Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
88.161
Cevap
1.336
Favori
4.695.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 32923293329432953296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaneolacaagdi

    Bu iyi bir televizyon mu hocam Q80 ya da 8096 9096 ya kiyasla gozle gorulur bir fark var mi? Panel tipi nedir?

    Dedikleriniz Oled TV onlar Tu8000 Oled değil. Daha alt sınıf. Ben bütçem sebebiyle ve TV alıp koyacağım yer sebebiyle Tu8000 alacağım. Yer ve Bütçe imkan verse Q80 filan bakardım zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rinots

    Hayırlı olsun, tv kurulunca da izlenimlerinizi aktarır mısınız?Kaç HDMI girişi var ve montajı hangi ülkede yapılmış o bilgiler de makbule geçer.

    TV (LG 43NANO796) dün kuruldu. Türkiye'de üretilmiş, 3 HDMI girişi var birisi arc giriş. Optik çıkış da var. Televizyonun görüntüsü benim için oldukça güzel, önceki 1080p LG'ye göre (2013 üretimi) çok daha renkler güzel, özellikle 4K çok iyi. Siyahlar bana güzel geldi, belki OLED'e alışanlar yeterince derin bulmayabilir ama benim için siyahlar konusunda da bir sıkıntı yok. Ayrıca görüntü son derece akıcı, sanırım LG'nin Trumotion teknolojisi sayesinde. PS5 ile yatak odasında kullanmak için ideal bir televizyon. Alternatifi Samsung TU8500'dü, onun yorumlarında HDR modunun çok karanlık olduğunu okumuştum, bu tv'de HDR açık olsa da oldukça parlak bir görüntü var. Ayrıca Amazon'dan 3.760 TL'ye aldım, fiyatı da uygun geldi bana. 43TU8500 5000 TL'ydi.





  • LG 50NANO796 Direct led ve VA panel kullanıyormuş. aslı astarı nedir acaba.. ayrıntılı bir test vs yok bu tv hakkında.. 816,866 var ama bu tv yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Blood

    TU8000 60 hz ve edge led. q80t ve sony ler 120 100hz ve full-array aydınlatma. İllaki gözle görülür fark olur. Ben Bütçeme TU8000 aldım memnunum. LG almaya karra vermiştim aslında air mouse kumandası falan hoşuma gitmişti ama ben gündüz TV izlemiyorum akşam izliyorum ve youtube da LG ile Samsung arası karşılaştırma videolarını gördüğümde karanlık ortamda kontrast ve siyah sahnelerdeki performans farkından dolayı Samsung tercih ettim. Bütçem daha yüksek olsa full aray Sony veya Samsung Q80 Q95 falan tercih ederdim o ayrı tabi

    1 ay süren araştırmam sonucu bir sonuca vardım.


    Giriş seviyesi ve orta sınıf TV alacaksanız, gündüz ve ışıkta TV izliyorsanız LG ve diğer markaları TV alacaksınız

    Giriş seviyesi ve orta sınıf TV alacaksanız, akşam ve karanlıkta TV izliyorsanız Samsung model TV alacaksınız


    Bu inceleme sitelerinde karanlık ortamda film izleyecekseniz Tu8 serisi öneriliyor ışıklı ortamda film izleyecekseniz diğer markalar öneriliyor.


    Tu8000 karanlık ortamda gayet iyi olduğu ışık altında parlaklığının yetersiz olduğu söylenmiş. Yerine Nu7300 önerilmiş. Ama Nu7300 ise karanlıkta yetersiz kaldığı vurgulanmış.


    Tu8000 HDR Film notu 6.6 iken yerine önerilen Un7300 HDR Film notu 5.8 daha düşük. Yani HDR film notu daha düşük olan Un7300 sırf parlaklığı 1 tık daha yüksek diye önerilmiş.


    Ama o modelin siyahları sorunlu.


    Aslında HDR Film notu yüksek olan modelin yerine HDR film izlemek için notu daha düşük olan modelin önerilmesi bana garip geldi. Tamam parlaklık önemli ama HDR özelliğini kullanarak film izlerken kaç kişi ışıklar açıkken film izler zaten.


    Işıklar sönükken Tu8000 HDR kalitesi diğer modellerden iyi demişsin. NU7300 karanlıkta HDR kalitesi yeterli değil demişsin ama kalkıp HDR Film için Nu7300 öneriyorsun site olarak. adı R ile başlayan o site ağır saçmalamış bence.


