Şimdi Ara

tv kutusu smd diyot lehimleme..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tv kutusu işlemcisi aşırı ısınıyordu , söküp soğumayı sağlamak için birşeyler yaptım fakat montaj yaparken iki bacaklı smd diyot (sanırım diyot hdmi çıkışının olduğu bölgede) kendiliğinden düştüğünü fark ettim. cihazı smd diyot olmadan çalıştırdım sorunsuz çalıştı. lehimlemeye karar verdim ve lehimledim cihaz şimdi de sorunsuz çalışıyor .. diyotun yönünü bilmiyorum ters yönde takılma durumu varmıdır? ters yönde lehimlendiyse ne gibi sorun olabilir? şimdiden teşekkürler. diyot çok küçük 2mmx1mm sanırım.. ve iki bacaklı..

• direnç olabilir mi ters bağlantıya sorun çıkarmadığına göre?
    olabilir tabiki hocam, (bilmediğim için) pcb ile ilgili herhangi bilgi olmadığı için ters- düz bilmekte imkansız bence ters lehim olduysa nasıl bir sorun ortaya çıkabilir? ayrıca söyledğim gibi diyot yokken de cihaz çalıştı. resimdeki gibi birşey üzerinde yazı var ama çok belirsiz.. büyütecle bile okunmuyor. olabilecek en küçük diyot sanırım bu tip olanlardan.
     tv kutusu  smd diyot lehimleme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 3 Nisan 2016; 1:22:17 >

• _____________________________
  • casual kullanıcısına yanıt
    Bak dıyotun uzerınde gri bir çizgi vardır çizginin olduğu bacak katot(-) dur diğer taraf ise anotdur(+) diyotun görevi korumadır yani ters kutuplamaya karşı korur devreyi eğer ters bağladıysan yanı ters polarma durumunda diyot akımı geçirmez . (Tv den pek anlamadığım için tam birşey diyemeyeceğim).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Floresan seri bağlama ve balast
    14 yıl önce açıldı
    12v akü ile şerit led besleme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Ee? Belki sadece belirli bir durumda kullanılan bir komponent ve arkadaş henüz o durumla karşılaşmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Hangisi yaz düzeltelim. İlk mesajımda diyot olduğu kesinlikle bulunmamışken ikinci mesajımı atmadan önce kesin diyot olduğu bulundu bunu göz önüne alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    anladım hocam evet SL yazan kısmın sol tarafında iki çizgi var orası (-) oluyor sanırım fakat pcb üzerinde diyotun nasıl konumlanacağına dair bir bilgi yok şeması da internette yok. bende söküp attım eğer ters lehimlediysem belki daha büyük zarar verebilir diye düşündüm. aslında konuyu açmışken ters olursa diyot akım geçirmez tabiki anladım peki akım geçirmezse ne olur?

cihaz bozulurmu? tabi en son verdiğim linkte ki (|| SL) kodlu diyotun ne amaçla kullanıldığını biliyorsunuzdur.. şu an o diyot yok ve cihaz çalışıyor. bu durumda cihaz belki bir görevi yerine getirmeme sorunumu yaratır yoksa başka parçalar zarar görür , bir süre sonra hiç çalışmazmı?

konu açmışken sorayım dedim , yoksa 150tl lik tv kutusu , belki benzer sorunla karşılaşan konuyu bilmeyen arkadaşlara da klavuz olur. şimdiden teşekkürler.

• casual kullanıcısına yanıt
    Koruma gorevınde Oldugundan hıcbır sıkıntı olmaz ters konumda iken ama yokmuş gibi davranır ters baglama durumunda yine çalışmayacak olan bölum çalışmaz .
    arkadaşlar gelişmeleri yazayım dedim, diyotu sökmüştüm .. benim tv hd.. full hd tv de görüntü vermedi.. sonra benim tv de görüntü geldi. bir süre sonra 720p görüntüyü de kesti.. sonra diyotu söktüğüm yere çok telli kabloların bir tek telini (saç teli kadar ince) lehimledim görüntü geldi.. full hd tv de tekrar deneyeceğim.
  • ters yönde taksaydın çalışmazdı
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.