Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3425. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
88.009
Cevap
1.327
Favori
4.687.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34233424342534263427
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tylan kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.

    Sony genel anlamda çok pahalı ve servis bulunduğum bölgede sıkıntılı. En yakın 50km ötede servis. Ek olaram 50 inç modeller için kurulum ücreri falan alındığını okuyunca bıraktım sony sevdasını.

    Samsung görüntü kalitesine lafım yok ama 6000TL fiyatı olan ürünlerde hala basit plastik ayaklar kullanması biraz modumu düşürdü onu da eledim.

    En sonunda yorumları görmezden gelip sizin de dediğiniz VA kriterini dikkate alarak philips 50pus8505 aldım amazondan. Artık hayırlısı gelince göreceğim evde nasıl performans göstereceğini :)
  • Öncelikle hayırlı olsun güle güle uzun seneler kullanırsınız inşallah.


    Ben mağazada 58 pus8505 modelini kurcaladım. Ayarlarını değiştirdim ve çok başarılı sonuç aldım. Ancak hızlı sahnelerde ki titreme ne yazıkki ne yaptıysam düzelmedi. Özellikle maçlarda belli oluyor. Siyah başarımı da orta seviyede oldu. Ama yinede bence alınabilecek bir TV fiyatına göre. Android Dolby Vision ve atmos destekli olması benim için alınabilir bir TV yapıyor Philips i


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tylan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Orta segment tvlerde ben o titreme sorununun çözüldüğünü göremedim incelediğim modellerde. Özellikle evde kullandığım diğer lg tvlerde altyazılar bile titreyerek geçiyor. Sony tvlerde bu titreme olayını başarılı buldum ama üst segmentlerde. onlar da 10-12k bandında. Açıkçası özellikle son yıllarda planlı eskitmenin yaşandığını gördüğümden beri tvlere o kdr para vermek içimden gelmedi. Bir de ek olaram gözlemlediğim ekran büyüdükçe titreme olayı artıyor. Sanırım işlemci ekran büyüdükçe kontrolü kaybediyor gibi geldi bana. Umarım 50 inç için biraz daha iyidir. Zaten evdeki büyükler, büyük ekran istedi diye aldım tvyi. Bence onlara fazlasıyla yetecektir. Çok da sorunlu olursa iade ederim artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UglyOwl -- 15 Mart 2021; 15:37:37 >
  • mutu07 M kullanıcısına yanıt

    inceleme için teşekkürler.. Rica etsem TV nin stand ayaklarını ölçebilir misiniz? TV sparişi verdim ama TV standına oturacak mı merak içindeyim. Ağırlık olarak baktım, sorun yok. Ayakların sağlamca basması için min kaç cm TV stand gerekli. Oturduktan sonra ayakların panelin izdüşümünde boşluk kalması da sorun değil.. Ölçebilirseniz sevinirim.. Teşekürler..

  • @dallasss


    Hocam Selamlar,


    2 yıl önce sizin tavsiyelerinizle nu8000 ve sony 9005 almıştık. İkisinden de çok memnunuz. Teşekkür ederiz.


    Profilinizi kapatmışsınız. Televizyon alacağım zaman sizin profilinizde son yazanlara bakıp tavsiye alıyordum. Profiliniz kapalı olunca son mesajlarınızı göremedim. Özel mesajınız kapalı olduğu için buradan yazıyorum.


    55 inch olarak Samsung QE55Q70T ya da Sony KD-55XH9096'e bakıyoruz ama fiyatlar el yakıyor. Samsunglar 7500 liradan başlıyor, sony'ler 9000 liradan aşağıya yok. En ucuz 100hz seçenek anladığım kadarıyla QE55Q70T.


    55 inch olunca 100hz önerdiğinizi biliyorum. 50 inch 50 hz daha ucuz önerileriniz var mıdır? Annem ve babam için bakıyorum hali hazırda 1080 p samsung televizyon kullanıyorlar. Biraz marka takıntımız var bana kalsa vestel 50U9500 alırdım.


    Her türlü fiyat aralığı için tavsiyelerinize açığız.



