Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dagcikartal , aliggg , mare_nostrum Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88.157
Cevap
1.336
Favori
4.694.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 24902491249224932494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlginiz için teşekkür ederim. Gerçekten fiyat/performans ürünü arıyorum. Ve televizyon konusu derya deniz. Maalesef ki çokta bilgim yok. Bu televizyonu inceleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Correct Data C kullanıcısına yanıt
    Zevkler tartisilmaz size sony renkleri guzel gelebilir benim hosuma gitmedi. 7 yillik 55f8000 vardi brnde onun yerine aldim bu tv yi, 2 aydir f8000 kapaliydi, yazliga goturdum onu ve orda kurdum. Insanin gozu ilk geciste alisamiyor falan diyoruz ya. 2 ay once sony i ilk izledigimde cok kotu geldi bana, zamanla standart moda alismaya basladim ve goruntu rahatsiz etmez oldu ama eski tv yi yazliga kurduktan sonra gozum sony e alismis dahi olsa samsungdaki goruntu kalitesine bayildim. Size renkler suni gelebilir ama ben daha cok begeniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 4 Şubat 2020; 19:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Genelde tv izlemek için ama yeri geldiği zamanda netflix ten dizi, laptopu bağlayıp film falan izlemek isterim. Bu fiyatlara başka bir alternatif var mıdır?
  • 65" için VA/IPS fark etmeksizin 6000 TL bütçeniz ile sadece alt/giriş seviyesi modeller alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 4 Şubat 2020; 19:33:15 >
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi açısından birbirine yakın modeller olup ikisi de orta seviye modellerdir. XF7596 2018 model, XG8096 2019 modeldir. XG8096 modeli donanım olarak daha günceldir. Örneğin XF7596 modeli android 9 güncellemesini almamış ancak XG8096 modeli andoid 9 güncellemsini almış. Kişisel tavsiyem arada çok büyük fiyat farkı olmamasından dolayı güncel bir model olan XG8096 modelini tercih etmeniz daha sağlık olur.
  • Correct Data C kullanıcısına yanıt
    Netflix 4k uyeligim var you dizisini izlerken 2 foto atiyorum size, kumlanma cok ama cok berbat. Standartta izliyorum,netflix kalibrasyonu acinca dahada berbat oluyor goruntu. Sorun tv den degil tv sadece gunde 1 defa reset atiyor, benim alt komsumdada sony tv var 8 li modellerden ayni kumlanma ondada mevcut.

    https://imgyukle.com/i/nnyk8I
    https://imgyukle.com/i/nnyPg1


    Kardesim su an evde degil gelsib ondanda fotolar alacagim, boyle bir kumlanma samsunglarda asla olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 4 Şubat 2020; 19:32:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uzzmaan U kullanıcısına yanıt
    İçlerinde hem en iyi teknik ve donanım özelliklerine sahip hemde en f/p model şu anda 2018 XF9005 modelidir. Bu modelin beklenenin üstünde talep görmesinden dolayı 2019 aralık ayında bile üretimi sürüyordu. Arkasına sizin yazdığınız PUS7304 modelinin biraz daha gelişmişi PUS7504 modelini yazarım.

    Q60R modeli daha önce de çokça yazdım alt/giriş seviye bir modeldir, 100 Hz olması dışında boş bir model extra hiç bir özelliği yok, illa 100 Hz olsun denirse ondan daha ucuza ve kodek sıkıntısı olmayan Grundig modelleri mevcut.
  • Gün geçmiyor ki bir tv doğal renkler veriyor diye eleştirilmesin Bakın arkadaşlar; Önemli olan bir panelin canlı, ledli reklam panosu gibi yanar dönerli renkler vermesi değil, renkleri doğal, gerçeğe yakın vermesidir...( Teknik detaylarını defalarca anlattığım için bu konuya girmeyeceğim) Bir tv, "bu canlı renkler vermiyor yeaaah" diye eleştirilmez. Avforumda falan söyleyin bunu, ciddiye almayıp güler geçerler. Siz biz tvye canlı renk vermiyor diye o tvye kötü derseniz; size de tv den anlamıyorsun dediklerinde alınmayınız lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 4 Şubat 2020; 19:46:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcukural S kullanıcısına yanıt
    Maalesef görmez, Ancak yanına Mi Box S tarzı bir android tv box takviyesi yaparsanız o zaman bu ikili her türlü isteğinizi karşılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

    65" için VA/IPS fark etmeksizin 6000 TL bütçeniz ile sadece alt/giriş seviyesi modeller alabilirsiniz.
    58pus7304
    VA panel aldım yan koltuktan izlenmiyor
    İade ettim
    IPS denicem
    Lg 65um7450



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 4 Şubat 2020; 19:55:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O boyut ve bütçeye bizim bilindik yerli firmalarımız Vestel ve Grundig grubunda bile maalesef herhangi bir model yok.

