yetmez. kablo da yetmez. her parçada DTS uyumu olmak zorunda
  • ricikli R kullanıcısına yanıt
    Samsung 40C650 kullanıyorum.
    Sanırım TVde ARC özelliği yok. Bütün sorun da bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyuksel -- 11 Ağustos 2014; 12:32:28 >
  • siyahtemas kullanıcısına yanıt
    hoca merhaba, bilgi için teşekkürler. kabloların markaları fark ettiriyor mu tecrüben oldu mu? biliyosun aralarında uç farklar olan markalar var. tavsiyenden anlıyorum ki; hdtv ve 5.1 ses systemi var ise, optic kablo ile ses al, hdml ile (2 kablo ile yani) görüntü al diyorsun değil mi? tvde hdmi arc girişi de olsa ayrı ayrı bağlayın diyosun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbirey -- 16 Ekim 2014; 11:33:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ricikli

    TV tam modeli adını eksiksiz yazarsan yardımcı olabilirim. @ibrahimyuksel

    Merhaba,

    Benim TV modelim LG 49UB850V Ev sinema sistemim de LG HB906TA her ikisindede ARC desteği var. ancak nerede yanlış yapıyorum anlayamadım bir türlü ses alamadım. Sinema sistemim de optik giriş haricinde iki hdmi girişi ve bir de hdmi çıkışı var.

    Tv nin Arc destekli çıkışına hdmi 1.4 kabloyu bağlıyorum diğerini sinema sisteminin çıkışına bağlıyoum. sinema sistemini arc moduna alıyorum tv den de gerekli ayarları yapıyorum hatta tv kumandasıyla sistemin ses seviyesinide ayarlıyorum ancak ses gelmiyor. Tv nin youtube veya web uygulamasından videolar açıyorum ses gelmiyor. onun haricinde Teledünya alıcıyı da tv nin diger hdmi portlarınamı takmam lazım yoksa ses sistemi hdmi girişlerinden birinemi. TV ye arc harici sokete taktığımda input olarak tv den arc çıkışını seçmem gerekmiyormu. Kısacası çok kafam karıştı yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.

    Kısaca
    Bağlamak istediklerim.

    Teledünya setupbox(hdmi)
    Apple TV (Hdmi)
    Wd TV (Hdmi)

    Sinema sistemim LG HB906TA (aynı zamanda bluray player)

    Neyi nereye bağlamalıyım kısaca bilgi verebilirmisiniz.




  • jrbuji J kullanıcısına yanıt
    Valla aynı sorunu bende coZemedim tek care tv nin optik cikisini avr ye bağladım boyle oldu sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Valla aynı sorunu bende coZemedim tek care tv nin optik cikisini avr ye bağladım boyle oldu sorun yok

    Haha valla bende son çare olarak onu yaptım dün arc çalışmaya başladı optiğide çıkardım. Sanki optik kablo ile takviye yaptım gibi hissettim kendimi :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.