    Saygılar,





  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    Bende TV alacağım ancak şu an beklemedeyim acelem yok 2021 lere bakacağım olmadı 2020 modellerin fiyatının düşmesini bekleyeceğim. Mart sonu Nisan başı gibi Tcl c815 geleceğini söyledi TCL yetkilisi. Ayrıca Philips in pus8506 modelleri gelmeye başlayacak. Ben almışken 100 Hz bir TV alayım diyorum. Bakacağız duruma artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tylan

    Eğer 10000 civarına çıkabiliyorsanız tabiki Sony 90 serisi tercih sebebi olmalıdır. 100 Hz , Android , Dolby Vision ve atmos destekli arıza çıkarmadığı sürece uzun seneler kullanabileceğiniz bir TV almış olursunuz.

    @tylan

    @eMoOo


    öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için ikinize de çok teşekkür ederim.


    55" olarak düşünüyorum ama 10.000 TL bandı benim için oldukça fazla bir tutar

    55" TV lerde 50 hz değilde 100 hz önerisini defalarca aldım, 100 hz de çıkınca fiyat minimum 8.000 den başlıyor kalite ve özellik arttıkça yukarıya doğru gidiyor.


    bütçemde 5.000 - 6.000 aralığında olunca seçimim mecburen 50 hz den yana oluyor (tabi benim 10 hz TV almak istiyorum ama bütçe meselesi işte)


    55" lerde bakınca

    Samsung 55TU8500

    Sony 55XH8096 - 55XH8196 (bunlar aynı TV galiba kod neden farklı anlayamadım birde XH8077 var)

    Philips 50PUS8505 veya biraz daha büyük 58PUS8505 (buna çok sıcak bakmıyor kimse ama açıkcası rengi beni cezbetti ama android olmasıda bir artısı tabi)

    TCL 55C715 bu TV de android ama nasıldır nedir bilemedim,



    benim kullanım amacım cihazın kendi uydusundan TV yayınları izleme, çok yoğun olmasa da film vs.

    şimdilik hemen değil ama oyun amaçlıda düşünülebilir TV yi ucuza alırsam playstation almak gibi bir niyetimde var tabi



    şimdi bunların hepsini ele alınca hala kararsızım,

    yakın bir zamanda cumartesiler kapanmadan bir teknoloji mağazalarını alt üst etmem lazım TV leri canlı canlı görmek için.


    birde canlı bakıp ona göre karar vereceğim gibi, tabi bu arada bu konuda bilgili olan herkesden dikkat etmem gereken ve alım anlamında tavsiyelerinizi beklerim.




    teşekkürler.





  • yilmaz_227 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    Ben Amazondan 50pus8505 i sipariş verdim bugün yola çıktı. Aceleniz yoksa 1-2 güne görüşlerimi yazarım. Ben de aileme aldığım için onların yapacağı çok bir şey yok. Tv yayını izlerler genelde. Ondan çok yükselmedim bütçede. Öyle 4k hdr film izlenmeyecekse çok yoğun bir kullanım olmayacaksa bütçeyi yükseltmek yersiz geldi bana göre.

    Ben biraz kurcalayıp burada paylaşırım. Beğenmezsem ya da bir sorun olursa iade ederim diye Amazondan aldım zaten.
  • UglyOwl U kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam


    Acelem yok zaten hemen almayacağım.

    Sizinde yorumlarınızı beklerim tabi

    Bir arada mağazalara gideceğim canlı olarak incelemk için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 84 inch Sony 9096 icin duvar askisi tavsiyesi olan var mi?
  • tylan kullanıcısına yanıt

    Hocam Tcl 815 için ortalama fiyat bilgisi aldınız mı? Tahmininiz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korkete

    inceleme için teşekkürler.. Rica etsem TV nin stand ayaklarını ölçebilir misiniz? TV sparişi verdim ama TV standına oturacak mı merak içindeyim. Ağırlık olarak baktım, sorun yok. Ayakların sağlamca basması için min kaç cm TV stand gerekli. Oturduktan sonra ayakların panelin izdüşümünde boşluk kalması da sorun değil.. Ölçebilirseniz sevinirim.. Teşekürler..

