Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
88.155
Cevap
1.337
Favori
4.694.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31133114311531163117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Hocam

    O sizin görüşünüz, saygı duyarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şunu belirteyim hocam

    Ben 2 cihazı da hemde yan yana aynı yayınları izleyerek inceledim.

    1-Kesinlikle Sony nin görüntü kalitesi Samsung dan iyi.

    2-Samsung un tek artısı HDMI 2.1 buda oyun merakım olmadığından bana hitap etmiyor.

    Hocam 3 yılda 2 tane Q led tv yi çöpe atmış biri olarak müsade edin buna ben karar vereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owolfo O kullanıcısına yanıt
    hocam qled icin yorumlarınızi okuduktan sonra urtum aileyi zor ikna ettin 50q60t aldik 5800e iptal edip Sonny e mi yoneleyim en az 5 6 sene götürmez mi qled omurleri 2 3 yıl mı bunların valla zor denklestirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owolfo O kullanıcısına yanıt
    Hocam, zaten alacağınız cihaza karışacak durumda değilim, kendi düşüncelerimi yazdım ve sonunda karar sizindir tabii ki yazdım..
    Kendiniz görmüşsünüz, beğenmişsiniz gerisi boş..
    2 tane Qled cihaz kullanıp sorunlar yaşamışsınız, bu sebeple de yeni bir Qled cihaza mesafeli yaklaşmanız da gayet normal..

    Tüm bunlara rağmen yine kendi düşüncemi söylüyorum, bundan sonrası size değil foruma; xh95'in Q95t'nin yanında hiçbir şansı yok..

    Teşekkür ederim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bravrhaa B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu konuda yorum yapmayayım çünkü bu şekilde yorumlar yapılınca burada benim gibi yeni tv arayışında olan arkadaşlar hemen size satıcı damgası vuruyorlar.

    Elektronik işi şans işi hocam, ben şanssızlık yaşadım illa sizde yaşayacaksınız diye bi şey yok.

    Bence kendiniz görün bakın araştırın, beğendiğinizi alın hocam.

    Güle güle kullanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • owolfo O kullanıcısına yanıt
    Gormedim hocam bana uzun süre gitsin yeter 5 6 yıl götürsün yeter 3 yıl sonra tamamen çöp mu oluyor tamiri filan yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Hocam,

    Değerli görüşleriniz için teşekkürler.

    Yaşadığım tüm olumsuzluklara rağmen 65Q95T alacaktım hocam.3 aydır 2020 modellerde bu mavi leke olayını düzeltmişlerdir ümidi ile bekledim ve araştırdım.

    Bir firma tuvalet taşı bile üretse 5 yılda bir hatasını düzeltir hocam.

    Son resimleri ve Q95 T ler de de lekelerin devam ettiğini görünce yeter artık demek zorundayım hocam.

    Aynı hatayı bir kez yaparsan tecrübesizsindir, 2. Kez yaparsan eşeksindir, 3.kez yaparsan eşşoğlu eşek olursun hocam. (Benzetme yapıyorum)

    Bu nedenle şunu söyleyim benim yerimde siz olsanız Samsung un önünden bile geçmezsiniz.

    Ben yine burada cihazı almış kullanan arkadaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.

    Konu bundan ibarettir.

    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • owolfo O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hak veriyorum..
    Ben de bir markayı çok kolay silebilen bir adamım.. Çok şükür başka seçeneklerimiz var.. Bu arada Samsung'dan sonra ben de Sony'ye bakardım 👍 hayırlısı olsun..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bravrhaa B kullanıcısına yanıt
    Hocam aman ha ben hiç bir marka için böyle bir genelleme yapmadım.

    Kendi yaşadığımı yazdım.Elbette tamir olur neden olmasın.

    Hocam dediğim gibi bu konuda benden tavsiye beklemeyin.

    Ben sadece bir arkadaşla kendi tercihimi tartışırken yaptım o yorumu.

    Açın şikayet var.com u okuyun hemen hemen tüm markalardan şikayet var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benden sonraki arkadaşlara yardımcı olması açısından yazıyorum arkadaşlar. 8bin tl civarı bütçe ile 65inç tv bakıyordum. Burada 2 arkadaş 65tu8500’ü önerdi.
    Benim uzun araştırmalardan sonra Kriterlerim va panel direct led Olan bir tv almak üzerine oluştu. Ben akşamları 2-3 saat yüksek kalite film dizi izleyeceğim ve arada ps oynayacağım yani siyahlar ve canlılık benim için izleme açısına göre çok daha önemli bu sebeple va panel tercih ettim.

