Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
88.155
Cevap
1.337
Favori
4.694.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23332334233523362337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Yok hocam arayüzde gezerken olmuyor sadece anladğım kadarıyla ekran siyah ağırlıklı olunca ışığı azaltıyor. Kanal geçişlerinde de ekran siyah olunca sağ tarafda kanal isminde %10-15 parlaklık azalması oluyor. Merak ettiğim bu seriyi kullanan diğer arkadaşlarda da aynı mı durum.

    Samsung websitesinden Güncel sürümü kontrol ettim = sür. 1315.4
    TV'deki sürüm 1315. Yükselt deyince zaten güncel diyor. Bakalım bu belki yeni güncelleme gelince düzelir ama günde 5-6 defa bu sıkıntı oluyor.
  • PainOfChaos P kullanıcısına yanıt
    58PUS7304 VA Panel, XG8096 IPS Panel. Hangi panel tipini tercih ediyorsanız onu seçin.
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Onun dışında pek bir fark yok mu diyorsunuz yani?
  • barca9999 B kullanıcısına yanıt
    Arayüz ve menüde gezerken olmuyorsa dediğim gibi edge ledlerde bölgesel karartma olmadığından dolayı kaynaklanıyor. Samsung 2019 TV ana konusuna veya RU7400 modelinin ana konusu varsa oraya yazarak kullanan arkadaşlardan bu konuda karşılaştırma bilgisi alabilirsiniz.

    Siz yine de Samsung MH arayarak durumunuzla ilgili bir şikayet kaydı oluşturun. Problem yazılımla ilgiliyse geri bildirimde bulunmuş olursunuz. Değilse zaten Teknik servis yönlendirmesi yaparlar.
  • PainOfChaos P kullanıcısına yanıt
    Evet küçük küçük farklar dışında bir fark yok, ikisi de kendi markasındaki LED serisinin orta seviye modelidir.
  • Aranızda son zamanlarda belki araştırmış olan vardır diye sormak isterim. Yeni bir tv almak istiyorum. Evde çalışırken bilgisayarımı kablosuz bir şekilde bağlayıp ikinci ekran olarak da kullanmak istiyorum.
    Yaklaşık 5.5 sene önce aldığım 42 inç LG webos televizyonum var. WEbos olayı bu televizyon için yalan dolan. İlk aldığımdan beri ne internet tarayıcısını kullanabildim, ne tarayıcı üzerinden bir siteden bir şeyler izleyebildim. İşletim sistemi ve sistem kaynakları çok yetersiz olduğu için bu televizyonu entegre gelen özellikleri ile kullanamıyorsunuz. Ayrıca microsoftun mirrorcast veya bir takım screen sharing uygulamalar ile nasıl bağlarsam bağlayayım bilgisayarımı, Televizyon aşırı derecede ağırlaşıyor. Görüntü ya geç geliyor ya takılıyor ya ses bozuluyor. 5.5 sene geçti bu sorunlar çözülmüştür diye tahmin ediyorum.

    Şuan TV'ye mesafem 3,8-4 metreye çıktı. Bu yüzden aşırı yorucu oluyor tv izlemek. SD yayın artık neredeyse hiç izlemiyorum. Netflix, haber kanalları ve hdmi kablo ile bağlayıp film izlerim. Bu durumda özellikle uzaktan bağlantı özellikleri gelişmiş ve gecikme kalite kaybı yaratmayan bir televizyon öneriniz ne olur.




  • #berk # kullanıcısına yanıt
    Markalardan bağımsız olarak en pahalı TV modelleri de dahil hiç biri isteklerinizi kusursuz/eksiksiz yerine getiremez.
    TVlerin asıl amacı görüntü vermektir/işlemektir. TVden bağımsız olarak bu tip işlerinizi Mi Box S tarzı bir android TV Box takviyesi ile en kolay yoldan çözersiniz. En minimal çözüm TV + TV box ikilisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riddle of Steel

    Markalardan bağımsız olarak en pahalı TV modelleri de dahil hiç biri isteklerinizi kusursuz/eksiksiz yerine getiremez.
    TVlerin asıl amacı görüntü vermektir/işlemektir. TVden bağımsız olarak bu tip işlerinizi Mi Box S tarzı bir android TV Box takviyesi ile en kolay yoldan çözersiniz. En minimal çözüm TV + TV box ikilisi.
    Box'ın bana burada katkısı tam olarak ne olacak? Bilgisayarı wifi veya başka bir kablosuz teknoloji ile ona bağlayacağım o da kablo ile TV'ye mi bağlı olacak? Ben kablosuz olarak görüntüyü en düşük lag ihtimali ile nasıl aktarabilirim?