    Cidden TV alıp da kaç kişi film izlerken ışıklar açık halde film izler. 10 kişiden kaç kişi ışıkları açık halde film izler akşamları merak ediyorum.





  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum. Dediklerine...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim kardeşim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antares079

    LG 50NANO796 Direct led ve VA panel kullanıyormuş. aslı astarı nedir acaba.. ayrıntılı bir test vs yok bu tv hakkında.. 816,866 var ama bu tv yok.

    Hocam o Tv ne zaman çıkmış. Çok yeni değilse yani piyasaya çıkalı 4-5 ay olmuşsa ve almadıysanız bence listenizden çıkarın derim. Hakkında çok video olmayan ve çok inceleme yazısı olmayan ürünleri almamak gerektiğini düşünüyorum.


    Eskiden bazı teknolojik cihazlarda o hatayı çok yaptım. Hakkında çok bilgi olmadığı çok video olmadığı halde aldığım cihazlar ya beni yarı yolda bırakmıştır veya uzun yıllar idare etseler bile mutlaka bir sıkıntıları olmuştur. Şimdi yeni yeni akıllanıyorum ve hakkında çok bilgi olmayan teknolojik ürünleri almamaya çalışıyorum.


    Ben de Tv modeli belirlerken kafamda bazı LG modellerine baktım ama haklarında çok bilgi olmadığı için direk listemden çıkardım. Gecen bir arkadaş da bir LG önermişti o model hakkında youtube da sadece 1 adet video var. Başka kullananların yorumlarını da filan göremedim ve direk çıkardım o modeli listemden.





  • Şunu merak ediyorum, ışıklar kapalıyken film izleyemezsin denen tvlerde nasıl bir görüntü oluşuyor da izlenemiyor, çok mu karanlik oluyor, parlaklık açılinca veya dinamik modda bile mi izlenemeyecek kadar karanlık oluyor, ya da karanlık görüntüden başka farklı bir handikap mi var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolalper -- 15 Kasım 2020; 13:51:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Blood

    Aynen katiliyorum. Dediklerine...

    Bir de şu var. Her 4K görüntü ve her içerik HDR olarak izlenmez zaten. İçeriğinde HDR desteklemesi lazım. TV de HDR olması tek başına yeterli değil. İçerikte HDR desteklemeli.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Amazon'dan 50q60t almıştım ama kargoyu geciktirdikleri için iptal ettim cuma akşamı. Amazonu aradım cuma sabahı "iptal garanti edilmiyor" diye mesaj çıkınca. Kargo'ya verildi sisteme girilmesi bekleniyor, isterseniz kapıda iade edersiniz diye MH belirtti. Akşam'a kadar kargo bilgisi girilmeyince ben de iptal ettim. Bir de amazondan gelen tv'ler bazı kişilerde sıkıntılı olunca (3 ay önce amazondan makas almıştım, bildiğiniz kullanılmış makası yollamışlardı, temizlememişler bile ucuz olduğu için çöpe attım iade ile uğraşmamıştım) , kolay iade ürünler olunca da güvenmedim açıkçası. Aynı durumda olan bir çok kişi var benim gibi kargo sorunu yaşayan. Cuma sabahı mediamarkt 5999 TL + aynı gün kargo + 100 TL bonus vardı onu kaçırdım. Amazondan çöp almam artık. Ben de artık 27 kasım'ı bekliyorum eğer bir fırsat kampanya çıkmazsa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 15 Kasım 2020; 13:53:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolalper

    Şunu merak ediyorum, ışıklar kapalıyken film izleyemezsin denen tvlerde nasıl bir görüntü oluşuyor da izlenemiyor, çok mu karanlik oluyor, parlaklık açılinca veya dinamik modda bile mi izlenemeyecek kadar karanlık oluyor, ya da karanlık görüntüden başka farklı bir handikap mi var?

    Işıklar kapalıyken film izlenemez denme sebebi siyah renk içerikli sahnelerde siyahların kusurları ortaya çıkıyormuş. Işık sızması filan varsa TV'de o ortaya filan çıkıyor. (Işık sızması varsa veya siyah renklerde başka sorun varsa aydınlıkta ve ışık altında ışığın etkisiyle siyah rengi sorunlu olan ve ışık sızma sorunu olan Tv'ler de o sorunlar belli olmuyor ama karanlıkta direk ortaya çıkıyorlar.)


    Işıklar açıkken film izlenemez denen TV'lerde parlaklık yetersiz kalıyor ve ışık vuruyorsa ekrana parlama yapıyormuş.


