Şimdi Ara

Tv seçiminde, LcLed-Plasma seçimi,hangisi doğru, kısa bir ip ucu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda gördüğüm kadarıyla belirgin bir panel seçim hatasına gidiliyor, hiç gerekemeyecek özellikler için ürün almak isteyenleride görüyorum, çok doğru panel arayışna girenleride, doğru olan nedir yada kaliteyi ucuza almakmı önemlidir, kısaca değinmek istiyorum !

    LcdLed seçimindeki kıstas ne olmalıdır ?

    Öncelikle cihazın 2012 serisi olması önemli, çunki üreticilerin tümü cihazlarında artık grafik işlemciler eklediler örnek sony 3 farklı chip set kullanıyor, Samsung kendine ait resim grafik işlemcisi + renk kalibrasyon uygulamalarına döndü, Panasonic LG aynı şekilde !

    Uzatmakta istemiyorum, 6 dev firma artık beraber çalışıyor dememiz lazım, Sony şimdilik için dışında, fakat Panasonic, Toshiba, Samsung, Lg, Apple, TP Philps bundan sonra tüm serilerinde bir çok özelliği aynı panel üzerinde, uygulamak zorundalar !


    Smart tv geşimi bu Dev firmaları bir ortak antlaşmaya imza attırdı, bu arada %100 bilgi kaynağı yani Türkiye için ben olduğumuda belirtmek isterim, ilk kez sizler duyuyorsunuz, Türkiye olarak !


    Yani cihazı alırken, en önemli unsur yukarda belirttiğim detaylar, LcdLed serilerinde görüntü kalitesinde jaggies özelliği Ifc , 24p işlemcisi ve pixsel haritalaması en büyük etkenlerden biridir, elbetteki kare hızına göre pixsel taraması ortalama 300 alında olmaması gerekiyor, 3D tvlerde bu tarama 700 satırın altında olmamalıdır !

    Bu bilgiler asla zor değil, uzman olmanız falanda asla gerekmiyor, her hangi bir siteden bu değerleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz !

    Yine fazlası ile yanlış olan bilgi, yani modül üzerinden panel değerlendirmesi hatalıdır, örnekleri o kadar fazlaki defalarca yazdım, herkesin bildiği ve yazdığı LG IPS panelle örnek vereyim !

    IPS LG paneli herkes siyah üretemez diye bilir, Avrupada bu yanlışı yapan o kadar tester varki zaten okuyorsunuz, Adam ürünü test ederken cihazı panele sabitliyor, çıkan verileri kağıda yazıyor, sonuç siyah seviyesi yetersiz, tam bir saçmalık demek lazım !

    Oysaki aynı paneli panasonic serilerine bakarsanız, mükemmel siyah seviyeleri özellikle BluRay görüntülerdeki siyah detayları harikalar yaratır, ve tartışmasız 3D görüntüde en iyi serilerdende bir tanesidir !

    Yani LG IPS siyah üretemez diyen yada farklı modüller için onu üretemez yapamaz demek eskilerde kaldı, 5 sene öncesi olsaydı kesinlikle doğru derdim, fakar üreticiler bu detayı çoktan aştılar !

    LcdLed serçerken, Smart tv istiyorsanız + 3D kriterleriniz belli panellerde çakışacaktır, örnek Samsung ES8000, Panasonic ET5 vs gibi seriler, yada LG LM serileri gibi, detayları yukarda verdim zaten !

    Normal Lcd Led istiyorsanız, ucuz seriden örnek vermek isterim Panasonic L42E5E yakalşık 1100 liraya 42 inc serisi satılıyor, tv izlerken bana keyif versin, Harici diskimden keyifle 720p ve üzeri film izlemek istiyorsanız alınabilecek en iyi ve en ucuz serilerden birirdir !

    Plasma neden tercih edilmeli ?

    Normal tv izleyicisi iseniz, örnek Televizyon yayınları, diziler spor karşılaşmaları yada oyun meraklısı iseniz plasmalar daha doğru çözüm olacaktır !

    En basit örnekle bugün 1100 liralara satılan, Samsung E490 serisi aslında şöyle yazmalıyım, aynı karakterde resim üreten Panasonic UT50 serisi, birisi 2500 lira diğeri daha ucuz, tam rakam veremiyorum inanın Türkiye fiyatlarını takip etmiyorum !

    E490 size harikalar yaratacaktır harra komşunuzda üst seri bir Lced var ise sizdeki görüntü kalitesine ve renk resim derinliğine tam manası ile şaşırır, tabiki üst düzey bir hd reciver ile görüntüden bahsediyorum !

    Spor karşılaşmalarındaki arka plan grafiklerin detayları sizi fazlası ile memnun edecektir buna LG Plasma serilerinede eklyebiliriz, yada Panasonic, elbetteki doğru seriyi seçmek gerekli !

    Kısaca değinmek isterim, belkide bazı Arkadaşlara faydam olur diye paylaşmak istedim !

    Saygılar

    Andy1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 15 Ocak 2013; 20:50:56 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.