    Bunun yanında ışık süzmesi olayına kafayı takacağım için edge led kesinlikle tercih etmedim. Tabiki direct led de bulutlanma olabilir konunun teknik detayı çok farklı da olabilir ama ben naçizane forumlarda yaptığım araştırmaya göre öğrendiğim şu ki direct led daha çok enerji tüketiyor daha pahalı bir teknoloji ama ışık süzmesi ihtimali çok daha düşük bunun yanında panelin her yanına daha yüksek parlaklık verme imkanı var. Şöyle söyleyeyim neredeyse 2 katı enerji tüketiyor.

    Ben aldığım üründe ufak ışık süzmeleri görüp iade etmekle uğraşmak istemiyorum bu yüzden ısrarla direct led istedim. Yoksa baktığımda lg nin de samsungun da tepe modellerinin çoğu edge led ve kötü bir teknoloji değil yanlış anlaşılmasın.

    Bu kriterler yanında aklımda Burada uzatmak istemediğim sebeplerden sadece 2 marka vardı Lg ve samsung. samsungun her formatta film yayın açmama durumu beni samsungtan uzaklaştırdı. Lg nin akıllı kumanda ve webos işletim sistemi ise lg ye yakınlaştırdı. Şu an hem va hem direct led hem de 65inç tv ne yazık ki yok.

    Bu özelliklerde yalnızca 2 model var onlar da 70inç olan lg 70un7100 ve 70um7100 70um7100 2019 yılının ürünü ve sanırım işlemcisi biraz daha yavaş 70un7100 ise 2020 yılı ürünü bu sebeple 70um7100ü eledim. Bu hususlar yanında bir de nanocell olayı var. Buradaki arkadaşlar belki o kdr anlattık ne nanocell i kardeş diyip beni taşlayabilir ama ben yine de son kullanıcı olarak yeni teknolojiyi tamamen karşılaştırma dışı bırakmadım kafamda bu sebeple 65sm8000i değerlendirmeye aldım.

    Buradaki arkadaş ips panel olduğu için 65sm8000 den uzak dur 70un7100 için ise böyle başlangıç seviye modellerden uzak dur 65tu8500 öneriyorum dedi. Arkadaşın Önerisi dolayısıyla 65tu8500 modelini de kafamda değerlendirmeye aldım dün teknosaya gidip Sony65XG8196 lg65sm8000 ve samsung65tu8500 ü inceledim. 65tu8500 ün Görüntüsü yanındaki muadil tv lere göre çok karanlık geldi. Yanında sony 65XG8196 ve lg 65sm8200 vardı.

    Sony açık ara hepsinden iyi görüntü veriyordu şöyle söyleyeyim ips ekran olmasına rağmen sony şimdiye kadar incelediğim tüm led tvlerden açık ara daha iyi görüntü veriyordu sonra lg 65sm8200 ne yazık ki en son 65tu8500 geliyordu. Anormal karanlık bir görüntü veriyor. Evet siyahlar siyah ama görüntü o kadar karanlık ki siyahın yanındaki kırmızı yeşil mavi vs çok karanlık gözüktüğü için siyahın kalitesini anlayamıyorsunuz.

    sony adeta görüntüsüyle büyüledi ama sony nin de menü geçişleri çok yavaştı. flashtan bir film açmak zulüm oldu o kadar takılıyor ki. onu da değerlendirmeye almadan elemek zorunda kaldım. sm8200 ile tu8500 arasında ciddi bir parlaklık farkı olmamasına rağmen derinlik olarak sm8200 daha iyiydi.

    Belki teknosadaki 65tu8500 de sorun vardır diye bugün vatana gittim. Hem aklımdaki 70un7100 ü hem 65sm8000i hem de 65tu8500ü inceleme fırsatı buldum. Ama durum aynı yine 65tu8500 karanlık diğer tvlere göre. sonra karasal yayın açtırdım normal yayınlardaki performansa bakmak için durum gerçekten içler acısı burada böylesi büyük bir markanın ürününü kötülemek pek hoşuma gitmiyor ama insanların suratları tenleri bildiğiniz domates gibi kırmızı arkadaşlar.

    birebir aynı yayınları açtırdığımda ilginç biçimde ips ekran olan 65sm8000 en doğru ve net görüntüyü verdi. yani edge led ips ekran sm8000 neredeyse aklımı çelecekti. ama parlaklık ve canlılık olarak samsung kadar olmasa da 65sm8000 de oldukça sönük kaldı. her ne kadar renkler tu8500 kadar karanlık olmasa da 70un7100 e göre ciddi oranda karanlık ve sönüktü.

    Şunu da söylemek isterim bence nanocell çöp değil ama ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var. Ayrıca nanocellin daha çok yolu var gibi geldi bana. Yani bişeyler var bişeylerle uğraşılmış görüntü cidden kötü değil ama ne kadar doğru ve keskin bir görüntü de verse hem parlaklık olarak sönük hem de donuk renklere sahip. 65tu8500 ise inanılır gibi değildi.