    Yani siz ekstra sistem önererek hiçbir televizyonun kablosuz bağlantı teknolojisine güvenmediğiniz söylüyorsunuz. Heniz daha bugün araştırmaya başladım ama 5-6 senedir elbet bir yol kat etmişlerdir diye düşünüyorum. Sonuçta çalışırken görüntüyü aktarmak ve ikinci ekran olarak kullanmak istiyorum. Burada hdmi ile görüntünün birebir aynı kalitesini beklediğimi söyleniyorum lütfen ona göre değerlendirin.




  • #berk # kullanıcısına yanıt
    Box sizin yaşadığınız ağırlaşma/donma/gecikme vb. sorunları yaşamamanız için TVnin ana işlevi olan görüntü işleme dışında yapmak zorunda kalacağı tüm extra işleri tek başına yapacak. Hiç bir TVde extra cihaz kullanmadan wi-fi veya benzer bir sistemle stabil olarak en düşük gecikme değeri almanız imkansız çünkü TVlerdeki donanımlar/yazılımlar buna göre dizayn edilmemiştir dediğim gibi asli görevleri görüntü vermek/işlemektir. TVlere eklenen smart vb. özellikleri alışveriş yaptığınız marketlerdeki ana ürünün yanına eklenen/yapıştırılan eşantiyon ürünler gibi düşünün.

    Evet TVlerin bu konudaki düşük performanslarıyla ilgili yazdım. Siz yine araştırın, bu tip bir TV bulursanız konuya yazarak hem bizleri hem sizin isteklerinize benzer istek yapan arkadaşları bilgilendirip aynı modellere yönlendiririz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 23 Kasım 2019; 13:38:13 >
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun RU7400 konusunda kanal değiştirme sorununa çözüm paylaşılmış. Bilgi amacıyla buraya da yazayım. Çok saçma bir durum ama hbb tv ayarlarını kapatınca hemen düzeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barca9999 -- 23 Kasım 2019; 13:39:41 >
  • barca9999 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Bilgi aynen sizinde yaptığınız gibi paylaştıkça artar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 23 Kasım 2019; 13:41:4 >
  • LG 49SM8200PLA LG NanoCell Televizyon, 49 inç (LG Türkiye Garantili) 4099TLhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07R547K8S/ref=cm_sw_r_cp_api_i_z6q2Db4JJ2YSX

    1) Fiyat nasil?
    2) tv nasil?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 23 Kasım 2019; 13:52:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba acikcasi fiyat bandi cok yakin olan 2 model arasinda kaldim, 55ru7400 ve 55xg8096. 7400edge led ve va, 8096 direct led ve ips. Baska ne farklari var, hangisibi tavsiye edersiniz. Sony'de 49 ve 55 fiyatlari suan ayni. Acaba almak avantajli olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 pro ile kullanmak için 4k hdr destekli tv ya da monitör bakıyorum ama bir türlü karar veremedim.
    Odamda kullanacağım için büyük bir şey olmaması gerek o sebeple 43 inçlik samsung RU7100 ve RU7400 düşünüyordum ama sonra şu monitör de gözüme çarptı VIEWSONIC 32" VX3211-4K-MHD. 2300 lira fiyatlı incelemelerde fiyat performans olarak tavsiye edilmiş çokça.
    Pek bilgili değilim bu konularda acaba siz ne önerirsiniz ?
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Aslında bugüne kadar hep Samsung aldım ve açıkçası hep memnun kaldım. Ekran/logo yanığı konusunda garanti de veriyorlar ama bu kez gönlüm C9 ya da AG9'dan yana. Hem dizayn hem de görüntü kalitelerini çok beğendim. Muhtemelen C9 alacağım.
  • Merhabalar
    Lg 43 UM 7450
    Lg 49 SM 8000
    Samsung 43 RU 7400
    Hangisini tercih etmeliyim normal tv kullanıcısıyım oyun film değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romuald9 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    İkisi de kendi markalarının orta seviye led modelleri, teknik özellikleri arasında küçük farklar dışında bir fark yok. Göz zevkinize göre tercihiniz hangi panel tipi ise ona göre seçiminizi yapmanız en doğrusu olur. Birde bütçeniz yettiği müddetçe her zaman en büyük boyutlu TVyi seçin. Çok büyük olur dediğiniz boyuta bile maximum 1 haftada alışırsınız.
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    Fiyata önce bindirim sonra indirim yapmışlar herhalde. 11.11 zamanı 3500-3750 TL civarındaydı. Hatta kuponla 3500 altına bile alan olmuştur muhtemelen.
  • bangez kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sadece PS4 için kullanacaksanız kesinlikle monitör alın. Çünkü monitörler sadece bu tip işler için tasarlanıyor/üretiliyor.
  • mrslgs M kullanıcısına yanıt
    Standart TV yayını izleyecekseniz bütçenizin yettiği en büyük boyuttaki modelleri tercih edin.

    49SM8000 > 43RU7400 > 43UM7450
  • 
Sayfa: önceki 23332334233523362337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.