    Benim kişisel tavsiyem bir miktar bütçe arttırıp en azından bilindik Vestel(Regal/Hi-Level/JVC) veya Arçelik(Beko/Grundig/Altus) grubundan bir model almanız + android tv box takviyesi olur.
  • gorefest_nl kullanıcısına yanıt
    Marka savunuculugu yapan ve kendilerini bilir kisi zannedenlerden uzak durun. Onlar asla objektif olamazlar. Her iki tv yi kullanan biri olarak benim tercihim samsung q70 veya maddi imkan varsa q80 olurdu. Size sony iyi gelebilir, yonlendirmek istemem ama benim hosuma gotmedi. Sony i iade edebilirsem q80 almayi dusunuyorum. Bakalim sony ile mahkemelik olacagiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 4 Şubat 2020; 19:41:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: social

    Netflix 4k uyeligim var you dizisini izlerken 2 foto atiyorum size, kumlanma cok ama cok berbat. Standartta izliyorum,netflix kalibrasyonu acinca dahada berbat oluyor goruntu. Sorun tv den degil tv sadece gunde 1 defa reset atiyor, benim alt komsumdada sony tv var 8 li modellerden ayni kumlanma ondada mevcut.

    https://imgyukle.com/i/nnyk8I
    https://imgyukle.com/i/nnyPg1


    Kardesim su an evde degil gelsib ondanda fotolar alacagim, boyle bir kumlanma samsunglarda asla olmuyor
    Selam. Gerçekten sizin adınıza üzüldüm , çok kötü gözüküyor .
    Siz farkında olmadan TV otomatik güncelleme almış olabilir yada Netflix. Bir kere fabrika ayarlarına döndürüp tekrar tvyi yeni almış gibi kurulum yapmayı denediniz mi ?
    Ayrıca kumlanma olduğu sırada görüntü modunu cinema home, cinema pro vs. hangisi varsa ona geçip gozlemledinizmi aynı kumlanma oluyormu diye? Birde böyle deneyin. Eğer bu sorun sadece netflixte oluyor ulusal kanallarda olmuyorsa biliyorsunuz ya netflixte alakalı bir problemdir yada TV'nin Netflix i yürütürken bir sikintisi vardır. Netflix'i DV izlerken sonylerin bazı modellerinde sorun çıktığını biliyorum.
    Sizin bu sorununuz netflixte DV desteklemeyen film/dizi izlerkende oluyormu buda önemli .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte bütün mesele de bu. TVden beklentiler dahilinde ve göz zevkinize hangisi hitap ederse en iyi Panel tipi odur.

    LG markasını tercih edecekseniz 65" boyut için minimum SM8600 modelinden başlamanız en uygunu olur. Bütçeniz 65" boyut için oldukça düşük olduğundan ben model önermedim ancak bu modeli gözünüze kestirdiyseniz en azından bir tekno markete giderek bizzat deneyimleyin, ondan sonra satın alın.
  • Bütçeniz dahilinde şu modellere aynı sıralama ile bir göz atın;

    2019 Sony 49XG8096
    2019 Philips 50PUS7304
    2019 LG 49SM8200
    2019 Samsung 50RU7400/50RU7440
  • 4K, h265 filmleri açabilen, HDR destekli ve DD,DD+,DTS sesleri çalıştırabilen bir televizyon arıyorum.

    https://www.epey.com/televizyon/vestel-43u9500.html

    Bu linktekini buldum. Tavsiye eder misiniz ? Ya da başka önerebileceğiniz model var mıdır?


    Ek olarak bir sorum var. HDR10+ olan bir filmi sadece HDR olan TV'de izleyebilirim değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gunan44 G kullanıcısına yanıt
    Tv birkac defa hard reset yedi, servise 2 defa gitti ordada bisiler yapmislar sorun goremedik dediler. Bu kumlanma beyaz sahnelerin cogunda var. Yani siz simdi benim tv resetliyor falan diye boyle oldugunu dusunmeyin, telegramda 100+ kisilik sony tv grubu var ordaki arkadaslardada bu kumlanma olayi var. Yani oyle atip tutuyor millet yok soyle dogal falan diye ama cogu urune sahip oldugu icin kotulemek istemediginden. Ben ilk kuruldugu gun matrix acmistim eski mesajlarimda var bakabilirsiniz,o kadar kotuyduki goruntu sasirdim acikcasi hadi film eski ondan oyle dedik ama bir cok yerde bu sekilde. 4k filmler indirdim 40-70gb arasinda sk10y ile atmos izleyelim diye ama beyaz gri sahnelerin cogunda kumlanma var, kumlanma olmasin diye netligi kismak zorunda kaliyorum ama bu seferde insanlarin yuzlerini secemiyorum. Herseyden onemlisi zevk meselesi yani yukaridaki arkadasin hosuna gidiyormus ama benim hosuma gitmedi.

    Android 9 guncellemesi sanirim tr de ilk bana geldi. Yani mod veya surumlerle alakali degil bu kumlanma. Heke netflixte bir dolby vision var tam facia o. Birde o modu degistiremiyorsunuz, goruntuyu resmen igrenc otesi bir hale sokuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 4 Şubat 2020; 20:2:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • buura7 kullanıcısına yanıt
    O bütçe ile 49"-50" sınıfında alınabilecek en iyi model 49UHL650 modelidir. Ancak bu model ağırlıklı olarak zincir mağazalar için üretildiğinden sizinde yazdığınız gibi her zaman her yerde bulunmuyor. Alternatif olarak Regal 50R7520U modeline bakabilirsiniz. 49HL660 modeli ise 4K değil FULLHD bir modeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

    İşte bütün mesele de bu. TVden beklentiler dahilinde ve göz zevkinize hangisi hitap ederse en iyi Panel tipi odur.

    LG markasını tercih edecekseniz 65" boyut için minimum SM8600 modelinden başlamanız en uygunu olur. Bütçeniz 65" boyut için oldukça düşük olduğundan ben model önermedim ancak bu modeli gözünüze kestirdiyseniz en azından bir tekno markete giderek bizzat deneyimleyin, ondan sonra satın alın.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 30 Haziran 2020; 11:33:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o bütçenize 65" önermem ancak siz bu iki model arasında kaldıysanız LG teknik olarak daha iyi model, birde onu deneyin bakalım oda beklentiniz karşılamaz ise iade edip bütçe arttırarak daha üst seviye modellere bakarsınız artık.
  • 
Sayfa: önceki 24902491249224932494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.