    Başka etmenlerde var ama temel etmen bunlar benim inceleme sitelerinde okuduğun kadarıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Kasım 2020; 13:59:28 >




  • erolalper E kullanıcısına yanıt
    Hocam. Abartiyorlar. Ha film modunu acip izliyorsa dogru. Film modu karanlik ama dinamik modda isiklar kapaliyken parlaklik fazla bile. Zaten daha fazlasi olursa kisarsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Blood

    Hocam. Abartiyorlar. Ha film modunu acip izliyorsa dogru. Film modu karanlik ama dinamik modda isiklar kapaliyken parlaklik fazla bile. Zaten daha fazlasi olursa kisarsin.

    Her filmi aynı aynı modlar ile izlemeye kalkarlarsa olmaz zaten o iş. Filme uygun mod hangisi ise ona göre izleyeceksin. HDR özelliği de her film gitmez.

    Benim eski Tv'de mesela Pixellence diye bir özellik var. HDR neredeyse atası sayılır.


    Ben neredeyse hiç kullanmadım onu. Kullandığım zamanlar oldu olmadı değil ama her TV kanalında veya her filmde kullanmadım çünkü her içerikte güzel durmuyor. HDR de her içeriye gitmez.


    HDR: açılımı High Dynamic Range dır. Fotoğrafçı olduğum için çok iyi bildiğim bir şeydir. Fotoğrafçılar bile her fotoğrafı HDR dönüştürmezler çünkü her fotoğrafta başarılı sonuç vermez. Donanımdan çok yazılımsal bir olaydır. Her fotoğrafta farklı teknik ve ayarlarla HDR fotoğraf elde edilmesi gerekir ve dediğim gibi her zaman her fotoğraf HDR fotoğraf elde etmeye uygun değildir. Fotoğraf ne kadar kaliteli olursa olsun.


    Bu video görüntüler içinde geçerli. Her video ve film HDR anlamında başarılı olamaz. HDR teknolojisi ve tekniği her içeriği kusursuzca HDR dönüştürecek ve HDR olarak gösterecek diye bir durum yok.


    Mesela Nvidia bir teknoloji geliştirdi biliyorsunuzdur. GTX 260, GTX270 ve GTX280 kartlarında var. Oyunlarda ışıkları ve yansımaları güzelleştiriyor. Ama her oyunda aynı şekilde başarılı değil çünkü oyunların da o desteği vermesi lazım.


    HDR içinde benzer durum söz konusu. Her içerik HDR de başarılı sonuç vermez. HDR desteklemesi lazım. 4K olması bir içeriği HDR desteği verdiği anlamına da gelmiyor.


    HDR ne olduğunu bilmeden olaya bakıp TV incelersen olmaz bu iş. Ben inceleme yapan sitelerin ve kişilerin çoğunun High Dynamic Range ne olduğunu bilmediklerini düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Kasım 2020; 14:14:54 >




  • guasar G kullanıcısına yanıt

    hocam tamir isteyin yerine muadil diye q70t önerirler ama nu8000 daha iyi bir tv

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Regal



    Alıntıları Göster

    Samsung 55Q60R Ultra HD (4K) TV (QE55Q60RAT) bu modeli almak istiyorum,bu fiyat aralığında başka öneriniz var mıdır? teşekkür ederim..

  • ÇOK ACİL!!!
    Arkadaşlar 50TU8500 alan var mı?
    Kullanıp öneren var mı?
    Bugün alırsam samsung kart + banka puanları ile 4900 e gelecek. Bu fiyata almaya değer mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Vestel 55U9402 55"
    "Toshiba 55UL3B63DT 55"
    "Toshiba 58UL3A63DT 58"
    Arkadaşlar hangisini tercih etmeliyim acaba,lütfen bir cevap verin kafam öyle karıstıki arastırdıkça.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Class teacher C kullanıcısına yanıt

    Neden bugün. Tv de indirim mi var mağazada. Mağazadan almayacaksanız para kart vermiyorlar bilginiz olsun. Online alımda para kart yok.

    Para kart içinde son gün 31 Aralık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Vatan mağazasından hocam 300 lira samsung kart puanı veriyor. 300 lirada banka kart puanı olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    Neden bugün. Tv de indirim mi var mağazada. Mağazadan almayacaksanız para kart vermiyorlar bilginiz olsun. Online alımda para kart yok.

    Para kart içinde son gün 31 Aralık.

    Mağazadan almak daha mı avantajlı internetten almak yerine?

  • 
Sayfa: önceki 32923293329432953296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.