    Burada arkadaşlar lg nin oled satabilmek için ips kullandığını bilerek daha dandik tv ler çıkardığını söylemişti sonuna kadar hak veriyorum bence samsung da bunu yapıyor. 65ru7400 bile 65tu8500 den daha canlı ve iyi bir görüntü veriyordu. Sırf qled satmak için böyle bir downgrade e gittiğini düşünüyorum artık samsungun.

    70un7100 e gelecek olursak parlaklık olarak en iyi performansı verdi. keskinlik ve renk işleme olarak sm8200e yakın bir performansı vardı. Hem va hem direct led hem webos hem de 70inç benim için artılarıydı görüntü olarak da sınıfı geçti. Sonuç olarak ben 70un7100 e karar verdim arkadaşlar. menü hız vs hiç önemli değil benim derdim görüntü kalitesi diyorsanız Sony65XG8196 kesinlikle öneriyorum.

    65TU8500 ise zaten edge led olduğu için içime sinmemişti görsel olarak da oldukça tatminden uzak duruyor. Açıkçası ben önermiyorum. Şunu da söyleyeyim bu saydığım tv lerin hepsini evinize koyduğunuzda pişman olmazsınız aradaki fark at deve değil ama karşılaştrma açısından araştırma sürecinde gözlemlerimi söylemek istedim. iyi forumlar.

    (Okuması kolay olsun diye rastgele böldüm metni)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rookie055 -- 22 Eylül 2020; 20:38:12 >




  • bende 49-55 inç tv bakınıyorum samsung TU 8500 yada LG UN81 Arasında kaldım açıklayıcı bilgileri yazmışsınız Keşke yazılar arası boşluk bıraksaydınız. Gözlükle zar zor okudum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viydihol -- 22 Eylül 2020; 20:36:22 >
  • rookie055 R kullanıcısına yanıt
    Keşke okumadan sayfayı güncelleseymişim. Zor oldu okumak :)

    Elinize sağlık güzel bir araştırma ve inceleme olmuş. Teşekkürler.
  • tv arayısına 50q60t alarak son verdim arkadaslar. yarın gelecek..amazondan aldım..5793 tl


    lg 49nano866 da kaldı biraz gozum.. ama orada internet explorer uzerinde film izlemek işkence diyorlar... lg de olan samsungda yok..samsungda olan lgde...yapacak bişey yok.... cok arastırınca işler ilerlemiyor :)))


    lgde
    1- işletim sistemi daha iyi sanırım..
    2-turkce kumanda ozelligi guzel..
    3-birde alacagım modelde yayın kaydı vardı.. bu ozelliklerini begendim...
    4-goruntu kalitesi samsungdan bi tık daha fazla güzeldi...


    samsungda ise
    1-internet sayfası üzerinden film dizi izleme kısmı guzelmiş...hersey youtubeda yok.. internet sayfası uzerinden de izliyoruz dizi film ...
    2-goruntu kalitesi hosuma gitmişti...
    3-ekran yansıtma lgden daha kolay gibime geldi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevemem1985 -- 22 Eylül 2020; 20:55:28 >
  • Kugen K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o TV yi Kayınvalideme aldım. Kötü bir TV değil, ama öyle aman aman üst düzey bir görüntü kaliteside yok. Medya kısmı rakipsiz. Yani o kumandayı kullanmaya alışınca diğerleri ızdırap gelir insana. Ama ben görüntü keyifçisiyim, gece ışığı kapatıp derin siyah dolgun renk film izleyeceğim diyorsanız bu tv yi size göre değil. Günlük kullanım için oldukça iyi bir TV.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viydihol V kullanıcısına yanıt
    tu8500 i unutun. Un74 ve un81 modellerini inceleyin.
  • benim merak ettiklerimden biri de

    samsung ve lg deki uygulamalar ... uygulama zenginligi olan hosuma gider
  • viydihol V kullanıcısına yanıt
    Tu8500 ve Un7400 veya 8100 dağ kadar fark ediyor. Pus8505i de ben fena bulmadım forumdaki arkadaşlar ne der bilmem ama. Un8100 ve Pus8505i arasında tercih yapın 8500a hiç yanaşmayın bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlgilenen arkadaşlar 65xf9005 11.999 olmuş Mediamrkt 12.999'dan düşmüş.
  • canozkara kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 11999dan 10599a düşmüş olarak gözüküyor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • srdrpeker kullanıcısına yanıt
    Hocam 65 mi çok iyi fiyat bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 31133114311531163117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.