    Iki ayak arasındaki açıklık dıştan dışa 145cm

    Ayakların arkadan öne derinliği 29.5cm


    Benim Tv mobilyası 270cm genişliğinde 45cm derinliğinde 45cm yükseliğinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eMoOo E kullanıcısına yanıt

    Maaalesef fiyat konusunda bilgileri yokmuş

  • Arkadaşlar merhaba 10.000 tl bütçem var 6 ay sonra evleneceğim insallah . Evime bu bütçe ile kullanım amacı oyun ve film olacak 65 inc bir tv önerirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eMoOo E kullanıcısına yanıt
    Samsung Qled Q70R derim.samsung satıcısı olarak n11 de veya Hepsiburada'da var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EngineerBaris

    Merhaba,


    58 inç civarlarında bi tv almak istiyorum. illa 58 olmak zorunda değil tabii +/- yakın değerlerde olur.


    Tv - maç - netflix filan izlenecek ağırlıklı. Bazen de oyun oynarım da o elzem değil.


    Bütçem 5000-7000 arası hangisi iyiyse alacaz artık.


    Teşekkürler şimdiden

    Var mı tavsiyesi olan ?

  • yilmaz_227 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle 50Hz panelli bir tv düşünüyorsanız 55 inch üzerinde kesinlikle alınmamalı. VA panellerde eğer alınacaksa max 58 alınmalı ekran büyüdüğünde 50Hz'in bütün falsolarını görüyosunuz.


    Philips 8505 serisinin en iyi paneli bana göre 50 inch olanı yukarıya doğru gittikçe hataları daha net görmeye başlıyorsunuz. 55 üzeri bir tv alınacaksa benim şahsi fikrim 100Hz alınmalı.


    Samsungta işler biraz farklı, TU serisine kesinlikle bakmayın derim. Q serisinde ise bence 100Hz panellerin dışında kalan paneller vasat marka sattırıyor bana göre.


    Sony de 80 serisi ıps ve bence renk açısından çok başarısız o paralar verilmez kesinlikle. Sony de 90 serisinin altına bakılmaz gibi.


    TCL'ye gelince orda da bazı tuhaflıklar var. Paneli qled ancak samsungun Q60 paneline yakın bir görüntüsü var. 300 nit parlaklık değeri de HDR ve Dolby Vision içeriklerinde ne kadar doyurucu olur bilmem ben izledim açıkçası parlaklık beni doyurmadı ama renkler ve zevkler meselesi başkasının hoşuna gidebilir. Ayrıca Atmos olmasına rağmen ve Netflixte L3 lisansı bulunmasına rağmen atmos içerik oynatamıyor garip geldi bana. Ben evimde atmos ses sistemi kullanıyorum ve bu tv yi bu yüzden seçmem.


    Şimde eğer sadece uydu izleyip film dizi içeriği tüketmeyecekseniz uygun fiyatlı ips bir panel alıp yolunuza devam edebilirsiniz.


    Ben şu an tv alacak olsam ve bütçem 50hz bir tv alacak kadarsa tercihimi Philipsten yana kullanırdım. Ancak Philipste kanal geçişleride insanı öldürüyor, diğer kanala bastığınızda arada kendinize bir kahve alıp gelebilirsiniz :)





  • EngineerBaris E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    5000-7000 arası bütçe ile alınabilecek tv'ler orta seviye olacaktır. Bu fiyatlara 58 inch alacağınız fazla seçenek yok ya Samsung Q60 yada Philips Pus8505.


    Film dizi çok izlerim tv kanalları ile çok işim olmaz derseniz bu 2 tvyi değerlendirebilirsiniz.


    55 veya daha küçük tvler düşünürseniz 100 hz olan panelli tvleri değerlendirmeniz daha iyi olacaktır.


    Şu an belirttiğiniz fiyatlara benim tavsiyem q60 veya 8505. İkisinin arasında ben kalmış olsam android dolby özellikleri ile Philpsi tercih ederdim.

  • guasar G kullanıcısına yanıt

    Oyun derken Playstation ise Sony XH90 serisi sizin için uygun olacaktır. İncelemenzi tavsiye ederim.

  • mutu07 M kullanıcısına yanıt
    Hocam amblight ilaveten mi aldınız, önereceğiniz bir link var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 34233424342534263427
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.